07 Mart 2011, Pazartesi 15:05:03

UÇMAYI SEVİYORUM, GERİ DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUM

ÇEVKO Vakfı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, uçmayı sevenleri geri dönüşüme davet ediyor.
  • 02.03.2011 tarihinde sabiha gökçen havalimanına yolcu karşılamak için geldim.zamanın olduğu için terminalı dolaştım.resimde görünen uçan balon şeklindeki görsel ilgimi çekti telsiz konuşmalarından güvenlik amiri olduğunu anladığım görevliye uçan balonun anlamını sordum kendisi geri dönüşümüm önemini anlatmak için hazırlanmış olduğunu ve balonlardan 2 adet asılı olduğunu aynı zamanda bazı noktalara geri dönüşüm için çöp kutuları koyulduğunu ve el ilanları hazırlandığını reklam tabelalarına afişlerin asıldığından bahsetti.Sabiha gökçen personelini iyi eğitmiş.Sorularıma doğru cevaplar aldım.Yanlız balonların sepetlerinin üstündeki yazılar çok küçüktü zemin seviyesinden okuyamadım.Balonlar biraz daha aşağıya doğru indirilebilir.
“Sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm” yaklaşımı ile 20 yıldır faaliyet gösteren ÇEVKO Vakfı, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi (World Low Cost Airlines Congress) tarafından ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ olarak seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işbirliği ile “Uçmayı seviyorum. Geri dönüşümü destekliyorum” projesini başlattı. Havalimanı ziyaretçileri ve çalışanlarını, geri dönüşümün önemi konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, öncelikle Sabiha Gökçen Havalimanı personeline yönelik eğitim ve geri dönüşüm ile ilgili görsel malzeme desteği verildi. Havalimanına 20 set atık ünitesi yerleştirilerek, geri dönüşümün önemi hakkında ilgi çekici yönlendirmeler, 20 adet bilgilendirme afişi, 10 bin adet broşür, 8 adet büyük pano ve 2 adet dev mesaj balonu hazırlandı. Şubat 2011 tarihi itibariyle tüm bu materyalleri gören kişi sayısı ise 4 milyonu aştı. ÇEVKO Vakfı ve Sabiha Gökçen Havalimanı ortaklığında sürdürülen proje kapsamında 2011 sonuna kadar 16 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Yeşil projelerimiz 2011’de artarak devam ediyor
Tüketici ile buluşabildikleri her platformda amaçlarının, ambalaj atıklarının çöp olmadığını, hayata enerji tasarrufu, doğal kaynakların korunması, temiz ve sağlıklı bir çevre, güzel bir gelecek olarak geri döndüğünü anlatabilmek olduğunu vurgulayan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Biz, ÇEVKO Vakfı olarak 20 yıldır, sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm felsefemizle çalışıyoruz. Gerek Vakfımız çatısı altında gerekse çeşitli firmalarla işbirliği halinde tüketicilere yönelik tanıtım ve iletişim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Yeşil projelerimiz 2011’de artarak devam ediyor. Havaalanları da bizim için son derece önemli platformlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak ICF Airports Antalya Havalimanı ile başlattığımız projemizi, bu yıl İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda da hayata geçirmekten çok mutluyuz” dedi.

“2011 yılında 16 milyon insana ulaşarak, 1400 ton atığı geri kazanacağız”
ÇEVKO Vakfı işbirliği ile hayata geçirdikleri proje kapsamında ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden İSG CEO’su Gökhan Buğday sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde hareket ederek, sosyal sorumluluk içeren projelere karşı son derece duyarlı bir yaklaşım sergiliyoruz. Son dönemde; ÇEVKO ile gerçekleştirdiğimiz ‘Uçmayı seviyorum. Geri dönüşümü destekliyorum’ projesinde, 2010 yılı son 4 aylık dönemde başlayan çalışmalarla, 4 milyonun üzerinde kişiye ulaştık. Bunun neticesinde, 368 ton atığı geri kazanmış olduk. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde yolcularımızın dikkatini temiz, sağlıklı bir çevre üzerinde yoğunlaştırarak, geri dönüşüme destek sağlamayı amaçlıyoruz. 1 ton kağıt/karton atık geri dönüşümünün 17 ağacın hayatını kurtardığını düşündüğümüzde, 2010 senesi Eylül–Aralık periyodu için 5303 ağacın geri kazandırılmasını sağlamış olduk. 2011 yılında 16 milyon insana ulaşarak, 1400 ton atığı geri kazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ambalaj atıkları, bize güzel bir gelecek olarak geri döner
• 670 adet metal ambalajın geri dönüşümü sonucu bir adet bisiklet elde edilebilir.
• Sadece 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 Watt’lık bir ampul 20 saat çalıştırılır.
• Geri dönüştürülen 1 ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.
• Geri dönüştürülen 1 ton kağıt/karton atık ile 17 ağacın hayatı kurtulur.
• Plastik ambalaj ve atıklarının geri dönüşümünden, elyaf içeren tekstil ürünleri, atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretilir.
• Kompozit ambalaj atıklarının geri dönüşümünden, karton koliler, yalıtım malzemeleri ve mobilya gibi ürünler üretilir.
UÇMAYI SEVİYORUM, GERİ DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
02.03.2011 tarihinde sabiha gökçen havalimanına yolcu karşılamak için geldim.zamanın olduğu için terminalı dolaştım.resimde görünen uçan balon şeklindeki görsel ilgimi çekti telsiz konuşmalarından güvenlik amiri olduğunu anladığım görevliye uçan balonun anlamını sordum kendisi geri dönüşümüm önemini anlatmak için hazırlanmış olduğunu ve balonlardan 2 adet asılı olduğunu aynı zamanda bazı noktalara geri dönüşüm için çöp kutuları koyulduğunu ve el ilanları hazırlandığını reklam tabelalarına afişlerin asıldığından bahsetti.Sabiha gökçen personelini iyi eğitmiş.Sorularıma doğru cevaplar aldım.Yanlız balonların sepetlerinin üstündeki yazılar çok küçüktü zemin seviyesinden okuyamadım.Balonlar biraz daha aşağıya doğru indirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000