03 Nisan 2014, Perşembe 14:28:53

ADNAN MENDERES'TE SKANDAL!

Pegasus Havayolları’nın Londra Stansted-İzmir seferini yapan uçağının yolcuları dış hatlar yerine iç hatlarda indirilince pasaport kontrolü yapılmadan Türkiye’ye girdi. Yanlışlık farkedilince ortalık karıştı. İşte ayrıntılar...
  • Eski ADB Pegasus Operation olarak bende birkaç şey eklemek isterim. Gelen yolcunun ve giden yolcunun hangi kapıdan çıkacağı ramp kulenin günlük programıyla belli olur. Operasyon görevlisi de bu plana göre günlük uçuş detaylarını hazırlar, İzmirdeki yer hizmetleri aldığı şirkete yani Havaş'a ve diğer birimlere iletir. Ya günlük programı hazırlayan harekat memuru bir yanlışlık yapmıştır ve buna kimse dikkat etmemiştir, ya da son anda kule tarafından kapı değişikliği olmuştur ve detay gözden kaçmıştır. Ayrıca uçağın arrival'ını yapan arkadaşında bu işte sorumluluğu var. Bu olayın kabin amiriyle hiçbir alakası yok. Operasyon süreleri çok kısa olduğu için bu gibi hatalar kaçınılmaz. Pegasus denildiği gibi Low-cost bir şirkettir, dolayısıyla az elemanla çok iş yapmaya çalışır. Hatta bu kadar sırtına bindiği az sayıdaki personeline komik maaşlar verir ve onları gece gündüz çalıştırır. Bitap düşen personelinde hata yapması gayet normaldir. Yöneticilerini de hiç sevmemedim zaten Aytaç hariç.
  • HAVAŞ köklü ve iyi bir yer hizmetleri kuruluşudur. Zaman zaman tüm yer hizmetleri kuruluşlarında yaşanan bi durum.Yeni istasyona adapte olmak kolay değil bizler için ciddi bi durum. hata insan için sadece havaşa yada Pegasus a yüklemek doğru değil geçmiş olsun. Sorunsuz operasyonlar tüm izmir istasyonu çalışanlarına.
  • 5682 sayili kanunun 36. Maddesi uyarinca islem gormuslerdir.Sorumlular ya takipsizlik ya da para cezasi alabilirler
  • Bırakın herkes kendi işini yapsın, böyle gülünç olaylar da yaşanmasın. Sen yer hizmetlerinden taviz verir masraftan kısar ve bu işleri kendin yapmaya kalkarsan bunlar kaçınılmaz olur. Ayrıca ne Havaş ne de Çelebi personeli böyle BÜYÜK ve KOMİK bir hata yapmaz. TGS olsa tamam eyvallah :)
  • Pgs yer işletme yine bir kulp bulup bu olayı kabin amiri yerine havaşa yazdırır
  • Arkadaş Avrupa'da uçağı körükte karşılıyorlar daha hatta uçak içine girip ilk kontrolü yapıyorlar ve şu habere bak hakikaten yol geçen hanı başka bir şey değil, normalde olması gerekeni söyliyim bu bir skandaldır hemde büyük bir skandal bir kez ABD'den uçağa binmek isterseniz neden skandal olduğunu anlarsınız başka bir diyar burası başka işte hakaret etmek istemiyorum ama kesinlikle olan şeyler olağan şeyler değil olmaması gerekir.
  • sonuçta cobus 16'ya yanaşan uçaktaki yolcuları aldı onu karşılayan eleman elindeki telsizle coordine olamıyorsa, bu Havaş'ın olduğu kadar karşılayan personelim de hatasıdır. Kolay yapılan fakat sonucu ciddi olan bir hata bakalım nasıl sonuçlanacak merakla bekliyoruz :)
  • Pegasus Low Cost hesabı yapmaktan kalifiye personeli elinden kaçırıyor... Tecrübeli Teknisiyen, Dispatcher, Supervisor,Kabin ekibi ne varsa herkes Pegasus dan ayrılmak zorunda kaldı.Benden tavsiye bari elinizdekilerin kıymetini bilin. Hoş gerçi Yüzde Elli Bir nerede mutlu isen orada çalış diyen zihniyetten ne beklenir ki; Tüm Emekçilere Saygılarımla..
  • Yolcunun birakildigi yer ichat degil suan dishat terminali diye geciyor eski ichat dmek daha dgru olur.sofor arkdas dishat terminalinde gumruk noktasi olmadigini nerden bilsin pegasus yetkilisi nereye gosterirse oraya birakir olayi bilip bilmdn atip tutmayin.
  • Hic is bilmiosunuz kabin amiriyle ne alakasi var napio yani cobus a gidip dis hattan veya ic hattan cikicaksinmi dio yok artikkk ayrica pgs sadece operasyon ve trafik islerini kendi yapar geri kalan kismi havas halleder bildin crm eksikligi baska bisi dill haaa o kabin sefide isini enn iyi yapanlardandir 24 yasindada dildir saygilar

