04 Haziran 2009, Perşembe 09:04:51

SHGM ile uzlaşmak mı istiyorlar?

Sırp diplomatlarla Türk havacılık yetkililerinin, iki ülke arasındaki hava ulaşımında kota krizinden doğan sorunu gidermek amacıyla bir araya geldiği bildirildi.
  • Sırplar bu misillemeyi çoktan haketti.bazen bunlar yapılmalı.ne demişler:NUS İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR;TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR.

Sırbistan Blic Gazetesi’ndeki habere göre Sırbıstan ile Türkiye sivil havacılık birimleri arasında geçen hafta patlak veren kota krizi üzerine durdurulan uçak seferlerinin karşılıklı olarak yeniden başlaması için bir araya geldi. 
 
Görüşmenin nerede yapıldığına dair bilgi vermeyen gazete, tarafların, sorunu yaz sezonu canlanmadan önce çözmek için uğraştığını belirtti.

Türkiye, geçen ay Sırbistan'ın Türk uçuş şirketlerine yeterli kota ayırmamasını gerekçe göstererek, Belgrad'dan Antalya ve Bodrum'a sefer yapan Sırp şirketlerine yasak getirmiş, bu durum yaz sezonunda Türkiye'ye 200 bin kadar turist taşıması beklenen Sırp turizm şirketlerini sıkıntıya düşürmüştü.

Sırbistan, Antalya ve Bodrum'a uçuş izinlerinin tekrar verilmesi için 1 Hazirana kadar süre tanımış, ancak Sırp JAT havayollarının Antalya, Dalaman ve Bodrum'a toplam 300 sefer için başvurmuş olmasına rağmen, Türkiye'den iki özel firmanın Nis ve Belgrad'dan yapacağı haftada 6 uçuşa izin verilmesi konusunda ileri bir adım atmamıştı.

Soruna çözüm bulunmasını isteyen Sırp turizm şirketlerinin ise yolcuların taşınması konusunda "B planı" bulunmuyor.

Bazı şirketlerin müşterilerine, hava yerine kara yoluyla yolculuk etmelerini önerebileceği belirtiliyor.

Bu, uçakla 2-3 saatte yapılan yolculuğun otobüsle yaklaşık 1 günde tamamlanabileceği anlamına geliyor.

SHGM ile uzlaşmak mı istiyorlar?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sırplar bu misillemeyi çoktan haketti.bazen bunlar yapılmalı.ne demişler:NUS İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR;TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000