13 Nisan 2024, Cumartesi 22:30:29

Ürdün hava sahasını kapattı

Ürdün televizyonu, Ürdün'ün bu geceden itibaren hava sahasını tüm uçaklara geçici olarak kapatma kararı alındığını duyurdu.

Ürdün televizyonu, Ürdün'ün bu geceden itibaren hava sahasını tüm uçaklara geçici olarak kapatma kararı alındığını duyurdu.

İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşılık vermesi beklenirken Ürdün’de de önemli bir gelişme yaşandı.

Devlet televizyonu Al Mamlaka’nın haberine göre Ürdün, cumartesi gecesinden itibaren hava sahasını gelen, giden ve transit geçen tüm uçaklara geçici olarak kapatacak.

İsrail-İran gerilimi

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise "İran, topraklarından bize saldırırsa karşılık vereceğiz, İran'a saldıracağız" açıklamasını yapmıştı.

Bazı ülkeler, bölgede tırmanan gerilim üzerine vatandaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmeme tavsiyesinde bulunmuştu.

Ürdün hava sahasını kapattı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000