30 Mayıs 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Doğru söylemiş, 2012 de THY patlayabilir! Hoş patlasa ne olacak ki? Nasıl olsa hesap soran yok. Bakarsın birgün birisi gelir, soruverir?
  • Ortada Slot diye birşey kalmadı. Olmayan Slottan bahs ediyorsunuz galiba. SLOT üçlü kutsal ittifakın elinde oyuncak oldu. Daha doğrusu Slot kim olursan ol AHL'ye gele dönüştü. Yaratılan bu emniyetsizliğin sorumlusu kim olacak ben onu merak ediyorum.
  • THY AHL'ye sahiplenip diger sirketleri cikartmaya calisacagina, buyursun Corlu ve Sabihayi kullansin. Gitsin Esenboga ve Adnan Menderes yada Antalyadan daha cok seferler yapsin, ucaklar base etsin. Istanbul havzasinda olan Bursa Yenisehir kullansin. Cengiz Topel acilcak orayi kullansin.Illede butun yolcuyu AHLye getirmenin anlami ne? Tabii butun acilan hatlari AHLye kurarlarsa olacagi bu.Unutmayin dislamaya calsitiginiz ozellikle yurtdisi ucaklarin CASA'larida yakinda THYe izin vermeyecektir. Kisasa kisas diye bir kural var.
  • herzamanki gibi oldukça önemli bir konuya eğilmişsin...slot...AHL...bu sorun çok önemli ve ivedilikle irdelenmesi gerekir.bu konuda alınması gerekli önlemler derhal alınmalıdır.
  • Ali Kıdık..ben bir pilotum ve sitenizi takip ediyorum zamanım oldukça.sana bu tarzı hiç yakıştıramıyorum.ama işe yarıyorda olabilir bu ülke insanı kavgadan hoşlanır rating için iyi bir yöntem olabilir bu tarz.bence lafta bile olsa bu ülke havacılığı için bir şeyler yapılmaya çalışılıyorsa buna destek verilmeli..saygılarımla
  • SAYIN KIDIK BAHSETTİGİNİZ KONU ÖNEMLİ NEDEN TÜRKİYENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL THY DİR ZİRA YILLARCA ÖZEL SEKTÖRE KAN KUSTURDU ŞİMDİDE İATATÜRKÜ SAHİPLENMEYE ÇALIŞITOR BENCE DEVLETİN YAPACAGI THY NİN BİR BÖLÜMÜNÜ HEMEN SABİHA GÖKÇEN GÖNDERMEK VE YENİ GELECEK ŞİRKETLERE YER AÇMAK DAHA DOGRU OLUR BU SAYEDE HEM HAVAYOLU SAYISI ARTAR HEMDE YOLCU SLOT İSE AYRI BİR DERT ŞİRKETLER İHTİYACTAN FAZLA SLOT ALMASI ENGELLENMELİ VE YIL SONU HİSTORYSİ İYİ TAKİP EDİLMELİDİR.
  • SAYIN ENGİN AKSÜT, SİZE CEVAP VERMEMEK EN İYİ CEVAPTIR AMA OKUYUCULARIMA KARŞI SORUMLULUĞUM VAR. BUGÜN ANADOLUJET BATUM SEFERLERİ İÇİN GÜRCİSTAN'DA İDİM. DOLAYISIYLA YORUMLARA BAKAMADIM. SIRALAMIŞSINIZ. SONRADA YORUMLARI YAYINLAYAMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞSİNİZ. SANIRIM BU SEVİYE SİZE YETER BAŞKA SÖZE GEREK YOK. OKUMUŞ CAHİLLERDEN KORKMAK GEREK. SADECE BULUNDUĞUNUZ YERDE YANİ SANAL ORTAMLARDA KALIN LÜTFEN. ORALARDA YORUMLAYIN İSTEDİĞİNİZİ YAZIN. FİKİR TARTIŞMASINA TAHAMMÜL EDEMEYEN SADECE KENDİ BİLDİKLERİNİ EMPOZE ETMEK STEYENLER FASİT DAİRELERİNDE DOLANIP DURURLAR. KENDİ KÜLTÜRÜNÜZÜN NE KADAR GELİŞMİŞ OLDUĞUNU YAPTIĞINIZ YORUMU OKUYARAK ANLAMA YETİNİZ OLMASI DİLEĞİYLE
  • Yorumumu yayinladaydiz zaten cok sasirirdim. Bu tip yorumlari yayinlamak icin kultur ve ozguven gerekir ve bu nedenle beni hic sasirtmadiniz. Ayni yorum Facebook ta var. Hic zahmet etmeyin.. Saygilar
  • En azindan ulkem icin yapilmasina inandigim konularda sahsi menfaatlerimi gozetmeden bir seyler yapmaya calisirken  dogrulari baltalamiyorum. Hic kimseyle de gobek bagim yok. Ali Bey siz hic benim bilmedigim bir konuda konustugumu duydunuz mu? Ben sizin cok duydum ve hala da duyuyorum.. Saygilarimla
  • Ali Bey, yazinizda benim ismim gectiginden bana bir cevap hakki doguyor. Bizler SHA olarak Turk Sivil Havaciligi'na Ucus Emniyeti konularinda katkida bulunmaya calisirken siz anlayamadigimiz sebeplerden bizi baltalamaya calisiyorsunuz. SHGM nin kapisindan girmis olmamiz sizi bir havacilik haber sitesi sahibi olarak sevindirmesi gerekirken niye rahatsiz ediyor? Bizlen alip veremediginiz ne? Birde siz, bizim yaptiklarimizi hangi teknik bilgi altyapiniza dayanarak elestiriyorsunuz?ICAO, SSP, SMS , Adil Kultur , Ucus Emniyeti, TEM, CRM konularinda bir oneriniz mi oldu da biz sizi dikkate almadik? Ben yurtdisinda oldugum halde sizden daha milliyetci olduguma inaniyorum. (devami var)

