26 Eylül 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Benim kızım pilot olmak istiyor 8.sınıf öğrencisi istanbulda yaşıyoruz hangi liseye gitmesi gerekir
  • Bir sey sorcam, Ben Hava yolu sirketlerinde kabin memuru olarak calismak istiyorum da bunun icin Meslek yüksekokulu’ nda onunla ilgili bolum mu okumak lazim yani zorunlu mu?
  • VAKIF ÜNİVERSİTELERİ KAR AMAÇLI OLARAK BU BÖLÜMLERİ AÇIYORLAR.TECRÜBELİ HAVACILIĞI BİLEN KADRO YOK.KENDİ KADROLU HOCALARI BRANŞLARI OLMAMASINA RAĞMEN HAVACILIK BÖLÜMLERİNE BAŞKAN VE PROGRAM SORUMLUSU YAPIYORLAR.İŞ BAŞTAN YANLIŞLARLA BAŞLIYOR. ZATEN MESLEK LİSELERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLER TAM DONANIMLI GELMİYORLAR.LİSANLARI YOK. YÖK BU BÖLÜMLERİ AÇTIRIRKEN OKULLARA ELİNDE HAVACILIK LİSANSLI-SERTİFİKALI EN AZ 10 YIL TECRÜBELİ ÜNİVERSİTE MEZUNU ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VARSA MÜSAADE ETMELİ.(ŞU AN İÇİN TÜRKİYEDE BÖYLE BİR ALTERNATİF YOK İŞ SEKTÖRDEN EMEKLİ ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA DÜŞÜYOR) 4 YILLIK HAVACILIK BÖLÜMÜ MEZUNLARINDADA TECRÜBE YOK,ONLARDA ÜCRET ŞİRKETLERDE ÜNİVERSİTELERDEN DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN DİREKT HAVACILIK ŞİRKETLERİNE BAŞVURUYORLAR ÇÖZÜM :ÜNİVERSİTELER GEÇİŞ DÖNEMİNDE BU EĞİTİMİ SEKTÖRDEN BU İŞİ BİLEREK GELENLERE BIRAKMALI.. İŞTEN ÇIKARAK 2 SAAT DERS İÇİN ÜNİVERSİTEYE GELEN DERS SAAT ÜCRETLİLERDEN VAZGEÇMELİ.SEKTÖR İHTİYACINA GÖRE YENİ DERS PROGRAMLAR YAPILMALI.YÖK BU İŞE EL ATMALI
  • Değerli öğrenciler ilerki yıllarda üniversitelerde Akademisyen olarak çalışmak istiyor iseniz o zaman tercih edin aksi halde hiçbir havacılık işletmesinde üst düzey bir pozisyonda çalışamayacaksınız! Nede mi? O kadar ODTÜ İTÜ BOĞAZİÇİ mezunu varken idari kadrolarda bulunamazsınız çünkü hiçbir havacılık üniversitesinde yabancı dil doğru düzgün öğretilemiyor. Uygun Akademisyen temin edilemiyor. Bu nedenlerden dolayı sektördeki işletmeler sizlerin havacılık bölümü mezunu olmanızı pek umursamıyor. Gitmeyin bu bölümlere!!!
  • Havacılık Liselerini kripto FETÖcüler yönetiyor. Bu konuya niye değinmiyor Airporthaber
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu işte kök sebeplerden biri akademik eğitim ile meslek lisesi eğitiminin ayrı tutulmaması. Meslek liseleri akademik kurumlar değildir çünkü sektöre eleman yetiştirir. Elemanlar işlerinde pişer ve buna genç yaşta başlanır. Üniversite ise akademik bir kurumdur ve işlevi farklıdır. Bugün Türkiye'de 10 dan fazla üniversite olmaması gerek. Hepsi lise gibi çalışıyor.
  • bu konu uzerinde bu kadar acik ve net sekilde 2 haftadir durmussunuz iyi hos bu acik net kaleminizi ise alimlardaki yas kriteri konusundada acik acik belirtseydiniz keske cetin bey.yaziyi okuyan hickimse birsey anlamamis yazdiginiz yazidan
  • Hayalleri karartılan karartılmaya çalışan kişiler olarak bu ve benzeri tüm yazılara baktıkça okudukça canımız acıyor 36 ay mağdurları olarak lütfen bizim de sesimizi duyun duyurun yardımcı olun.Emeğinize sağlık teşekkürler.
  • kuzum siz SHGM'nün bunu okuyacağına ve konuya eğileceğine inanıyormusunuz? Buralarda sizden akıllı biri diye bahsederler.

