30 Kasım 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Uzun zamandır takip ediyorum sizi bütün bu olan bitenden sonra eğer ehli müslim adam bunu yaparsa diye düşünmeden edemiyorum.Nice olay oldu thy de ama bu dönemki kadar kıyım olmamıştı 5sene öncesine göre tanıdığımız kalmadı valla emeklilik işten çıkarma adam atma istifa bütün bunlar akp döneminde oldu ekmeği hamuduyla götürdüler iddia ediyorum üst yönetim yani temel ve yön kurulu mal varlığını açıklayamaz ihale başkanı kimlere iş yaptırdı herşey kapalı kutu valla.Dahası adam sirkülasyonu devam ediyor alıyor atıyor meslek hayatınada yeni başlamış bir yığın adam sosyal medya paylaşımları yüzünden atılıyor eleştirsen atılırsın yok takke tespih namaz oruç o zaman bizdensin eski müdürlere bakıyorum tesbih elden düşmüyor nerde cumhurbaşkanının başbakanın sözleri nerde yapılanlar thy tamamen kadrolaşma cehennemi olmuştu gen.müd te yer yoktu onun ricası bunun torpili oturucak yer yoktu ben gittiğimde gen müd te her bölümde 5-10kişi toplu halde odalarda oturuyordu vericek iş bulunamamıştı normalde herkesin bir masası bir telefon ve bir bilgisayarı oluyordu bunlar nezarette gibi bekleştiker ve kısa zaman zarfındada tayinleri dünyanın her yerine çıktı 20 senedir çalışanların kafasına gözüne basa basa hak yediler.Benimde hakkımı yemişlerdi basit bir konuşma sonrasında işimden olmuştum mahkemeye çıkınca anladım ne utanç verici mahkemeye çıkmak yarabbi hakim dediki beyfendinin kıdemi igdaş çalışanı vardı sakla demiştim dedi onun kıdemiyle aynı isimleri değiştirelim temyiz hakkınız saklıdır mahkeme bitti şahitlerim ise biri sendikacı biride beraber atıldığım arkadaşım adam bulunmuyordu öyle bir durumda.Hatta mahkeme devam ederken bir eğitime ücreti karşılığında katılmıştım laf arasında şahit lazım seni yazalımmı diye birisine şaka yollu konuşmamdan arkadaşı sorguya çekmişlerdi yani nerden bakarsan şerefsizlik diz boyuydu.Aynı zamanda bütün devlete bağlı kurumlarda kıyım olduğunu hakimden öğrenmiştim o günden beri izliyorum ülkenin her gün gündemi değişiyor ölüm haberleri ardı ardına uçak düştü düşürüldü en baştaki çaldı gazeteciler hapiste tapeler rusların uyguladığı ambargo aklınıza gelen her türlü kötülük yapıldı ve din iman diyenler tarafından gezide kaç cenaze çıktı hangi birini sayayım tabi bende bu dini sorgulamaya başladım yıllardır arapça dinler huşu içinde sorgusuz inanırdım ama bu gördüklerimden sonra heleki arap yarım adasında olu oluk kan akarken Allahu Ekber diye bağıranları gördüğümde işte bu sebepten siz buysanız ben sizden değilim arkadaş,sorguladıkçada aydınlanırım.
  • yazınız ıçın teşekkur ederım.adaletle alakalı olunca bır konuyu değinmek istiyorum.thy onur pgs de alımlarda adaletli değil.yaş krıterı getırilıyor ama general olunca alınıyor.pgs part abcd yazan krıterlerı defalarca ıhlal ederek pilot alımı yapıyor.alım aşamasında yaşı ve lıne tecrubesını bahane gösterıyorlar.ama tsk dan ayrılan pilotlara bu krıterler uygulanmıyor.yabancılara uygulanmıyor tamamen bır ayrımcılık mevcut .kendı ulkenın yetıştırdığı pilotları böyle uygulamalarla saf dışı eden şirketler acaba adaletlımı davranıyor.devamlı yabancılarla gelır sağlamak maksadıyle aldıkları f/o lar dan dolayıda şirketlerin hepsı devamlı kaptan ıhtıyacıyle karşı karşıya kalıyor.onca pilot lısanslı işsiz dolaşıyor ve burası yabancıların gelır kaynağı ve eğitim almak için geçiş noktası oluyor.adaletlı olmak hakkanıyetlı olmak kendı ınsanına engel olmakdeğilmiözellıkle bu konuda makamlara gelınce geldikleri yerleri unutupta bu haksızlıklara adıl davranmayanlardan daha adılsız olanlara ne demeli
  • daha dün gibi hatırlıyorum, yönetime geldiklerinde "hz.ömer adalet uygulayacağız" diyen üst düzey bir yöneticiyi. aynen ifade bu idi, ancak sonra gördüklerim ve tanık olduğum gelişmeler, bunun uygulanmasını değil, "hz.ömer adaleti ile aldatmak" olduğunu ortaya çıkardı. hz ömer adaleti sadece simgesel olarak vardır, güzel bir ifadeden öteye geçmez; günümüzde uygulanması imkansızdır, ancak adı ile aldatırsınız, eğer sermayenin egemenliği olan düzen kendi çarkları içinde emeğini satanların aleyhine dönüyorsa, sonuçlarını bu dünyada göremezsiniz. sistem kendi kurallarını yaratır, "Allah" ile aldatılırsınız... kaybedersiniz.
  • Cetin bey, Hz.Omer'in adaletinden ne anlar bunlar ? Eger, o'nun adaletinden nokta kadar anlasalar bu kadar kul hakki yeme,haksizlik,adaletsizlik,adilik yapmazlardi! Ya da daha genis acidan bakarsak, tum musluman toplumlar o'nun adaletini ders alsalar,ornek alsalar bu hallerde olur muydu ? Saygilar.
  • Pilot adayi alimlarinda Bilgi beceri sinavlari tek seferde gecen adaylarin dosyalari incelensin Ayrimcilik yoksa tekrar mulakata cagrilsinki gorelim Basbakanimizin sozlerini yerine getirsinler
  • hiç olmaz ise yazar THY' nin iyi taraflarını da söylüyor.
  • BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.YORUMUNUZU METİNDE İFADE ETTİĞİNİZ BİR HUSUSTAN ÖTÜRÜ YAYINLAMIYORUM. SİZİN AÇINIZDAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERE YOL AÇABİLİR.
  • her düşünceye hitap ediyor. doğrunun doğru bir şekilde anlatımı
  • Tam Puan..

