10 Ekim 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bir Londra Duseldorf Frankfurt Paris gibi insani saatlerde uçuş koysunlar. Gece 11 sabah 7 arası uçuşa kapatılsın havalimanı...THY den başka gece yarısı uçan başka bir bayrak taşıyıcı varmı??? Gece trafiğinin -%97 si THY geriye kalanı da qatar ettihad ve iran ın charterları
  • Thy de kriz yok.. Olsaydı önüne gelen müdürlüğü yoldan gecen baskanlığı gibi adı sanı duyulmamış müdürlükler açılmazdı..
  • Krizde inadına büyümeli;bugunlerde uçaklarını 777 lerini.İstanbul-singapur-sydney,melbourne,auckland,brisbane,perth hattını açmalı...zarardan tasarruf yaparak kurtulamayız. Pazar bulmamız şart.bunun içinde okyanuz ötesine uçmamız gerekiyor.
  • Bu konulari okurken hayretle izliyorum. Herkes bir peygamberden olaganustu bir davranis bekler gibi goruyorum. Veya buyuk bir tevekkulle Allah'a konuyu havale edip sonucun pozitif olmasini bekliyoruz. Esasinda ucagi uretirken hangi kriterlerden yararlaniliyorsa kullanirken de o kriterlerden faydalanilmasi kanaatindeyim. Cozum cok basit. Dunyada olan dunya da kalir. Tesekkur ediyorum.
  • ben İlker Beyle bir şirket çalışanı olarak yüzyüze görüştüm ve sözüne gerçekten güvenilir enerjik çalışanıyla yakından ilgilenen çözümcü bir insan olduğunu gözlemledim ve hissettim..lütfen 3 sorununuzu söyler misiniz diye de sordu.. ben şahsen kendisinin şirket çalışanlarını açıkta bırakmak yerine herkesin mutlu olabileceği çözümler bulabileceğini en azından sadece kendisine gelen bilgilerle yetinmeyip sorunların kökenine inerek akılcı çözümler bulabileceği kanaatini taşıyorum
  • ben THY' na 2003' den sonra girdim. Yaznızdaki iyi dilekler için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm çalışanları eski yeni ayırımı yapmadan aynı kefeye koyduğunuzu görmüş olmak çok güzel. Çok sevinç duydum. Ben de dilerimki herkes sizin gibi düşünsün.Evet şirkete 2002 öncesi girmiş olan az miktarda personel var. Birileri şirketten çıkartılacaksa yoğunluk daha sonra girmiş olanlardan olacak.tekrar teşekkürler.
  • Thy, bu gelişimini hem tek parti iktidarına hem de devlet tarafından el altından desteklenmesine borçludur. Bu pek ispatlanabilir bir şey değildir ama thy içinde birçok çalışan bunu bilir. Ayrıca iktidar tarafından haksız yere işten atılan 10 binden fazla insanın yerine iş ve makam verilenlere tanınan neredeyse sonsuz krediler,hata veya suistimal yaptıklarında üstlerinin örtülmesi, ne de olsa 'bizden' denilerek hesap sorulmaması gibi rahatlıklar! da şirketin istediği gibi hareket etmesine, bu da bazen iyi kararlara ki eski personelin payı çoktur,kötü kararlara ki bunda da torpilli,iş bilmez,tecrübesiz,ben ne dersem o olur diyen güç zehirlenmesi yaşayan sözüm ona yöneticilerin payı çoktur. Kim,neci,ne içer,ne yapar vs gibi ispiyon,raporlama,ayırma mevcut iktidar döneminde adeta patlama yapmıştır ne acı ki iş ve para kaybetme,tehdit,geçim nedeniyle arkadaşlarını gammazlayanlar çoktur. Ne kadar yükselirsen o kadar düşersin çok doğru bir sözdür ve bize de çok uymaktadır maalesef. Saygılar.

THY: Keşke Bu Hedefi Tutturamasaydı?

