13 Aralık 2019, Cuma 11:01:19

İlk imza Pegasus'tan geldi

Pegasus Hava Yolları, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atarak, Türkiye’de bu sözleşmeye imza atan ilk havayolu şirketi oldu.
  • Şirketler kabin ekiplerine temizlik yaptırmayı bıraksın. Yada temizlik parasını arttırsın
  • Peki kabin ekibi ve bazı diğer direktörlüklerin gizlice, insanları korkutarak yürüttüğü sendika yasağı ne nolacak? Eğitmenlerin sendikamız yok arkadaşlar demesi mesela? Kabin hizmetleri direktörlüğü şimdi bizim aleyhimize karar verirken aynı zaman Birleşmiş Milletler i de karşısına mı alacak bu konuda? Yoksa CEO nun BM'ye verdiği sözü Direktörlük mü çiğneyecek ?
  • Şimdi personelin primi kesilmeyecekmi bir bahaneyle avrupadaki gibi ramp işçisine kötü hava şartlarında çalışıyorsunuz fazla paramı verilecek yoksa rapor aldın sene sonu verilen paradan %70 keşik yapmiyacaklarmi yoksa sendikalı diye işten atılan arkadaşları gerimi.alacaklar yoksa torpille biryerlere gelmiş olan arkadaşları yerinden edip hak edenemi verecekler yoksa remo.planlamada tanıdığı hemşerisi var diye hızlıca yükselip yok birisini tanıyor diye birileri artık hemen yukselmiyecekmi
  • İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli. way way way bu madde pilotları bağlar. Abiler devrolar artık adam seçemez ise ne olacak şimdi
  • TSK geçmişiniz varsa daha başta insan kaynakları tarafından NTR first officer iş başvurusunu reddetmeyi hala sürdüren güzide şirketimiz Pegasus değil mi yanlış okumadım? Maymun ettiniz askeri pilotları yeter da...
  • yav he he sesli guldum
  • Ne yani simdi pegasus bizi izin gunlerimizde ucusa yollamayacak mi? Ya da iki saat beklemeli dis hat ustu ic hatlar kalkti mi? Ulan cok komiksiniz ya
  • Adamların okuduğu olmuş lise senin üniversiteye 10 çeker.
  • Pgs de tek ilke para
  • Onlar ilk önce Atatürk’ümüzün Milliyetçilik ilkesine uysunlar.. Yabancı pilotları lise mezunu sınavsız almayı değilde genç TÜRK pilotlarına destek olmaya başlasınlar..

Pegasus Hava Yolları, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atarak, Türkiye’de bu sözleşmeye imza atan ilk havayolu şirketi oldu. Pegasus, bu imzayla insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı ve yolsuzlukla mücadele alanlarında On İlke’ye uyacağını taahhüt etti.

Pegasus Hava Yolları, dünyadaki en yaygın gönüllü sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atarak, Türkiye’de bu sözleşmeye imza atan ilk hava yolu şirketi oldu. Pegasus, bu imzayla insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı ve yolsuzlukla mücadele alanlarında On İlke’ye uyacağını taahhüt etti. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, imzalayan kurumları küresel ekonominin dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesini sağlamak için gerekli çevresel ve sosyal konularda belli ilkelere uymaya, tüm dünya halkları için yatırımlar yapmaya ve böylelikle BM’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”na ulaşmasına destek olmaya çağırıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Küresel ekonominin dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesini sağlamak, hangi sektörde olursa olsun bütün şirketlerin asli görevi. Bu büyümeyi sağlamak adına çevresel ve sosyal konularda belli ilkelere uymak da kaçınılmaz. İnsan haklarına saygılı olmak, ayrımcılık yapmamak, çevresel sorunlara duyarlı olmak bunların başlıcaları… Biz Pegasus Hava Yolları olarak, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında On İlke’ye uyacağımızın sözünü verdik. Türkiye’de bu sözleşmeye imza atan ilk havayolu şirketi olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Pegasus, bu imzayla BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin On İlke’sine uyacağının açıkça taahhüdünü veriyor. Bu On İlke ise şöyle sıralanıyor:

• İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve haklara saygı duymalı.
• İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı.
• İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli.
• Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli.
• Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli.
• İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli.
• İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli.
• Çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli.
• Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli.
• İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.