THY 2011, HAVACILIK MAFYASI VE AKADEMİ...

Değerli okurlarım, geçen hafta yazmış olduğum "havacılıkta mafyavari olaylar" başlıklı yazım oldukça ses getirdi. Öyle bir yaraya parmak basmışız ki çok sayıda telefon ve mail tebrikleri aldım. Tabi bunun yanında olayların bu kadarla sınırlı olmadığı da ortaya çıktı.

Bundan sonrası SHGM'nin ve hukukun görevi diyorum. Biz yolu açtık. Yolda yürümek, iddiaların derinlemesine soruşturulmasının yükümlülüğü yetkililere ait. Havacılık sektörüne bir korku imparatorluğu kurmak isteyenlerin hevesleri kursağında kaldı diye düşünüyorum.  Bu konuda bir dipnot daha düşmek istiyorum.  Bu olayların içinde sektörün çok yakından tanıdığı bir kişi var ki o kişi temsi gözetim firmalarımızın birinden aldığı parayı bile vermedi. 90 bin dolar civarında olduğu söylenen parayı "Ben öyle aldım senden geri  vermeyeceğim" deme cüretini bile gösterdi ve bu para geri ödenmedi. İnsanlar korkuyor konuşmaya.  Bir temsilcinin kontuarı basıldı, müşterisi elinden alındı. Bütün bunlar olurken kimse "Ne yapıyorsunuz" diye soramadı. Bu konunun üzerinde fazla durmak istemiyorum.

Bu konuya burada nokta koyarak THY hakkında bazı endişeleri paylaşmak istiyorum.

2011 THY'NİN EN ZOR YILI...

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Selanik uçuşunda birlikte idik. Biliyorsunuz THY inanılmaz bir şekilde büyüyor. Korkutucu bir büyüme. THY sadece uçak filosu açısından yüzde 200'den fazla büyümüş. 65 olan uçak sayısı bugün 166. Verilen siparişlerle bu sayı daha ne kadar artacak, kira süreleri biten uçaklar yeniden kiralanıp devam edilecek mi bilinmiyor. Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan Atatürk Havalimanı patlamak üzere.

THY'nin diğer havayolu şirketlerine "pılınızı pırtınızı alın Sabiha Gökçen'e gidin" dediğini biliyoruz. Buna rağmen slot yok denilen Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı yaşanmaması yüzleri güldürüyor.

Ortada bir karmaşa var. Ben bu karmaşanın seçimlerden sonra kontrol altına alınacağını düşünüyorum.