Her şirketin;  çeşitli konularda hedefi var tabii. İşte Türk Hava Yollarının bu hedeflerinden birini yakalamasına ramak kalmış. Türk Hava Yolları (THY), küçük çaplı bir havayolu şirketi görünümden sıyrılmak için 2003 yılından sonra bu konuda büyük adımlar atmaya başladı.  2007 yılı dışında bu döneme kadar sürekli filosunu büyüten bayrak taşıyıcı havayolumuz, geçtiğimiz 2015 yılsonu itibariyle 299 uçaklık bir filo oluşturdu. 2016 yılı filo hedefini 339 olarak belirleyen ve kamuoyuna duyuran Türk Hava Yolları 03 Ekim 2016 günü itibarı ile 334 uçaklık bir filoya sahip durumda. 2016 yılının kalan 3 aylık dönemde filosuna 5 uçak daha katılması halinde hedeflerinden birini tutturmuş olacaktı.. Bu gün 08 Ekim günü APH’ da Türk Hava Yolları uçak siparişlerinin ertelendiğini büyük bir memnuniyetle okudum. Programa bakınca bu meyanda 2016 yılsonuna kadar teslimatı öngörülen 5 uçağın teslimatının da ertelendiğini gördüm. Keşke uçak üreticisi firmaların 2016 yılı için Türk Hava Yollarına yapacakları teslimatta aksaklık olsaydı ve de THY filosundaki uçak adedi 2015 rakamlarında 299 uçakla kalsaydı. Sizlerin daha iyi bildiğiniz üzere motor kapakları kapatılarak yatan uçağın zararı havadakinden fazla olur. Bu zararı kapatmak, önümüzdeki günlere büyüyerek sarkmasını önlemek için alınacak olan diğer tedbirler beni korkutuyor. Malum sektörün bir takım şirketlerinde işten çıkartılmalar başladı. 

Ülkemizde süregelen terör olaylarına ilaveten Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan ve 15 Temmuz darbe girişimi ile devam eden  yıkıcı sürecin turizm faaliyetlerimize ne denli sekte vurduğu herkesin malumu hatta bunun sonucunda yaşananların menfi etkisi sektöre sekte vurma boyutunu aşarak neredeyse yıkım seviyesine ulaştı.

Ve de yadırgamamak gerekir, Türk Hava Yolları bu süreçte haliyle zarar etti. Büyük bir ihtimal İle dokuz aylık bilanço sonuçları da farklı olmayacaktır. Senenin son üç ayında ise alışılageldiği üzere Turizm faaliyetlerinin daha düşük seviyede seyretmesi ile Türk Hava Yollarının seneyi zararla kapatması kimseyi şaşırtmayacak ve bu nedenle Türk Hava Yolları yönetimine bu bilanço sonucundan,  oluşan zarardan ötürü her hangi bir hata İzafe edilmeyecektir. Doğrusu budur. Fırsat bu fırsat deyip sponsorluklardan başlayıp konuları didiklemenin hiç bir faydası olmayacağı açık.

Her ne kadar Temmuz ayında yapılan bir çalışma ile 250 milyon USD tutarında bir tasarrufun öngörüldüğü THY Yönetim Kurulu Başkan Sn Aycı tarafından ifade edilmiş ise de bunun üzerinden geçen 2 aylık süre boyunca bu hedefin ne kadarı gerçekleştirilebilmiştir, hangi adımlar atılmıştır bilmiyoruz. Bu konuda herhangi bir açıklama yok. Türk Hava Yollarının gereksinimlerini karşılayan tedarikçi firmalardan talep edilen 5’ er milyon USD tutarındaki destek talebi ile bu meblağın toparlanmasının zor olduğu açık. Hat iptallerinden iyi bir tasarruf sağlamak mümkünse de Türk Hava Yolları yönetimi bu konuda geri adım atar mı? Bilmiyorum. Naçar kalınca buda mümkün olabilir tabii.  Türk Hava Yolları kış tarifesinde bunu açık ve net bir şekilde göreceğiz.   Bildiğim kadarı ile Devlet Baba Türk Hava Yollarına maddi destek vermiyor. Kendi yağı ile kavruluyor THY. Devlet Baba içinde bulunulan durumun özelliğini dikkate alarak destek verir mi? Bilemem ama bu olan biteni mücbir sebep diye kabul etsek bile devletten destek bekleyen o kadar çok kuruluş var ki?  Sezon uçakların dış ülkelere kiralanması içinde uygun değil. Sayfalarca ilan versen de mümkün değil gibi görünüyor. Dünya Sivil Havacılık piyasası müşteri bekleyen uçaklar ile dolu. PEGASUS örneği ortada.

