22 Ağustos 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Haber ne zamanın, yorumlar.ne zamanın??bir türlü beceremediniz şu işi
  • Thy de skandal coming soon
  • güzel yazmışsınız evet performans değerlendirmeleri bir sohbette o dönemin UTED yöneticilerinden biri şu an shgm gen.md.olan bilal ekşiye uusüzlük olduğunu bunun düzeltilmesi gerektiğini iletmişti.yapmamız gerek diyn bilal beye puan vern bş teknisyeler onlardan birisi bir teknisyene taktıysa hepsi birlikte düşük puan viyorlardı veya ately md.işaret ediyor yalama baş.tek.ler puan veriyordu performans değerlendirmesi bir mobbinğdir
  • güzel yazmışsınız evet performans değerlendirmeleri bir sohbette o dönemin UTED yöneticilerinden biri şu an shgm gen.md.olan bilal ekşiye uusüzlük olduğunu bunun düzeltilmesi gerektiğini iletmişti.yapmamız gerek diyn bilal beye puan vern bş teknisyeler onlardan birisi bir teknisyene taktıysa hepsi birlikte düşük puan viyorlardı veya ately md.işaret ediyor yalama baş.tek.ler puan veriyordu performans değerlendirmesi bir mobbinğdir
  • Coşkun'a ;yalancının diyorum ve sayfayı kirletmemek adına gerisini getirmiyorum,Coşkunun Fetullahçı olduğunu bilmemek için gerizekalı olmak lazım,mali işler fetönün çiftliğidir ve buranın fetönün çiftliği olmasının müsebbibleri coşkun ve onun gibi atılan mali işler başkanı Hüseyin Bağrıyanıktır.Özellikle yurtdışı istasyonlar daki muhasiplerin büyük bir çoğunluğu fetö üyesidir.Diğer yandan çoşkun ve başkanı hüseyin bağrıyanık son birkaç yılda birçok fetöcünün yer işletmeye (istasyonlara) geçmelerini sağlayarak izlerini kaybettirmeye çalışmışlardır.
  • Thy zaten gercek anlamda performans dusuklugunden kimseyi atmiyor. Kimse amir degerlendirmesi yeterli bulunmadi diye isten cikarilmiyor. Genelde cok rapor alan yada yolcu sikayeti olanlar cikartiliyor ama bunu " performans dusuklugu " adi altinda is akdi fesh ediyor.
  • Coşkun beyi tanımıyorum ama iş akdi feshedilenler kadar işten çıkarılacaklar listesi çıkaran tipler de sorgulanmalı. Onların Arasında fetöcüler var. Üstelik sadece sempati duyma düzeyinde de değil. Tamamen kripto durumdalar.
  • KENDİSİNİ TANIMAM AMA BİR MALİ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ BAŞARILI OLUP OLMADIĞINI ŞİRKETİN NORMAL ÇALIŞANLARININ BİLEBİLMESİ ZOR. ŞİRKETİN BİLANÇODAKİ ZARARININ SORUMLUSU MALİ ÜNİTE DEĞİLDİR BANA GÖRE. BU NEDENLE COŞKUN BEYLE İLGİLİ HABERE YAZILAN HER İKİ TÜR YORUMA DA FAZLA İTİBAR ETMEMEK GEREKİR. İŞ GÜVENLİĞİ YASASININ İŞVERENE MAHKEMEYİ KAZANIP İŞE İADE KARARI ALAN ÇALIŞANA 2 MAAŞ ÖDEYİP İŞ BAŞI YAPTIRMAMA HAKKI VERMESİ BANA GÖRE TUHAF BİR UYGULAMA. ADALET BU DEĞİL. KANAATİMCE İŞVERENİ CAYDIRACAK KADAR ÖNEMLİ BİR TAZMİNAT KOYMALILARDI Kİ, MAHKEMEYİ KAZANAN İŞİNE DÖNEBİLSİN.COŞKUN BEYİN ÜNİTESİNDE ÇALIŞANLARA HAKIİZLIK YAPIP YAPMADIĞI KONUSUNDA BİLGİM YOK. ANCAK BUNU YAPTILARSA Kİ SÖYLEDİĞİNİZE GÖRE ÖYLEDİR " EDEN BULUR " DEMEK GEREK.
  • Çoşkun Kılıç ve yönetici kadrosu THY'nı Japon yeni ile hatalı bir borçlanma stratejisi nedeniyle kur riski etkisiyle hatrı sayılır tutarda bir zarara uğrattığı belirtiliyor son zamanlarda basında.Kendisinin başarılı mı yoksa başarısız mı olduğu kısmına pek girmek istemiyorum.Benim üzerinde durmak istediğim şey başka.THY'de kendisine bağlı departmanlardan son bir kaç yıl içinde sebepsiz yere verimsizlik ve benzeri saçma,sapan gerekçelerle birsürü insan genç yaşta haksız yere işten atıldı,ekmeğinden edildi ve benzeri birçok haksızlıklar yapıldı.İşin ilginç olan tarafı haksızlığa uğrayarak atılmış personelin hemen hemen hepsi de işe iade davalarını kazanmiş olmalarıdır.Bu da Kılıç ve ekibi tarafından yapılan fesihlerin haksız ve hukuksuz olduğunu ispatlamaya yeterlidir.Yaptığı haksızlıklar nedeniyle kendisinin ve ekibinin gönderilmelerine de hiç üzülmedim.Allah onlara başkalarına yaşattıklarının aynısını yaşattı.Kimsenin yaptığı haksızlık kimsenin yanına kar kalmaz.