Sivil Havacılık Okulları: Hayalleri Kararan Çocuklar (2)

Ali Kıdık beyin geçtiğimiz hafta kaleme aldığı “ Hayalleri kararan Çocuklar “ başlıklı yazısı bana Türk Hava Yollarındayken niyetlendiğimiz bir konuyu anımsattı. Müsaadeleri ile aynı konuya başka bir açıdan değinmek istedim. Bu arada zaten senin yazılarını Ali Bey yazıyor diyenlere de aleyhimde bir yorum daha yazma imkânı sunuyorum.

ERZİNCAN ALİ CAVİT ÇELEBİOĞLU SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU: Uzun hikâyedir.Bir takım gelişmelerden sonra Çelebi Holding Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulunu 2010- 2011 ders yılında Erzincan’da açtı. Okul 1541 öğrenci ve 28 derslik kapasiteli. lisan eğitimi ve bilgisayar laboratuarı da mevcut olan ve o tarihte 77 eğitimcinin görev yaptığı pırıl pırıl bir kuruluş. Açılış töreninde görevli olarak bulunmuş ve iftihar etmiştim. Hiç unutmam Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı açılış töreninde yaptığı konuşmada Ali cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulunu  “ İş Garantili Yüksek Okul Olarak lanse Etmişti. “ Okul ilk mezunlarını 2014-2015 ders yılında verdi. Mezuniyetten önce okuldan ilk mezun olacak öğrencilere Çelebi Hava Servisi tarafından iş teklifi yapıldığını bir internet sayfasında okumuştum. Böylece kamuoyuna Yönetim Kurulu Başkanınca verilen söz fazlası ile yerine getirildi diye düşündüm. Fazlası ile diyorum zira hafızam beni yanıltmıyorsa Başkanın sözü okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak bitirenleri kapsıyordu. Basınımız konuşmayı habere dönüştürme sırasında bu ifadeyi hafiften çarpıtmıştı. Demek ki Çelebi Yönetimi de.başarılı öğrencilere verdiği karşılıksız bursa ilaveten bu çok önemli desteği de sunmakta fayda gördü (Erzincan Üniversitesi SHYO ilk mezunlarını verdi) Mezunların kaçı Çelebinin bu iş teklifini kabul etti,  kaçı işe başladı ve şu anda kaçı Çelebi’ de çalışmaya devam ediyor bilemiyorum. Okulun ikinci dönem mezunlarına böyle bir teklif yine götürüldü mü? Bu konuda bilgi sahibi değilim. Rahmetli Ali Cavit Çelebioğlunun adını taşıyan bu okuldan mezun olanlara onun tarafından kurulmuş olan şirkette ne maaş ödeniyor onu da bilmiyorum. Zira 2012 yılında ben şirketten ayrıldım. Bu kardeşlerimize mecburi hizmet mantığı ile ücretlendirme yapıldığını düşünmüyorum. Zira bu uygulama havalimanının eskilerinin yakından tanıdığı Ali Cavit beyi kabrinde rahatsız eder. Bilmediklerimi dikkate almazsanız ve de bu konularda her hangi bir terslik yoksa atılan adım çok güzel ve uygulayıcıları gönülden tebrik etmek gerek. Sivil Havacılığımızın böyle şık uygulamalara ihtiyacı var.