Pegasus Havayolları’nın Londra Stansted-İzmir seferini yapan uçağının yolcuları dış hatlar yerine iç hatlarda indirilince pasaport kontrolü yapılmadan Türkiye’ye girdi. Yanlışlık farkedilince ortalık karıştı.

Pegasus Havayolları’nın Stansted-İzmir seferini yapan uçağı dün akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indi. Açıktaki park pozisyonuna yanaşan uçağın yolcuları otobüslerle terminale getirildi. Aracın şoförü, terminalin de yeni açılmış olmasından dolayı karışıklık yaşayarak dış hat yolcularını yanlışlıkla iç hatlara bırakınca ortalık karıştı.

İç hatlar terminalinden Türkiye’ye pasaport kontrolü olmadan giriş yapan bazı yolcular havaalanından ayrıldı.

PC522 sefer sayılı uçağın bazı yolcuları ortada bir yanlışlık olduğunu farkedince polise başvurdu. Polis, Pegasus Havayolları’nı uyararak iletişim bilgileri bulunan bütün yolculara ulaşılmasını istedi. Bunun üzerine bütün yolcular tek tek aranarak havalimanına çağırıldı.

PEGASUS’TAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları da dün yaşanan olayı doğruladı. Airporthaber’e bir açıklama gönderen Pegasus Havayolları şu ifadeleri kullandı:

“2 Nisan 2014 tarihinde Londra Stansted Havalimanı’ndan kalkan PC522 sefer sayılı Pegasus uçağımız, dün (2 Nisan 2014)  İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 18:55’te iniş yapmıştır.

Terminal giriş-çıkış kapılarındaki değişiklikler ardından birimler arası yaşanan bir operasyonel aksaklık sonucunda, 99 misafirimizi taşıyan transfer aracı eski iç hatlar transfer yolcu geliş terminaline yanaşmıştır.  Yaşanan durumun fark edilmesi sonrasında Emniyet Yetkililerinin büyük çabası ve Havayolumuz personelinin yardımı sonucunda yalnızca 5 misafirimizin pasaport kontrol işlemlerinde sorun yaşanmıştır. Uçaktaki diğer misafirlerimizin ise ülkeye girişleri ve pasaport kontrolleri dış hatlar prosedürünce gerçekleştirilmiştir.   Pasaport işlemleri aksamış olan 5 misafirimizin ülkeye giriş-çıkış işlemleri de Emniyet Yetkilileri tarafından yapılmaktadır.”

