15 Haziran 2010, Salı 10:40:35

Havacılık Eğitimi Konferansı, Türkiye'de yapılacak

Türkiye, Havacılık Eğitimi Konferansı’na ev sahipliği yapacak…
  • Faydası kesin olur:Yabacı pilotları Türk Gençliğinin yerine nasıl istihdam ederiz noktasında çok faydalı olur.
  • İnşallah toplantı faydalı olur...
  • ya daha türkiyede dogru düzgün denetleme ve eğitim sorununu çözemediniz...komiksiniz gerçekten
  • SHGM’YE HELAL OLSUN. ECAC ÜYESİ ÜLKELERE DE EĞİTİM NASIL YAPILIRMIŞ ÖĞRETECEĞİZ YA. KARDEŞİM ÜLKEMİZ SİVİL HAVACILIĞININ EN BÜYÜK PROBLEMİ ZATEN EĞİTİM. DAHA PİLOTLARIMIZIN, TEKNİSYENLERİMİZİN BİR ÇOĞU BİLMEK ZORUNDA OLDUKLARI FLIGHT, OPERATION, MAINTENANCE MANUAL’LERİ, JAA KİTAPLARINI BİLE OKUYUP ANLAMAKTAN ACİZ. TÜRKİYEDE EĞİTİMİN ALT YAPISI OLAN HAVACILIK İNGİLİZCESİNİ BİLE DOĞRU DÜRÜST ÖĞRETMEDEN KALKIP NE İŞLER YAPIYORUZ. JAA KURSLARINA KATILANLARIN %70’İ HOCALARI HALA ANLAMADAN DİNLİYOR. BU KOORDİNATÖLÜK İŞLERİ DE VALLA HAMALLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. SHGM, ÜLKEMİZİN DÜNYA KADAR HAVACILIK SORUNLARI VARKEN ONLARI BİR KENARA BIRAKSIN ŞİMDİ DE BUNLARLA UĞRAŞSIN. YİNE DE ÜLKEMİZ İÇİN FAYDALI OLUR İNŞALLAH.
  • TÜRKİYEDE Kİ EĞİTİMİ BİTİRDİ,ŞİMDİ AVRUPADA Kİ EĞİTİMİ BİTİRECEK.bIRAKIN BU İŞLERİ,GİDİN FIRÇALAYIN DİŞLERİ.ADAMA GÜLERLER BE

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından sivil havacılık eğitimleri konusunda koordinatör ülke seçilen Türkiye, 24-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da Havacılık Eğitimi Konferansı düzenleyecek.

AB üyesi olmadan ECAC yönetim kurulunda yer alan tek ülke konumundaki Türkiye, geçtiğimiz yıl ikinci kez bu göreve getirilerek önemli bir başarıya imza atmıştı. ECAC’ın geçtiğimiz Şubat ayında Madrid’de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında Türkiye’nin koordinatör ülke olmasına, başkanlığını da Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’nun yapmasına oy birliği ile karar verildi.

Eğitim konusunda bugüne kadar oluşturulmuş herhangi politikası olmayan Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC’da alınan bu görev ile Türkiye, 44 ülke adına inceleme, araştırma, değerlendirme, politika üretme faaliyetlerini icra edecek ve eğitim konusunda bir yol haritası belirleyecek.

ECAC’ın eğitim mevzuatının oluşturulmasından, toplantı ve seminerler gerçekleştirilmesine varıncaya kadar bir dizi görevi yürütecek olan SHGM, bu çerçevede ilk olarak 24-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da Avrupa ve komşu ülkelerin de katılacağı küresel bir konferans gerçekleştirecek.

Konferansta, eğitim başlığı altında havacılık emniyeti, güvenliği, çevre, kalite kontrol denetimleri ve gelecekteki sorunlar masaya yatırılacak ve her alanın özelliklerine uygun bir ECAC eğitim yaklaşımı belirlenmesi için görüş alışverişinde bulunulacak.

