29 Nisan 2024, Pazartesi 12:19:40

Kazakistan’ın Starı PEGAS

Kazakistan’ın Almatı kentinden düzenlenen turizm fuarına Türk şirketleri damga vurdu.

Kazakistan’ın Almatı kentinden düzenlenen turizm fuarına Türk şirketleri damga vurdu. Özellikle Asya ülkelerinin katılım sağladığı fuarda; Çin, Vietnam, TAYLAND, Azerbaycan, Gürcistan ve Güney Kore ile Türkiye yer aldı. Fuarda PEGAS Tur ilgi odağındaydı.

Fuarda Türk şirketlerinin önde gelen firması olan PEGAS Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar önemli açıklamalarda bulundu. Sancar, PEGAS Tur’un bölgede çok güçlü olduğunu söyleyerek, Kazakistan pazarında da söz sahibi olduklarını, bu ülkeden Türkiye, Vietnam ve Tayland’a turist organizasyonu yaptıklarını ifade etti.

Kazakistan’dan Türkiye’ye önemli sayıda denecek kadar turist götürdüklerini söyleyen Orhan Sancak; “15 milyonluk bir ülke. 100 binin üzerinde Kazak turisti Türkiye, Vietnam ve Tayland gibi ülkelere götürüyoruz” dedi.

Rusya/Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye-Kazakistan arası uçuş süresinin uzadığını anlatan Orhan Sancar, bu durumun bilet maliyetlerine yansıdığını ifade etti. Bu durumun Türkiye tercihlerine de yansıdığını söyleyen Orhan Sancar, fiyat dengesinin bozuk olmasından kaynaklı olarak Kazak turistlerin Vietnam ve Tayland’a yöneldiğini sözlerine ekledi.

”2024 için Kazakistan’dan Türkiye’de 450 bin koltuk planlandı”

Kazakistan’daki 2024 Türkiye uçak planlamaları ile ilgili de bilgi veren Sancar, şu noktaların altını çizdi:

“Bu yıl için Kazakistan’dan Türkiye’ye 450 bin koltuk planlandı. Türkiye ile Kazakistan arasında ‘açık semalar anlaşması’ olduğu için Türk Hava Yolları burada kısıtlamasız olarak istediği yere uçabiliyor. THY’nin burada bir aracı kurumu var koltuk kapasitesini tur operatörlerine o dağıtıyor.  Bu kapasitenin 400 bini Antalya’ya, yaklaşık 30 bini Bodrum ve kalanı da İstanbul. THY, Air Astana, Pegas ve Scat Türkiye-Kazakistan arasında günde toplam 3-4 sefer yapıyor. Kazakistan uçuş anlamında giderek bir merkeze dönüştü. Eskiden transit uçuşlar için buradan Rusya’ya giderlerdi ama şimdi Ruslar  buraya geliyor. Mesela Avrupa’ya tatile gitmek isteyen Ruslar, Kazakistan’a gelip bizim üzerimizden istediği ülkeye tatile gidebiliyor. Çünkü Rus uçakları şu anda sadece Venezuela, Küba, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’a uçabiliyor.

Kazakistan’da yapılan KİFT Fuarına PEGAS Tur olarak Tayland, Vietnam, Türkiye ekiplerinin çıkarmasıyla tam bir ekip anlayışıyla dört koldan yapılan çalışma sonrası önemli görüşmeler yapıldı.

Öte yandan Kazakistan Almatı’da PEGAS sorumlularından Bülent Çotur’un yaptığı organizasyon fuara katılanların da ilgisini çekti. PEGAS standı organizasyon nedeniyle ilgi odağındaydı.







Kazakistan’ın Starı PEGAS

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000