Kim Deli? Kim Cahil? Kim Salak?

Çeşit çeşit ayrı türde insanlarız ve hepimiz bir arada yaşıyoruz. Yaptığımız hatalar yalnız kendimizi değil, bazen çoğumuzu kötü durumda bırakıyor. “Kişi kusurun bilmek gibi irfan olmaz” derler ya bu irfana da sahip değiliz belli ki. İç içe yaşadığımız delilerimiz var, belki de en az zararı veren onlar. Cahillerimiz var. Hepsinden tehlikeli.Salaklarımız var

Refik Halit Karay insanları huyları ve yaşamdaki rolleri itibarı ile üç grupta toplamış “Kendi oturduğu dalı kesenler, Başkasının üzerinde oturduğu dalı kesmekle uğraşanlar, başkasının dalını kesiyorum zannı ile kendi dalını kesenlerdir” diyor; İşte son iki tür de gruplanan insanlar cahil ve salaklardır.

Gelelim Türk Hava Yollarına. 211 kişiyi işten çıkarttılar. Mutlak içlerinde iş akdi, doğru nedenle de feshedilenler vardır, yanlışı da. Bunların içinde Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç’ da var. Türk Hava Yollarının ifade ettiği kadar çıkartılma nedeni verimsizlik. Bloomberg’e röportaj veren Coşkun Bey THY’ den haksız yere çıkartıldığını, işten uzaklaştırılış şeklinin çirkin olduğunu bu nedenle Türk Hava Yollarını mahkemeye verdiğini, işten çıkartılmasının Fetö ile bağlantılı gösterilmesinin itibarını zedelediğini ifade etmiş. Buna katılmamak mümkün değil. Doğrudur ve de haklıdırlar. Türk Hava Yollarını yabancı kökenli bir yayın organında böyle bir konu ile gündeme getirmek ise insana ne kazandırır çözebilmek mümkün değil. Bu dönemde ortalık hallaç pamuğu gibi atılırken konu ile nasıl mücadele edilir ve nasıl sonuç alınabilir veya alınması mümkün mü bilemem ama hak arama yerinin Bloomberg TV olmadığını bilirim. Olayı çarpıtmak isteyenler Bloomberg Türkiye’ye yabancı basın der ve çıkar işin içinden. Bir tepe yöneticinin çalıştığı şirketi mahkemeye vermesi ise bana göre ayrı bir hata. Eğer çalışma yaşamına ülke dışında devam etmek istiyorsa tabii ki başka. Yoksa hiç bir oturaklı Türk Şirketi eğer o önceki işinde çalışırken kendisi ile herhangi bir konuda bir bağlantı veya bir ilişki kurmamış ise (?), şirketi yabancı kökenli bir mecrada menfi anlaşılmaya yatkın bir konuda gündeme getiren ve de mahkeme vermiş olan birine kendi şirketinde görev vermeyi düşünmez gibime geliyor. Hele hele Mali İşler gibi, tüm girdi, çıktıya vakıf olunan bir ünitede. İşte ben,  bu tür davranışın da adını koyamıyorum. Buna en hafif deyim ile yirmi adım sonrasını düşünmemek mi desem ne desem.(?) Sonuçta hem ayrıldıkları için üzüldüm. . Hem de onun hesabına şirketi mahkemeye vermesine. Ben de bir zamanlar THY’ den uzaklaştırılmıştım o günleri anımsadım. İnsanın içinden bir şeyler yapmak geliyor. Tutamıyor kendini. Belli bir süre sonra ise hata yaptığını anlıyor insan. Allahtan bu tür hatalardan uzak kaldım.

