10 Nisan 2009, Cuma 13:34:11

SHGM yeni bir rekora imza attı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin yanı sıra son iki yılda dünya genelinde sivil havacılık ile ilgili 44 uluslararası toplantıya katılarak yeni bir rekora daha imza attı.
  • BUNLAR DUYMAK ONUR VERİCİ.TÜRK SİVİL HAVACILIĞINI OLMASI GEREKEN YERE GİRİŞİM, DİSİPLİN,KURALLAR GETİRİR. SHGM THY-ÖZEL HAVAYOLLARI HİÇBİRİNİ AYIRT ETMEDEN TEKNİK,UÇUŞ İŞLETME, OPERATION,DİSPETCH,KABİN HİZMETLERİ DİĞER TÜM BİRİMLERİNİ ÇOK SIKI ŞEKİLDE DENETLEMELİDİR. TÜRKİYEDE HIZLA DİP YAPMAYA GİDEN BİR PERSONEL POLİTİKASI VAR. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KALİFİYE ELEMANIN ETİNDEN-SÜTÜNDEN FAYDALANIP SOSYAL HAK VE GÜVENLİK KONUSUNA GELİNİNCE BU KADAR SINIFTA KALINMAZ. SHGM LİSANSILARI TAKİP ALTINA ALARAK LİSANSIZ PERSONEL İÇİNDE MUTLAK BİR ÇALIŞMA YAPMALIDIR. THYBELKİ FARKLI AMA ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANLARIN GÜME GİDEN İHBAR-KIDEMLERİNİN VEBALİNİN ALTINDA KALIRLAR BİR DİKKAT ÇEKSELER!!
  • SHGM' NIN ULUSLARARASI TOPLANTILARA KATILIP, REKOR KIRMASI GURUR VERICI, ANCAK BU TUR TOPLANTILARA ISTIRAKLERI, DENETIMLERIN ARTMASI VS. SEBEPLER NEDENIYLE SHGM' DE ISLERIN BIRIKTIGI DE MUHAKKAK. SEKTORUN ISLERININ AKSAMAMASI ACISINDAN ACILEN TECRUBELI PERSONEL SAYISINI DAHA DA ARTTIRMALIDIRLAR. TESEKKURLER.
  • Eskiler "ilmiyle amel etmek" diye tabir kullanırlar. İstediginiz kadar toplantıya katılin, bilgileri gerçek hayata geçirmediğiniz sürece anlami yok! Hala havacılık kültürünü oturtamadık maalesef. Özellikle uçuş güvenliğinde durumumuz ortada...
  • kestikleri milyonlari asan cezalarla seyahat ediyorlar, pegasusa bir milyona yakin ceza, orya ceza buraya ceza, cezadaki rakamlar hep en ust tavan rakamlar, birkerede dur az keselim yok.. buyukten kucuge, akp fonuna katki... gezin gezin son seneleriniz..
  • hangi türk pilot işsiz şu anda?
  • Toplantı rekoru kıracağına, iş bulamayan gençlerinin iş bulmasına vesile olacak adımlar at. Senin ülkende bir sürü genç işsizken, bazı havayollarının (bilen bilir, burada yazmayayım) yabancı pilot alımlarına bir engel koy. Engel koy ki havacılığı geliştirmedeki samimiyetini anlayalım.
  • Türk sivil havacılığının son yıllarda katettiği mesafenin ve geldiği noktanın yegane mimarı SHGM'nin ve yöneticilerinin performansını göstermek açısından önemli bir haber. "Berber fil" medyası yayınyalama cesaret edebilecek mi bakalım...

Dünya genelinde sivil havacılık alanında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek ve Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası örgütler tarafından belirlenen kural ve standartların ülkemizde de hayata geçirilmesi amacıyla SHGM yetkilileri tarafından uluslararası toplantılara rekor düzeyde katılım sağlandı. Eurocontrol, ICAO, ECAC, JAA gibi üyesi olunan havacılık örgütleri de dahil SHGM’nin 2007-2009 döneminde katıldığı sivil havacılık toplantılarının sayısı 44’e ulaştı.

Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilir büyüme gerçekleştirmek amacıyla uluslar arası toplantılarda belirlenen yeni düzenlemeleri hızla hayata geçiren SHGM, hem mevzuat çalışmaları ile bölgesinde örnek ülke olarak gösterilmeye başlandı hem de uluslararası örgütlerin karar alma mekanizmalarına dahil oldu.
 
JAA Komite ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, EUROCONTROL Geçici Konsey Koordinasyon Kurul Üyeliği’ni yürüten Türkiye,  2007 yılında ECAC Koordinasyon Kurul Üyeliği’ne seçilerek AB Üyesi olmadan yönetime giren tek ülke oldu. Türkiye ayrıca, SHGM’nin girişimleri ile D-8 ülkeleri işbirliği alanlarına sivil havacılığın da ilave edilmesi ile, 2010 yılına kadar D-8 Havacılık Çalışma Grubu Başkanlığı’na seçildi.

