02 Mart 2010, Salı 11:58:58

PHOTOSHOP'LA 'PES' DEDİRTEN SAHTEKÂRLIK!

Havacılık sektöründe yaşanan bir skandal ‘insan canı bu kadar ucuz mu?’ dedirtti. Bilgisayarda photoshop programı kullanılarak Döysa Havacılık’a ait bir uçağın bakımları yapılmış gibi gösterildi.
  • Ülkemin önde gelen ailelerinden birinin soyadını taşıyan bir kuruluşta yapılan bir usulsüzlük, ve usulsüzlüğe imza atanların hala adı geçen kurumda çalışıyor olması , patronların haberi olduğu anlamına geliyor. Adı geçen özel jet'e hiçbir zaman binemeyeceğimi biliyorum. Ancak, o uçak birilerimizin, çocuklarımızın başına düşerse!!!! Uçağa binen bedelini/maliyetini öder. Düşerse!!! yerdeki canları hangi vicdan, hangi para ödeyecek??? Firmanın lisansı iptal edilmeli, (ispatlanmak kaydıyla) sorumlular TCK ile suçlanmalıdır. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, herkes görevini ve sorumluluğunu bilmelidir.
  • HATA YAPANIN VE İŞLETMENİN TÜM LİSANSLARI İPTAL EDİLMELİKİ ÖRNEK OLSUN İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA AHVAH ETMEYELİM ARDINDAN
  • TEKNİK MÜDÜR BUNU YAPTI FORM-4 İPTAL EDİLDİ KALİTE MÜDÜRÜ,GENEL MÜDÜR E NE İŞLEM YAPILDI ÖNCELİKLE KALİTE MÜDÜRÜDE SORUMLU ÇUKURHAVA HAVACILIK TA BUNUN GİBİ BİRSEY YAPTI TEKNİK MÜDÜR ÜN FORM-4 ALINDI ÇOK KISA SÜREDE GERİ FORM-4 GERİ ALDI ŞİMDİ DE AYNI ŞİRKETTE PAŞA PAŞA ÇALŞIYOR SHGM ÖZEL JETLERE DOKUNAMAZ ÖRNEK ÇUKURHAVA HAVACILIK TEKNİK MÜDÜRÜ?????
  • Uçak da düşse,helikopterde düşse farketmez. Yeterki arkan kuvvetli olsun,diyoruz ya batıdakilerle aramızda 100 yıl var,mümkün değil adamlar bize yetişemez.
  • Bence sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalı. Haber yalansa haberi vereni dava etmeliler. Ama doğruysa o zaman da bu olaydan sorumlu olan yöneticilerden hesap sorulmalı. Yanlışlık varsa SHGM ye de dava açılmalı. Bence kimler suçluysa cezasını çekmeli. SHGM yada Şirket ve yöneticileri
  • Tüh tüh tüh. Onada tüh buna da tüh. Ona günah buna yazık nereye varacak bu işler nasıl düzelir bizim işler. Neden işimizi dürüstçe yapmayız neden? Hırsızın hiç mi suçu yok. Hırsızlık yapmaya göz yumanada tüh.
  • SHGM ye kızanlara ; Adam hata yapmamışta SHGM olmayan bir şey yüzünden mi iptal etmiş. Hatayı yapan haklı olacak bunu tespit eden haksız olacak öylemi? ne güzel anlayışınız var sevsinler sizi. SHGM bu kişinin form 4 ünü iptal etmiş olabilir. Adam halen bu kuruluşta ve teknik müdürlük görevini yapıyor. Kağıt üstünde görünmüyor SHGM ye karşı Değişen hiç bir şey yok anlayacağınız. Adama helal olsun. Yazık SABANCI lara ya bir kaza olsaydı. Olacak en ufak şeylerden bundan sonra kim hesap verebilir. Yapanın yanına kar kalıyor. SHGM ye de yazık, Sahte evrak düzenlemenin cezası lisansın alınmasıdır diyor kanunlarda ama SABANCI nın teknik müdürü olunca el koyamıyor. Yazık.
  • ya bu kadar vizyonsuz adamlar nasıl olup da bu kurulusları yönetiyorlar aklım almıyor. bunlara nasıl görev veriliyor inanamıyorum.
  • Tebrikler SHGM ve denetleyicilerine, Bu teknisyenin lisansina el koymuyorsa onlara bu adam minettar olmak zorunda. Bence lisans verilmemeli bir daha böyle sahtekar davranlara. Tüm yetkilerini almak gerekir. Hala oradaysa Genel md. ve Kalite md. de bundan haberdar demektir. Onlarada hesap sormak gerekmezmi ?
  • ne alakası var şimdi başvuruyomuşsunuz da başvuru sonuçlanmıyormuş bu yapılan olayda bir başvuru sonuçlanması gereken bir durum yok ki adam resmen sahtekarlık yapmış ne izni beklemişsiniz öyle boş atmakla olmuyor sayın yorumcu çamur at izi kalsın hesabı

Ömer, Demir ve Yalçın Sabancı’ya ait Döysa Havacılık’ın Challenger 605 tipi uçağa ait bakım evraklarında yapılmayan bakım, yapılmış gibi gösterildi. Tahrifatı yapan müdürün yetki belgesi elinden alındı.

Atatürk Havalimanı Batı 4 apronundaki 16 numaralı hangarda hizmet veren Ömer, Demir ve Yalçın Sabancı’ya ait Döysa Havacılık, bir süre önce bakım skandalıyla sarsıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde, bilgisayarda photoshop programı kullanılarak yapılmayan bakımların yapılmış gibi gösterildiği tespit edildi.