Hz. Ömer’in Adaleti, Başbakan Davutoğlu ve Temel Kotil

Temel Bey Amca Duydun Mu? Hani bazı konuşmalarını “ Heyecan Verici “ bulduğunuz Sayın Başbakanımızın hükümet programı ile ilgili olarak yaptığı konuşmayı dinlediniz mi?  Sizce hükümetler neden program hazırlarlar ve bunu neden duyururlar ki? O dönemde yapacakları işleri kamuoyu ile paylaşmak için tabii ki. Bir anlamda kamuoyuna verilen sözlerdir hükümet programı. Yanılıyor muyum sizce? Evet, Sn. Kotil Başbakanımızın yaptığı program sunum konuşması heyecanlandırdı mı sizi? Yoksa beni bağlamaz diye mi düşündünüz?  Veya bu sözler laf ola kabilinden mi söyleniyor zannediyorsunuz? Hani laf olsun torba dolsun kabilinden. Yoksa Başbakanın ve AKP Genel Başkanının Hükümet üyelerine ve bürokratlarına bir talimatı mı?

Ne Demiş Başbakanımız?: Evet, Başbakanımız “ Tüm vatandaşlarımızın diline, inancına, değerlerine, yaşam tarzına tüm farklıklarına saygı göstermeğe devam edeceğiz. Fırsat eşitliğini ve sosyal adaleti en üst düzeyde yaşayan bir ülkede, vatanımızın her karışını, milletimizin bütün kesimlerini kucaklayan bir hükümet olma azmindeyiz. Bir tek insanımız bile kendisini kıyıda köşede kalmış hissetmeyecektir.” dediler TBMM’ de yaptıkları sunum konuşmasında.