Türkiye’mizdeki işsizlik rakamlarının boyutu hepimizce malum.15-  25 yaş aracı gençlerimizin bu konudaki sorunu daha üst seviyede. Bu ve diğer Sivil Havacılık Yüksek okullarında eğitim gören öğrencilerimizin benzeri desteklere ihtiyaçlarının olduğu da açık. Bunun dışında hizmet kalitesi açısından sektörümüzün de yetişmiş, eğitim görmüş çalışanlara gereksinim duyduğu da ortada.

BU OKULLARDA EĞİTİM GÖRMÜŞ PERSONELİN SEKTÖRDE İSTİHDAMI ZOR:  Evet; okulu bitirdiniz. Türk Sivil Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu (?) nitelikli işgücünü temsilen hizmete hazırsınız. Bu kadar seneden ve çabadan sonra şimdi sektörün sizi kucaklamasını beklemeniz gerekir diye düşünebilirsiniz. Bana kalırsa düşünmeyin. Hiç kimse, sektörün hiç bir şirketi kollarını açıp size doğru koşmayacak ve sizi kucaklamayacaktır. Neden mi? Öyle bir sektörde çalışıyoruz ki, “ Fakülte mezunları lise mezunlarına göre daha rahat iş bulup memnuniyetsizlikleri halinde şirketi hemen terk edebiliyorlar. Lise mezunlarının ise maddi beklentileri hem daha az, hem de şirketten memnun olmasalar bile ayrılıp başka iş yerine gitmeleri daha zor. İşe alım şartlarındaki tahsil maddesini yumuşatalım ve mümkün olduğunca lise mezunu istihdam edelim “ diye düşünen şirketlerimiz var sektörde. Bu da demek oluyor ki; işinden mutlu olmayan çalışanın, başka iş bulabilme zorluğu nedeni ile kerhen de olsa işe devamında fayda gören ( ? ) ve de buna göre planlama yapan şirketimiz var bu sektörde.

YAŞANANLARA RAĞMEN İNTERNETTE AŞAĞIDAKİ SATIRLAR YER ALIYOR: Benzeri hayli yazı bulunuyor, dikkatimi çeken bu bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmak istedim.  (http://www.isilanlarim.net/sivil-havacilik-mezunu-ne-is-yapar-is-olanaklari-nelerdir/ )  “Sivil Havacılık Bölümünden Mezun Olan birisi kolay iş bulması için kesinlikle ikinci bir dil olarak İngilizce bilmesi gerekmektedir. Hatta kimi büyük şirketler İngilizceyi bildiğinizi sayıyor ve buna ek olarak farklı bir dil istiyor. Yani Türkçe ve İngilizceye ek olarak bir dil daha bilmeniz  Çelebi, TAİ ya da THY’de çalışmanız için diğer rakiplerinizden sizi bir adım öteye taşıyor.

Mezun Sayısı Az Personel İhtiyacı Fazla diyor bu sitelerden biri. : Daha önce de belirttiğimiz gibi bu bölümden mezun olan öğrencilerin boşta kalması çok zor oluyor. Yakın bir arkadaşımız okuldan mezun olduktan hemen sonra ÇELEBİ’de yüksek bir maaşla işe başladı ve şuan işinden gayet memnun. Bölümden mezun olan sayısı az olunca bu işlerde çalışacak personellere de firmalar yoğun bir talep gösteriyor. Hatta kimi firmalar bu bölümde görevlendireceği personelleri kendileri eğitim veriyor. İstidamla ilgili benim ifade ettiğim husus mu doğru yoksa İnternet anlatımımı doğru ona şu anda bu kuruşlarda görev yapanlar daha kolay cevap verebilirler.