Evet;  iş akdi feshedilen çalışanların içerisinde Fetö’ye yakınlık duyanların bulunduğu bir gerçek. Çizmeyi aşıp hata yapmamak için yakınlıkduyar kelimesini kullanıyorum. Fetö’cuların özellikle kamu kuruluşlarından çıkartılmasına başlandığı gün, devletin tüm ağırlığının hissedildiği Türk Hava Yollarında da bu işlemin yapılacağı kuşkusuzdu. Türk Hava Yollarında da belirleme yapılmaya başlandı. Herhalde tespit edilen Fetö taraftarları adetsel açıdan tatminkâr veya diğer kuruluşlar ile mukayese edilebilir oranda değildi ki hizmeti yetersiz ( ? ) görülen bir miktar çalışanında bu vesile ile işten çıkartılması uygun mütalaa edildi. Ve iş akdi feshedilen personel miktarı 211’ i buldu. Şimdi birisi çıkıp bunların 2014-2015 yılları performans değerlendirme sonuçlarını açıklasa THY yönetimi bu yetersizliği ve işletmesel gerekliliği nasıl savunulur bilmiyorum. ? THY’ de eskiden performans değerlendirme formlarının bir nüshası ilgili personele verilirdi. Şimdi veriliyor mu? Bilemiyorum. Eğer veriliyorsa o hal hak aramaya engel mi? Bunu hukukçularla görüşmek gerek. THY tabii ki konu ile ilgili bir açıklama yaptı.  Ve kimin THY’ den hangi nedenle çıkartıldığı bu açıklamada yer almadı. Yuvarlak, yusyuvarlak bir açıklama.  Gazeteler bu haberlerle doluyken, kuruluşlardan yüzlerce çalışan Gülen cemaatine yakınlık gerekçesi ile işten çıkartılırken kamuoyu sizce THY’nin iş akdi feshedilenlerin hangi nedenle şirketten uzaklaştırıldığını düşünmüştür sizce. Hatırlarsınız herhalde. THY’ nin gülen yüzü olarak kamuoyuna tanıtılan kabin amiri “işletmesel gereklilik “nedeniyle dışlanmıştı şirketten. İki gün sonra gazetelerde THY’ nin gülen yüzü’ de Fetöcü imiş başlıklı bir haber yayınlanmıştı.

THY’ nin konu ile ilgili bu açıklamayı böylesine yuvarlak bir şekilde düzenlemesi, bunun işten çıkartılan personeli nasıl etkileyeceğini düşünülememesi nasıl yorumlanmalıdır. Bunun da takdirini sizlere bırakıyorum. Ben bunu başlığa sığıştıramadım.

Fıkra bu ya: Adamın lastiği tam tımarhanenin önünde patlamış, kaldırıma ancak yanaşabilmiş. Sonraki işlem malum... Kriko, stepne, bijon anahtarı derken, birde bunların yanına talihsizlik eklenince, söktüğü  dört adet bijon yuvarlanıp yağmur mazgalına düşer. Mazgal açılır gibi değil, bijonlar görünür gibi değil. Talihsiz sürücü bir sağına bakar, bir soluna bakar, çaresiz duygular içinde kaderiyle baş başa, kaldırıma çöker. Olayı en başından beri tımarhanenin demir parmaklıklı penceresinden izleyen bir deli, "çaresiz adam" in halini bir süre daha acıyarak izledikten sonra seslenir; Sen ne yapıyorsun orda öyle? Sorma birader, lastik patladı ve değiştirirken bijonları mazgala düşürdüm. Düşündüğün şeye bak! Sök öbür lastiklerden birer tane sök dört lastikte 3 bijonlu olsun. Lastikçiye rahatlıkla gidersin.  Adam bir lastiklere bakar birde deliye ve işe girişir. Her şeyi tamamlayıp bagaj kapağını kapatırken sürücünün aklı deliye takılır. Arabasına binmeden evvel ona seslenir: Yahu birader! Bu kadar zekân varken seni o tımarhaneye neden tıktılar?.  A be salak! Biz burada delilikten yatıyoruz, salaklık’ tan değil cevabını alınca arabanın kapısını sert bir şekilde kapar ve gaza basar.