Konferans kapsamında düzenlenecek sunumlarda ve panellerde, “Eğitimin emniyet, güvenlik ve çevre standartlarının oluşturulmasındaki rolü”, “Eğitimin kalite ve verimliliğini ölçmek için yapılan uygulamalar”, “Avrupa dışındaki eğitim politikaları” ve “Avrupa için gelecekte havacılık eğitimi” gibi konular ele alınacak.

Açılışı Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yapılacak olan konferansta; konuşmacı olarak, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Genel Sekreteri Raymond BENJAMIN, ECAC Başkanı Luis Fonseca de ALMEIDA ve ECAC üyesi ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ile eğitimden sorumlu üst düzey yetkiler yer alacak. Konferansa ayrıca, Türkiye’nin bölgesel oluşumlarla girişimde bulunduğu ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin yanısıra, sektör temsilcileri, sanayi kuruluşlarının kurumsal ve eğitim merkezleri yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 100’ün üzerinde davetlinin katılması bekleniyor.

Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında üstlenilen bu önemli rol, aynı zamanda Türkiye'nin eğitim ve bakım üssü olması hedeflerine ulaşılması açısından da büyük önem taşıyor.

KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, AFCAC, RSOO ve T-MAG olmak üzere sivil havacılık alanında yedi tane bölgesel işbirliği oluşumuna öncülük eden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu kapsamda 130’a yakın ülke ile görüşme yaparak Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi olma Projesi’nde önemli ilerlemeler kaydetti. Söz konusu projenin ECAC’da üstlenilen eğitim başkanlığı görevi ile ivme kazanacağı ve yakın gelecekte Türkiye adına çok önemli fırsatları beraberinde getireceği düşünülüyor.

Havacılık Eğitimi Konferansı, Türkiye'de yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Faydası kesin olur:Yabacı pilotları Türk Gençliğinin yerine nasıl istihdam ederiz noktasında çok faydalı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah toplantı faydalı olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya daha türkiyede dogru düzgün denetleme ve eğitim sorununu çözemediniz...komiksiniz gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM’YE HELAL OLSUN. ECAC ÜYESİ ÜLKELERE DE EĞİTİM NASIL YAPILIRMIŞ ÖĞRETECEĞİZ YA. KARDEŞİM ÜLKEMİZ SİVİL HAVACILIĞININ EN BÜYÜK PROBLEMİ ZATEN EĞİTİM. DAHA PİLOTLARIMIZIN, TEKNİSYENLERİMİZİN BİR ÇOĞU BİLMEK ZORUNDA OLDUKLARI FLIGHT, OPERATION, MAINTENANCE MANUAL’LERİ, JAA KİTAPLARINI BİLE OKUYUP ANLAMAKTAN ACİZ. TÜRKİYEDE EĞİTİMİN ALT YAPISI OLAN HAVACILIK İNGİLİZCESİNİ BİLE DOĞRU DÜRÜST ÖĞRETMEDEN KALKIP NE İŞLER YAPIYORUZ. JAA KURSLARINA KATILANLARIN %70’İ HOCALARI HALA ANLAMADAN DİNLİYOR. BU KOORDİNATÖLÜK İŞLERİ DE VALLA HAMALLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. SHGM, ÜLKEMİZİN DÜNYA KADAR HAVACILIK SORUNLARI VARKEN ONLARI BİR KENARA BIRAKSIN ŞİMDİ DE BUNLARLA UĞRAŞSIN. YİNE DE ÜLKEMİZ İÇİN FAYDALI OLUR İNŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYEDE Kİ EĞİTİMİ BİTİRDİ,ŞİMDİ AVRUPADA Kİ EĞİTİMİ BİTİRECEK.bIRAKIN BU İŞLERİ,GİDİN FIRÇALAYIN DİŞLERİ.ADAMA GÜLERLER BE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000