10 Mart 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Atatürk Havalimanındaki hülleler ile usulsüz ve memur-sen'li olmayanların nasıl görev değişiliği yapıldığını,Başmüdürü baskı altına alarak memur-sene nasıl hizmet ettirdiklerini lütfen araştırın.Memur-sen başkanı bayan Süreyya hanıma sen sivil toplum başkanısın gerekirse benim müdürlerin odasını tekmeyle vurup içeri gireceksin deme yalaklığını bile başmüdüre söyleterek.Tamamen AKP ve memur-sen'e çalıştıklarını açıkça ve alenen ilan etmişlerdir. DHMİ tarihinde hiç bu kadar kötü ve taraflı yönetilmemiştir.
  • Ulaştırma Memur-Sen' nin Genel Müdürü kurtarma gibi bir derdinin olduğunu düşünmediğim gibi tam tersi olmasın..
  • Ulaştırma Memursen de genel müdürü kurtaramaz
  • Orhan Birdal, Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit ' i geçen gün hormonlu sendika Ucms ' nin kahvaltısında gördüm. Sendika ve genel müdürün az içinde olduklarına şahit oldum. yazık bir genel müdür bu kadar aciz olmasıydı. . sendikada bu kadar basit bir propaganda ya girmeseydi. ..
  • DHMİ personeli çok dertli anlaşılan ali bey neden bu kadar dertli artık değişiklik şart o nedenle dhmi nin tamamında değişiklik şart gibi görünüyor bütün yöneticiler ile ilgili bir değişiklik yapılmalı bence.
  • Isin kaymagini balini genel mudurluk elemanlari yiyor ne hikmetse gorevleri hep yurt disi oluyor artik kendi aralarinda kim hangi ulkeye gideceklerini tartisir olmuslar amerikaya mi gitseler yoksa kanada mi luksemburg mu sec begen al olmuslar gnl mdrluk aim arkadaslar nerelere gitmisler az baksinlar meydanlarda ki gariplerimde il il gezsinler aile birlikleri dagilsin kimse umursamasin adalet boyle malesef ama ben hala zararin neresinden donulurse kardir diye bakmak istiyorum Orhan bey gerekeni yapacagina inanmak istiyorum
  • Erzincanlıyım diyerek genel müdürlükte dolananların ne hikmetse bu dönem hiç sesleri çıkmıyor. Artık ortada da yoklar mescitlerde de yoklar. Çünkü bu kurumda her devrin adamı çok şahsiyet var. Birde Dhmi üst yönetiminde sadece burada belirtilen erzincanlılar mı var? Mali işlerin yardımcısını unutmayın çok muteber kişidir. Yada o da bir dönem erzincanlıydı şimdi döneklerden olmuş olabilir...
  • Memursende Bas temsilciyim diyerek ortada dolasan ancak yalanlanan fotograf ceken e-canli ne oldu.dhmi temsilcisi yapmadilar onu dimi? Fotograf studyosu acmis diye duyduk.
  • Sayın Alİ Bey. Eleştirilerinizde belki haklı olabilirsiniz. Hatta şu andaki uygulamalardan ve atamalardan memnun olmayan kişiler de vardır. Bu memnun olmayan sayın arkadaşlarımız geçen hükümet döneminde yapılan hiçbir hukuğa dayanmayan atamalar için yıllarca neden bir tek yazı yazmadılar merak ediyorum. Bir gecede onlarca müdürlük ve şeflik verildi.Daha sonra haklı olarak şeflik için başvuran personele de İstanbul'da kadro doldu boşuna bu konuda istekte bulunmayın ve yazı yazmayın denildi. Kendilerini garantiye almak için de personel için görevde yükselme yönetmeliğini çıkardılar.Sınavlar koydular.Nice başarılı pırıl pırıl personel bu haksız uygulama nedeniyle mağdur oldular ve hala memur olarak çalışıyorlar.Onlar ise müdür ve şef... Biraz da bunlardan bahsedilirse kimler mağdur olmuş kimler haksızlığa uğramış daha iyi görünür diye düşünüyorum...
  • DHMI de Memursen değil KAMUSEN yetkilidir. Tūm toplantılar, kurullar ve promosyon paraları dahil tūm işlemlerde KAMUSEN in imzası vardır.

ADALETSİZ ORHAN GİDİCİ...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’ın adaletsiz atamalarını sizlerle paylaşmıştım. Bu adaletsiz atamalara ek adaletsizlikleri de ekleyeceğim bu yazımda. Geçen hafta Ankara’ya gittim. Dalaman ihalesini takip ettim.

DHMİ’deki bazı hazım sorunu olanlar beni görünce kızılca kıyameti koparttılar. Anlatacağım hepsini.

Önce Ankara temaslarımdan bahsedeyim. 

Dalaman ihalesini dakika dakika aktarmak için Ankara’ya bir gün öncesinden gittik. Önce başbakan başmüşaviri ile bir görüşme yaptık. DHMİ’deki adaletsiz uygulamadan bahsettim. Anladım ki bu konuda benden daha bilgililer.