ADNAN MENDERES'TE SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

pegaçüş ~ 10 yıl önce
Eski ADB Pegasus Operation olarak bende birkaç şey eklemek isterim. Gelen yolcunun ve giden yolcunun hangi kapıdan çıkacağı ramp kulenin günlük programıyla belli olur. Operasyon görevlisi de bu plana göre günlük uçuş detaylarını hazırlar, İzmirdeki yer hizmetleri aldığı şirkete yani Havaş'a ve diğer birimlere iletir. Ya günlük programı hazırlayan harekat memuru bir yanlışlık yapmıştır ve buna kimse dikkat etmemiştir, ya da son anda kule tarafından kapı değişikliği olmuştur ve detay gözden kaçmıştır. Ayrıca uçağın arrival'ını yapan arkadaşında bu işte sorumluluğu var. Bu olayın kabin amiriyle hiçbir alakası yok. Operasyon süreleri çok kısa olduğu için bu gibi hatalar kaçınılmaz. Pegasus denildiği gibi Low-cost bir şirkettir, dolayısıyla az elemanla çok iş yapmaya çalışır. Hatta bu kadar sırtına bindiği az sayıdaki personeline komik maaşlar verir ve onları gece gündüz çalıştırır. Bitap düşen personelinde hata yapması gayet normaldir. Yöneticilerini de hiç sevmemedim zaten Aytaç hariç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hata insan için ~ 10 yıl önce
HAVAŞ köklü ve iyi bir yer hizmetleri kuruluşudur. Zaman zaman tüm yer hizmetleri kuruluşlarında yaşanan bi durum.Yeni istasyona adapte olmak kolay değil bizler için ciddi bi durum. hata insan için sadece havaşa yada Pegasus a yüklemek doğru değil geçmiş olsun. Sorunsuz operasyonlar tüm izmir istasyonu çalışanlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUC para cezasi ~ 10 yıl önce
5682 sayili kanunun 36. Maddesi uyarinca islem gormuslerdir.Sorumlular ya takipsizlik ya da para cezasi alabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bırakın herkes kendi işini yapsın, böyle gülünç olaylar da yaşanmasın. Sen yer hizmetlerinden taviz verir masraftan kısar ve bu işleri kendin yapmaya kalkarsan bunlar kaçınılmaz olur. Ayrıca ne Havaş ne de Çelebi personeli böyle BÜYÜK ve KOMİK bir hata yapmaz. TGS olsa tamam eyvallah :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pgs yer işletme yine bir kulp bulup bu olayı kabin amiri yerine havaşa yazdırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edirne sınır ~ 10 yıl önce
Arkadaş Avrupa'da uçağı körükte karşılıyorlar daha hatta uçak içine girip ilk kontrolü yapıyorlar ve şu habere bak hakikaten yol geçen hanı başka bir şey değil, normalde olması gerekeni söyliyim bu bir skandaldır hemde büyük bir skandal bir kez ABD'den uçağa binmek isterseniz neden skandal olduğunu anlarsınız başka bir diyar burası başka işte hakaret etmek istemiyorum ama kesinlikle olan şeyler olağan şeyler değil olmaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB ~ 10 yıl önce
sonuçta cobus 16'ya yanaşan uçaktaki yolcuları aldı onu karşılayan eleman elindeki telsizle coordine olamıyorsa, bu Havaş'ın olduğu kadar karşılayan personelim de hatasıdır. Kolay yapılan fakat sonucu ciddi olan bir hata bakalım nasıl sonuçlanacak merakla bekliyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 10 yıl önce
Pegasus Low Cost hesabı yapmaktan kalifiye personeli elinden kaçırıyor... Tecrübeli Teknisiyen, Dispatcher, Supervisor,Kabin ekibi ne varsa herkes Pegasus dan ayrılmak zorunda kaldı.Benden tavsiye bari elinizdekilerin kıymetini bilin. Hoş gerçi Yüzde Elli Bir nerede mutlu isen orada çalış diyen zihniyetten ne beklenir ki; Tüm Emekçilere Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Yolcunun birakildigi yer ichat degil suan dishat terminali diye geciyor eski ichat dmek daha dgru olur.sofor arkdas dishat terminalinde gumruk noktasi olmadigini nerden bilsin pegasus yetkilisi nereye gosterirse oraya birakir olayi bilip bilmdn atip tutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hic is bilmiosunuz kabin amiriyle ne alakasi var napio yani cobus a gidip dis hattan veya ic hattan cikicaksinmi dio yok artikkk ayrica pgs sadece operasyon ve trafik islerini kendi yapar geri kalan kismi havas halleder bildin crm eksikligi baska bisi dill haaa o kabin sefide isini enn iyi yapanlardandir 24 yasindada dildir saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000