Daha önce de paylaştığımı anımsıyorum. Ancak bu yazının başlığını bütünü ile kucaklayan bir konu olduğundan tekrarında bir sakınca görmedim. Falan Üniversitenin filan fakültesinin Rektör Yardımcısı olan muhterem beyefendi bir televizyon programında söylediği sözler kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı hatırlarsanız. Hazret; “ bizde de şimdi okuma yazma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor demişti. Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede” buyurmuşlardı. Sonrasında özellikle siyasilerin bizleri alıştırmış oldukları üzere “sözlerim yanlış anlaşıldı” diyerek çark etmişti  İşte bu adam; Refik Halit Karay beyefendinin insan davranışlarına ilişkin olarak yaptığı gruplandırmasının motifi olan ağaç dallarının tümünü kestikten sonra ağaçtan düşüp toprağa kıç üstü oturan biri.

Ann Landers’ın söylediği gibi “ Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi. Biri düşünmek diğeri oturmak için” Başarınız hangisini sıklıkla kullandığınıza bağlı.

Bu adamın ağzına, konuş komutunu hangi organı veriyor dersiniz? .Ve de hangi yuvarlak organı ile düşünüyor acaba?

Kim Deli? Kim Cahil? Kim Salak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Plt ~ 1 yıl önce
Haber ne zamanın, yorumlar.ne zamanın??bir türlü beceremediniz şu işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 8 yıl önce
Thy de skandal coming soon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırtana ~ 8 yıl önce
THY'de fırtına yaklaşıyor. Demedi demeyin. Masalcı İlker şzmir marşı ile gidecek. Muhtemelen "Basiretsiz ve Yalaka Yöneticilik" konulu kitap yazar artık. Bu kadar reklam boşa gitmesin. Kitap satışında kullansın. Satış danışmanı Olmuştur, iletişim danışmanı Seda olabilir.
EMEKLİ ~ 8 yıl önce
güzel yazmışsınız evet performans değerlendirmeleri bir sohbette o dönemin UTED yöneticilerinden biri şu an shgm gen.md.olan bilal ekşiye uusüzlük olduğunu bunun düzeltilmesi gerektiğini iletmişti.yapmamız gerek diyn bilal beye puan vern bş teknisyeler onlardan birisi bir teknisyene taktıysa hepsi birlikte düşük puan viyorlardı veya ately md.işaret ediyor yalama baş.tek.ler puan veriyordu performans değerlendirmesi bir mobbinğdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMEKLİ ~ 8 yıl önce
güzel yazmışsınız evet performans değerlendirmeleri bir sohbette o dönemin UTED yöneticilerinden biri şu an shgm gen.md.olan bilal ekşiye uusüzlük olduğunu bunun düzeltilmesi gerektiğini iletmişti.yapmamız gerek diyn bilal beye puan vern bş teknisyeler onlardan birisi bir teknisyene taktıysa hepsi birlikte düşük puan viyorlardı veya ately md.işaret ediyor yalama baş.tek.ler puan veriyordu performans değerlendirmesi bir mobbinğdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMEKLİ İKRAMCI ~ 8 yıl önce
Coşkun'a ;yalancının diyorum ve sayfayı kirletmemek adına gerisini getirmiyorum,Coşkunun Fetullahçı olduğunu bilmemek için gerizekalı olmak lazım,mali işler fetönün çiftliğidir ve buranın fetönün çiftliği olmasının müsebbibleri coşkun ve onun gibi atılan mali işler başkanı Hüseyin Bağrıyanıktır.Özellikle yurtdışı istasyonlar daki muhasiplerin büyük bir çoğunluğu fetö üyesidir.Diğer yandan çoşkun ve başkanı hüseyin bağrıyanık son birkaç yılda birçok fetöcünün yer işletmeye (istasyonlara) geçmelerini sağlayarak izlerini kaybettirmeye çalışmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 8 yıl önce