Tabii ki tüm yaşanmışlara rağmen bu konuşmanın sizler tarafından benimseneceğine ve uygulamaları bu talimat çerçevesinde yapacağınıza inanmak istiyoruz Yeni bir yönetim olsanız ümitleneceğiz. Hatırlar mısınız Sn. Aycı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandığı zaman bir genelge yayınlamıştı çalışanlara hitaben. Bir yazı yazmıştım. Hemen itiraz etmeyin, hele bekleyelim ve görelim diye. Bayağı da tepki almıştım. Beklemesine bekledik ama kendi duyurusunun uygulamalara aksini göremedik. Olmaz ama yoksa Başbakanımız bu tür konuşmaları yaptıktan sonra sizlere ayrıca mı sesleniyor. “ Yola devam,” bildiğiniz şekilde ilerleyin mi diyor?

Temel Amcam, Başbakanımızın bu sözlerini Türk Hava Yollarına 2003 yılından sonra işe giren çalışanlara uygulanacak bir talimat olarak değerlendirmesi sizce imkân dâhilinde olabilir mi?   

Kaç kişi kaldılar bilemiyorum ama 2003 öncesi THY’ ye katılanları bir tarafa koyup Türk Hava Yollarına Genel Müdürlük yaptığı dönemde bizzat işe aldığı personel için uygulasa bile kendisini aşmış olduğunu varsayarız. Ümitleniriz bile. Bir vesile ile Cumhurbaşkanımızın aynı mealde yapacağı bir konuşmayı bekleriz. Belki bir yukarıdan, en tepeden aynı sözleri duyarsa daha fazla heyecanlanır diye düşünürüz.

Muhammet Bin Melseme Size tanıdık geliyor mu?: Muhammet Bin Melseme Peygamber Efendimiz'in savaşa gittiğinde Medine’deki günlük işleri yürütmek üzere vekil olarak görevlendirdiği ve zaman zaman ise savaşlarda öncü kuvvetlerin kumandanlığına tayin ettiği bir büyük güvene mazhar olmuş bir ensar olup. Hazret-i Ömer'in halifeliği sırasında da zekât amirliği ve valilerin teftişi gibi hizmetler yapmıştır. Aynı zamanda Hazreti Ömer’in şikâyet masası başkanıydı. Devletin memurlarından vaki şikâyetler bu masada ona gelir, M. Bin Melseme konuyu inceler, gerekirse haksızlık yapan, adam kayıran memuru için tahkikat sonunda  ceza takdir ederdi.

Bir gün Hazreti Ömer, Muhammed Bin Melseme’yi ziyareti esnasında Ensarın Medine'de topladığı devlet yönetici ve memurlarına halka adil davranmaları, zulmetmemeleri hususunda ikaz ve hatırlatmada bulunuyordu. O sırada halktan kimsesiz, garip olarak tanınan biri ortaya çıkar ve oradaki bir yöneticiyi göstererek “ bu adam beni haksız yere hırpaladı, adil davranmadı kırbaçladı ve daha sonra yapılan araştırmada ise bana yapılan davranışın nedeni olan konuda suçumun olmadığı anlaşıldı. Kendisinden davacıyım “ der.

Hazreti Ömer hiç düşünmeden “Seni kırbaçlayan memura sana vurduğu kadar kırbaç vuracaksın “ cevabını verir. Amir bin As Hazreti Ömer’in takdirine “ Ya Ömer, bundan sonra memurlarınızı halkın gözleri önünde dövdürecek misiniz? Şayet bunu yaparsanız bu, memurlarınızın, yöneticilerimizin itibarını düşürür ve onları iş yapamaz hale getirir ” diyerek itiraz eder. Hazreti Ömer’in cevabı kesidir.” Ben zalimi şu ya da bu bahanelerle koruyup da mazlumu maruz kaldığı zulümle baş başa bırakamam. Kim zulmetmişse karşılığını görmeli ki tekrarına cesaret edemesin ”  Bu cevap kararın kesinleştiğinin açık bir ifadesidir. Ve de halktan biri devletin yöneticisini kendisine vurduğu kadar kırbaçlayacaktır. Naçar, Amir Bin Âs bu kez şikâyetçi olan, kimsesiz adama gitti ve ona bir teklif sundu.“ Sana vurduğu kırbaç sayısınca altın vereceğim. Bunu al, davandan vazgeç, yoksa halk cesaret bulur, memurlar korkaklaşır. Bu da devlet için iyi olmaz “”

