14 Temmuz 2010, Çarşamba 17:53:39

SHGM'DEN HAVAALANLARINA SIKI DENETİM

2010 yılının ilk altı aylık döneminde 10 havaalanına denetim gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yer hizmetleri kuruluşlarına yönelik 22, havaalanlarındaki sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerine yönelik de 300'ün üzerinde denetleme yaptı.
  • Doğru seçim yapmışlar. Artık burası kargo terminali olma yolunda ilk adımlarını atıyor demek ki ? Yıllar önce söylenen ağır ağır olmaya başladı.
  • Arkadaşım istersen SHGM veya DHMİnin istatistiklerine bir göz at bakalım SAW hem yolcuda hem trafik sayısında hem de kargo olarak Türkiyenin 3 üncü büyük havalimanı daha geçmişi sadece 9 yıl Atatürk gibi 80 yıllık değil geçen sen 2009 da 6,5 milyon yolcu kullandı bu sene tahmin 11,5 milyon temmuz ayı itibariyle 7-8 milyonu geçti 2 sene içinde 3500 meterelik ikinci pist yapılıyor yine aynı sürede park poziyonu 90 nı bulacak kargoda da aynı müthiş bir gelişme var TNT nin dışında da bir çok kargo şirketi SAW'ı seçiyor nedir bu Sabiha Gökçeni çekememe anlamadım
  • Değerli arkadaşlar, SAW'ı AHL, ADB, ESB, AYT gibi dev meydanlarla bir tutmayın ne olur. SAW Charter ve kargo uçuşları için diğerleri dünya devlerine hizmet veriyor.
  • GETİRİN ARABANIZI BU HAFTA SONU YENİ PİSTTE DENEYELİM KAÇ YAPIYOR... BIRAKIN KAPAĞI FİLAN... DURUM ORTADA...
  • sivil havacılık gn md de hiç bir yerin saysı yeterli değil ama bu insanların hakkıyla iş yapmadıklarını göstermez.
  • HER HAVALİMANI VE HAVAALANI DEVLET MEMURU ZİHNİYETİYLE ÜLKEMDE OLMAMASI GEREKEN TEMBEL DEVLET MEMURU ZİHNİYETİYLE ÇALIŞMADIĞI SÜRECE YER HİZMETLERİNE ALINAN PERSONEL YETER!! BAŞINDAKİ ADAMLAR ADAM OLSUN YETERKİ!!! KONTROL VE OTOKONTROL SAĞLANMALI YERHİZMETLERİNDE VEDE EKMEK YEDİĞİ YERE BIÇAK SOKMAMALI!!
  • sivilhavacılık birde uçuş okullarını zamanında denetleyip öğrencileri mağdur etmese
  • Denetlenen meydanlara bir bakın içlerinde bir tek Sabiha Gökçen var elle tutulur, bugün Sabiha Gökçen Türkiyenin her yönden 3 üncü büyük havalimanı peki bu haberde neden bir Atatürk bir Antalya bir Adnan Menderes ya da Esenboğa Dalaman Bodrum yok eee neden acaba ama Sabiha Gökçen yılda en az 2 kere hem de çok sıkı denetleniyor aynı denetim yazdığım havalimanlarına 2010 da neden yapılmamış acaba
  • Altan üste 15, üstten alta 15 kişi olan Havaalanları Daire Başkanlığı 40 küsur havaalanını, bilmem ne kadar heliportu, bir sürü yer hizmetleri kuruluşunu hakkıyla denetleyebilir mi????
  • O HER HABERDE SABİHA GÖKÇENİN SİVİL HAVACILIK TARAFINDAN DENETLENMEDİĞİNİ İDDİA EDEN SAW RUMUZLU ARKADAŞA BU HABER KAPAK OLSUN!!! KİMSE İŞKEMBEDEN SALLAMASIN, HERKES HERŞEYİ BİLİYOR VE DENETİMSİZ HİÇBİRYER OLAMAZ!!!
Havaalanları emniyetinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla, bu yıl içinde Adana, Balıkesir Merkez, Samsun Çarşamba, Çanakkale, Malatya, Gaziantep, Konya, Sabiha Gökçen, Tokat ve Antalya Havaalanları SHGM tarafından denetlendi.

Söz konusu havaalanı emniyet denetimleri, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanan ICAO Annex 14 (Cilt 1) ve ilgili dokümanları ile Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY-14A) kapsamında yapıldı.