Ankara'da çok sayıda kişi ile görüştüm.  Edindiğim intiba şu ki; hem DHMİ hem de SHGM'de ciddi değişiklik yapılacak. Hazırlıklar yapılıyor, isimler yazlıyor ve isimler üzerinde artılar-eksiler tartışılıyor.

Yani iki kurumda da koltuklar sallantıda. Bakalım kimler gidecek, kimler kalacak? Şimdilik bende saklı isimler var ama bunları açık etmem doğru değil. Bu görüşmelerde yanımda sizlerin çok yakından tanıdığı tanıklarım da mevcut.

DHMİ’de ciddi sıkıntı var. Bakan bunun bilincinde. Değişim süreci de çok yakında.

Şimdi gelelim Dalaman ihalesi ve DHMİ’de geçirdiğimiz saatlerin özetine.

Bir kere Orhan Birdal’ın ihale salonuna girişi, kurum içinden kurum dışına almasını taktir ediyorum. İyi düşünülmüş, şaibeyi bertaraf edecek bir çalışma olmuş. Keza ihaleye geleceklerin koridorlarda volta atmaları da önlenmiş bu değişiklikle.

Koridorlara da kartlı geçiş sistemi konulmuş. Güvenlikten bir personele kapıyı açmasını rica ettim ve DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak’ı ziyaret ettim. DHMİ’ye girer girmez bütün memurların fısıltı şeklinde teşekkürlerini aldım.

Cesaretimden dolayı kutlayanlar, gözleri yaşartacak sözcüklerle iltifat ettiler.

Hele bir tanesi DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın inanç ayrımcılığı yaptığından bahsetti ki, küçük dilimi yutacaktım. Bu ismi açıklamayacağım.

Funda Ocak’ın odasında iken sekretaryadan arkadaş bir telaşla içeri girdi ve “Orhan Bey geldi. Karşı odada sizi bekliyor” dedi. Anlaşılan ben odada olduğum için içeri girme cesaretini kendisinde görememiş. Belki de Funda Ocak’ın odasına girdiğimi kameradan izleyip gelmiştir.

Kuruma rahatsızlık vermemek için odadan çıkıp ihale salonuna yönlenecektim ki karşıma meşhur Binnur Şahin çıktı. Birşey söyleyecek gibi yaptı da cesaret gösteremedi. Ancak ben "Merhaba" deyip medeni tavrı sergiledim. Benim Binnur Şahin'e karşı bir art niyetim yoktu. Sadece atanmasını şık bulmadım. Binnur Şahin'in yüzü kıpkırmızı kesilmiş halde idi. Vay be! Bu arkadaş Trabzon’a başmüdür yardımcısı olmamış mıydı? Eeeee burada ne işi var? Anlaşılan o ki patronu Orhan Birdal ile birlikte hareket ediyor.

Söylemedik mi arkadaşlar, hülle atamalar diye?

Binnur Şahin hanımefendiyi savunanlar, hadi “liyakati yeter” dediğiniz arkadaşınızın Trabzon’da neden göreve başlamadığını da savunun. Bizim söylediğimiz gibi sadece kıdem sevdasına yapılan bir atama olmadığını kanıtlayın.

Kapı gibi ortada Binnur Şahin’in kıdemini yükseltmek için Trabzon’a başmüdür yardımcısı yapılması. Şimdi bu atamanın adalet neresinde? Hadi atadın, neden atadığın yerde değil de hala kanatlarının altında?

Çember daraldı. Orhan Birdal yaptığı hataları mevkisini kaybederek ödeyecek gibi. Allah adaletlidir. Lakin acelesi yoktur. O yüzden bizler dostane uyarırken hasmane anlayanların sonu kötü gidiştir. Ben olsam gönderilmeden giderim.

Yine benden dostane uyarı oldu. Sonu biliyorum o yüzden böyle uyardım.

Allah bundan sonraki hayatında adaletli olma ruh güzelliği versin.

Orhan Birdal'a son bir soru; Bodrum Güvenlik Müdürü hangi liyakat ile güvenlik müdürü yapıldı?