HAYAL KURMANIN İNSAN SAĞLIĞINA BİR ZARARI YOK.  Bir zamanlar bu konuda bir hayalimiz vardı. THY Personel Müdürü Gülay Tarı, Yer İşletme Başkanı Halit Ürkmezgil ile birlikte Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunu ziyarete gittik. Amacımız bu okuldan mezun olan arkadaşları öncelikli olarak Havayolumuzda istihdam etmek için düşündüğümüz yöntemi yetkililerle tartışmaktı. Aklımızdan geçen; 3 veya 4 ncü sınıf öğrencilerini stajyer olarak İstanbul’ a götürmek, işbaşı eğitimi formatında THY Yer İşletme ekiplerindeki yapacakları çalışmaları gözlemlemekti.  Bu arada öğrencilerin haftada bir gün Eskişehir’den gelecek olan Yüksek Okul eğitimcileri ile Havalimanında ( dershane düzenin de ) birlikte olmalarını sağlayarak öğretim üyelerine öğrencileri ile ilgili görüşlerimizi raporlamak ve öğretim üyelerinden uygulamadaki eksiklerimizi öğrenmek ve eksiklikleri gidermekti. Mezuniyet sonrası bu arkadaşlarımızdan işte temayüz edenleri arzu etmeleri halinde şirketimizde istihdamını sağlamak vb. bir düşüncemiz vardı.  Bu arkadaşlara stajyer maaşı ödenmesini ve de yeme, içme ve barındırma giderlerine ilaveten iş yeri / konaklama mekânı / iş yeri ulaşım giderinin de THY tarafından karşılanacağını düşünmüştük. Aslında normal memur işe giriş ücreti ile stajyerlere yapılacak ödeme arasındaki fark, üst yönetimimizin sağlayacağı bir destek ( Devlet Yurtlarında ücretsiz veya indirimli konaklama )  ile bu giderlerin karşılanmasına yeteceğini hesaplamıştık. Bizi merak ve ilgi ile dinlemişlerdi. Uygulama için müfredat programı üzerinde kapsamlı bir değişiklik yapılmasının gerektiğini ve bunun olabilirliğini, gerekli iznin ( YÖK, Bakanlık ) alınabileceğini ifade etmişler ve Yönetim Kurulumuzun ve

Genel Müdürümüzün bu konudaki görüşlerini sormuşlardı. İçimizden geldiği gibi cevapladık bu suali. “ Onlara konuyu daha açmadık Prensipte mutabık olmamız halinde Genel Müdürümüzün bu tür konulara müspet yaklaşacağından kuşku duymadığımızı söyledik. Sonuç THY ve öğrenciler için de faydalı olacağı noktasından

hareketle Yönetim Kurulumuzun da, Genel Müdürümüzün de konuyu sahipleneceğini ancak yaptığımız hesabı ve kitabı görmek isteyeceklerini söyledik. Şaşırdılar. Üstlerine bu kadar güvenen yöneticilerle konuşmak çok güzel vb onurlandırıcı sözlerle bizi tekrar buluşarak beş altı günlük bir çalışma ile detayların yeniden birlikte gözden geçirmek sureti ile projenin müşterek bir çalışma haline dönüştürülmesi hususundaki arzularını da ifade ederek bizi uğurladılar. Sivil Havacılık Yüksek Okullarının Yer Hizmetleri  ( Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bolümü ) için hayalimizin ilk adımını işte böyle atmıştık. Gönül isterdi ki okulun tüm bölüm öğrencileri için aynı şeyler düşünülsün. Ancak bizim boyumuz bu kadardı.  Ancak zaman imkân verseydi konunun bu veya başka bir formatta sonuca ulaşılacağına inanmıştık ama olmadı.

