10 Şubat 2014, Pazartesi 15:38:50

SOLOTÜRK'ÜN İSTANBUL YARASI!

Hava Kuvvetleri Komutanlığının gösteri ekibi SOLOTÜRK'ün 1'inci Gösteri Pilotu Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt, İstanbul'da gösteri yapmayı çok istediklerini belirterek, "Hollanda'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya, Belçika'ya, bunların en büyük şehirlerine, oradaki yüz binlere, Türkiye'nin birçok şehrine gösteriler yaptık. Ancak İstanbul'da henüz gösteri yapamadık" dedi.
  • Sizlerle gurur duyuyoruz, Allah SİZİ başımızdan eksik etmesin. Hayırlı uçuşlar...
  • Güngörene bekleriz.
  • Sivil asker uçuşu farketmez kazanan Türk havacılığı, gurur duyuyoruz. Emniyetli uçuşlar, İstanbul güzel olur, caddebostan sahil :)

Yüzbaşı Kurt kendisinin de mezunu olduğu Işıklar Askeri Hava Lisesinde öğrencilerle söyleşide buluştu.

Söyleşisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurt, dünyanın birçok ülkesinde, çok önemli şehirlerde gösteri yaptıklarını belirtti. Yurt içi ve dışındaki gösterilere rağmen hala İstanbul ve boğaz üzerinde gösteri yapamadıklarını dile getiren Kurt, bu kentten en yakın zamanda davet beklediklerini söyledi.

"İSTANBUL'A HER ZAMAN HAZIRIZ"
Yüzbaşı Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acıyan bir yaramız var; İstanbul. İstanbul Boğazı'nda gösteri yapmak bizim için çok önemli. Çünkü dediğim gibi Hollanda'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya, Belçika'ya, bunların en büyük şehirlerine, oradaki yüz binlere, Türkiye'nin birçok şehrine gösteriler yaptık. Ancak İstanbul'da henüz gösteri yapamadık. İstanbul'a henüz bir davet yok gösteri anlamında. Ancak bizi orada takip edenler çok muzdarip. Bize devamlı mailler yağıyor. 'İstanbul'a neden gelmiyorsunuz, neden İstanbul'da bir gösteri yapmıyorsunuz' anlamında. Bir gün İstanbul'da gösteri yapıldığı zaman göreceksiniz, ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız, çok iyi olacak. Biz her zaman hazırız, İstanbul'a her zaman hazırız. Gösteri yaptığımız zaman İstanbul gösterisi çok güzel olacak."

"BU YIL 25 ÜLKEDEN DAVET VAR"
Dünyanın birçok yerinde gösteriler yaptıklarını ancak daha çok yurt içi gösterilere ağırlık verdikleri için yurtdışı davetlerine daha az cevap verebildiklerini belirten Yusuf Kurt, 2010'da kurulan Türkiye'nin ilk, "Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu" programının, ilk yılında İngiltere'deki yarışmada "en iyi gösteri takımı" seçildiğini anımsattı.

Kurt, 15 kişilik ekip, iki pilot ve iki uçakla çalışmalarını sürdüren SOLOTÜRK'ün bu seneki hedefinin yurt dışı ve içinde 35'in üzerinde gösteri yapmak olduğunu söyleyerek, "Bugüne kadar İngiltere Kraliyeti'ne, Hollanda Kraliyeti'ne gösteriler yaptık. Belçika, Fransa, İspanya'dan davet geldi, son anda iptal oldu, bu gibi ülkelerde gösterilerimizi yaptık. Bu sene 25 kadar ülkeden davet aldı Hava Kuvvetleri. Biz tabii Türk Hava Kuvvetleri olarak öncelikle yurt içindeki gösterilere ağırlık veriyoruz. Sonra yurt dışına ağırlık veriyoruz. O yüzden geçen sene 4 kadar gösteri yapabildik. Bu sene ilk defa Arap Yarımadası'na gideceğiz. Büyük ihtimalle Kuveyt'te bir gösteri yapacağız. Bu da bir ilk olacak bizim için" şeklinde konuştu.

Gösteriler sırasındaki manevraların, antrenmanlarda çalıştıkları hareketler olduğu için kendilerini korkutmadığını ancak yerdeki pilotun yönlendirmeleri sırasında telsize yansıyan, izleyicilerin coşku ve dualarının kendilerini daha çok heyecanlandırdığını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"İki pilot ve iki uçağımızı var. Tek uçakla gösteri yapıyoruz, tek pilotla. Diğer pilot yedek olarak bekliyor, gösterinin devam edebilmesi için. Birinci pilot uçarken ya da bir pilot uçarken diğer pilot, yerden manevraları, gösteri alanındaki değişiklikler gibi telsiz temaslarını sağlıyor. Aslında manevralar tamamen antrenmanda yaptığımız, alıştığımız manevralar oluyor ancak o alttaki görüntü, halkın görüntüsü, telsizden ara sıra sızan halkın coşkusu, duaları bizim için çok ayrı cereyan ediyor. İnince o gösteriden nasıl karşılanacağım, halkın o sevgisine nasıl karşılık verebileceğim şeklinde düşüncelerimiz oluyor" şeklinde konuştu.

SOLOTÜRK'ü, "Türk Yıldızları" ile karıştıranlar olabileceğini belirten Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt,  "Türk Yıldızları da SOLOTÜRK de aslında aynı amaç için çalışıyor. Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk insanının gücünü göstermek için çalışıyor. Türk Yıldızları daha çok beraberliğimizi, birlikte iş yapabilirliğimizi gösterirken, SOLOTÜRK daha çok bütün gücü kullanabilme, performans adına gösteri yapıyor" dedi.

Kurt ve SOLOTÜRK 2'nci Gösteri Pilotu Üsteğmen Erhan Günar, söyleşinin ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi. 

SOLOTÜRK'ÜN İSTANBUL YARASI!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizlerle gurur duyuyoruz, Allah SİZİ başımızdan eksik etmesin. Hayırlı uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kale center ~ 10 yıl önce
Güngörene bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Türk ~ 10 yıl önce
Sivil asker uçuşu farketmez kazanan Türk havacılığı, gurur duyuyoruz. Emniyetli uçuşlar, İstanbul güzel olur, caddebostan sahil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000