24 Şubat 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • "THY'nin yerinde olsam git başka şirketle uç derim" diyenler, havayolu taşımacılık sektörü bunu diyecek kadar rekabete açık değil bu bir. İkincisi THY'nin öyle diyebilmesi için öncelikle yolcu potansiyelinin çok yoğun olduğu Ankara - İstanbul Atatürk Havalimanı arasında başka şirketlerinde uçuş yapmasının önüne taş koymayı bırakıp bu hattında rekabete açık hale getirilmesi gerekir. Pegasus Ankara - AHL arasında uçuş yapmak için paralandı ama her nedense hep önü tıkandı.
  • Ali bey susdunuz neler oluyor neler
  • Orhan birdal cuma sabahi sendika temsilcilerine kahvalti veriyor.tum turkiye genelinden 150 temsilci geliyor.3 gunluk harcirah aliyorlar.ucak biletlerini de dhmi karsiliyor.sayin bakan ne diyor bu ise.ali bey sizin kulaklariniz da bol bol cinliyor.
  • Sayın ali bey lütfen habom hakkındada yazı yazın şimdiden teşekkürler.
  • Alibeye STVden teklif gelmiş
  • Siz haberci olarak haberi yaptiniz. Ltf tavsiye verme isine girmeyin tarafsiz olun. Thy yonetimi ne yaptigini biliyordur. Milletvekillerine upgrade uygulamasinada son verilmeli. Yapilacaksa bakan ve ustune yapilsin.
  • kim olursa olsun dokunulmazlık kılıfında olsa uçtuğın havayolu şirketine hakaret etmek, kötülemek, aşşalamak kabul edilemez ayrıca hiçbir ücret ödemeden seni business class sınfına yükselten kuruma teşekkür etmen gerekirken hakaret edemessin, ben olsam seni kabul etmem git başka havayoluyla uç derim...nankör olmayacaksın önce efendi olacak,,,yoksa böyle uçakta kepaze rezil olursun. bir kaç gün önceki olayda yakın bir akrabamda uçaktaydı vekilin hal ve hareketlerini net gördü ve anlattı yazık bu adam nasıl vekil olmuş ama aması işde.. vekil olmak, prof. olmak değil adam olmak, ahlaklı olmak, en önemlisi...
  • THY İştiraki olan TGS'de tıpkı THY deki gibi bir çok Fettullahçı abiler getirilip yönetici yapıldılar. Sırf bunların çoğu Hamdi Başkanın köylüsü ve Rizeli diye kollanacaklar mı? Sayın Başbakanım lütfen gerçekleri duyun artık. Almanyadan ordan burdan örgütten abiler getirilip deneyimsizliklerine be bilgisizliklerine bakılmaksızın üst düzey yönetici yapıldılar... Ehhh artık.. dur demenin zamanı gelmedi mi? Başbakanım bizi bunlardan kurtarın bir an önce.. çoook adaletsizler bunlar çooook..
  • Türk milletinin tamamının şirketi olan Thy nin birileri tarafından keyiflerine göre yönetilmesini yanlış buluyor ve kendilerini tiran gibi görenleri adaletli olmaya davet ediyorum.Alma mazlumun ahını(aslında kimsenin ahını alma) çıkar aheste aheste.Gün gelir insan içine çıkacak hâliniz kalmaz.O uçaklarda eğer dağıtıyorsan her gazete olmalı.Makam gücünü kullanıpta zulüm yapanın Abat olduğu görülmemiştir.
  • adamlar neredeyse devleti yikacakti kalkmiş thy taraf olmamaliydi diyorsunuz ben bi 82 anayasayi daha çekemem

THY’NİN PARALEL TAVRI…

Türk Hava Yolları’nın Zaman Gazetesi ile Bugün Gazetesi’ne uyguladığı ambargonun doğru olmadığını geçen haftaki yazımda açıkça yazmıştım. Taraf olmanın topluma faydası olmadığını, kutuplaşma yerine kucaklaşmamız gerektiğini vurgulamıştım. Ancak THY, dostane uyarıları dikkate almayıp hasmane tavrını milletvekillerine de uygulama yönünde adımlar atıyor.