Türk Hava Yollarının yaklaşık 22 bin çalışanı var ve ona hizmet veren yan kuruluşlarla birlikte THY hizmet sisteminde toplam 46.898 ( **) çalışan mevcut.

Sizce, böylesi kriz dönemlerinde bu büyük filonun ağır yükünün, çalışanların omuzlarını çökertmeden taşınabilir hale dönüştürülmesi nasıl mümkün olabilir ki? 

Evet; büyük başın derdi de büyük olurmuş. Gökyüzü karanlık. Ne ay seçiliyor, ne de yıldızlar. Allah kolaylıklar versin. İşverenler çok zor bir karar arifesinde. Aşağısı sakal, yukarısı bıyık derler ya. İşte o hesap. Yürekten dilerim ki; sektörün tüm şirketleri ve tüm çalışanları bu kötü süreci mümkün olan en az kayıp ve zararla noktalayabilsinler.

İSPİYONA PRİM VERMEK ( ? )

İçinde bulunduğumuz yüzyılda çalışma yaşamında görülen aşırı rekabet ve kurum ve kuruluşların birbirlerine ilişkin bilgi ve belgeleri elde etme yarışı sanki “ Dedikodu ve ispiyon adı verilen bu kötü olguyu kabul edilebilir bir görünüme sokarak insanları '' Bunu herkes bir şekilde yapıyor'' noktasına getirip kendilerini mazur görme ve gösterme imkanı veriyorsa da, sonuçta yapılan işin kötü tarafını tamamı ile göz ardı edilebilecek bir çizgiye çekebilmeleri mümkün olmuyor.

İnsanın varoluşundan bu yana dedikodu denilen mekanizma mutlak işliyordur. Tarihte dedikodu denilen bu kötü alışkanlığın ne kadar başın kesilmesine ve cinayet işlenmesine neden olduğu bilinmekteyken, insanların korkmadan bunu sürdürebilmelerinin bu alışkanlığın vazgeçilmez olduğunu göstermiyor mu?

Ekşi sözlük dedikoduyu ''zeki insanlar fikirlerden, orta seviye zekâya sahip bireyler olaylardan, düşük zekâ seviyesinde kiler ise insanlardan konuşurlar''. Bu anlamda dedikoduyu zekâ seviyesini minimale indirgeyip iletişim kurma şekline verilen isim şeklinde tariflemek mümkün. Arşivlere bakarsanız dedikodu ve bu nedenle işlenen cinayetlerin çokluğu sizi ürkütecektir. Tabii ki hiç kimse birbirini çekiştirirken sonucun bu üzücü noktalara ulaşabileceğini düşünmez.

Espiyonajı ise bazı kimselerin suç ve kusurlarını bildirme, gizlice bilgi toplama faaliyeti olarak tariflenmekte ise de esasen, yetkili bir kimseye, bir başkası ile ilgili veya toplulukta olan bir olayı gizlice haber vermek ve bilgi aktarmak olarak açıklanmasının daha realist bir yaklaşım olduğu açık. Hemen hemen aynı kapıya çıkan başka ancak daha küçültücü bir tarif ise '' Birinin kusur veya suçlarını gizlice bildirmesi için o kimsenin üstleri tarafından tutulmuş olan ve bundan çıkar sağlayan kişi '' şeklinde tariflemek mümkün.

Toplum yaşamında bazı insanların, diğer insanlarla ilgili görüş ve kararını bu davranışı itiyat haline getirmiş ve bu sayede etkili ve yetkililere yakın olan kimselerden aldıkları espiyonlara göre şekillendirme itiyadında oldukları da açık ve üzücü bir gerçek ki buna en çok işyerlerimizde rastlıyoruz.

Hatta topluluk içine kendilerine espiyon getirecek insanları topluluk içerisine yerleştirerek bu iğrenç tutumu sistemleştirdikleri de biliniyor. Ve de bu adamlar genellikle sistem içerisinde de kıymetli oluyorlar. Buda İki taraflı bir karakter zafiyetini ortaya koyuyor.

Eğer yazının girişindeki sözde de belirtildiği üzere, ispiyonlamadan kendisine çıkar sağlamaya alışmış olan bir kimse, eğer kendisine bu ayrıcalığı tanıyan şâhısa / guruba yetiştirecek bu konu bulamaz ve de bu hareketin kendisine sağladığı avantajdan mahrum kalırsa ne yapar.  Bu sayede sahip olduğu ayrıcalıkları kaybetmemek veya tekrar elde etmek için ispiyonlayacak malzeme arayışına girer. Şayet bulamaz ise yapılacak şey bellidir. Uydurmak.