Ve kimsesiz adam yediği kırbaç sayısınca altın alınca haliyle davasından vaz geçer.  Ve de benzeri bir olay bundan sonra vuku bulmaz. Zira devletin memurları halka doğru davranır.  İyi de Genel Müdürler devlet memuru değil mi? Neden Yönetim Kurulu Başkanlarından bahsetmiyoruz?  THY Yönetim Kurulu Başkanı bu sözlerin benzerini koltuğa oturunca kendisi çalışanlara hitaben yazılı olarak söylemişti. Ama yapmadı. Yapmaması bir tarafa bunun gayretine de girmedi.

Hz. Ömer Adaletini Kimde Buluruz?: Biz, Hazret-i Ömer’in adaletini kimde buluruz, Başbakanımızda bulmamız mümkün mü bu onu bilemem?  Ama bildiğim bir şey var ki, oda Temel amcamın ve ekibinin mağdur ettiği, arkasında birileri olmayan sahipsiz ( ? )  ve işe ilişkin hiçbir hatası bulunmayan 2003 yılından önce Türk Hava Yollarına girmiş olan çalışanların her birine işten çıkarttıkları zaman itibarı ile çalıştıkları ve o yuvaya hizmet ettikleri seneler kadar altın ödemeye kalksalardı buna şirketin bütçesi yetmezdi  

Türk Hava Yolları’nın İyileri Ve Kötüleri: Hayal Kurmanın Sağlığa bir zararı yok değil mi? Türk Hava Yollarında çok şey iyi gidiyor mu? Evet; görünüm öyle. Uçak sayıları ve uçulan nokta sayısı artıyor. Tabii ki taşınan yolcu sayısı da. Bilanço bilgileri iyiyi gösteriyor. Transit yolcu uygulamasına gereken önemi vererek çok doğru yaptılar. Transit yolcu uygulaması doluluk oranlarını da ticari tatmin noktasının üzerine çekti. Uçuş esnasında Yolculara sunulan İkram uygulaması bu güne kadar ki uygulamaların üzerinde. Türk Hava Yollarının yolcularının havayolundan aldıkları hizmetten memnuniyetleri ise iyinin bir tık altında.  Hizmet sektöründe ufak tefek şikâyetlerin olması doğal olup bunları abartmanın âlemi yok.

Şimdi gelelim hayal kurma bölümüne. Evet; THY’ nin başta Sn. Kotil olmak üzere tüm yönetimi yukarıda sıralanan bu artılara bir de iç müşteri memnuniyetini ekleyebilmek amacı ile şirkette çalışanlar arasında sizden,  bizden ayırımı yapmasalar, adama göre iş yerine işe göre adam seçimi yapılabilse,  tayin ve terfilerde tarafsız ve adil olmayı becerilebilse  çalışanların yöneticilerinin bilgi ve tecrübelerine saygı durmalarını sağlayacak uygulamalar yapabilse, işe siyaset karıştırılmasa ve aksine davranan yöneticiler de hoş görülmese,  işveren, temsil edenler elini sendika yapısının üzerinden çekebilse ve bu konuda personelin kararını etkilemek amacı ile çalışana yönelik tehdit unsurları yaratılmasa ve sendikanın işveren güdümünde olduğu görünümünü verecek olan hareketlerden kaçınsa, Vb… Bunlara nelerin ilave edilebileceğini çalışanlar daha iyi bilir.

