25 Ocak 2013, Cuma 17:14:33

PİLVAK: SGHM’NİN ARKASINDAYIZ

SHGM’nin yabancı pilota sınırlama getirmesine yönelik sektörden gelen baskılar üzerine Pilotlar Vakfı’ndan açıklama geldi.
  • gzl haber umarim uygulamada sorun olmaz , bunun altinda bir capanoglu cikmasinda gine, düsüne biliyormusunuz bir gurbetic ailenin oglu olarak en iyi puanlarnan bitirdim hem ucak mühendisligini hemde pilot okulunu , tam 6 senemi verdim ve üstüne tam 3 sene is bulamadim, benim yüzüme bir alman sirketin pilotu yabanci istemiyoruz dedi bu kadar basit birinici kendi pilotlarimiz, ve ben bu ülkede dogmusun ve vatandasiyim , ginede beni kendinden saymadilar- taki birgün sirkete airbus 304 serisine amerikadan cok tecürbeli bir türk kaptan gelinceye kadar, sirkete calisan türk ucak mühendisleri beni kaptanlan tanisdirdilar ve aradan bir sene gecdi bu arada ücüncü senemi doldurdudum issiz pilot olarak ve bunun üstüne copilot olarak calismaya basladim,,,adam sirkete maden siz kendi adamlarinizi aldiriyorsunuz bende kendi adamimi aldiriyorum diye konusdu,,,,, acaba bu yabanci pilotarin bu kadar kolay türkiyede is bulmasi bunlarin her sirkete kendi adamlarimi var diye düsündürüyor beni
  • Önüne gelen evini barkını satıp, kredi çekip pilot lisansı alıyor. Şirketler çok hızlı büyüyor ve onlara kalifiye eleman lazım. Okulu yeni bitiren arkadaşlar maalesef kalifiye değil. İclerinden en fazla % 5' i Airline kriterlerine uyuyor. Acı ama gercek. Öyle cok para kazanacağız diye pilot olunmaz. Bu gönül isi. Hiç aglayip sizlamayin. Onu onceden dusunseydiniz. Bize kalifiye pilot lazim, gerekirse yabanci. Millet canini sokakta bulmadi.
  • herşeyden önce Pİlvak ı kutlamak isterim sonunda sorunlarımızı anlayan bize destek veren açıklamada bulunmuşlar ve yabancı pilotlarla ilgili tespitlerede katılıyorum şu an türkiyede 700 e yakın yabancı pilot olduğu söyleniyor bu pilotların ülke ekonomisinden götürdüğü bile meseleyi anlamamıza yeter ben çok merak ediyorum acaba o pilotların ülkelerinde bizlere de iş verilirmi diye bu sorunun cevabı evet ise o zaman sorun yok ama eminim bu sorununun cevabı hayırdır. burda STK ve SHGM ye çok görev düşüyor tamam SHGM bir bildiri yayınladı yabancı pilotları %10 düşürün diye ama bunun takipçisi olup sektörü denetlemek lazım. birde tip eğitimi meselesi var gerçekten az paralar istenmiyor tip eğitimi için Pilvakın bulduğu çözüm önerisini sonuna kadar destekliyorum inşallah sözde kalmaz...
  • İş yoksa pilotaj eğitimi de yok.
  • Pilvak, üyelerini Saylan İnşaat a satarak kazandığı parayla simulatör alacak. Pilvak ı aşmaz bu durum.
  • Siz önce SUNEXPRESS deki yabancı F/O bolluğunu ataştırın,altından neler çıkacak
  • ülkede bu kadar iki yüzlü aşağlık insanlar varken bu ülke adam olurmu, bizim düşmanlarımız içimizde arkadaşlar, başka yerde değiller.
  • tamam tip parası bedava olsun ama sonra işe girsin tip parasını düşsünler, maaştan düşsünler onada razıyız, ancak bunlar hem bizlerden tip parası alıyor hemde işe almıyorlar (babası bişey olanlar işe girebiliyor).sorun burda....
  • PİLVAK'ın parası çok galiba..Haa şunu derlerse anlarım, "ilk başvuran 5 kişiye bedava"..o zaman tamam..ama fazlası Pilvak'ın boyunu aşar...Benim tavsiyem, önce bir hesap yapsınlar, sonra açıklamada bulunsunlar...Milleti boşuna ümitlendirmesinler !
  • SEn de 70000 vet kardeşim madem çek bankadan krediyle madem herkes pilot oluyor sen de ol. Bak ayda 5000 euro para alıyoruz 14 ayda çıkarırsın

İşte Pilvak’tan gelen o açıklama:

Türkiye’deki işsiz pilotların önünün tıkanmasına neden olan ve kontrolsüz şekilde artış gösteren yabancı pilot sayısının düşürülmesine yönelik SHGM çok yerinde bir karar alarak, Haziran 2013 yılına kadar havayolu şirketlerine F/O sayılarını %25’e ve yıl sonuna kadar ise %10’a düşürülmesi yönünde talimat vermiştir.

Ancak, yerli kaynakların daha etkin kullanılmasına olanak sağlayacak  bu talimat sonrasında sivil havacılık otoritesine yönelik sektörden baskılar uygulandığı bazı havayolu şirketlerinden yoğun baskılar kurulmaya çalışıldığı ve otoritenin geri adım atmasına yönelik girişimlerde bulunulduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Pilvak olarak geçtiğimiz haftalarda düzenlediğimiz  çalıştayın sonuç bildirgesinde de vurguladığımız üzere,  SHGM mevzuatı uyarınca her şirket istihdam etmek istediği personeli herhangi bir ücret talep etmeksizin eğitmek durumundadır. Biz de üzerimize düşeni yaparak tip eğitimi vermek için organizasyon kurma çabası içerisindeyiz. Pilvak olarak TRTO yetkimiz olmamasına rağmen, farklı şirketlerin bu konudaki yetkilerini kullanarak isteyen pilotlara ücretsiz tip eğitimlerini vereceğimizi vurgulamak isteriz.

