04 Şubat 2014, Salı 15:32:33

THY'NİN YENİ KOLTUKLARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Assan Hanil ortaklığındaki TSI tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli uçak koltukları görücüye çıkıyor.
  • bu koltuk meselesi, öylesine ardı ardına haber oldu ki, bir an önce uçaklara monte edilse de ne menem bir şey olduğunu görebilsek. hadi koltuklar yeni, hafif, işlevsel ve ergonomikde, özellikle anadolujet'in toplama filosunun hali ne olacak: her biri diğerinden farklı boyama, logo vs ile anadolujet tam bir taşra şirketi görünümünde. aprona baktığınız da bir uçağın eşini bulamazsınız; her biri bir başka firmadan (thy, sun express, vb.) devşirildiği için karşınızda tam bir cümbüş bulursunuz. hadi koltuklarla başladınız; eliniz bir varsa da tüm filoyu standarta kavuştursanız. tabii eliniz değmişken acemi tasarımcının elinden çıktığı her haliyle belli olan, logo, web-sayfası düzeni, vb. gibi şeyleri de düzeltirseniz, ankaralılara olan borcunuzu belki kısmen ödemiş olursunuz -- bakalım bu koltuktan daha kaç haber çıkacak!
  • Boarding ve deboarding süresi de kısalır diye düşünüyorum.tahliyeye engel olmaz ayrıca.pratik çözümler iyidir.minderin kalınlığıyla güvenlik olmaz o halde arabalara bakalım...eskiden kalındı özellikle Amerikan araçlar seneler geçtikçe inceldi...adamlardan daha iyi bilmiyoruz herhalde...orta koltuk kol dayaması sadece ortada oturana değil yanında oturan diğer kişilerin de hakkı ayrıca.bunlara kalsa. Godfather koltuğu isterler ve ya tv ps4 koltuğu...masajlı tabi...
  • su ortadaki tek koltuk kolu varya.., oturdugunda ,o mu yaslanacak yoksa ben mi derdine düş.. ...neolur bitsin bu cile.. :))) ortak kol kullanımına son diyiruk!! :))))
  • malzemeden yürütmüşler beş para etmez bu koltuklar..tam türk aklı
  • bu koltuk işini amma büyüttüler.kardeşim gidin bursada sürüsüyle firma var koltuğun kralını üretiyorlar. hüroğlu var mesela..gidin konuşun..
  • Pakistan alacak. Lübnan ilgileniyor. Mısır ön sözleşme yaptı. Dur ulan TAI haberi değilmiş :)
  • Anadolujet filosunda TC-SAF, TC-SAG ve TC-SBF'nin acilen ihtiyacı var bu koltuklara. Şu anki halleriyle bu uçaklarda uçmak oldukça rahatsız edici...
  • Ben uctum bu yeni koltuklu olan ucakla, zaten ucaga bindik bir garip geldi ucak. Herneyse koltuklar inanilmaz uyduruk gorunuyor, bir kere cok inceler kirildi kirilacak gibi duruyorlar. Uzun sureli oturmadigim icin rahat mi degil mi bilemem ama ilk gorus olarak cok dandik durdugunu soyleyebilirim. Umarim daha da gelistirilip oyle seri uretime gecilir.
  • Gidin bursa sanayiye,şöyle bir soruverin kim ne yapar,koltuksa koltuk,hafif % 100 yerli ve sağlam ve boeing malzemesinden %70 daha ucuz,İnanmıyorsanız otobüs koltukları yapanlara bir bakıverin, bir koltuk kaç para, soruverin uçağa takılacak versiyonlar kolay üretilebilirmi.Koltuk yapmak için 2012 de şirket kurulmuş ve o yapıyormuş. Ne diyelim hayırlı olsun
  • Tarih 2014 olcak

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Assan Hanil ortaklığındaki TSI tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli uçak koltukları 17 Şubat 2014 tarihinde tanıtılacak.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, tanıtım organizyonun THY Teknik A.Ş'ye ait hangarda gerçekleştirileceği ifade edildi.


Ocak 2012’de kurulan Uçak Koltuk Üretim Sanayii ve Ticaret A.Ş (TSI) tarafından üretilen koltuklar, Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Anadolujet ve SunExpress Havayolları filosunda yer alan uçaklara da monte edilecek.

25 Boeing 737-800 tipi uçakta, Mayıs’a kadar 4 bin 125 Türk yapımı koltuk, yolcuların hizmetine sunulacak. Yıllık 10 bin koltuk kapasiteli üretim hattı da 2024'te 30 bine çıkarılacak. İlk etapta sadece filodaki uçakları yenileyecek şirket, Boeing ve Airbus ile geçen eylülde sağlanan anlaşma ile Temmuz 2015'ten itibaren fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltukları monte etmeye başlayacak.

Rakiplerine göre yüzde 40 daha ucuza üretilen koltuklarda yüzde 70 oranında yerli malzeme kullanılıyor.