Bu tür hareket edip, hakikat olmayan konularla başkalarının işi dahil yaşamları ile oynamayı itiyat haline getiren insanlar bir şeyleri düşünmek zorundadır. Geriye gidip tüm yaşadıklarını hatırlamalıdır. Yalnız kendisinin değil, ailesinin, çoluk çocuğunun, hatta sevdiklerinin yaşamlarını film şeridi gibi gözünün önünden geçirmelidir. Ve yaşamda çektiklerini mutlak yaptıkları ile bağdaştırmalıdır. Cennet, cehennem hepsi bu yaşamda mevcut olup şayet bu dünyada bir şekilde cehennem sıkıntısını çekiyorsak nedenini fazla uzakta aramamamız gerekir.

Bir toplulukta espiyona prim verilmesi halinde, espiyon edecek bir şey bulamayan karakterler alışkanlıkları nedeni ile bir şeyler uydurmaya ve taşımaya başlarlar ki, topluluk için en tehlikeli durum budur.

Eskilerin bir sözü vardır '' Eden, bulur '' derler.

Ve oturup kime ne yaptığımızı düşünelim.

Ve hiç birimiz unutmayalım bu sözü.

Bulsun dileriz. Hem espiyonu isteyen hem de bunu yapan Allahından bulsun.

(*)  Bu yazı daha önce ( 2012 ) kaleme alınmış olup ortama uygunluğu nedeni ile yeniden düzenlenmiştir.

(**).(**)(  http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/bir-bakista-thy/is-gucu )