Hamit AndiçBakım işlemlerini Jet Aviation adlı şirkete veren Döysa Havacılık, ilgili bakım kuruluşunun yapması gereken bakımları kendisi yapılmış gibi gösterdi. Bilgisayarda photoshop programı kullanılarak atlanan AD’ler, (Airworthiness Directives) evrak üzerinde yapılmış gibi düzenlenerek denetim sırasında SHGM görevlilerine teslim edildi. Ancak evrakların tahrifatla düzenlendiği tespit edildi.

Olay sonrası Döysa Havacılık Teknik Müdürü Hamit Andiç’in form-4 yetkisi elinden alındı. Teknik Müdürlük yetkisi alınan Andiç, halen Döysa Havacılık’ta başka bir birimde görevini sürdürüyor. 

©AirportHaber.com ÖZEL

PHOTOSHOP'LA 'PES' DEDİRTEN SAHTEKÂRLIK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ülkemin önde gelen ailelerinden birinin soyadını taşıyan bir kuruluşta yapılan bir usulsüzlük, ve usulsüzlüğe imza atanların hala adı geçen kurumda çalışıyor olması , patronların haberi olduğu anlamına geliyor. Adı geçen özel jet'e hiçbir zaman binemeyeceğimi biliyorum. Ancak, o uçak birilerimizin, çocuklarımızın başına düşerse!!!! Uçağa binen bedelini/maliyetini öder. Düşerse!!! yerdeki canları hangi vicdan, hangi para ödeyecek??? Firmanın lisansı iptal edilmeli, (ispatlanmak kaydıyla) sorumlular TCK ile suçlanmalıdır. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, herkes görevini ve sorumluluğunu bilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HATA YAPANIN VE İŞLETMENİN TÜM LİSANSLARI İPTAL EDİLMELİKİ ÖRNEK OLSUN İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA AHVAH ETMEYELİM ARDINDAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEKNİK MÜDÜR BUNU YAPTI FORM-4 İPTAL EDİLDİ KALİTE MÜDÜRÜ,GENEL MÜDÜR E NE İŞLEM YAPILDI ÖNCELİKLE KALİTE MÜDÜRÜDE SORUMLU ÇUKURHAVA HAVACILIK TA BUNUN GİBİ BİRSEY YAPTI TEKNİK MÜDÜR ÜN FORM-4 ALINDI ÇOK KISA SÜREDE GERİ FORM-4 GERİ ALDI ŞİMDİ DE AYNI ŞİRKETTE PAŞA PAŞA ÇALŞIYOR SHGM ÖZEL JETLERE DOKUNAMAZ ÖRNEK ÇUKURHAVA HAVACILIK TEKNİK MÜDÜRÜ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak da düşse,helikopterde düşse farketmez. Yeterki arkan kuvvetli olsun,diyoruz ya batıdakilerle aramızda 100 yıl var,mümkün değil adamlar bize yetişemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalı. Haber yalansa haberi vereni dava etmeliler. Ama doğruysa o zaman da bu olaydan sorumlu olan yöneticilerden hesap sorulmalı. Yanlışlık varsa SHGM ye de dava açılmalı. Bence kimler suçluysa cezasını çekmeli. SHGM yada Şirket ve yöneticileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüh tüh tüh. Onada tüh buna da tüh. Ona günah buna yazık nereye varacak bu işler nasıl düzelir bizim işler. Neden işimizi dürüstçe yapmayız neden? Hırsızın hiç mi suçu yok. Hırsızlık yapmaya göz yumanada tüh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM ye kızanlara ; Adam hata yapmamışta SHGM olmayan bir şey yüzünden mi iptal etmiş. Hatayı yapan haklı olacak bunu tespit eden haksız olacak öylemi? ne güzel anlayışınız var sevsinler sizi. SHGM bu kişinin form 4 ünü iptal etmiş olabilir. Adam halen bu kuruluşta ve teknik müdürlük görevini yapıyor. Kağıt üstünde görünmüyor SHGM ye karşı Değişen hiç bir şey yok anlayacağınız. Adama helal olsun. Yazık SABANCI lara ya bir kaza olsaydı. Olacak en ufak şeylerden bundan sonra kim hesap verebilir. Yapanın yanına kar kalıyor. SHGM ye de yazık, Sahte evrak düzenlemenin cezası lisansın alınmasıdır diyor kanunlarda ama SABANCI nın teknik müdürü olunca el koyamıyor. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bu kadar vizyonsuz adamlar nasıl olup da bu kurulusları yönetiyorlar aklım almıyor. bunlara nasıl görev veriliyor inanamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrikler SHGM ve denetleyicilerine, Bu teknisyenin lisansina el koymuyorsa onlara bu adam minettar olmak zorunda. Bence lisans verilmemeli bir daha böyle sahtekar davranlara. Tüm yetkilerini almak gerekir. Hala oradaysa Genel md. ve Kalite md. de bundan haberdar demektir. Onlarada hesap sormak gerekmezmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne alakası var şimdi başvuruyomuşsunuz da başvuru sonuçlanmıyormuş bu yapılan olayda bir başvuru sonuçlanması gereken bir durum yok ki adam resmen sahtekarlık yapmış ne izni beklemişsiniz öyle boş atmakla olmuyor sayın yorumcu çamur at izi kalsın hesabı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000