THY'NİN YENİ KOLTUKLARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

koltuk kavgası! ~ 10 yıl önce
bu koltuk meselesi, öylesine ardı ardına haber oldu ki, bir an önce uçaklara monte edilse de ne menem bir şey olduğunu görebilsek. hadi koltuklar yeni, hafif, işlevsel ve ergonomikde, özellikle anadolujet'in toplama filosunun hali ne olacak: her biri diğerinden farklı boyama, logo vs ile anadolujet tam bir taşra şirketi görünümünde. aprona baktığınız da bir uçağın eşini bulamazsınız; her biri bir başka firmadan (thy, sun express, vb.) devşirildiği için karşınızda tam bir cümbüş bulursunuz. hadi koltuklarla başladınız; eliniz bir varsa da tüm filoyu standarta kavuştursanız. tabii eliniz değmişken acemi tasarımcının elinden çıktığı her haliyle belli olan, logo, web-sayfası düzeni, vb. gibi şeyleri de düzeltirseniz, ankaralılara olan borcunuzu belki kısmen ödemiş olursunuz -- bakalım bu koltuktan daha kaç haber çıkacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 10 yıl önce
Boarding ve deboarding süresi de kısalır diye düşünüyorum.tahliyeye engel olmaz ayrıca.pratik çözümler iyidir.minderin kalınlığıyla güvenlik olmaz o halde arabalara bakalım...eskiden kalındı özellikle Amerikan araçlar seneler geçtikçe inceldi...adamlardan daha iyi bilmiyoruz herhalde...orta koltuk kol dayaması sadece ortada oturana değil yanında oturan diğer kişilerin de hakkı ayrıca.bunlara kalsa. Godfather koltuğu isterler ve ya tv ps4 koltuğu...masajlı tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... noktalısı ~ 10 yıl önce
"ayrıca.bunlara kalsa" ifadesi son derece rahatsız edici ve saygısızca,herkimseniz kabinden yada kokpittensiniz herne iseniz arkanızda taşıdıklarınızla ilgili ifade bu olmamalı idi
sebayat ~ 10 yıl önce
su ortadaki tek koltuk kolu varya.., oturdugunda ,o mu yaslanacak yoksa ben mi derdine düş.. ...neolur bitsin bu cile.. :))) ortak kol kullanımına son diyiruk!! :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmn ~ 10 yıl önce
malzemeden yürütmüşler beş para etmez bu koltuklar..tam türk aklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amma ~ 10 yıl önce
bu koltuk işini amma büyüttüler.kardeşim gidin bursada sürüsüyle firma var koltuğun kralını üretiyorlar. hüroğlu var mesela..gidin konuşun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pakistan ~ 10 yıl önce
Pakistan alacak. Lübnan ilgileniyor. Mısır ön sözleşme yaptı. Dur ulan TAI haberi değilmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Koltuklar.. ~ 10 yıl önce
Anadolujet filosunda TC-SAF, TC-SAG ve TC-SBF'nin acilen ihtiyacı var bu koltuklara. Şu anki halleriyle bu uçaklarda uçmak oldukça rahatsız edici...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 10 yıl önce
Ben uctum bu yeni koltuklu olan ucakla, zaten ucaga bindik bir garip geldi ucak. Herneyse koltuklar inanilmaz uyduruk gorunuyor, bir kere cok inceler kirildi kirilacak gibi duruyorlar. Uzun sureli oturmadigim icin rahat mi degil mi bilemem ama ilk gorus olarak cok dandik durdugunu soyleyebilirim. Umarim daha da gelistirilip oyle seri uretime gecilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 10 yıl önce
Görüşüşlerinin taktir edersiniz ki herhangi bir önemi yok. Frankfurt-Miami uçuşunda Lufhtansa'ya ait 747'lerde benzeri incelikte koltuklar gördüm, son derece rahattılar. Ayrıca "uçak" olmak, öncelikle güvenli ve hafif olmayı gerektirir. Ve bir uçakta ortalama 150 tane bulunan koltuklardan azaltılan her gram, yakıt tasarrufu olarak geri dönecektir.
777-9 ~ 10 yıl önce
Sanırım bir yanılgı var,bu koltuklar daha tanıtılacak,sonra uçaklara takılacak,yani takılmadı daha..o halde Siz bu koltuklarla daha uçmadınız.sanırım
Koltuk ~ 10 yıl önce
HAbom'da koltuk atölyesinde çalışıyorum. Bu koltukları uçaklara taktık. Yani arkadaş uçtum diyorsa doğrudur. Koltukların plastik kısmı çok çabuk kırılabiliyor. Ozellikle de minder altı (Seatpan) plastikleri çatur çutur kırılıyor.
% 70 yerli ~ 10 yıl önce
Gidin bursa sanayiye,şöyle bir soruverin kim ne yapar,koltuksa koltuk,hafif % 100 yerli ve sağlam ve boeing malzemesinden %70 daha ucuz,İnanmıyorsanız otobüs koltukları yapanlara bir bakıverin, bir koltuk kaç para, soruverin uçağa takılacak versiyonlar kolay üretilebilirmi.Koltuk yapmak için 2012 de şirket kurulmuş ve o yapıyormuş. Ne diyelim hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easa dan ~ 10 yıl önce
Senin bu otobüs koltukçusu dediğin firma EASA Part 21J yi G yi duymuş mu? hiç seating specification okumuş mu hayatında?
% 70 yerli ~ 10 yıl önce
easa kardeş doğru yazmışsın,bende sordum birkaçına ve cevapları şaşırtıcı oldu dedilerki " o ne ki la part latırız bir easa olur biter"
Uçakçı ~ 10 yıl önce
Tarih 2014 olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000