10 Kasım 2008, Pazartesi 16:25:45

Ryanair uçağında büyük panik!

Ryanair’e ait EI-DYG kuyruk tescilli Boeing 737-800 uçağı 166 yolcu ve 6 kişilik ekiple FR4102 sayılı Frankfurt-Roma seferi sırasında iniş takımlarında oluşan problem sebebiyle Ciampino’ya acil iniş yaptı.
  • Bu motor kısılması ne oluyormuş bende çok merak ettim...Kuş çarpması sonucu motor mu kısılır mış?
  • Aşağıdaki yorumumda verilen bilgilerin kaynağı Rynair tarafından kendi internet sitesinde yayınlanan açıklamadır. Daha geniş açıklamanın 11.11.2008 saat 08:00'da (GMT) yapılacağını belirtmişler.
  • Yerel saatle 06:30'da Frankfurt Hahn'dan Roma'ya gitmek üzere havalanan FR4102 sefer sayılı Ryanair'e ait uçak, Roma Ciampino Havalimanına inişte birden çok kuşa çarptı. Sol iniş takımı iniş esnasında zarar gören uçak, bu nedenle pist dışına çekilemedi. Rynair'den yapılan açıklamaya göre 2 kabin görevlisine ve 4 yolcuya tıbbi müdahalede bulunuldu. Havalimanın bir süre daha kapalı kalabileceği bildiriliyor.
  • Arkadaşlar haklı,kırım yaşayan bu tipin pilotu olmama rağmen hiç bir şey anlamadım.Motorun kasılarak alev alması ne demek acaba?:) Resimden anladığım sanki bir iniş takımı dikmesinin(sol arka) açılmasına rağmen tam olarak açılıp kitlenmemesinden kaynaklanıyor gibi geldi bana.Bu zaten stresli bir emergency ve birde motor problemi yaşadıysalar gerçekten,hayatlarının en şansız gününü sağlıklı bir şekilde tamamlamanın hazzı ve şükrü içindedirler eminim.Tabi bana göre uçuşsuz ve bürokratik işlerle dolu uzun bir süreçte pilot arkadaşlarımızı bekliyor. Geçmiş olsun. Bu arada 737NG serisi uçaklarında motor montajıyla ilgili bir şüphe uyanmıştı ve bir çok uçağı tekrardan elden geçireceklerini duymuştum teknik arkadaşlardan.Sanırım bu 738 motor montajının sağlamlığı konusunda ciddi bir test uçuşu yapmış oldu değerli boeing mühendisleri ve diğer teknisynler için.Her konuya iyi bir taraftan yaklaşmak lazım bazen:) Saygılar,sevgiler.
  • Tamam ucuz kurtulmuşlar ancak ifadelerde bi yanlışlık oldugu kesin...
  • Eski ustalar karbüratörlü arabalar için platin meme yapmış derler ya... bu açıklamalarda öyle birşey :)
  • Al benden de o kadar..
  • ''her iki motor kasılarak alev almış'' ne demek daha detaylı anlatsanızda anlasak.
  • Ben havacılıkta çalıştığım halde yukarıda yazılı haberi öyle bir anlatmışsınız ki ben bile işin içinden çıkamadım. Çok karışı ve birbirleriyle bağdaşmayan ifadeler ile haber girmişsiniz.

Patlayan lastik sebebiyle sağ ana iniş takımının devre dışı kalması ve her iki motorun kasılarak alev alması sonucu acil iniş kararı verildi. Pistin dışına çıkan uçak itfaiye ekiplerinin çabasıyla çekilebildi. 5 kişinin hafif yaralandığı olay sonrası yolcular patlatılan slaytlar sayesinde tahliye edildi. Herhangi bir yangına karşı itfaiye ekipleri tarafından uçağın altına köpük sıkılırken, havaalanı kısa bir süre uçuşlara kapatıldı.

Uçağın pisti geçip dışında durabildiği olay İtalyan makamları tarafından araştırılıyor.

Ryanair’in basına yaptığı ilk açıklamaya göre uçak her iki motoruna da kuş sıkışması sonucu acil iniş yapmak zorunda kaldı ve pistin dışında durabildi. Mühendislerin uçağın problemini araştırmaya devam ettiği bildirildi.

İkinci basın bülteninde sol ana iniş takımında oluşan hasar ve motora kuş çarpması sonucu acil iniş yapıldığı, 3 yolcu ve uçuş ekibinden iki kişinin hafif yaralanma sonucu hastaneye kaldırıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve henüz bagajların uçaktan alınmasına bile izin verilmediği açıklandı.

Ryanair uçağında büyük panik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Raptor ~ 15 yıl önce
Bu motor kısılması ne oluyormuş bende çok merak ettim...Kuş çarpması sonucu motor mu kısılır mış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak ~ 15 yıl önce
Aşağıdaki yorumumda verilen bilgilerin kaynağı Rynair tarafından kendi internet sitesinde yayınlanan açıklamadır. Daha geniş açıklamanın 11.11.2008 saat 08:00'da (GMT) yapılacağını belirtmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan K. ~ 15 yıl önce
Yerel saatle 06:30'da Frankfurt Hahn'dan Roma'ya gitmek üzere havalanan FR4102 sefer sayılı Ryanair'e ait uçak, Roma Ciampino Havalimanına inişte birden çok kuşa çarptı. Sol iniş takımı iniş esnasında zarar gören uçak, bu nedenle pist dışına çekilemedi. Rynair'den yapılan açıklamaya göre 2 kabin görevlisine ve 4 yolcuya tıbbi müdahalede bulunuldu. Havalimanın bir süre daha kapalı kalabileceği bildiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737NGpilot ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar haklı,kırım yaşayan bu tipin pilotu olmama rağmen hiç bir şey anlamadım.Motorun kasılarak alev alması ne demek acaba?:) Resimden anladığım sanki bir iniş takımı dikmesinin(sol arka) açılmasına rağmen tam olarak açılıp kitlenmemesinden kaynaklanıyor gibi geldi bana.Bu zaten stresli bir emergency ve birde motor problemi yaşadıysalar gerçekten,hayatlarının en şansız gününü sağlıklı bir şekilde tamamlamanın hazzı ve şükrü içindedirler eminim.Tabi bana göre uçuşsuz ve bürokratik işlerle dolu uzun bir süreçte pilot arkadaşlarımızı bekliyor. Geçmiş olsun. Bu arada 737NG serisi uçaklarında motor montajıyla ilgili bir şüphe uyanmıştı ve bir çok uçağı tekrardan elden geçireceklerini duymuştum teknik arkadaşlardan.Sanırım bu 738 motor montajının sağlamlığı konusunda ciddi bir test uçuşu yapmış oldu değerli boeing mühendisleri ve diğer teknisynler için.Her konuya iyi bir taraftan yaklaşmak lazım bazen:) Saygılar,sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Tamam ucuz kurtulmuşlar ancak ifadelerde bi yanlışlık oldugu kesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usta ~ 15 yıl önce
Eski ustalar karbüratörlü arabalar için platin meme yapmış derler ya... bu açıklamalarda öyle birşey :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Al benden de o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halis ~ 15 yıl önce
''her iki motor kasılarak alev almış'' ne demek daha detaylı anlatsanızda anlasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açıklama ~ 15 yıl önce
Ben havacılıkta çalıştığım halde yukarıda yazılı haberi öyle bir anlatmışsınız ki ben bile işin içinden çıkamadım. Çok karışı ve birbirleriyle bağdaşmayan ifadeler ile haber girmişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000