PROJE NEDEN İŞLERLİK KAZANMADI? Sonra ne mi oldu? Bir süre önce bana kızan bir okur tarafından gönderilen notta belirtilen yüz kızartıcı bir nedenden dolayı atılmadım şirketten. Kaç kez cevapladım bunu. Sizin aklınız ermez demiştim birinde. Evet; Bu Proje işlerlik kazanmadı?  Bir süre sonra THY’ den atılmamı sağlayacak olan iki konu ( Önce Türk Hava Yolları’nın Qualiflayer işbirliği ve daha sonra THY’ nin A grubu Yer Hizmeti ruhsat alımı )  her şeyin önüne geçti ve bu konulardaki inandığım hususlardaki ısrarlı uğraşım tepe yönetimin tüm güvenini kaybetmeme neden oldu. Bunun sonucunda Genel Müdür Yer İşletme Yardımcılığı kadrosu iptal edildi ve Türk Hava Yolları organizasyonunda unvanıma uygun başka bir görev bulunmaması nedeni ile  ( ? ) Türk Hava Yollarından uzaklaştırıldım. Yer İşletme Ünitesi  Genel Müdür Ticari Yardımcısına bağlandı ve ünitenin fonksiyonu bağlı olduğu yönetim mekanizmasının ana işi hüviyetinden çıkarak tali işlerinden biri haline geldi. Buna çok üzülmüştüm. Siyasi iktidar ve THY Yönetimi değişince tabii ki Genel Müdür Yer İşletme Yardımcılığı kadrosu da yeniden ihdas edildi.. Sonraki yönetimle hiç ilişkimiz olmadı ki bu konuyu anlatalım. Hoş bizi dinlemezlerdi ya .Bilmem anlatabildim mi?  Her ne ise, kötü günlerdi. Yaşandı ve bitti.

KONU ÇÖZÜMLENEBİLİR Mİ?  EVET. YETER Kİ NİYETLİ OLUNSUN. Senelerce sonra Sivil Havacılık Yüksek okullarının uçak teknisyenliği ( Havacılık Elektrik ve Elektroniği ve Uçak Gövde, Motor Bakım ) bölümünden mezun olan arkadaşlarımızın büyük bir kısmının THY Teknik de ( Habom ayırımı yapmadan belirtiyorum)  işe başlamalarından tabii ki büyük mutluluk duymuştuk.

Sistemde kaç tane Havacılık Lisesi var, Kaç adet Sivil Havacılık yüksek okulu var? Küçümsenecek bir miktar değil. . Hepsi Devlet babadan gerekli izinler istihsal edilerek tedrisata başlamışlar. Okullar ile ilgili çokça tenkit de mevcut. YÖK konuya eğilmeli ve de sistemi yeniden yapılandırmalıdır. Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne görev düşüyor. Neden mi?  Sivil Havacılığın başındaki insanın önemli konulara müspet yaklaşım göstermesinden öte bir nedeni yok. Tabii bu benim görüşüm. Kurumun görevi kapsamına girer mi?  Baktım da;  istendiği takdirde SHGM’ nün görev ve sorumluluklarında yer alan maddelerde biri ile  ile ilişkilendirilebileceğini düşündüm..

Öncelikle lise ve yüksek okulların hassas bir şekilde gözlemlenerek ( Bu konuda sektör şirketlerinin de görüşü alınmalıdır) okul sayılarının bu denli artmasından sonra düştüğü çeşitli platformlarda dile getirilen eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ön ayak olmalıdır.

Bu arada öğrencileri daha fazla gayrete getirecek argümanlar da geliştirilmeli ve Sivil Havacılık Yüksek okullarında mutlak Terminal İşletmeciliği bölümleri açılırken aynı konu Havacılık Liselerinin müfredatına da mutlak ilave edilmelidir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü; sistemdeki Sivil Havacılık Kuruluşları ve Okulların yönetim temsilcilerinin de katılımı ile detaylı bir çalışma yapmalıdır.  Bunun sonucunda mutabakat ile belirlenmiş olan Lise ve Yüksek Okullardan o dönemde başarı ile mezun olan adaylarla bire bir yapılacak olan Türkçe – İngilizce mülakat ( Aday / Sivil Havacılık Kuruluşu )  sonucunda uygun görülen adayın istihdamının sağlanabilmesi mümkün olacaktır.