ADALETSİZ ORHAN GİDİCİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

DEVRAN DÖNECEK ~ 10 yıl önce
Atatürk Havalimanındaki hülleler ile usulsüz ve memur-sen'li olmayanların nasıl görev değişiliği yapıldığını,Başmüdürü baskı altına alarak memur-sene nasıl hizmet ettirdiklerini lütfen araştırın.Memur-sen başkanı bayan Süreyya hanıma sen sivil toplum başkanısın gerekirse benim müdürlerin odasını tekmeyle vurup içeri gireceksin deme yalaklığını bile başmüdüre söyleterek.Tamamen AKP ve memur-sen'e çalıştıklarını açıkça ve alenen ilan etmişlerdir. DHMİ tarihinde hiç bu kadar kötü ve taraflı yönetilmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ Çalışan. ~ 10 yıl önce
Ulaştırma Memur-Sen' nin Genel Müdürü kurtarma gibi bir derdinin olduğunu düşünmediğim gibi tam tersi olmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurtaramaz ~ 10 yıl önce
Ulaştırma Memursen de genel müdürü kurtaramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKTAN ~ 10 yıl önce
ALİ ABİ AHL DE ÖZKAN DİYE BİR YALANCIYI BU HAFTA ELAZIĞAGÖNDERDİLER BU İŞE YARAMAZ YALAKA HÜLLE YOLUYLA BAŞIMIZA MÜDÜR GELECEK ADAM YALANCI DÜZENBAZ YALANI YEME YİYOR DÜNE KADAR APRON DA ARABA SÜRERDİ...SINAVSIZ NASIL OLUYOR..BİZİM SUÇUMUZ NEDİR SEBEB OLANLAR..ALLAHTAN KORKSUNLAR HAKKIMIZ HARAM OLSUN...
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Orhan Birdal, Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit ' i geçen gün hormonlu sendika Ucms ' nin kahvaltısında gördüm. Sendika ve genel müdürün az içinde olduklarına şahit oldum. yazık bir genel müdür bu kadar aciz olmasıydı. . sendikada bu kadar basit bir propaganda ya girmeseydi. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişiklik Şart ~ 10 yıl önce
DHMİ personeli çok dertli anlaşılan ali bey neden bu kadar dertli artık değişiklik şart o nedenle dhmi nin tamamında değişiklik şart gibi görünüyor bütün yöneticiler ile ilgili bir değişiklik yapılmalı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Isin kaymagini balini genel mudurluk elemanlari yiyor ne hikmetse gorevleri hep yurt disi oluyor artik kendi aralarinda kim hangi ulkeye gideceklerini tartisir olmuslar amerikaya mi gitseler yoksa kanada mi luksemburg mu sec begen al olmuslar gnl mdrluk aim arkadaslar nerelere gitmisler az baksinlar meydanlarda ki gariplerimde il il gezsinler aile birlikleri dagilsin kimse umursamasin adalet boyle malesef ama ben hala zararin neresinden donulurse kardir diye bakmak istiyorum Orhan bey gerekeni yapacagina inanmak istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 10 yıl önce
Erzincanlıyım diyerek genel müdürlükte dolananların ne hikmetse bu dönem hiç sesleri çıkmıyor. Artık ortada da yoklar mescitlerde de yoklar. Çünkü bu kurumda her devrin adamı çok şahsiyet var. Birde Dhmi üst yönetiminde sadece burada belirtilen erzincanlılar mı var? Mali işlerin yardımcısını unutmayın çok muteber kişidir. Yada o da bir dönem erzincanlıydı şimdi döneklerden olmuş olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAMUSEN YETKILI ~ 10 yıl önce
Memursende Bas temsilciyim diyerek ortada dolasan ancak yalanlanan fotograf ceken e-canli ne oldu.dhmi temsilcisi yapmadilar onu dimi? Fotograf studyosu acmis diye duyduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 10 yıl önce
Sayın Alİ Bey. Eleştirilerinizde belki haklı olabilirsiniz. Hatta şu andaki uygulamalardan ve atamalardan memnun olmayan kişiler de vardır. Bu memnun olmayan sayın arkadaşlarımız geçen hükümet döneminde yapılan hiçbir hukuğa dayanmayan atamalar için yıllarca neden bir tek yazı yazmadılar merak ediyorum. Bir gecede onlarca müdürlük ve şeflik verildi.Daha sonra haklı olarak şeflik için başvuran personele de İstanbul'da kadro doldu boşuna bu konuda istekte bulunmayın ve yazı yazmayın denildi. Kendilerini garantiye almak için de personel için görevde yükselme yönetmeliğini çıkardılar.Sınavlar koydular.Nice başarılı pırıl pırıl personel bu haksız uygulama nedeniyle mağdur oldular ve hala memur olarak çalışıyorlar.Onlar ise müdür ve şef... Biraz da bunlardan bahsedilirse kimler mağdur olmuş kimler haksızlığa uğramış daha iyi görünür diye düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru da olsa ~ 10 yıl önce
arkadasım haklı da olsan o zaman söylenecekti bunlar. adamlar şef /müdür olalı 10 sene olmuş neredeyse emekli olacaklar senin aklın yeni başına gelmiş. bırak bu sefer bari haksız olarak atananlar cezasız kalmasın. eskiden de yapıyorlardı deyip bu çakma müdürleri aklama
LTBA ~ 10 yıl önce
O zaman da uğraştık ama başaramadık.Şimdiki müdürlerin/şeflerin %90 bu şekilde gelenler grubundandır.Ellrine personel listesini alıp şu müdür bu şef diye bir gecede onlarca kadro alarak kadrolaşanların şimdi yapılan atamalara söyleyecek tek kelimeleri yoktur.Hatta bu yapılanlar onların onda biri bile değildir.O zaman iyiydi şimdi kötü!O zaman diğer hakedenlere neden kadro vermediniz de sonra yönetmeliği çıkarıp onların önünü kestiniz?asıl bunlara yanıt verin de görelim sizleri..
KAMUSEN YETKİLİ ~ 10 yıl önce
DHMI de Memursen değil KAMUSEN yetkilidir. Tūm toplantılar, kurullar ve promosyon paraları dahil tūm işlemlerde KAMUSEN in imzası vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000