Evet; yönetim bunları da yapabilse Türk Hava Yolları nerelere yükselir ve nerelere tırmanır bunu düşünebiliyor musunuz?  Bu neden istenmiyor? Bunu kim istemiyor? Cumhurbaşkanımız aynı mealde konuşma yapmıştı, Başbakanımız ve AKP Genel Başkanı tekrarladı ama yine de olmuyor?

Aslında buna kargalar bile güler ama gülmüyorlar zira onlar da bunu anlamıyor. Tıpkı benim gibi.

SN. BAŞBAKANIMIZDA YALNIZ TÜRK HAVA YOLLARINDA DEĞİL DEVLETİN KURUMLAR BAZINDA KISMEN VEYA BÜTÜNÜ İLE İÇİNDE BULUNDUĞU İŞ YAŞAMININ GENELİNDE MEVCUT OLAN BU EKSİKLİKLERİ GÖRMÜŞ OLACAK Kİ, BU HUSUSLARI HEM HÜKÜMET PROGRAMINA ALMIŞLAR HEM DE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPTIKLARI HÜKÜMET PROGRAMININ SUNUM KONUŞMASINDA BELİRTMİŞLER. ESASEN BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPILAN UYGULAMALARIN YENİ HÜKÜMET PROGRAMINDA TEKRARLANDIĞINI DÜŞÜNMENİN BİR MANTIĞI OLMAZ DEĞİL Mİ? DEMEK Kİ BAŞBAKANIMIZIN İFADE ETTİKLERİ KONULARDA EKSİĞİZ. VE DE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 62.. HÜKÜMETİ BU EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİNE İLİŞKİN SÖZ VERİYOR. VATANDAŞIN, DÜZ MANTIĞININ BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASINA SÖYLEYECEK BİR ŞEYİNİZ OLABİLİR Mİ?

Bu da Geçer Yahu: Kral bir gün ülkesinin tüm büyücülerini huzura çağırmış. Ve onlardan kendisine üzüntüsünü, bunalımını, ümitsizliğini hatta büyük başarılarını takiben hissettiği aşırı heyecanını bastıracak bir tılsım getirmelerini istemiş. Kralı kandırma durumunda kalmanın veya verecekleri tılsımın bir işe yaramamasının sonuçlarını düşünen büyücüler bu görevi üstlenmekten korkmuşlar. Kralın bu isteği ülkede duyulmuş tabii.  Bir bilge gelmiş huzura. Krala ertesi gün ona bir yüzük getireceğini ve bu yüzüğün üzerinde yazanı her ruh halinde okuyup çok kısa bir süre düşününce o an olumsuz olarak hissettiğiniz duygudan arınmış olacaksınız demiş. Ve de yalnız okuyup bir dakika düşüneceksiniz hepsi bu kadar diye de tekrarlamış. Yaşlı bilge ertesi gün tekrar saraya gelmiş. Ve krala yüzüğü vermiş. Kabul salonuna büyük bir sessizlik hâkimmiş.  Tüm huzurdakiler bilgenin krala verdiği sözü nasıl yerine getireceğinin merakı içindelermiş. Yüzüğe baktıklarında yüzüğün mücevher takılan montürünün yan tarafında şu cümleyi okumuşlar. “ Bu da geçer  “ Mutsuz çalışanların bu küçük anlatımı dikkate almalarında fayda var. Hakikaten her şey geçiyor. Ve de geriye bakıp düşününce    “ ne kadar gereksiz üzülmüşüm “ diyorsunuz.

Türk Hava Yollarını Bizde Seviyoruz: Evet, bizler en az şu anda çalışan arkadaşlarımız kadar Türk Hava Yollarını seviyoruz. Hep güzel anılar aklımızda. Ancak, zannetmeyin ki şirkette her şey güllük gülistanlıktı bizler çalışırken. Türk Hava Yollarını ülkemizin genel şartlarından soyutlamak mümkün değil. Türkiye’mizin ve iş yaşamının gerçekleri o zaman da yıpratıyordu insanları. Tabii ki, kötü günlerde yaşadık. Zaman geldi Üzüldük, gün oldu sinirlendik.

