03 Temmuz 2008, Perşembe 17:31:16

BOEING 787 DREAMLINER TESTİ GEÇTİ

Finmeccanica Holding’e ait Alenia Aeronautica, Boeing 787 Dreamliner yatay stabilizatör dayanıklılık testini başarıyla tamamladı.
  • bekliyoruz bakalım :)

Boeing 787 Dreamliner testi, Boeing mühendisleri, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) temsilcileri ve Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA)  yetkililerinin katılımıyla Alenia’ nın Naples’ taki Pomigliano tesisinde gerçekleştirildi. Stabilizatör ise, İtalya’nın Puglia bölgesindeki Alenia Aeronautica tesisinde yapıldı.

Fiziksel test sonucuna göre, Boeing 787 Dreamliner serisi uçakların yatay stabilizatörü uçuşta kaldırabileceği maksimum aerodinamik yükün  %150’ sine dayanabiliyor. Ve bu dayanıklılık sertifika şartlarını fazlasıyla karşılıyor. Alenia mühendisleri bu provadan sonra yatay stabilizatörün hata vermeden taşıyabileceği yük seviyesini ölçtüler. Bu testte sınır yükün %150’sine ulaşıldığında iskelet kırılmayarak, dayandı. Dayanıklılık testi Boeing ve Alenia tarafından gerçekleştirilen yedi aylık test sürecinin finali oldu.

"Bu tam anlamıyla bir başarıdır." diyen Alenia Aeronautica'nın Teknik Genel Müdürü Nazario Cauceglia, "Test yenilikçi çok kirişli kanat dizayn konseptinin geçerliliğini kanıtlamış ve zor çalışmalarda olduğu gibi, tüm 787 programında Alenia- Boeing ortaklık ruhunun başarısını pekiştirmiştir." Sözleriyle test sonuçlarından duydukları memnuniyeti açıkladı.

"787 testlerinin başarıyla tamamlanması yenilikçi dizayn ve geliştirme çalışmasının doruk noktasıdır." Diyen 787 Mühendislik ve Teknoloji Genel Müdürü Randy Harley, "Birlikte çalıştık ve 787 takımı entegre ortaklıkların gücünü bir kez daha onayladı." açıklamasını yaptı.

BOEING 787 DREAMLINER TESTİ GEÇTİ

Yorumlar

malatya44 ~ 16 yıl önce
bekliyoruz bakalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000