Hüseyin Bağrıyanık'ı Başkan yapmak için çırpınan Temel'e ne demeli peki. Ayrıca istedikleri adamı Yer İşletmeye gönderebilmeleri de manidar. Fetoş ekibi, tepeden tırnağa 2008 de yerleştirilmeye başlandı. Tayyip beyin ilk getirdiği ekibi şutlanarak. Binali beyin gözünün önünde olurdu bu işler. Hoca efendi mutlu edilecekti çünkü. Taşlar şimdi oturuyor. Ortada hiçbir sebep yokken sırf belli olmasınlar diye Cuma ya bile gitmezlerdi. Bu zamanda hala belli olmak mı olurmuş. Ama öyle kodlanmışlar.
Muhasebe ~ 8 yıl önce
Hüseyin Bağrıyanık kadar taş düşsün mü başına? Hüseyin Bağrıyanık herkesin saygı duyduğu bir yöneticiydi. Kuyruk acın var herhalde.
Muhasebeciye ~ 8 yıl önce
Gerçekler keşke senin dediğin gibi olsaydı ama maalesef senin dediğin gibi değil.Hüseyin de Çoşkun'un altında çalışan bir adamdı.Onların üzerinde masum insanların büyük vebali var çünkü mantıklı bir nedeni olmaksızın günahsız insanların ekmekleriyle oynayarak,keyfi olarak çok can yaktılar ve ah,beddua aldılar.Sonsuza kadar o emanet makam koltuklarında oturacaklarını sandılar ama sonunda THY'den kovuldular.İlahi adalet tecelli etti.Gariban memurlara yaşattıklarının aynısını kendileri de bizzat yaşadılar.Sen bu durumlardan bi habersin ya da işine gelmiyor bazı haklı eleştiriler galiba.Herkes gerçeklerin farkında.
Emekli ikramcı'ya ~ 8 yıl önce
Sanırım emekli olduktan sonra tv'de gündüz programlarını çok izlemekten dolayı beyin sulanmış. İddia ettiklerinden eminsen isminide belirtir gider adli kovuşturma istersin. İddia ettiklerin doğru değilse bedelini ödersin. Hodri meydan.
Ruşennnn ~ 8 yıl önce
Ruşen işbaşında. Anladın sen....
EMEKLİ İKRAMCI ~ 8 yıl önce
Hüseyin ,Anında savunmaya geçip tepki verdiğine göre ve tanıdığım kadarı ile bu sensin.Üzülme yavrum,işten atılmak nasıl bir duygu imiş şimdi anladınmı,yani başkanda olsan adamı bir anda sıfırlıyorlar demekki,ilahi adalete inandınmı şimdi,ne ekersen onu biçersin.İşten attığın masumların haleti ruhuyesini anladınmı şimdi?Diğer yanda sen hiç bir emek sarfetmeden tepeden inme geldin o makama ve aynı şekilde bir anda uçtun gittin,birkaç gün sonra seni kimse hatırlamayacak ve silinip gideceksen,yaptıkların sanki yanına kar kalacakmış gibi birde aba altından sopa gösteriyorsun yani tehdit ediyorsun,inlerinize girdik, devamıda gelecek elbet....
Ruşen yazana ~ 8 yıl önce
Mağdur ettiğiniz daha nice Ruşenler var.Bir düşünün bakalım kaç masumun günahına girdiniz şimdiye kadar?İki yakanız ahirette ve bu dünyada bir araya gelmesin inşallah.Allah çok büyük.Bir anda tepetaklak başaşağı getiriverdi sizi.Ekmekle oynamak nasıl bir şeymiş gördünüz siz de bunu.
Kk ~ 8 yıl önce
Thy zaten gercek anlamda performans dusuklugunden kimseyi atmiyor. Kimse amir degerlendirmesi yeterli bulunmadi diye isten cikarilmiyor. Genelde cok rapor alan yada yolcu sikayeti olanlar cikartiliyor ama bunu " performans dusuklugu " adi altinda is akdi fesh ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cccc ~ 8 yıl önce
Siz Bence sadece kendi adiniza konusun Bence.Amir falan dediginize gore Sanirim Kabin memurusunuz.Yillardir 1 gun raporu bile olmayan gunahsiz personelden bile isten atilanlar oldu.ben ucusu bilmem ama yerdeki playsizin sizin anlattiginiz gibi kesinlikle degil.Thy nin butun bolumleri icin genelleme yapmaniz yanlis bilgilendirme yapmaniza be bilgil kirliligine neden olabilir konuyu tam olarak bilmeyenler icin.dadece ucusta boyledir diyebilirdiniz...