İlk imza Pegasus'tan geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Özel ~ 4 yıl önce
Şirketler kabin ekiplerine temizlik yaptırmayı bıraksın. Yada temizlik parasını arttırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Peki kabin ekibi ve bazı diğer direktörlüklerin gizlice, insanları korkutarak yürüttüğü sendika yasağı ne nolacak? Eğitmenlerin sendikamız yok arkadaşlar demesi mesela? Kabin hizmetleri direktörlüğü şimdi bizim aleyhimize karar verirken aynı zaman Birleşmiş Milletler i de karşısına mı alacak bu konuda? Yoksa CEO nun BM'ye verdiği sözü Direktörlük mü çiğneyecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr.x ~ 4 yıl önce
Şimdi personelin primi kesilmeyecekmi bir bahaneyle avrupadaki gibi ramp işçisine kötü hava şartlarında çalışıyorsunuz fazla paramı verilecek yoksa rapor aldın sene sonu verilen paradan %70 keşik yapmiyacaklarmi yoksa sendikalı diye işten atılan arkadaşları gerimi.alacaklar yoksa torpille biryerlere gelmiş olan arkadaşları yerinden edip hak edenemi verecekler yoksa remo.planlamada tanıdığı hemşerisi var diye hızlıca yükselip yok birisini tanıyor diye birileri artık hemen yukselmiyecekmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli. way way way bu madde pilotları bağlar. Abiler devrolar artık adam seçemez ise ne olacak şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 ~ 4 yıl önce
TSK geçmişiniz varsa daha başta insan kaynakları tarafından NTR first officer iş başvurusunu reddetmeyi hala sürdüren güzide şirketimiz Pegasus değil mi yanlış okumadım? Maymun ettiniz askeri pilotları yeter da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM1 ~ 4 yıl önce
yav he he sesli guldum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Ne yani simdi pegasus bizi izin gunlerimizde ucusa yollamayacak mi? Ya da iki saat beklemeli dis hat ustu ic hatlar kalkti mi? Ulan cok komiksiniz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 4 yıl önce
Adamların okuduğu olmuş lise senin üniversiteye 10 çeker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 4 yıl önce
Hangi lise bizim hangi universiteye on ceker bunu nasil anladin bize de bunu anlat lutfen
Cok guldum ~ 4 yıl önce
Pgs de tek ilke para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Onlar ilk önce Atatürk’ümüzün Milliyetçilik ilkesine uysunlar.. Yabancı pilotları lise mezunu sınavsız almayı değilde genç TÜRK pilotlarına destek olmaya başlasınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ls ~ 4 yıl önce
Altına imzamı atarım nokta...
:( ~ 4 yıl önce
ise alınamadın diye "milliyetçilik" ilkesini suistimal ederek aglıyor musun bakiyim sen
Hüsto ~ 4 yıl önce
Bu 10 maddeye ilk imza atan işverene sözün bu mu ? Çok ayıpladım bak şimdi seni. Tebrikler pegasus.
Uçuş Ekibi ~ 4 yıl önce
Lise Mezunu olan insanları aşalamaya gerek yok Türkiyemizde nedense herşey üniveriteden mezunu olmasını şart koyuyor avrupada evet pilotların bir coğu lise mezunu. Her Üniversite mezunu veya Memur mükemmel değildir.
Peki ya Türkçe? ~ 4 yıl önce
Valla gerçekten pilotsan, bu imlâ ve yazım hataların, lise mezunu alınmamasını destekler nitelikte maalesef.
KAİLE ALINAN ~ 4 yıl önce
Olmasaydı derdimiz söylermiydi ferdimiz
GG ~ 4 yıl önce
Turkiye’deki egitim sisteminin kotu olmasindan da mi PGS sorumlu? Yurt disinda lise mezunu ile Turkiye deki lise mezunu arasinda daglar kadar fark var. Sığ bakış açısı ile ve kısıtlı bilgi ile yorum yapmak çok sağlıklı değil.
Parajumppilot ~ 4 yıl önce
Ataturkun topragina kurban olsunlar,denize dokdugu dusman pilotlari THY cockpitinde,Ataturk olsadi once THY yonetimini denize dokerdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000