19 Mayıs 2015, Salı 19:07:01

TÜRK YILDIZLARI'NIN KADIN PİLOTU İLK UÇUŞUNU YAPTI

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'da yaptığı gösteri nefes kesti.
  • ah şu gösteri uçuşlarını milli uçağımızla yapabilseydik daha anlamlı olurdu. ama olacak o günleri de göreceğiz
  • Gece gündüz demeden Türkıyemızın her karıs topragını koruyan, havada ölmek ıcın yemin ve ant ıcmis savas pılotu kardeslerımıze sonsuz tesekkürler. Bılegınıze ve yüregınıze kuvvet..Daha nıce gösterılere dıyerek kazasız ucuslar nasıp etsın rabbım,. Sızler var olun sagolun Asker pilotlarımız..
  • Ya bu ne çekememezlik anlamıyorum ki! Kadın ne güzel başarmış, tebrik edeceğinize yok erkekler daha iyi yaparmış da kadınlar verimsiz olurmuş. Kardeşim sen hiç görmedin mi erkeklerden çok daha iyi araba kullanan kadınlar olduğunu?? Kadın beyni erkek beyni demişsin; evet her kadın uyum sağlayamaz ama her erkek nası bu işi iyi yapamıyorsa kadınlar arasında da iyiler var erkekler arasından iyiler Seçildiği gibi...kısacası kadını erkeği yok bu işin. Atın artık kadın erkek Farkları kaygısını o örümcek kafalarınızdan. Siz de çalışın sizin de olsun. Bravo diyorum kadın pilotumuz Esra'ya, inşallah niceleri gelecek onun gibi...
  • Kanunlar mecburi hizmet için 15 yılı yeterli görüyorsa, bizlere kişileri eleştirmek düşmez. Görevini yapmış ve ayrılmış. Askerliğini 1 yıl yapıp ayrılana vatan haini diyormuyuz veya paralı askerlik yapana?
  • Esra Binbaşı'ma başarılar diliyorum. Tabii Türk Yıldızları'nda görev yapan ve emek vermiş diğer pilotlarımızı da sevgiyle selamlıyorum.
  • Bu arada herkesin ordudan para için ayrıldığı sanrısından kurtulun artık.
  • Az daha çalışaydın da askeri pilot olaydın arkadaşım. Kolaydı sanki yapacak adamı bulmak. Parasıyla olmuyor o iş. Girmek isteyip sağlık vb. Kendi elinde olmayan şartlar nedeniyle giremeyen arkadaşlarımı tenzih ederederim. Ayrıca beğenmediğin Türk Yıldızlarının altına F-16/18 ver Amerikalıya dükkanı kapattırırlar. Millet Avrupa'da tapınıyor adamlara siz hala vır vır ediyorsunuz. O tuzluk gibi uçakla yapılabileceğin en iyisini yapıyorlar zaten. Bu arada hakkını helal etmeyen arkadaş hakkı olduğunu nereden çıkarmış ki anlamadım. Aynı vergiyi asker de veriyor, para bir sizde sanki. Köle miyiz arkadaşım. Sözleşme neyi gerektiriyorsa onu yapmadan kaçan mı var.
  • Keske bu insanlara airline dakilerin maaslari verilse de ait olduklari yerde kalsalar, sanli turk ordusuna hizmet eymeye devam etseler. Turk yildizlari ve soloturkten daha guzel gosteriler beklioruz artik sonuk kalmaya basladi gercekten. Bizim askeri pilotumuzun blue angelsdan bi farki olduguna inanmiyorum. Ama dunyanin heryerinde airline pilotlari askerdir diyen dostuma sadece lufthansa diorum... O egitim o mantalite savasmak icin tek basina dunyaya kafa tutmak icin agresif bir disiplinle yapilan sert ucuslar icin vatan korumak icin... Airline da hostese sarkmak icin degil... Keske o paralar askerlerimize verilse de o muhtesem jetlerde ucmaya dewam etseler... Unutmayin 15 senesini doldurup gelene vatan hayini diyen yine sizin abilerinizdi 10 sene once... Siviller degildi...
  • Yukarıda yorum yazan arkadaşlar sizler gerçekten rahatsızsınız daha doğrusu hastasınız.Siz gidin tıbbi bir yardım alın.
  • Sivil kökenden gelip 80000 euro harcayıp buralara gelebilenle hava kuvvetlerinin bu paranın en az yirmi mislini harcayıp pilot yaptığı, üstüne birde hiç bir yerde para ile satılmayan yılların tecrübesini koyup buralara gönderdiklerini kıyaslamak ya da buna teşebbüs etmek için gerçekten at gözlüklü olmak lazım, dünyanın her yerinde bu böyle iken aksini savunmak acaip tuhaf bir durum, kelime bulamıyorum desem yeridir...

Olumsuz hava şartlarına rağmen Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan havalanan, 7 uçağın yer aldığı Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, selamlama uçuşunun ardından flat paket uçuşu gerçekleştirdi.

Türk Yıldızları, Doğu Park ve etrafında toplanan protokol üyeleri ve binlerce kişiye unutamayacakları gösteri sundu. Park alanı ve etrafına toplanan binlerce kişi, uçakların yaptığı gösteriyi alkışladı.

