24 Mart 2009, Salı 17:43:13

Pegasus korsanı 19 yıla mâhkum oldu

Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağını 2007'de kaçıran hava korsanı Mehmet Gökşingöl, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • şu paragrafa bakarmısınız!! avukatı ordaymış kendisi tutuksuzmuş biri beraat istemiş öteki cezalandırılmasını istemiş. bu avukatlar biri ayakkabıcılık okulundan öteki bilmem ne okulundan mı mezun oluyo?suç ortada ama her suçlu bile avukat buluyo parasını verene her şey bedava beter olsun az bile vermişler idam cezası talep ediyorum ben bi havacılık çalışanı olarak bizim emeğimize yazık.
  • merak etme yarın burası da iran olur bu gidişle
  • ucak kacirma olayi cocuk oyuncag igibi basit birsey degil cezalar agir olmali ki bun dan sonra tesebbus edeceklere ibret olsun diye.iranda olsa idam ederlerdi dua etsin burasi tuırkiye.
  • sizce sanığın avukatı beraatini talep ederken nasıl bir gerekçesi vardı acaba?

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus’a ait yolcu uçağını 2007'de kaçıran hava korsanı Mehmet Gökşingöl, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya, sanık Gökşingöl'ün avukatı Hafize Okur ile müşteki Pegasus Havayolları’nın avukatı Mina Kadıoğlu katıldı. Tutuksuz sanık Gökşingöl ise duruşmada hazır bulunmadı.

Cumhuriyet Savcısı Dursun Yüzer, daha önce verdiği esas hakkındaki görüş doğrultusunda Gökşingöl'ün, "Cebir, tehdit, hile kullanarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Hava ulaşım aracının kaçırılması" suçlarından hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Gökşingöl'ün avukatı Okur müvekkilinin beraatini talep ederken, Pegasus’un avukatı Kadıoğlu da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Nihal Uslu, Mehmet Gökşingöl'ün, TCK'daki "Cebir, tehdit, hile kullanarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, Hava ulaşım aracının kaçırılması" ve "Zincirleme suç"u düzenleyen maddeleri uyarınca  toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Sanığın yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak, cezanın 19 yıl 2 aya indirildiğini açıklayan Uslu, Gökşingöl'ün, "Hürriyeti tehdit ve çalışma ve iş güvenliğinin ihlali" suçundan ise beraatine karar verildiğini kaydetti.

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı 10 Nisan 2007'de Mehmet Gökşingöl tarafından kaçırılmış, özel harekat timlerince etkisiz hale getirilmişti.

Daha sonra Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi, Ekim 2008'de tahliye kararı vermişti.

Pegasus korsanı 19 yıla mâhkum oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
şu paragrafa bakarmısınız!! avukatı ordaymış kendisi tutuksuzmuş biri beraat istemiş öteki cezalandırılmasını istemiş. bu avukatlar biri ayakkabıcılık okulundan öteki bilmem ne okulundan mı mezun oluyo?suç ortada ama her suçlu bile avukat buluyo parasını verene her şey bedava beter olsun az bile vermişler idam cezası talep ediyorum ben bi havacılık çalışanı olarak bizim emeğimize yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merak etme yarın burası da iran olur bu gidişle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucak kacirma olayi cocuk oyuncag igibi basit birsey degil cezalar agir olmali ki bun dan sonra tesebbus edeceklere ibret olsun diye.iranda olsa idam ederlerdi dua etsin burasi tuırkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizce sanığın avukatı beraatini talep ederken nasıl bir gerekçesi vardı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000