Dün bu konuyu bir dostumla tartıştım. Çelebi sonuçta kendi okulunun öğrencilerini alıyor vb. bir şeyler söyledi. Çelebinin Ulaştırma Bakanlığına karşı olan mükellefiyeti okul binasını yapıp, dayayıp döşeyip ilgili Devlet kuruluşuna teslim etmekten ibaretti. Çelebiden eğitim desteği hariç daha ötesini talep eden olmadı.  Bu model uygulanabildiği takdirde hem okul yönetimleri kurumlarında tedrisatın eksiksiz yapılarak okullarının bu tercihli yapının içine girmesini sağlamak, hem de öğrenciler mezuniyet sıralamasında önlerde yer alabilmek için daha fazla çalışma gayreti içerisinde olacaklardır. Sonuçta uygulamanın gerek okullara ve gerekse öğrencilere sağlayacağı fayda ortada.

BUYURUN SİZE BİR ÖRNEK: Bilirsiniz mutlak, Hastanelerin hastabakıcı / Hemşire olarak Sağlık Meslek Lisesi /Sağlık Meslek Yüksek Okulu mezunlarını çalıştırma zorunluluğu var. Bu noktadan hareketle Havacılık İşletme Ruhsatı olan kuruluşlara da Sivil Havacılık Lisesi / Sivil Havacılık Yüksek Okulu mezunlarını istihdam etme zorunluluğu getirilmesini istemek/ beklemek sizce yanlış mı olur?

Şu an için Sivil Havacılık Kurumlarına bünyelerinde kaç adet Sivil Havacılık Lisesi / Yüksek okulu mezunu istihdam ettiklerini sorulsa ( THY Teknik dışında ) eminim ki alınacak cevaplar durumun önemini ortaya koyacaktır. Acaba tüm Sivil Havacılık Kuruluşlarına toplam istihdamın % (  ... ) kadar Sivil Havacılık Lisesi / Sivil Havacılık Yüksek Okulu mezunlarını istihdam etmeleri gibi bir mecburiyet konulabilir mi? Tabii ki değişik yüzdelerle.

Sivil Havacılığa gönül vermiş bir gencin başka bir konuda çalışması ve de verimli olmasının hayli zor olacağını düşünüyorum. Önerilerimin uygulamaya aksetmesi yönetimsel açıdan mümkün olmayabilir. Ancak şurası mutlak ki bu konuda bir şeyler yapılması şarttır. Hem de süratle. Kim yaparsa yapsın, kim uğraşırsa uğraşsın, haddimi aşar ama bu konuda gözüm Sivil Havacılık Genel Müdürünü tutuyor. Bu karmaşada bu iş için  vakit ayırabilirseler tabii.

Sivil Havacılık Okulları: Hayalleri Kararan Çocuklar (2)