Cmk ~ 8 yıl önce
Coşkun beyi tanımıyorum ama iş akdi feshedilenler kadar işten çıkarılacaklar listesi çıkaran tipler de sorgulanmalı. Onların Arasında fetöcüler var. Üstelik sadece sempati duyma düzeyinde de değil. Tamamen kripto durumdalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ESKİ ~ 8 yıl önce
KENDİSİNİ TANIMAM AMA BİR MALİ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ BAŞARILI OLUP OLMADIĞINI ŞİRKETİN NORMAL ÇALIŞANLARININ BİLEBİLMESİ ZOR. ŞİRKETİN BİLANÇODAKİ ZARARININ SORUMLUSU MALİ ÜNİTE DEĞİLDİR BANA GÖRE. BU NEDENLE COŞKUN BEYLE İLGİLİ HABERE YAZILAN HER İKİ TÜR YORUMA DA FAZLA İTİBAR ETMEMEK GEREKİR. İŞ GÜVENLİĞİ YASASININ İŞVERENE MAHKEMEYİ KAZANIP İŞE İADE KARARI ALAN ÇALIŞANA 2 MAAŞ ÖDEYİP İŞ BAŞI YAPTIRMAMA HAKKI VERMESİ BANA GÖRE TUHAF BİR UYGULAMA. ADALET BU DEĞİL. KANAATİMCE İŞVERENİ CAYDIRACAK KADAR ÖNEMLİ BİR TAZMİNAT KOYMALILARDI Kİ, MAHKEMEYİ KAZANAN İŞİNE DÖNEBİLSİN.COŞKUN BEYİN ÜNİTESİNDE ÇALIŞANLARA HAKIİZLIK YAPIP YAPMADIĞI KONUSUNDA BİLGİM YOK. ANCAK BUNU YAPTILARSA Kİ SÖYLEDİĞİNİZE GÖRE ÖYLEDİR " EDEN BULUR " DEMEK GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK eski bir memur ~ 8 yıl önce
Çoşkun Kılıç ve yönetici kadrosu THY'nı Japon yeni ile hatalı bir borçlanma stratejisi nedeniyle kur riski etkisiyle hatrı sayılır tutarda bir zarara uğrattığı belirtiliyor son zamanlarda basında.Kendisinin başarılı mı yoksa başarısız mı olduğu kısmına pek girmek istemiyorum.Benim üzerinde durmak istediğim şey başka.THY'de kendisine bağlı departmanlardan son bir kaç yıl içinde sebepsiz yere verimsizlik ve benzeri saçma,sapan gerekçelerle birsürü insan genç yaşta haksız yere işten atıldı,ekmeğinden edildi ve benzeri birçok haksızlıklar yapıldı.İşin ilginç olan tarafı haksızlığa uğrayarak atılmış personelin hemen hemen hepsi de işe iade davalarını kazanmiş olmalarıdır.Bu da Kılıç ve ekibi tarafından yapılan fesihlerin haksız ve hukuksuz olduğunu ispatlamaya yeterlidir.Yaptığı haksızlıklar nedeniyle kendisinin ve ekibinin gönderilmelerine de hiç üzülmedim.Allah onlara başkalarına yaşattıklarının aynısını yaşattı.Kimsenin yaptığı haksızlık kimsenin yanına kar kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jpy ~ 8 yıl önce
Bir jpy hikayesi alıp gidiyor. Bilen de konuşuyor bilmeyen ise cahilce ve çok konuşuyor. Borçlanmalar, imkanınız varsa aynı para cinsinden elde edilecek gelire göre test edilerek planlanır. Mevcut gelir azalışları jpy'de de olunca ve aynı zamanda jpy'nin $ karşısında değerlenmesi bu konuyu gündeme getirmiştir. Ancak gündeme getiren cahil ve/veya bilgi özürü kasıtlı insanlar jpy'nin en düşük maliyetli borçlanma kalemi olduğu gerçeğini ya bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar. Yani uçak alımlarında kullanılan bu borçlanma kalemi yerine ₺ borçlanma lüksünüz olmadığından ya $ ya da € yapmak zorunda olduğunuzdan hem gelirdeki düşüklük hem bu para borçlanmalarındaki jpy'ye oranla daha yüksek olan faiz hem de €|$ paritesindeki yükseliş mevcut kur zararından daha yüksek bir zarara yol açacaktır. Bir analist olarak söyleceğim realite budur. İnanmayan hesaplama kabiliyeti varsa hesaplar görür. Hesaplayamayan ise ortalığı bulandırmak için boş konuşur.
Jpy ~ 8 yıl önce
Analist arkadasimizi dogru tahlilinden dolayi tebrik ederim.
CVP JPY ~ 8 yıl önce
AÇIKLAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000