Türk Hava Yollarındaki son dönemim de odama bir çerçeve asmıştım. Arkadaşlarımın bir kısmı hatırlayacaktır. Bir kaligrafist arkadaşım hazırlamıştı. Eski Türkçeydi. Ve de o çerçevede “ BU DA GEÇER YAHU “ yazılıydı. Çok sık baktığımı hatırlıyorum. Hemen hemen her gün. Evet; hepsi geçti, gitti, bitti. Ve de unutuldu.

Hz. Ömer’in Adaleti, Başbakan Davutoğlu ve Temel Kotil

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

İnsan dinini sorgular hale neden gelir ~ 8 yıl önce
Uzun zamandır takip ediyorum sizi bütün bu olan bitenden sonra eğer ehli müslim adam bunu yaparsa diye düşünmeden edemiyorum.Nice olay oldu thy de ama bu dönemki kadar kıyım olmamıştı 5sene öncesine göre tanıdığımız kalmadı valla emeklilik işten çıkarma adam atma istifa bütün bunlar akp döneminde oldu ekmeği hamuduyla götürdüler iddia ediyorum üst yönetim yani temel ve yön kurulu mal varlığını açıklayamaz ihale başkanı kimlere iş yaptırdı herşey kapalı kutu valla.Dahası adam sirkülasyonu devam ediyor alıyor atıyor meslek hayatınada yeni başlamış bir yığın adam sosyal medya paylaşımları yüzünden atılıyor eleştirsen atılırsın yok takke tespih namaz oruç o zaman bizdensin eski müdürlere bakıyorum tesbih elden düşmüyor nerde cumhurbaşkanının başbakanın sözleri nerde yapılanlar thy tamamen kadrolaşma cehennemi olmuştu gen.müd te yer yoktu onun ricası bunun torpili oturucak yer yoktu ben gittiğimde gen müd te her bölümde 5-10kişi toplu halde odalarda oturuyordu vericek iş bulunamamıştı normalde herkesin bir masası bir telefon ve bir bilgisayarı oluyordu bunlar nezarette gibi bekleştiker ve kısa zaman zarfındada tayinleri dünyanın her yerine çıktı 20 senedir çalışanların kafasına gözüne basa basa hak yediler.Benimde hakkımı yemişlerdi basit bir konuşma sonrasında işimden olmuştum mahkemeye çıkınca anladım ne utanç verici mahkemeye çıkmak yarabbi hakim dediki beyfendinin kıdemi igdaş çalışanı vardı sakla demiştim dedi onun kıdemiyle aynı isimleri değiştirelim temyiz hakkınız saklıdır mahkeme bitti şahitlerim ise biri sendikacı biride beraber atıldığım arkadaşım adam bulunmuyordu öyle bir durumda.Hatta mahkeme devam ederken bir eğitime ücreti karşılığında katılmıştım laf arasında şahit lazım seni yazalımmı diye birisine şaka yollu konuşmamdan arkadaşı sorguya çekmişlerdi yani nerden bakarsan şerefsizlik diz boyuydu.Aynı zamanda bütün devlete bağlı kurumlarda kıyım olduğunu hakimden öğrenmiştim o günden beri izliyorum ülkenin her gün gündemi değişiyor ölüm haberleri ardı ardına uçak düştü düşürüldü en baştaki çaldı gazeteciler hapiste tapeler rusların uyguladığı ambargo aklınıza gelen her türlü kötülük yapıldı ve din iman diyenler tarafından gezide kaç cenaze çıktı hangi birini sayayım tabi bende bu dini sorgulamaya başladım yıllardır arapça dinler huşu içinde sorgusuz inanırdım ama bu gördüklerimden sonra heleki arap yarım adasında olu oluk kan akarken Allahu Ekber diye bağıranları gördüğümde işte bu sebepten siz buysanız ben sizden değilim arkadaş,sorguladıkçada aydınlanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İNSAN ..... ~ 8 yıl önce