THY'nin çöküş dönemine girdiğini iddia edenler var.  THY'nin zarar açıklamasını da bu iddiaya dayanak olarak gösteriyorlar. Bu durumu Hamdi Topçu'ya sordum. Kendisi aynen şunu söyledi "THY 2011 yılından durağan bir yıl geçirecek. Ama 2012 yılı patlama yılımız olacak"

THY'nin 2011 yılında durağan bir yıl geçireceğini hafif tasarruf tedbirlerinden anlamak mümkün. Bazı kalemlerde kısıtlamaya gidildiğini biliyorum.

SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ VE SHGM ZİYARETİ...

Adım gibi eminim ki mutluluktan uçuyorlar. İlk defa devletle muhatap olmanın hazzını yaşıyorlar. Randevulu davete gidenler arasında Bahadır Altan yok.  Bu akademi dedikleri sanal oluşum için Sefa İnan'a teşekkür etsinler. Sizi temin ederim ki bu randevu Sefa İnan'ın popülaritesi ve Bilal Ekşi ile şahsi tanışıklığı sayesinde alınmıştır.

Başka türlü bu randevu verilmezdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden emekli olan Ümit Çendek bu iddiama dahildir. Bu arada Ümit Çendek'i yakinen tanırım. Bilal Ekşi için methiyeler düzmesini anlayamadım. Bir görüşte insan sarrafı olduğunu yeni fark ettim. Ümit Bey zamanında Sermet Ünel için, Serdar Cebeci için, Topa Bilgetin Toker için, Dr. Ali Arıduru için de aynı methiyeleri düzmüştü.  O yüzden bu methiyenin benim için kıymeti yoktur. Günün koşullarına göre yazılmış nezaket yazısı olarak düşünüyorum.

Normal olan bir nezaket görüşmesini haber yapmadık diye alınanlar, alınganlık gösterenler oldu. Bunların başını da pilot Engin Aksüt çekiyor. Hatta sosyal paylaşım sitesi facebook'ta kınamış bizi. "Muhatapsızlığın Hüznü" yazımı baz alarak kendince caka satmış. Söylenecek fazla söz yok. Cevabını da verdim zaten orada.

Uzaktan Türkiye'ye düzen vermek isteyen Engin Bey'in mesleğine saygı duyarken şunu hatırlatmak isterim. Yabancı bir ülkede çalışıp Türkiye için ahkam kesmek mantıklı olmasa gerek. Cesaretin varsa gel burada çalış ve sistemin düzelmesi için çaba sarfet.

Sefa İnan'ı tebrik ediyorum bu akademi üyelerini SHGM'ye götürdüğü için. Başka türlü de o kapıdan giremezlerdi...

Hoşçakalın...