THY: Keşke Bu Hedefi Tutturamasaydı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İnsani saatlerde uçuş koysunlar ~ 8 yıl önce
Bir Londra Duseldorf Frankfurt Paris gibi insani saatlerde uçuş koysunlar. Gece 11 sabah 7 arası uçuşa kapatılsın havalimanı...THY den başka gece yarısı uçan başka bir bayrak taşıyıcı varmı??? Gece trafiğinin -%97 si THY geriye kalanı da qatar ettihad ve iran ın charterları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz yokk ~ 8 yıl önce
Thy de kriz yok.. Olsaydı önüne gelen müdürlüğü yoldan gecen baskanlığı gibi adı sanı duyulmamış müdürlükler açılmazdı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hhhhhhh ~ 8 yıl önce
veriler ortada kriz var ne yazık ki
kriz cıkmak ~ 8 yıl önce
Krizde inadına büyümeli;bugunlerde uçaklarını 777 lerini.İstanbul-singapur-sydney,melbourne,auckland,brisbane,perth hattını açmalı...zarardan tasarruf yaparak kurtulamayız. Pazar bulmamız şart.bunun içinde okyanuz ötesine uçmamız gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KRİZ... ~ 8 yıl önce
20 BİNE YAKIN ÇALIŞANI OLAN BU DENLİ BÜYÜK BİR ŞİRKET TİCARİ YAŞAMINDA HİÇ BİR ŞEYİ " İNADINA " YAPMAZ.
sen galiba?? ~ 8 yıl önce
Sen galiba 77 filo kokpitten yahut kabindensin gibi.. Bu neyin kafası? Anlaşıldı Allah kolaylık versin. İşini kaybetme korkusu başkadır. Seni anlayabiliyorum ve üzgünüm.. Diğer taraftan kaderde varsa üzülmek neye yarar yok yere sürünmek? ( devlet inadına iş yapıp milletin parasını çar çur etmez, edemez)
kyzer ~ 8 yıl önce
Australia pazarına girmek özellikle büyük gövdeli uçaklar için iyi olabilir ki uzun vadede büyük gelir sağlayabilir ki kıtada yaşayanların büyük çoğunluğu Avrupa kökenli. Ama Australia - Avrupa arası yolcu taşıyan şirketler kesinlikle dünyanın en iyi şirketleri ki bu şirketler Quantas'ı piyasadan sildiler resmen. Thy'nin böylesi bir ortamda başarıyı yakalaması çok zor olabilir.
Tevekkul ~ 8 yıl önce
Bu konulari okurken hayretle izliyorum. Herkes bir peygamberden olaganustu bir davranis bekler gibi goruyorum. Veya buyuk bir tevekkulle Allah'a konuyu havale edip sonucun pozitif olmasini bekliyoruz. Esasinda ucagi uretirken hangi kriterlerden yararlaniliyorsa kullanirken de o kriterlerden faydalanilmasi kanaatindeyim. Cozum cok basit. Dunyada olan dunya da kalir. Tesekkur ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY FO ~ 8 yıl önce
ben İlker Beyle bir şirket çalışanı olarak yüzyüze görüştüm ve sözüne gerçekten güvenilir enerjik çalışanıyla yakından ilgilenen çözümcü bir insan olduğunu gözlemledim ve hissettim..lütfen 3 sorununuzu söyler misiniz diye de sordu.. ben şahsen kendisinin şirket çalışanlarını açıkta bırakmak yerine herkesin mutlu olabileceği çözümler bulabileceğini en azından sadece kendisine gelen bilgilerle yetinmeyip sorunların kökenine inerek akılcı çözümler bulabileceği kanaatini taşıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THYFO ~ 8 yıl önce
TEMENNİ EDİYORUM Kİ İLKER BEY İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜZ DOĞRU ÇIKSIN. BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIZ. KENDİLERİ BİR KONUŞMASINDA " ÇALIŞANLARI İŞTEN ÇIKARTMA GİBİ BİR DÜŞÜNCELERİNİN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLER.( VEYA AYNI MEALDE BİR SÖZ.) ŞU AN O KONUYU TEKRAR OKUYUP APH FACE BÖLÜMÜNE NOT YAZMAK ÜZEREYDİM. İLK GELİŞLERİNDEKİ PERSONELE SESLENİŞLERİNDEN BEN DE ÇOK ÜMİTLENMİŞTİM.İNŞALLAH SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ DOĞRU ÇIKAR. BEN KENDİLERİNİ FİKİR YÜRÜTECEK KADAR ÇOK TANIMIYORUM. TEŞEKKÜRLER.
teşekkür ~ 8 yıl önce
ben THY' na 2003' den sonra girdim. Yaznızdaki iyi dilekler için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm çalışanları eski yeni ayırımı yapmadan aynı kefeye koyduğunuzu görmüş olmak çok güzel. Çok sevinç duydum. Ben de dilerimki herkes sizin gibi düşünsün.Evet şirkete 2002 öncesi girmiş olan az miktarda personel var. Birileri şirketten çıkartılacaksa yoğunluk daha sonra girmiş olanlardan olacak.tekrar teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞEKKÜR ~ 8 yıl önce
Selamlar. İyi dilek THY ve tüm çalışanları için. YK Başkanınız beyanat vermiş.İnşallah sözünde durma imkanı olur.Kimsenin işinden olması bize mutluluk vermez.Takibiniz için sağolunuz.
Değerli üstadım ~ 8 yıl önce