DEĞERLİ KARDEŞİM. DİNİMİZİ SORGULAMAYIN. BENİM DE AKLIM TEKBİR GETİRİP İNSAN ÖLDÜRENLERİN NASIL BİR MÜSLÜMAN OLDUĞU ALMIYOR. DİN YOLU GÖSTERİYOR. UYUP UYMAMAK KİŞİSEL TERCİH. BANA KALIRSA DİNDAR GÖRÜNÜP ARKADAN HER TÜRLÜ KATAKULLİYİ YAPANLARI SORGULAMAK GEREKİR. SİZDE DE BUNLARDAN ÇOK VAR ANLADIĞIM KADARI İLE. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
DİN ~ 8 yıl önce
her şey, din de dahil sorgulanmalı, din adına yaşanılanların faturası bana çıkıyorsa, SORGULARIM. ya da biat edersin, sırtın yere gelmez. bir de din ile dindar ve dinci ayırımında sorunlarımız vardır, din hangisinin etiketidir. BU İNANÇ VE İNANÇSIZLIK ARASINDAKİ YOLUMUZUN NE OLDUĞUNU BELİRLER.
Loosing my religion ~ 8 yıl önce
Bir şarkıdan alıntıdır yukarda yazdığım ben inancımı bu sebeplerden kaybediyorum bu ve benzeri sebeplerden aklını kaybedenlerde var yaklaşık 10küsür senedir süregelen bu yönetim insanımızın akıl sağlığınada etki ediyor ve enteresandır akli dengen yerindemi diye sorulduğunda cumhubaşkanının ve başbakanın adı soruluyor oysaki insanımız Allah onları kahretsin ne ismini söylerim ne anarım düşüncesine geldi.Özellikle psikologlara büyük bir yük bindiriliyor ben bozucam sen tedavi et.Bütün bu yaşanaanların halk üzerinde psikolojik bir zararı var bence bir uzman ülkenin ve ona bağlı kurumlarda yaşananların insan üzerindeki etkisi açıklanmalı araştırılmalı yapılan herşey yanlış bu böyle gitmez ama ben inancımı yitirmek üzereyim.
hv.karacı.ayrımı ~ 8 yıl önce
yazınız ıçın teşekkur ederım.adaletle alakalı olunca bır konuyu değinmek istiyorum.thy onur pgs de alımlarda adaletli değil.yaş krıterı getırilıyor ama general olunca alınıyor.pgs part abcd yazan krıterlerı defalarca ıhlal ederek pilot alımı yapıyor.alım aşamasında yaşı ve lıne tecrubesını bahane gösterıyorlar.ama tsk dan ayrılan pilotlara bu krıterler uygulanmıyor.yabancılara uygulanmıyor tamamen bır ayrımcılık mevcut .kendı ulkenın yetıştırdığı pilotları böyle uygulamalarla saf dışı eden şirketler acaba adaletlımı davranıyor.devamlı yabancılarla gelır sağlamak maksadıyle aldıkları f/o lar dan dolayıda şirketlerin hepsı devamlı kaptan ıhtıyacıyle karşı karşıya kalıyor.onca pilot lısanslı işsiz dolaşıyor ve burası yabancıların gelır kaynağı ve eğitim almak için geçiş noktası oluyor.adaletlı olmak hakkanıyetlı olmak kendı ınsanına engel olmakdeğilmiözellıkle bu konuda makamlara gelınce geldikleri yerleri unutupta bu haksızlıklara adıl davranmayanlardan daha adılsız olanlara ne demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KARACI HV.... ~ 8 yıl önce
HER ŞEYİ AKLIM ALIYOR AMA, KOKPİT VE TEKNİSYEN ALIMLARINDAKİ TORPİLİ ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL. ZİRA O TEKNİSYENİN BAKIM YAPTIĞI UÇAĞA KENDİLERİ DE BİNİYOR. O TORPİLLİ PİLOTUN İDARESİNDEKİ UÇAKTA İSE EŞİ VE ÇOCUĞUNUNDA BULUNMASI OLASI.YABANCI PİLOT KONUSUNA ÇOK DEĞİNDİM YAZILARIMDA. YİNE DE İSTİHDAM YENİLENİYOR. ŞİRKETLERİN BİR ÇOĞUNUN ADALETLİ DAVRANMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCELERİ VE MERAKLARI YOK. UMURLARINDA BİLE DEĞİL. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
adalet ~ 8 yıl önce