Ayrıca havaalanlarında faaliyet gösteren yer hizmetleri kuruluşlarına yönelik de 22 denetim gerçekleştirildi. Yolcu trafik, temsil, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis gözetim ve yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi gibi türlere ayrılan yer hizmetleri sektöründe bu hizmet türleri kapsamında yapılan denetimlerin sayısı ise 153'e ulaştı.

Havaalanı ve terminal binalarında faaliyet gösteren sıhhi işyerlerine SHY-33B Yönetmeliği kapsamında 299, havaalanlarında bulunan gayrisıhhi işyerlerine SHY-33A Yönetmeliği Kapsamında 17 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY-33B) kapsamında Sabiha Gökçen, Antalya ve Dalaman Havaalanları Terminal işletmecileri de denetlendi.

Havaalanlarında verilen hizmetlerin uluslararası kurallara uygunluğunun sağlandığı denetimler, Türk sivil havacılığını olumsuz etkileyebilecek sorunların giderilmesine yönelik önlemlerin alınması ve havaalanlarının etkin, verimli ve emniyetli kullanılması açısından büyük önem taşıyor.
SHGM'DEN HAVAALANLARINA SIKI DENETİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Doğru seçim yapmışlar. Artık burası kargo terminali olma yolunda ilk adımlarını atıyor demek ki ? Yıllar önce söylenen ağır ağır olmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım istersen SHGM veya DHMİnin istatistiklerine bir göz at bakalım SAW hem yolcuda hem trafik sayısında hem de kargo olarak Türkiyenin 3 üncü büyük havalimanı daha geçmişi sadece 9 yıl Atatürk gibi 80 yıllık değil geçen sen 2009 da 6,5 milyon yolcu kullandı bu sene tahmin 11,5 milyon temmuz ayı itibariyle 7-8 milyonu geçti 2 sene içinde 3500 meterelik ikinci pist yapılıyor yine aynı sürede park poziyonu 90 nı bulacak kargoda da aynı müthiş bir gelişme var TNT nin dışında da bir çok kargo şirketi SAW'ı seçiyor nedir bu Sabiha Gökçeni çekememe anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli arkadaşlar, SAW'ı AHL, ADB, ESB, AYT gibi dev meydanlarla bir tutmayın ne olur. SAW Charter ve kargo uçuşları için diğerleri dünya devlerine hizmet veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GETİRİN ARABANIZI BU HAFTA SONU YENİ PİSTTE DENEYELİM KAÇ YAPIYOR... BIRAKIN KAPAĞI FİLAN... DURUM ORTADA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havacılık gn md de hiç bir yerin saysı yeterli değil ama bu insanların hakkıyla iş yapmadıklarını göstermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER HAVALİMANI VE HAVAALANI DEVLET MEMURU ZİHNİYETİYLE ÜLKEMDE OLMAMASI GEREKEN TEMBEL DEVLET MEMURU ZİHNİYETİYLE ÇALIŞMADIĞI SÜRECE YER HİZMETLERİNE ALINAN PERSONEL YETER!! BAŞINDAKİ ADAMLAR ADAM OLSUN YETERKİ!!! KONTROL VE OTOKONTROL SAĞLANMALI YERHİZMETLERİNDE VEDE EKMEK YEDİĞİ YERE BIÇAK SOKMAMALI!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivilhavacılık birde uçuş okullarını zamanında denetleyip öğrencileri mağdur etmese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Denetlenen meydanlara bir bakın içlerinde bir tek Sabiha Gökçen var elle tutulur, bugün Sabiha Gökçen Türkiyenin her yönden 3 üncü büyük havalimanı peki bu haberde neden bir Atatürk bir Antalya bir Adnan Menderes ya da Esenboğa Dalaman Bodrum yok eee neden acaba ama Sabiha Gökçen yılda en az 2 kere hem de çok sıkı denetleniyor aynı denetim yazdığım havalimanlarına 2010 da neden yapılmamış acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Altan üste 15, üstten alta 15 kişi olan Havaalanları Daire Başkanlığı 40 küsur havaalanını, bilmem ne kadar heliportu, bir sürü yer hizmetleri kuruluşunu hakkıyla denetleyebilir mi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O HER HABERDE SABİHA GÖKÇENİN SİVİL HAVACILIK TARAFINDAN DENETLENMEDİĞİNİ İDDİA EDEN SAW RUMUZLU ARKADAŞA BU HABER KAPAK OLSUN!!! KİMSE İŞKEMBEDEN SALLAMASIN, HERKES HERŞEYİ BİLİYOR VE DENETİMSİZ HİÇBİRYER OLAMAZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000