Türk Yıldızları'nın lideri Yüzbaşı Osman Yığcı'nın uçuş sırasında telsizle irtibat kurarak protokol üyeleri ve Samsunluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik etmesi, uzun süre alkışlandı.

TÜRK YILDIZLARI'NIN İLK KADIN PİLOTU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun semalarında gerçekleşen gösteride, ekibe 9 ay önce katılan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay da ilk kez görev aldı. Esra Özatay'ın, ekiple uyum içinde zor hareketleri başarıyla gerçekleştirmesi izleyenlerin takdirini topladı. 

Gösteriyi Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci'nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri izledi.







TÜRK YILDIZLARI'NIN KADIN PİLOTU İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

ozan ~ 9 yıl önce
ah şu gösteri uçuşlarını milli uçağımızla yapabilseydik daha anlamlı olurdu. ama olacak o günleri de göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek ~ 9 yıl önce
Gece gündüz demeden Türkıyemızın her karıs topragını koruyan, havada ölmek ıcın yemin ve ant ıcmis savas pılotu kardeslerımıze sonsuz tesekkürler. Bılegınıze ve yüregınıze kuvvet..Daha nıce gösterılere dıyerek kazasız ucuslar nasıp etsın rabbım,. Sızler var olun sagolun Asker pilotlarımız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya bu ne çekememezlik anlamıyorum ki! Kadın ne güzel başarmış, tebrik edeceğinize yok erkekler daha iyi yaparmış da kadınlar verimsiz olurmuş. Kardeşim sen hiç görmedin mi erkeklerden çok daha iyi araba kullanan kadınlar olduğunu?? Kadın beyni erkek beyni demişsin; evet her kadın uyum sağlayamaz ama her erkek nası bu işi iyi yapamıyorsa kadınlar arasında da iyiler var erkekler arasından iyiler Seçildiği gibi...kısacası kadını erkeği yok bu işin. Atın artık kadın erkek Farkları kaygısını o örümcek kafalarınızdan. Siz de çalışın sizin de olsun. Bravo diyorum kadın pilotumuz Esra'ya, inşallah niceleri gelecek onun gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun ~ 9 yıl önce
Kanunlar mecburi hizmet için 15 yılı yeterli görüyorsa, bizlere kişileri eleştirmek düşmez. Görevini yapmış ve ayrılmış. Askerliğini 1 yıl yapıp ayrılana vatan haini diyormuyuz veya paralı askerlik yapana?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar ~ 9 yıl önce
Esra Binbaşı'ma başarılar diliyorum. Tabii Türk Yıldızları'nda görev yapan ve emek vermiş diğer pilotlarımızı da sevgiyle selamlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu arada herkesin ordudan para için ayrıldığı sanrısından kurtulun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Az daha çalışaydın da askeri pilot olaydın arkadaşım. Kolaydı sanki yapacak adamı bulmak. Parasıyla olmuyor o iş. Girmek isteyip sağlık vb. Kendi elinde olmayan şartlar nedeniyle giremeyen arkadaşlarımı tenzih ederederim. Ayrıca beğenmediğin Türk Yıldızlarının altına F-16/18 ver Amerikalıya dükkanı kapattırırlar. Millet Avrupa'da tapınıyor adamlara siz hala vır vır ediyorsunuz. O tuzluk gibi uçakla yapılabileceğin en iyisini yapıyorlar zaten. Bu arada hakkını helal etmeyen arkadaş hakkı olduğunu nereden çıkarmış ki anlamadım. Aynı vergiyi asker de veriyor, para bir sizde sanki. Köle miyiz arkadaşım. Sözleşme neyi gerektiriyorsa onu yapmadan kaçan mı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Keske bu insanlara airline dakilerin maaslari verilse de ait olduklari yerde kalsalar, sanli turk ordusuna hizmet eymeye devam etseler. Turk yildizlari ve soloturkten daha guzel gosteriler beklioruz artik sonuk kalmaya basladi gercekten. Bizim askeri pilotumuzun blue angelsdan bi farki olduguna inanmiyorum. Ama dunyanin heryerinde airline pilotlari askerdir diyen dostuma sadece lufthansa diorum... O egitim o mantalite savasmak icin tek basina dunyaya kafa tutmak icin agresif bir disiplinle yapilan sert ucuslar icin vatan korumak icin... Airline da hostese sarkmak icin degil... Keske o paralar askerlerimize verilse de o muhtesem jetlerde ucmaya dewam etseler... Unutmayin 15 senesini doldurup gelene vatan hayini diyen yine sizin abilerinizdi 10 sene once... Siviller degildi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Yukarıda yorum yazan arkadaşlar sizler gerçekten rahatsızsınız daha doğrusu hastasınız.Siz gidin tıbbi bir yardım alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sivil kökenden gelip 80000 euro harcayıp buralara gelebilenle hava kuvvetlerinin bu paranın en az yirmi mislini harcayıp pilot yaptığı, üstüne birde hiç bir yerde para ile satılmayan yılların tecrübesini koyup buralara gönderdiklerini kıyaslamak ya da buna teşebbüs etmek için gerçekten at gözlüklü olmak lazım, dünyanın her yerinde bu böyle iken aksini savunmak acaip tuhaf bir durum, kelime bulamıyorum desem yeridir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000