daha dün gibi hatırlıyorum, yönetime geldiklerinde "hz.ömer adalet uygulayacağız" diyen üst düzey bir yöneticiyi. aynen ifade bu idi, ancak sonra gördüklerim ve tanık olduğum gelişmeler, bunun uygulanmasını değil, "hz.ömer adaleti ile aldatmak" olduğunu ortaya çıkardı. hz ömer adaleti sadece simgesel olarak vardır, güzel bir ifadeden öteye geçmez; günümüzde uygulanması imkansızdır, ancak adı ile aldatırsınız, eğer sermayenin egemenliği olan düzen kendi çarkları içinde emeğini satanların aleyhine dönüyorsa, sonuçlarını bu dünyada göremezsiniz. sistem kendi kurallarını yaratır, "Allah" ile aldatılırsınız... kaybedersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ADALET ~ 8 yıl önce
TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BU BEYEFENDİLERİN GÖREVE BAŞLADIKLARI ZAMAN NE SÖYLEDİKLERİNİ BİLMEM MÜMKÜN DEĞİL.SİSTEMİN KENDİ KURALLARINI YARATTIĞI BİR GERÇEK. BU KURALLARA OYUNCAK OLAN BİR KISIM ARKADAŞLARIMIZ DA VAR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
sayın yazar... ~ 8 yıl önce
elbette sizin bilmeniz mümkün değildir, ben karşı karşıya bu ifadenin muhatabı ve tanığı olduğum için paylaşmak amacı ile yazdım; isim yer mekan, vermek istemedim çünkü yazılarınızın kurallarını biliyorum. teşekkürler.
? ~ 8 yıl önce
Cetin bey, Hz.Omer'in adaletinden ne anlar bunlar ? Eger, o'nun adaletinden nokta kadar anlasalar bu kadar kul hakki yeme,haksizlik,adaletsizlik,adilik yapmazlardi! Ya da daha genis acidan bakarsak, tum musluman toplumlar o'nun adaletini ders alsalar,ornek alsalar bu hallerde olur muydu ? Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ? ~ 8 yıl önce
EVET HAKLISINIZ. ŞAYET ANLASALARDI BU DURUMA DÜŞMEZDİ ÇALIŞANLARIN BİR BÖLÜMÜ.
Zeren ~ 8 yıl önce
Pilot adayi alimlarinda Bilgi beceri sinavlari tek seferde gecen adaylarin dosyalari incelensin Ayrimcilik yoksa tekrar mulakata cagrilsinki gorelim Basbakanimizin sozlerini yerine getirsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ZEREN ~ 8 yıl önce
BAŞBAKANIN SÖZLERİNİ DİNLESELER BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMAZ Kİ? TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
hiç olmaz ise ~ 8 yıl önce
hiç olmaz ise yazar THY' nin iyi taraflarını da söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HİÇ OLMAZ .. ~ 8 yıl önce
BİZ İYİ TARAFLARINI SÖYLERİZ TABİİ Kİ, HEM SEVİNİRİZ HEMDE İFTİHAR EDERİZ. BURAYA KADAR TAMAM. ANCAK ONLARINDA KÖTÜ TARAFLARINI KABULLENİP DÜZELTMELERİ GEREKMEZ Mİ? TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
CVP MÜKEMMEL ~ 8 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.YORUMUNUZU METİNDE İFADE ETTİĞİNİZ BİR HUSUSTAN ÖTÜRÜ YAYINLAMIYORUM. SİZİN AÇINIZDAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERE YOL AÇABİLİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru anlatım ~ 8 yıl önce
her düşünceye hitap ediyor. doğrunun doğru bir şekilde anlatımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRU ANLATIM. ~ 8 yıl önce
TEŞEKKÜRLER. RAHMETLİLER BU ŞEKİLDE PROGRAMLAMIŞLAR.
5 x 5 ~ 8 yıl önce
Tam Puan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 5 X5 ~ 8 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000