18 Haziran 2013, Salı 08:25:56

F-16'YI UÇURMAK İÇİN CAN ATIYOR

Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Uçuş Eğitimi Komutanlığı'nda pilotluk eğitimi alan 23 yaşındaki Teğmen Fatma Saltık, savaş uçağı F-16'yı kullanmak için sabırsızlanıyor.
  • uc gun sonra bır bahanesı bulur ozele gecer :)
  • Ancak vatanın verdiği emekler helal olsun denir,bravo.
  • Bazilari omurga-li-siz sabiha olur, bazi sabiha lar da vatanina omurga olur...
  • Bencede olmuyor orneklerini cok gorduk
  • kiz hak etmis kazanmis herseyin arkasinda birsey aramayin- ben yurtdisinda bitirdim okullari - pilot olmak icin ne irkci sözlere ne gereksiz insanlarnan karsilasdim- suan md 11 cargo pilotum - kardesim eger sen pilot olamadiysan bunu baskalarinda arama- sonucta herkese torpilmi gececekler- yüzde 10 torpilse gerisi anin akinlan oluyor- her yerde torpil var bizim sirketde soy adi ayni olan onlarca pilot var - baba ogul- ama birde zekasinan basa gelende var- yani artik bu siteleri mesgul degilde kendinize yeni is arayin- kiz lisede pilanlamiz herseyi - sizin gibi ya universite bitdi simdi is yok en iysi pilot okuluna gidim diye yok-bizim sirketde iq testi bile yapiorlar yasal olmadigi halde - yani türkiye firsatlar diyari
  • Kadından pilot olmaz
  • aman sabiha gökçen gibi olmada....
  • darısı ışıklar hava llisesinde okuyan oğlumun ve tüm okul arkadaşlarının başına

Pilotlar, 4 yıllık uçuş eğitimi ve 1 yıllık savaş uçağı eğitiminin ardından F-16'yı kullanabiliyor. Eğitimde 1 yılı geride bırakan genç pilot Fatma Saltık, 4 yıl sonra savaş pilotu olarak gökyüzünde boy gösterecek.

Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in izinden gittiğini söyleyen Teğmen Fatma Saltık, kendini anlattı...

ÇOCUKLUK HAYALİM: Pilotluk çocukluk hayalimdi. Hep uçak nasıl kullanılıyor diye merak ediyordum. Okudukça pilotluğa merakım daha çok arttı.

TEK ASKER BENİM: Ailemde hiç asker yok. Tek asker olan benim. Babam İstanbul'da polis memuru, annem ev hanımı, nişanlım da Malatya'da görevli asker.

500-700 KM HIZ: Erkeklerin egemen olduğu üniformayı giymek gurur verici. Ben de onlar gibi aynı saatlerde kalkıp, eğitim alıyorum. Onlardan bir farkım yok. 500-700 kilometre hızla yüksekliğe çıkıp, manevralar yaparak, zorlu eğitimleri başarıyorum.

ŞİİR OKUMAYI SEVERİM: Özel hayatımda, makyaj yapıyorum, topuklu ayakkabı giyiyorum. Her kadının yaptığı gibi ben de normal kıyafetlerimi giyiyorum. Mesleğimle, özel hayatım farklı. Ehliyetim var ama, otomobil kullanmadım, imkanım olursa otomobil de kullanırım. Fotoğraf çekmeyi, şiir okumayı, spor yapmayı ve tarihi yerleri gezmeyi çok seviyorum.

KOMUTANIM GELMİŞ: Ailemin yanına gittiğim zaman bana, 'Vay komutanım gelmiş' diyorlar. Bazen komşularım ve arkadaşlarım da aynı sözlerle hitap ediyor.

ŞAŞIRIYORLAR: Yeni tanıştığım kişilere pilot olduğumu söyleyince inanmıyorlar, şaşırıyorlar. Pilot olduğuma inandıkları zaman da benle gurur duyuyorlar. Daha sonra da merak edilen sorular ardı ardına geliyor. En çok da uçağın havada nasıl durduğunu soruyorlar. (HaberTürk)

F-16'YI UÇURMAK İÇİN CAN ATIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

hııı ~ 11 yıl önce
uc gun sonra bır bahanesı bulur ozele gecer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 11 yıl önce
Ancak vatanın verdiği emekler helal olsun denir,bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ~ 11 yıl önce
Bazilari omurga-li-siz sabiha olur, bazi sabiha lar da vatanina omurga olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 11 yıl önce
Bencede olmuyor orneklerini cok gorduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiskananlara bakin ~ 11 yıl önce
kiz hak etmis kazanmis herseyin arkasinda birsey aramayin- ben yurtdisinda bitirdim okullari - pilot olmak icin ne irkci sözlere ne gereksiz insanlarnan karsilasdim- suan md 11 cargo pilotum - kardesim eger sen pilot olamadiysan bunu baskalarinda arama- sonucta herkese torpilmi gececekler- yüzde 10 torpilse gerisi anin akinlan oluyor- her yerde torpil var bizim sirketde soy adi ayni olan onlarca pilot var - baba ogul- ama birde zekasinan basa gelende var- yani artik bu siteleri mesgul degilde kendinize yeni is arayin- kiz lisede pilanlamiz herseyi - sizin gibi ya universite bitdi simdi is yok en iysi pilot okuluna gidim diye yok-bizim sirketde iq testi bile yapiorlar yasal olmadigi halde - yani türkiye firsatlar diyari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPad ile gönderildi ~ 11 yıl önce
Kadından pilot olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
senden de saygılı insan olmaz.çok gördük kadınların bir sürü erkekten iyi pilot oldugunu.kim bilir hangi sanal alemin pilotusun.
insan olmak ~ 11 yıl önce
senden insan olduktan sonra herkesten herşey olur merak etme sen.....
HPM900 ~ 11 yıl önce
Senden olmuş olan, başka söze ne hacet?
aman ~ 11 yıl önce
aman sabiha gökçen gibi olmada....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 11 yıl önce
isyancıların saklayan ,destek verenleri vurmadıktan sonra ne anlamı var ?
406 ~ 11 yıl önce
darısı ışıklar hava llisesinde okuyan oğlumun ve tüm okul arkadaşlarının başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000