Ak Parti’den istifa ederek bağımsız kalan milletvekili Muhammed Çetin’in, Türk Hava Yolları uçaklarındaki seyahatleri sırasında THY’nin uyguladığı ambargo nedeniyle dağıtılmayan gazeteleri ısrarla isteyip; bu gazetelerin olmadığı söylendiğinde de hakaret edip, daha sonra da şirket aleyhine yaptığı, aleyhte açıklamalar milletvekiline yakışmayacak davranış. Tabii bunlar THY’nin iddiası.

Aynı milletvekili THY’nin diğer ambargolu gazeteler için de geçmişte beyanat vermiş olsa idi bu yeni dönemde vermiş olduğu beyanatlar hoş karşılanabilir. Kendi canı acıdığında değil, toplumun canı acıdığında tavır ve tepki vermek kamu nezdinde inanılırlık kazanır.

Geçen hafta yazdığım gibi THY’nin her uygulaması cemaate yakın yayın organları tarafından olumsuzluk olarak ve üstelik abartılarak servis edilecektir.

Türk Hava Yolları açısından değerlendirdiğimizde, THY’nin hiç kimseyi upgrade etme mecburiyeti olmadığını biliyorum. Yanlış biliyorsam THY beni düzeltsin. Keza böyle bir mecburiyet olsa idi, THY, Muhammed Çetin için keyfi uygulama yapamazdı.

Bu bir gelenek.

THY’nin milletvekilleri için yaptığı upgrade bir gelenek. Bu upgrade işleminin yersiz olduğunu düşünüyorum. Hem ekonomi bilet al hem upgrade uç hem de verilen hizmetten memnun olma.

Sadece bize özgü bir durum olsa gerek.

Benim net görüşüm; Türk Hava Yolları, yolcular için gazete hizmeti veriyor ise her gazeteyi tirajı orantısında vermelidir. Yok, eğer birini verip diğerini vermiyor ise hepsini kaldırsın. Gazete okumak isteyen parası ile alsın okusun. Hiç olmazsa kavganın önüne geçilmiş olur.

Upgrade konusuna gelince THY asla ayrım yapmamalı.

Ve diyorum ki;

Bence, THY taraf olmamalı.

Bence THY siyasi rengine göre hareket etmemeli.

Bence, THY terör örgütü üyeliğinden mahkûm olmuş bir zat’a gösterdiği özeni ve hassasiyeti tüm vekillere göstermeli.

Bence, THY siyasetin içinde yer almamalı.

Bence, THY bu kavgada yer almamalı.

Milletvekili Muhammed Çetin’in açıklamalarını hiçbirimiz duymadı. THY’nin iddia ettiği gibi bir durumun yaşanıp yaşanmadığını bilmiyoruz.  Bir an böyle olduğunu düşünerek şunu hatırlatmak isterim;

Adil olma adına söylüyorum. Şahsen Muhammed Çetin’in açıklamalarını duymadık ama eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan canlı yayında “THY’ye hakkımı helal etmiyorum. Toplantıya gecikmemin tek sorumlusu THY’dir” diyerek yedi düvelin önünde THY’yi rezil etmişti. THY, aynı uygulamayı bu bakan için de yapmış olsa idi şimdi savunduğu argümanın gücü daha etkili olabilirdi.

THY, siyasi yem olmamalı, siyasi tartışmaların içinde yer almamalı. THY bayrak taşıyıcı ise bu bayrağın altında yaşayan herkese eşit muamele yapmalı diyorum.

DHMİ LİSTESİ KABARIYOR…

Orhan Birdal ile ilgili yazmış olduğum köşe yazısından sonra çarşaf çarşaf belge gelmeye başladı. Geçen hafta söylediğim gibi bir süre bekliyorum. Orhan Birdal, ofis sormaya, benim için basın toplantısı yapmaya devam etsin. Birilerini kirletmeye veya önünü kesmeye çalışmak onun acizliğini gösterir.