Bu noktada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu tarihi kararının arkasında olduğumuzu ve yerli pilotların önünün açılması için her türlü desteği vermek için çaba sarfedeceğimizi vurgulamak isteriz.

PİLVAK: SGHM’NİN ARKASINDAYIZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

adiniza sevindim ~ 11 yıl önce
gzl haber umarim uygulamada sorun olmaz , bunun altinda bir capanoglu cikmasinda gine, düsüne biliyormusunuz bir gurbetic ailenin oglu olarak en iyi puanlarnan bitirdim hem ucak mühendisligini hemde pilot okulunu , tam 6 senemi verdim ve üstüne tam 3 sene is bulamadim, benim yüzüme bir alman sirketin pilotu yabanci istemiyoruz dedi bu kadar basit birinici kendi pilotlarimiz, ve ben bu ülkede dogmusun ve vatandasiyim , ginede beni kendinden saymadilar- taki birgün sirkete airbus 304 serisine amerikadan cok tecürbeli bir türk kaptan gelinceye kadar, sirkete calisan türk ucak mühendisleri beni kaptanlan tanisdirdilar ve aradan bir sene gecdi bu arada ücüncü senemi doldurdudum issiz pilot olarak ve bunun üstüne copilot olarak calismaya basladim,,,adam sirkete maden siz kendi adamlarinizi aldiriyorsunuz bende kendi adamimi aldiriyorum diye konusdu,,,,, acaba bu yabanci pilotarin bu kadar kolay türkiyede is bulmasi bunlarin her sirkete kendi adamlarimi var diye düsündürüyor beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRI/TRE ~ 11 yıl önce
Önüne gelen evini barkını satıp, kredi çekip pilot lisansı alıyor. Şirketler çok hızlı büyüyor ve onlara kalifiye eleman lazım. Okulu yeni bitiren arkadaşlar maalesef kalifiye değil. İclerinden en fazla % 5' i Airline kriterlerine uyuyor. Acı ama gercek. Öyle cok para kazanacağız diye pilot olunmaz. Bu gönül isi. Hiç aglayip sizlamayin. Onu onceden dusunseydiniz. Bize kalifiye pilot lazim, gerekirse yabanci. Millet canini sokakta bulmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Aynı standartları aynı uçuş okuluna gittiğimiz çocuklarınıza , devrelerinizin çocuklarına şimdiye kadar gösterdiniz mi de kalkıp hala uçuş okuıundan gelenlerin 5%'i line uygun diye ahkam kesiyorsunuz?O yüzde 5 de her halde çocuklarınız ; direk alım kriteri olarak ilanlara da yazıverin , milleti de yok DLR yok TOEFL yok zart zurt diye uğraştırmayın.
15:05 ~ 11 yıl önce
Instructor olarak olarak tespit ettiğin eğitim anlamında eksikleri gidermek için bu güne kadar sen ne yaptın , sim checklerde fail etmek dışında?
başarı... ~ 11 yıl önce
herşeyden önce Pİlvak ı kutlamak isterim sonunda sorunlarımızı anlayan bize destek veren açıklamada bulunmuşlar ve yabancı pilotlarla ilgili tespitlerede katılıyorum şu an türkiyede 700 e yakın yabancı pilot olduğu söyleniyor bu pilotların ülke ekonomisinden götürdüğü bile meseleyi anlamamıza yeter ben çok merak ediyorum acaba o pilotların ülkelerinde bizlere de iş verilirmi diye bu sorunun cevabı evet ise o zaman sorun yok ama eminim bu sorununun cevabı hayırdır. burda STK ve SHGM ye çok görev düşüyor tamam SHGM bir bildiri yayınladı yabancı pilotları %10 düşürün diye ama bunun takipçisi olup sektörü denetlemek lazım. birde tip eğitimi meselesi var gerçekten az paralar istenmiyor tip eğitimi için Pilvakın bulduğu çözüm önerisini sonuna kadar destekliyorum inşallah sözde kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
İş yoksa pilotaj eğitimi de yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir mağdur ~ 11 yıl önce
Pilvak, üyelerini Saylan İnşaat a satarak kazandığı parayla simulatör alacak. Pilvak ı aşmaz bu durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen ~ 11 yıl önce
Siz önce SUNEXPRESS deki yabancı F/O bolluğunu ataştırın,altından neler çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum.... ~ 11 yıl önce
ülkede bu kadar iki yüzlü aşağlık insanlar varken bu ülke adam olurmu, bizim düşmanlarımız içimizde arkadaşlar, başka yerde değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tip parası ~ 11 yıl önce
tamam tip parası bedava olsun ama sonra işe girsin tip parasını düşsünler, maaştan düşsünler onada razıyız, ancak bunlar hem bizlerden tip parası alıyor hemde işe almıyorlar (babası bişey olanlar işe girebiliyor).sorun burda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HESAP ~ 11 yıl önce
PİLVAK'ın parası çok galiba..Haa şunu derlerse anlarım, "ilk başvuran 5 kişiye bedava"..o zaman tamam..ama fazlası Pilvak'ın boyunu aşar...Benim tavsiyem, önce bir hesap yapsınlar, sonra açıklamada bulunsunlar...Milleti boşuna ümitlendirmesinler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
SEn de 70000 vet kardeşim madem çek bankadan krediyle madem herkes pilot oluyor sen de ol. Bak ayda 5000 euro para alıyoruz 14 ayda çıkarırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000