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Narin erden ~ 6 yıl önce
Benim kızım pilot olmak istiyor 8.sınıf öğrencisi istanbulda yaşıyoruz hangi liseye gitmesi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 6 yıl önce
Bir sey sorcam, Ben Hava yolu sirketlerinde kabin memuru olarak calismak istiyorum da bunun icin Meslek yüksekokulu’ nda onunla ilgili bolum mu okumak lazim yani zorunlu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERT ~ 6 yıl önce
2016 YILINDAKİ YAZIYA GÖNDERDİĞİNİZ YORUM DİREK O YAZININ ALTINA GİRER. TESADÜFEN GÖRDÜM. HAYIR LİSE MEZUNİYETİ YETERLİDİR.
(OSCAR GOLF) ~ 8 yıl önce
VAKIF ÜNİVERSİTELERİ KAR AMAÇLI OLARAK BU BÖLÜMLERİ AÇIYORLAR.TECRÜBELİ HAVACILIĞI BİLEN KADRO YOK.KENDİ KADROLU HOCALARI BRANŞLARI OLMAMASINA RAĞMEN HAVACILIK BÖLÜMLERİNE BAŞKAN VE PROGRAM SORUMLUSU YAPIYORLAR.İŞ BAŞTAN YANLIŞLARLA BAŞLIYOR. ZATEN MESLEK LİSELERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLER TAM DONANIMLI GELMİYORLAR.LİSANLARI YOK. YÖK BU BÖLÜMLERİ AÇTIRIRKEN OKULLARA ELİNDE HAVACILIK LİSANSLI-SERTİFİKALI EN AZ 10 YIL TECRÜBELİ ÜNİVERSİTE MEZUNU ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VARSA MÜSAADE ETMELİ.(ŞU AN İÇİN TÜRKİYEDE BÖYLE BİR ALTERNATİF YOK İŞ SEKTÖRDEN EMEKLİ ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA DÜŞÜYOR) 4 YILLIK HAVACILIK BÖLÜMÜ MEZUNLARINDADA TECRÜBE YOK,ONLARDA ÜCRET ŞİRKETLERDE ÜNİVERSİTELERDEN DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN DİREKT HAVACILIK ŞİRKETLERİNE BAŞVURUYORLAR ÇÖZÜM :ÜNİVERSİTELER GEÇİŞ DÖNEMİNDE BU EĞİTİMİ SEKTÖRDEN BU İŞİ BİLEREK GELENLERE BIRAKMALI.. İŞTEN ÇIKARAK 2 SAAT DERS İÇİN ÜNİVERSİTEYE GELEN DERS SAAT ÜCRETLİLERDEN VAZGEÇMELİ.SEKTÖR İHTİYACINA GÖRE YENİ DERS PROGRAMLAR YAPILMALI.YÖK BU İŞE EL ATMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp oscar... ~ 8 yıl önce
Haklısınız. YOK bu konuda SHGM'lüğü ile birlikte hareket etmeli.
SHUİ HOCASI ~ 8 yıl önce
Değerli öğrenciler ilerki yıllarda üniversitelerde Akademisyen olarak çalışmak istiyor iseniz o zaman tercih edin aksi halde hiçbir havacılık işletmesinde üst düzey bir pozisyonda çalışamayacaksınız! Nede mi? O kadar ODTÜ İTÜ BOĞAZİÇİ mezunu varken idari kadrolarda bulunamazsınız çünkü hiçbir havacılık üniversitesinde yabancı dil doğru düzgün öğretilemiyor. Uygun Akademisyen temin edilemiyor. Bu nedenlerden dolayı sektördeki işletmeler sizlerin havacılık bölümü mezunu olmanızı pek umursamıyor. Gitmeyin bu bölümlere!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Lisesi ~ 8 yıl önce
Havacılık Liselerini kripto FETÖcüler yönetiyor. Bu konuya niye değinmiyor Airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALAN RAZI AMA VEREN RAZIMI BİLİNMİYOR ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp alan razı... ~ 8 yıl önce
Yorumunuz konumuzla ilgili olmaması ve de içinde isim geçmesi nedeni ile yayınlanmamıştır. Özürlerimle.
Kök sebep ~ 8 yıl önce
Bu işte kök sebeplerden biri akademik eğitim ile meslek lisesi eğitiminin ayrı tutulmaması. Meslek liseleri akademik kurumlar değildir çünkü sektöre eleman yetiştirir. Elemanlar işlerinde pişer ve buna genç yaşta başlanır. Üniversite ise akademik bir kurumdur ve işlevi farklıdır. Bugün Türkiye'de 10 dan fazla üniversite olmaması gerek. Hepsi lise gibi çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp kök.. ~ 8 yıl önce