Sabır, sabır, sabır. Asıl düğün sonra olacak. Öyle Lütfi Kırdar da yapılan düğünlere benzemeyecek.

Sabır…

THY’NİN PARALEL TAVRI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Rekabet ~ 10 yıl önce
"THY'nin yerinde olsam git başka şirketle uç derim" diyenler, havayolu taşımacılık sektörü bunu diyecek kadar rekabete açık değil bu bir. İkincisi THY'nin öyle diyebilmesi için öncelikle yolcu potansiyelinin çok yoğun olduğu Ankara - İstanbul Atatürk Havalimanı arasında başka şirketlerinde uçuş yapmasının önüne taş koymayı bırakıp bu hattında rekabete açık hale getirilmesi gerekir. Pegasus Ankara - AHL arasında uçuş yapmak için paralandı ama her nedense hep önü tıkandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Susmayın ~ 10 yıl önce
Ali bey susdunuz neler oluyor neler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika kahvaltisi ~ 10 yıl önce
Orhan birdal cuma sabahi sendika temsilcilerine kahvalti veriyor.tum turkiye genelinden 150 temsilci geliyor.3 gunluk harcirah aliyorlar.ucak biletlerini de dhmi karsiliyor.sayin bakan ne diyor bu ise.ali bey sizin kulaklariniz da bol bol cinliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın ali bey lütfen habom hakkındada yazı yazın şimdiden teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zamanyolu ~ 10 yıl önce
Alibeye STVden teklif gelmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 10 yıl önce
Siz haberci olarak haberi yaptiniz. Ltf tavsiye verme isine girmeyin tarafsiz olun. Thy yonetimi ne yaptigini biliyordur. Milletvekillerine upgrade uygulamasinada son verilmeli. Yapilacaksa bakan ve ustune yapilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
kim olursa olsun dokunulmazlık kılıfında olsa uçtuğın havayolu şirketine hakaret etmek, kötülemek, aşşalamak kabul edilemez ayrıca hiçbir ücret ödemeden seni business class sınfına yükselten kuruma teşekkür etmen gerekirken hakaret edemessin, ben olsam seni kabul etmem git başka havayoluyla uç derim...nankör olmayacaksın önce efendi olacak,,,yoksa böyle uçakta kepaze rezil olursun. bir kaç gün önceki olayda yakın bir akrabamda uçaktaydı vekilin hal ve hareketlerini net gördü ve anlattı yazık bu adam nasıl vekil olmuş ama aması işde.. vekil olmak, prof. olmak değil adam olmak, ahlaklı olmak, en önemlisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli Abiler ~ 10 yıl önce
THY İştiraki olan TGS'de tıpkı THY deki gibi bir çok Fettullahçı abiler getirilip yönetici yapıldılar. Sırf bunların çoğu Hamdi Başkanın köylüsü ve Rizeli diye kollanacaklar mı? Sayın Başbakanım lütfen gerçekleri duyun artık. Almanyadan ordan burdan örgütten abiler getirilip deneyimsizliklerine be bilgisizliklerine bakılmaksızın üst düzey yönetici yapıldılar... Ehhh artık.. dur demenin zamanı gelmedi mi? Başbakanım bizi bunlardan kurtarın bir an önce.. çoook adaletsizler bunlar çooook..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy miz. ~ 10 yıl önce
Türk milletinin tamamının şirketi olan Thy nin birileri tarafından keyiflerine göre yönetilmesini yanlış buluyor ve kendilerini tiran gibi görenleri adaletli olmaya davet ediyorum.Alma mazlumun ahını(aslında kimsenin ahını alma) çıkar aheste aheste.Gün gelir insan içine çıkacak hâliniz kalmaz.O uçaklarda eğer dağıtıyorsan her gazete olmalı.Makam gücünü kullanıpta zulüm yapanın Abat olduğu görülmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faili meçhul ~ 10 yıl önce
adamlar neredeyse devleti yikacakti kalkmiş thy taraf olmamaliydi diyorsunuz ben bi 82 anayasayi daha çekemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000