05 Ağustos 2009, Çarşamba 11:58:21

SHGM, Hava Kargo acentelerini denetledi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2009 yılı denetim hedefleri doğrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
  • Sayın Editör, yorumları onaylayıp yayınlıyorsunuz. Havacılıkla fazla ilgisi olmayan benim gibi sade vatandaşların sorularına da cevap hem sizin tarafınızdan hem de bu sütunlarda yorum yapanlar tarafından cevaplanabilmeli diye, düşünüyorum. Ya da havacılığa ilgi sade vatandaşlar bu siteye hiç girmemeli.
  • DİKKAT EDİYORUM BURDAN HABİRE BİRİLERİ SUÇLANIYOR, BAZI KURUMLARA ÇAMUR ATILIYOR. KESİNLİKLE %100 DOĞRU DA OLABİLİR AMA KARDEŞİM BURDAN YAZACAĞINA ELİNDE EVRAKLARINLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSANA RESMİ BİR ŞEKİLDE... AK, KARA ÇIKSIN ORTAYA... YOK MU BİR DELİKANLI?
  • Türkiye'de kaç adet Hava Kargo AOC'si olan şirket var?
  • Acentaları denetlesin hata süpermarketleri bile denetlesin lafımız yok !! Ancak asıl havayollarını neden denetlemez bu SHGM ?? THY Amsterdam kazası ne çabuk unutuldu di mi.. Kaptan Tahsin ARISAN o ay kaç saat uçmuştu acaba SHGM bi zahmet edip bakıvermedi mi !! Similatör dahil 160 saat uçtuğu söyleniyordu.. Söyleyenler de kendi şirket arkadaşları.. Biz bilemeyiz.. SHGM bilir ama.. Bilir de bilmesi için denetlemesi lazım.. Şu anda bile sorun kaptanlara ..Bu ay similatör dahil 135 saat uçtum 140 uçtum 12o uçtum derler.. Peki nasıl oluyor bu !! Aylık max 110 saat olmak kaydıyla 3 ay toplamı 300 ü geçemez kuralını koyan SHGM neden bunu denetlemiyor ve gereğini YAPAMIYOR ( yapmıyor değil yapamıyor !!)

Hava araçları, havayolu işletmeleri, havaalanları gibi sivil havacılık sektörünü oluşturan birçok alanda denetimlerini sürdüren SHGM, tüm Türkiye’de faaliyet gösteren hava kargo acentelerine kapsamlı bir denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

2009 yılı başından bu yana başta İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun olmak üzere bir çok ilde faaliyet gösteren Hava Kargo Acentelerine yapılan denetleme sayısı Temmuz ayı sonu itibariyle 42’ye ulaştı. Söz konusu gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinde; işletme ve güvenlik kapsamında uzman personellerin sertifikalarının kontrolleri, IATA üyeliklerinin geçerliliği ve kargo sevkıyatlarının daha emniyetli yapılması hususundaki bir çok başlıkta incelemelerde bulunuldu.

Havayolu ile kargo gönderecek firma ve vatandaşların, bu kargolarını gönderirken hizmet satın alacakları hava kargo acenteleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden “havayolu ile kargo taşıma yetki belgesi” almış olmalarını kontrol etmeleri, sonradan meydana gelecek üzücü sonuçların yaşanmaması açısından önem taşıyor.

SHGM, Hava Kargo acentelerini denetledi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Editör, yorumları onaylayıp yayınlıyorsunuz. Havacılıkla fazla ilgisi olmayan benim gibi sade vatandaşların sorularına da cevap hem sizin tarafınızdan hem de bu sütunlarda yorum yapanlar tarafından cevaplanabilmeli diye, düşünüyorum. Ya da havacılığa ilgi sade vatandaşlar bu siteye hiç girmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DİKKAT EDİYORUM BURDAN HABİRE BİRİLERİ SUÇLANIYOR, BAZI KURUMLARA ÇAMUR ATILIYOR. KESİNLİKLE %100 DOĞRU DA OLABİLİR AMA KARDEŞİM BURDAN YAZACAĞINA ELİNDE EVRAKLARINLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSANA RESMİ BİR ŞEKİLDE... AK, KARA ÇIKSIN ORTAYA... YOK MU BİR DELİKANLI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye'de kaç adet Hava Kargo AOC'si olan şirket var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acentaları denetlesin hata süpermarketleri bile denetlesin lafımız yok !! Ancak asıl havayollarını neden denetlemez bu SHGM ?? THY Amsterdam kazası ne çabuk unutuldu di mi.. Kaptan Tahsin ARISAN o ay kaç saat uçmuştu acaba SHGM bi zahmet edip bakıvermedi mi !! Similatör dahil 160 saat uçtuğu söyleniyordu.. Söyleyenler de kendi şirket arkadaşları.. Biz bilemeyiz.. SHGM bilir ama.. Bilir de bilmesi için denetlemesi lazım.. Şu anda bile sorun kaptanlara ..Bu ay similatör dahil 135 saat uçtum 140 uçtum 12o uçtum derler.. Peki nasıl oluyor bu !! Aylık max 110 saat olmak kaydıyla 3 ay toplamı 300 ü geçemez kuralını koyan SHGM neden bunu denetlemiyor ve gereğini YAPAMIYOR ( yapmıyor değil yapamıyor !!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000