15 Şubat 2009, Pazar 10:17:36

KKTC'ye 8 yıl sonra İtalya'dan charter sefer

Kısa adı KITSAB olan Kıbrıs Türk Turizm Seyahat Acenteleri Birliği yönetim kurulu, Kaya Ramada Otel'de verdiği öğle yemeğinde 2009 yılına ait talep ve beklentilerini aktardı.
  • neden diyorsanız? kıbrısdan pişman olan ya öğrencidir. yada askerdir. sanırım bu sizi rahatlatacaktır.
  • Sana bir sorum olacak. Neden böyle düşünüyorsun? Biraz açıklarsan sevinirim.
  • Bir gelen birde gelmeyen pişman olacaktır kıprısa

KITSAB olarak Kuzey Kıbrıs tanıtıma yönelik, NC TOURİSM NEWS adında yeni bir turizm gazetesi çıkardıklarını anlatan KITSAB Başkanı Özbek Dedekorkut, ülkenin turizm potansiyelini bu yayın organiyla tanıtmaya çalıştıklarını bildirdi. Sektör yasalarının geçmesi isteyen Dedekorkut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Turizm örgütünün bir an önce kurulması sağlanmalıdır. Turizmin uzun vadeli, projelerle yönetilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ulaşımda yaşanan sorunların aşılması için uzun vadeli, güçlü projelere destek verilmelidir. KTHY, sendika, hantal yapı ve yüksek maliyetler üçgeninden kurtarılmalı, amacına uygun bir şekilde ülke ekonomisine hizmet eder duruma getirilmelidir. Özel havayolları ile sürekli anlaşmalar yapılarak, her yıl 2/3 yeni destinasyon açılması için olanaklar seferber edilmelidir."

2009'DA 15 BİN ALMANI GETİRECEĞİZ

Kıbrıs'ı yeterince tanıtamadıklarını ifade eden Dedekorkut, ülkede önümüzdeki günlerde seçimler olacağını aktardı.
Pegasus ile yapılan anlaşma sonucunda nisanın ilk haftasından itibaren Almanya'nın 6 farklı şehrinden 9 sefer bağlantısı yapıldığını anımsatan Dedekorkut, "Almanya, bizin için önemli bir Pazar. Bu yıl yaklaşık 15 bin Alman'ı KKTC'ye getirmeyi hedefliyoruz" dedi. Şu anda KKTC'ye 80 bin İngiliz'in geldiğini anımsatan Dedekorkut, 9 Haziran'da İtalya'dan charter uçuşların başlayacağını müjdeledi.

İTALYADAN UÇUŞLAR HAFTADA BİR GÜN OLACAK

Kıbrıs Türk Havayolları ile İtalyan bir tur operatörünün yaptığı anlaşma sonucunda ekimin 13'üne kadar charter sefer yapılacağını anlatan Dedekorkut, "Uçuşlar haftada bir kez olacak. Eylülün son üç haftasında ise haftada üç uçak sefer yapacak. Kıbrıs'a 8 yıl aradan sonra yeniden charter seferi getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 2 bin 600 İtalyan'ı ülkemize getirmek istiyoruz. " bilgisini verdi.
Bafra bölgesindeki yatırımların kriz nedeniyle biraz yavaşladığını da bildiren Dedekorkut, "Bir aksilik olmazsa, 2012'e kadar otel yatırımları bitecek" dedi.

Eda ÖZSOY / TurizmdeBuSabah

KKTC'ye 8 yıl sonra İtalya'dan charter sefer

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
neden diyorsanız? kıbrısdan pişman olan ya öğrencidir. yada askerdir. sanırım bu sizi rahatlatacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sana bir sorum olacak. Neden böyle düşünüyorsun? Biraz açıklarsan sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir gelen birde gelmeyen pişman olacaktır kıprısa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000