Uluslararası örgütlerin toplantılarına aktif katılımın yanı sıra TRACECA, Akdeniz, D8 ve KEİ Ülkeleri ile Sivil Havacılık Genel Müdürleri Toplantıları düzenleyerek, son iki yılda toplam 50’nin üzerinde ülke ile çoklu görüşme yapan SHGM, bu toplantılar aracılığı ile işbirliği ilişkilerini güçlendirerek uluslararası örgütlerin karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini arttırdı.

Türkiye’nin uçak bakım ve eğitim merkezi olmasına yönelik projenin bölgesel işbirliği toplantıları ile temellerini atan SHGM, Eurocontrol örgütünün projeye vermeyi taahhüt ettiği destek ile son olarak Avrupa Eğitim Organizasyonu’nun yönetim kuruluna seçilerek büyük bir başarı sağladı.

IATA,  EASA bünyesindeki GASR Toplantıları gibi uluslararası sivil havacılık toplantılarına da geçtiğimiz dönemde ev sahipliği yapan Türkiye, Eylül ayı sonunda ICAO’nun Havacılık Müzakereleri konulu 190 ülkenin davet edileceği toplantının düzenleneceği ülke olarak seçildi. İlki, Uzakdoğu’da lojistik üs olarak görülen Dubai’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen toplantının ikincisinin İstanbul’da yapılacak olması, Türk sivil havacılığının geleceği açısından büyük önem taşıyor.

 

SHGM yeni bir rekora imza attı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
BUNLAR DUYMAK ONUR VERİCİ.TÜRK SİVİL HAVACILIĞINI OLMASI GEREKEN YERE GİRİŞİM, DİSİPLİN,KURALLAR GETİRİR. SHGM THY-ÖZEL HAVAYOLLARI HİÇBİRİNİ AYIRT ETMEDEN TEKNİK,UÇUŞ İŞLETME, OPERATION,DİSPETCH,KABİN HİZMETLERİ DİĞER TÜM BİRİMLERİNİ ÇOK SIKI ŞEKİLDE DENETLEMELİDİR. TÜRKİYEDE HIZLA DİP YAPMAYA GİDEN BİR PERSONEL POLİTİKASI VAR. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KALİFİYE ELEMANIN ETİNDEN-SÜTÜNDEN FAYDALANIP SOSYAL HAK VE GÜVENLİK KONUSUNA GELİNİNCE BU KADAR SINIFTA KALINMAZ. SHGM LİSANSILARI TAKİP ALTINA ALARAK LİSANSIZ PERSONEL İÇİNDE MUTLAK BİR ÇALIŞMA YAPMALIDIR. THYBELKİ FARKLI AMA ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANLARIN GÜME GİDEN İHBAR-KIDEMLERİNİN VEBALİNİN ALTINDA KALIRLAR BİR DİKKAT ÇEKSELER!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM' NIN ULUSLARARASI TOPLANTILARA KATILIP, REKOR KIRMASI GURUR VERICI, ANCAK BU TUR TOPLANTILARA ISTIRAKLERI, DENETIMLERIN ARTMASI VS. SEBEPLER NEDENIYLE SHGM' DE ISLERIN BIRIKTIGI DE MUHAKKAK. SEKTORUN ISLERININ AKSAMAMASI ACISINDAN ACILEN TECRUBELI PERSONEL SAYISINI DAHA DA ARTTIRMALIDIRLAR. TESEKKURLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eskiler "ilmiyle amel etmek" diye tabir kullanırlar. İstediginiz kadar toplantıya katılin, bilgileri gerçek hayata geçirmediğiniz sürece anlami yok! Hala havacılık kültürünü oturtamadık maalesef. Özellikle uçuş güvenliğinde durumumuz ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kestikleri milyonlari asan cezalarla seyahat ediyorlar, pegasusa bir milyona yakin ceza, orya ceza buraya ceza, cezadaki rakamlar hep en ust tavan rakamlar, birkerede dur az keselim yok.. buyukten kucuge, akp fonuna katki... gezin gezin son seneleriniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hangi türk pilot işsiz şu anda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Toplantı rekoru kıracağına, iş bulamayan gençlerinin iş bulmasına vesile olacak adımlar at. Senin ülkende bir sürü genç işsizken, bazı havayollarının (bilen bilir, burada yazmayayım) yabancı pilot alımlarına bir engel koy. Engel koy ki havacılığı geliştirmedeki samimiyetini anlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk sivil havacılığının son yıllarda katettiği mesafenin ve geldiği noktanın yegane mimarı SHGM'nin ve yöneticilerinin performansını göstermek açısından önemli bir haber. "Berber fil" medyası yayınyalama cesaret edebilecek mi bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000