THY 2011, HAVACILIK MAFYASI VE AKADEMİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Doğru söylemiş, 2012 de THY patlayabilir! Hoş patlasa ne olacak ki? Nasıl olsa hesap soran yok. Bakarsın birgün birisi gelir, soruverir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ortada Slot diye birşey kalmadı. Olmayan Slottan bahs ediyorsunuz galiba. SLOT üçlü kutsal ittifakın elinde oyuncak oldu. Daha doğrusu Slot kim olursan ol AHL'ye gele dönüştü. Yaratılan bu emniyetsizliğin sorumlusu kim olacak ben onu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY AHL'ye sahiplenip diger sirketleri cikartmaya calisacagina, buyursun Corlu ve Sabihayi kullansin. Gitsin Esenboga ve Adnan Menderes yada Antalyadan daha cok seferler yapsin, ucaklar base etsin. Istanbul havzasinda olan Bursa Yenisehir kullansin. Cengiz Topel acilcak orayi kullansin.Illede butun yolcuyu AHLye getirmenin anlami ne? Tabii butun acilan hatlari AHLye kurarlarsa olacagi bu.Unutmayin dislamaya calsitiginiz ozellikle yurtdisi ucaklarin CASA'larida yakinda THYe izin vermeyecektir. Kisasa kisas diye bir kural var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herzamanki gibi oldukça önemli bir konuya eğilmişsin...slot...AHL...bu sorun çok önemli ve ivedilikle irdelenmesi gerekir.bu konuda alınması gerekli önlemler derhal alınmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Kıdık..ben bir pilotum ve sitenizi takip ediyorum zamanım oldukça.sana bu tarzı hiç yakıştıramıyorum.ama işe yarıyorda olabilir bu ülke insanı kavgadan hoşlanır rating için iyi bir yöntem olabilir bu tarz.bence lafta bile olsa bu ülke havacılığı için bir şeyler yapılmaya çalışılıyorsa buna destek verilmeli..saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAYIN KIDIK BAHSETTİGİNİZ KONU ÖNEMLİ NEDEN TÜRKİYENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL THY DİR ZİRA YILLARCA ÖZEL SEKTÖRE KAN KUSTURDU ŞİMDİDE İATATÜRKÜ SAHİPLENMEYE ÇALIŞITOR BENCE DEVLETİN YAPACAGI THY NİN BİR BÖLÜMÜNÜ HEMEN SABİHA GÖKÇEN GÖNDERMEK VE YENİ GELECEK ŞİRKETLERE YER AÇMAK DAHA DOGRU OLUR BU SAYEDE HEM HAVAYOLU SAYISI ARTAR HEMDE YOLCU SLOT İSE AYRI BİR DERT ŞİRKETLER İHTİYACTAN FAZLA SLOT ALMASI ENGELLENMELİ VE YIL SONU HİSTORYSİ İYİ TAKİP EDİLMELİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAYIN ENGİN AKSÜT, SİZE CEVAP VERMEMEK EN İYİ CEVAPTIR AMA OKUYUCULARIMA KARŞI SORUMLULUĞUM VAR. BUGÜN ANADOLUJET BATUM SEFERLERİ İÇİN GÜRCİSTAN'DA İDİM. DOLAYISIYLA YORUMLARA BAKAMADIM. SIRALAMIŞSINIZ. SONRADA YORUMLARI YAYINLAYAMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞSİNİZ. SANIRIM BU SEVİYE SİZE YETER BAŞKA SÖZE GEREK YOK. OKUMUŞ CAHİLLERDEN KORKMAK GEREK. SADECE BULUNDUĞUNUZ YERDE YANİ SANAL ORTAMLARDA KALIN LÜTFEN. ORALARDA YORUMLAYIN İSTEDİĞİNİZİ YAZIN. FİKİR TARTIŞMASINA TAHAMMÜL EDEMEYEN SADECE KENDİ BİLDİKLERİNİ EMPOZE ETMEK STEYENLER FASİT DAİRELERİNDE DOLANIP DURURLAR. KENDİ KÜLTÜRÜNÜZÜN NE KADAR GELİŞMİŞ OLDUĞUNU YAPTIĞINIZ YORUMU OKUYARAK ANLAMA YETİNİZ OLMASI DİLEĞİYLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumumu yayinladaydiz zaten cok sasirirdim. Bu tip yorumlari yayinlamak icin kultur ve ozguven gerekir ve bu nedenle beni hic sasirtmadiniz. Ayni yorum Facebook ta var. Hic zahmet etmeyin.. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En azindan ulkem icin yapilmasina inandigim konularda sahsi menfaatlerimi gozetmeden bir seyler yapmaya calisirken  dogrulari baltalamiyorum. Hic kimseyle de gobek bagim yok. Ali Bey siz hic benim bilmedigim bir konuda konustugumu duydunuz mu? Ben sizin cok duydum ve hala da duyuyorum.. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Bey, yazinizda benim ismim gectiginden bana bir cevap hakki doguyor. Bizler SHA olarak Turk Sivil Havaciligi'na Ucus Emniyeti konularinda katkida bulunmaya calisirken siz anlayamadigimiz sebeplerden bizi baltalamaya calisiyorsunuz. SHGM nin kapisindan girmis olmamiz sizi bir havacilik haber sitesi sahibi olarak sevindirmesi gerekirken niye rahatsiz ediyor? Bizlen alip veremediginiz ne? Birde siz, bizim yaptiklarimizi hangi teknik bilgi altyapiniza dayanarak elestiriyorsunuz?ICAO, SSP, SMS , Adil Kultur , Ucus Emniyeti, TEM, CRM konularinda bir oneriniz mi oldu da biz sizi dikkate almadik? Ben yurtdisinda oldugum halde sizden daha milliyetci olduguma inaniyorum. (devami var)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000