haklısınız. Senelerce önce bunu düşünmüş ve bu nedenle S.H yüksek okulu 3 veya 4 sınıf öğrencilerinin THY' de bir ders yılı süresince iş başı eğitimi formatında çalışmalarını istemiştik.
Kök sebep (2) ~ 8 yıl önce
Peki ortaya çıkan bu durum, yani akademik ile mesleki eğitim karışıklığıni nasıl çözebiliriz? Bence, universitelere bağlı meslek yüksek okulu olmaz. Meslek Üniversitesi gibi saçma sapan bir yapı oluyor. Meslek lisesi olmalı 17 yaşına gelmeden stajlar vasıtasıyla elemanlar sektöre adım atabilmeli. Pilotluk dahi böyle. 26 yaşında bir hanım Easyjet'e kaptan olmuş BBC de haberi vardı. Açıp okuyabilirsiniz sitelerinde. Üniversite okuyup başlasa bu mümkün değil. Üniversite etiketi hem külfet, hem maliyet, hem de vakit kaybı. Yazık günah velilere de, gençlere de. Akademik yayın sayısı çok az. Çoğu kurum aslında üniversite değil.
leman ~ 8 yıl önce
bu konu uzerinde bu kadar acik ve net sekilde 2 haftadir durmussunuz iyi hos bu acik net kaleminizi ise alimlardaki yas kriteri konusundada acik acik belirtseydiniz keske cetin bey.yaziyi okuyan hickimse birsey anlamamis yazdiginiz yazidan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp leman ~ 8 yıl önce
yazıya bir kez daha bakıp size öyle cevap vereceğim. Arkadaşlar kendi görüşlerini desteklemeyen yazılara uzak duruyor.Anlaşılmamada bunun rolü var mıdır sizce?
THK'zede ~ 8 yıl önce
Hayalleri karartılan karartılmaya çalışan kişiler olarak bu ve benzeri tüm yazılara baktıkça okudukça canımız acıyor 36 ay mağdurları olarak lütfen bizim de sesimizi duyun duyurun yardımcı olun.Emeğinize sağlık teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THK' zede ~ 8 yıl önce
Bir konu ile ilgili yazı yazmak için o konunun detaylarına vakıf olmak gerekir. Lütfen beni bilgilendiriniz. ( [email protected])
inanıyormusunuz? ~ 8 yıl önce
kuzum siz SHGM'nün bunu okuyacağına ve konuya eğileceğine inanıyormusunuz? Buralarda sizden akıllı biri diye bahsederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İNANIYOR..? ~ 8 yıl önce
KISSADAN HİSSE GÜZELİM ORMAN YANIYORMUŞ.AĞAÇLARIN ARASINDA YUVALARI OLAN TÜM HAYVANLAR KAÇARKEN BİR SERÇENİN ORMANIN HEMEN YANINDA BULUNAN GÖLETE GİDİP MİNİK GAGASINI SU İLE DOLDURUP YANAN AĞAÇLARIN ÜZERİNE GAGASINDAKİ İKİ DAMLA SUYU BIRAKIP TEKRAR GÖLETE UÇTUĞUNU GÖREN DİĞER HAYVANLAR " YAHU SEN APTAL MISIN İKİ DAMLA SU İLE ORMANDAKİ YANGIN SÖNER Mİ? DİYE SESLENMİŞLER. MİNİK SERÇENİN CEVABI" BEN DE BİLİRİM Kİ SÖNMEZ AMA YİNE DE BEN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM"
Beyin ~ 8 yıl önce
Kuş beyni olabilir mi?
cvp beyin ~ 8 yıl önce
akıllı sizseniz ben kuş beyinli olmaya razıyım.
Kıssadan hisse ~ 8 yıl önce
Size değil kıssadan hisseye değindim.
CVPCVPSENDİMEN ~ 8 yıl önce
KİMSENİN SİZİN KÜLAHINIZA BİR ŞET ANLATACAĞI YOK. ÇELEBİNİN BU OKULU NEDEN YAPTIĞINI ÇOK KİMSE BİLİYOR. SONUÇTA ÜLKEYE VE GENÇLERE FAYDALI BİR İŞ YAPILDI.ŞİMDİ O YAPITIN ÜRÜNLERİNDEN NASIL İSTİFADE EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK GEREKİRKEN ZIRVALAYIP DURUYORUZ.NEREDE İSE NEDEN YAPTI Kİ DİYE ÇELEBİ'Yİ SUÇLAYACAKSINIZ. İŞTE BU AYIP.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000