Thy, bu gelişimini hem tek parti iktidarına hem de devlet tarafından el altından desteklenmesine borçludur. Bu pek ispatlanabilir bir şey değildir ama thy içinde birçok çalışan bunu bilir. Ayrıca iktidar tarafından haksız yere işten atılan 10 binden fazla insanın yerine iş ve makam verilenlere tanınan neredeyse sonsuz krediler,hata veya suistimal yaptıklarında üstlerinin örtülmesi, ne de olsa 'bizden' denilerek hesap sorulmaması gibi rahatlıklar! da şirketin istediği gibi hareket etmesine, bu da bazen iyi kararlara ki eski personelin payı çoktur,kötü kararlara ki bunda da torpilli,iş bilmez,tecrübesiz,ben ne dersem o olur diyen güç zehirlenmesi yaşayan sözüm ona yöneticilerin payı çoktur. Kim,neci,ne içer,ne yapar vs gibi ispiyon,raporlama,ayırma mevcut iktidar döneminde adeta patlama yapmıştır ne acı ki iş ve para kaybetme,tehdit,geçim nedeniyle arkadaşlarını gammazlayanlar çoktur. Ne kadar yükselirsen o kadar düşersin çok doğru bir sözdür ve bize de çok uymaktadır maalesef. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DEĞERLİ.. ~ 8 yıl önce
Merhabalar. Halka açık şirketlerin el altından desteklenmesi çok zor bildiğim kadarı ile. Bir ara SPK' dan Devletin hissesini kontrol ediyordum. Rastlamadım( yüzde olarak ) Zira en küçük bir destekte hisse dağılım yapısı haliyle değişecektir.Hesap sorulmaması konusunda ise sizinle hemfikirim. Hissedarların genel kurularda hesap sorabilmeleri zor. Atamalara vs.. müdahale edebilen tabii ki yok. THy özelleşmiş olmasına rağmen devlet egemenliğinden sıyrılabilmiş değil. Bunu istiyormu derseniz pek zannetmiyorum. Bazı konularda işine geliyor. Haftaya eski bir yazımı tekrar revize edip yayınlayacağım. Konu " yükseldikçe pantolondaki yamanın daha fazla görülmesi "eminim değindiğiniz konularla ilişkilendirebileceksiniz. Saygılarımla.
Çetin bey ~ 8 yıl önce
Türkiye gibi herşeyin anormal olduğu bir ülkede spk'daki hisse dağılım yapısı vs kolaylıkla kitabına uydurulabilir ve devlet, thy gibi bir kuruma pek tabii ki el altından destek verebilir,veriyor da. Aksini düşünmek hayli zor. Peki sizce thy nasıl büyüdü? Nasıl o kadar uçak aldı, o kadar noktaya sefer başlatabildi? Bunun için sermaye,öz kaynakları vs yeterli miydi? Yurtdışında kardan zarar ederek bilet sattığı ve kargo taşıdığını biliyoruz.Kaldı ki ülkemiz gibi yıllardır kriz,kaos,terörle uğraşan,her an her riskin var olduğu bir yerde devlet desteği olmaması çok zor. Diğer bir konu da şirketin görülmemiş şekilde japon yeni kullanması olayı. Şirketin borçlanmayı farklı para birimleri ile yapma kararı alması ve buna yen'i katmasına ne diyorsunuz? Yaklaşık 2.5 milyar dolarlık yen cinsinden borcu olan şirket,paritedeki her 1 puanlık düşüşte bilançosuna 20 milyon dolar civarı zarar yansıyor. Sonuçta thy'de yönetimsel sorun olduğu çok açık ki torpilin olduğu bir yerde de başarı suni olur.
CVP ÇETİN BEY, ~ 8 yıl önce
Bir hata var. ben THY yönetimi için başarılı gibi bir söz sarfetmedim. SPK konusunda uzman değilim.Ancak bir şirketin halka açık hale getirilmesinde çalıştım.Ve de THY hisselerini sürekli demeyeyim ama sıklıkla gözlemledim. gördüğüm destek olmadığıydı.Sıklıkla devlet ağırlığının çok fazla hissedildiği şirket diye bahsederim THY' den. Japon yeni kullanmadan, paraları kapatılan bir bankada tutmak vb.. tabii ki bunların hepsi devletin isteği ile şekillenen şeyler.Saygı ile.
Çetin bey 2 ~ 8 yıl önce
Kesinlikle sizi suçlamak vs için yorum yapmadım sadece düşüncelerimi belirtmeye çalıştım. Size 'sizce thy nasıl büyüdü' diye sorduğum soruyu sanırım sizi suçladığım gibi sandınız ben sizin bu konuda fikrinizi öğrenmek istemiştim ki gerçekten öğrenmek isterim ancak kısıtlı yer olunca detaylı yazamayabiliyoruz çoğunlukla öyle olunca da bazı konular tam anlaşılamıyabiliyor. Değerli fikirleriniz ben ve benim gibi havacılığa meraklı insanlar için çok önemli,nazik cevaplarınız için de çok teşekkürler.Yanlış anlamaya sebep olduysam kusura bakmayın. Saygılarla.
CVP ÇETİN BEY 2 ~ 8 yıl önce
Rica ederim. İfadelerinizin suçlama olabileceğini hiç düşünmedim.Yanlış anlama falan da yok. kaldı ki her zaman her konuda aynı fikirde olmamız da gerekmez..Lütfen böyle şeyler düşünmeyiniz. Söylemek istediğim yanlız kayıtların devlet hisselerinde değişikliği göstermediği. El altından başka türlü destekler varsa, onlara aklım ermiyor.Saygı ile

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000