29 Ocak 2015, Perşembe 12:36:36

UÇAK DÜŞERKEN KONTROL YARDIMCI PİLOTTAYMIŞ!

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken kaza yapan AirAsia uçağının düştüğü sırada yardımcı pilotun kontrolünde olduğu ortaya çıktı.
  • Yardımcı pilot anaons yapınca geriliyorum inişi o yapacak ya
  • Ne kadar gereksiz baslik ve muhabbet.. Daha cok calisalim sebeplerini ogrenelim ki bizde ayni hatalari yapmayalim. Tekrardan buyuk gecmis olsun.
  • Kesin Fo dusurmustur ucagi. Tobe tobe
  • Biseyin carsafa dolasmasi nedir?Bilmeyen bi surru inek ogrenmesi gerek.
  • Birincisi yardimci pilot degil 2.pilot.ikinciside 2 side Kaptan fakat biri commander.ayni isi yapiyorlar Ama son karar mercigi odur.hatta cogu artik f/o nun fikrinide alarak emergency bi durumda operasyonu daha safe hale getiriyor ki aklin akildan ustun oldugunu goruyoruz.sizin gibi bilip bilmeden konusan ukala insanlar yuzunden bu canim ulke yerinde sayiyor.1 konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan tek millet biziz.bu ulkeyi terkedin gidip gelismis ulkeleri cokertin de turkiye biraz ileriye gitsin.hadi kaybolun.airbus captain
  • yardımcı pilot ne oluyor sevgili editör? mesela kaptan yorulduğunda lövyeyi tutuyor, arada kaptanın terini falan siliyor susayınca su veriyor dimi. hatta kaptanın uykusu gelince muhabbet açıyor ki kaptan uyumasın:)
  • 2.pilotun fransız olması.
  • Ammada yorum var ha vay anasını bu ne yav ağzı olan Konuşuyor alakalı alakasız bekleyin biraz daha sabredin. Olay sırasında her ikiside kokpitte görevlerini yerine getiriyorlardı biri diğerinin ne yaptığını veya ne yapacağını seyretmiyordu. Sabredin biraz daha.
  • Amsterdam'da da kaptan pilot gaz kolunu itmiş itmiş ama olmamış. Yok yardımcı yok kaptan, bu işleri bırakın. En öndeki iki koltuktan birisine oturmaya hak kazanmışsa pilot pilottur. Bu olaydan çıkacak derse odaklanın ki inşallah bir daha olmasın.
  • F/O KARDEŞLERİM BU TÜR HABERLERE YAPILAN YORUMLARI ÜZERİNİZE ALMAYINIZ LÜTFEN. AKSİ TAKDİRDE ZAYIF YÖNÜNÜZÜ ORTAYA KOYMUŞ OLURSUNUZ Kİ BU SİZE YAKIŞMAZ.ELBETTE Kİ UÇTUĞUNUZ UÇAĞI EN AZ KAPTAN KADAR UÇURABİLİRSİNİZ. UÇAK KAZALARI SADECE BİR KİŞİNİN HATASI SONUCU OLUŞMAZ. SADECE UÇURANLARIN HATASIDA OLMAZ.KAZA BİR ÇOK HATALAR SİLSİLESİ SONUCU OLUR.YÖNETİMDEN, PLANLAYANDAN,YER EKİBİNDEN,KONTROL UNSURLARINDAN,METEOROLOJİDEN,YORGUNLUKTAN, RAHATSIZLIKTAN,VS. KAYNAKLANAN BİR ÇOK SEBEP VARDIR.ANCAK İŞİN DIŞINDAKİ KİŞİLERİN KAZANIN SEBEBİNİ MUTLAKA UÇANLARA BAĞLAMAK GİBİ BİR ALIŞKANLIĞI VARDIR.KİM NE DERSE DESİN ,LÜTFEN YORUMLARINIZI BİRBİRİNİZİ ÜZMEDEN VE BU HUSUSU GÖZARDI ETMEDEN ANLAYIŞLA YAPINIZ, SAYGILAR. KAPTAN X

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken kaza yapan AirAsia uçağının düştüğü sırada yardımcı pilotun kontrolünde olduğu ortaya çıktı.

Açıklama Sulawesi Adası açıklarında balıkçılar tarafından iki yolcunun cesedine daha ulaşılmasının ardından geldi.

Endonezyalı ekipler uçağın enkazından bulunan karakutulardan elde edilen uçuş kayıtları ve kokpitteki ses kayıtlarını içeren verileri inceledikten sonra yaptıkları açıklamada, uçağın Fransız yardımcı pilot Remi Plesel’in kontrolünde olduğunu ortaya koydu.

Kaza esnasında uçağın, deneyimli bir savaş pilotu olan kaptanı Iriyanto’nun gözetiminde olduğu belirtildi.

Cava Denizi’nde düşen uçağın, kazanın yaşandığı pazar günü izinsiz uçtuğu ortaya çıkmıştı.

AirAsia Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 28 Aralık'ta Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a uçarken 162 yolcusuyla kaybolmuştu.

Arama çalışmaları sırasında uçağın Java Denizi'ne düştüğü belirlenmişti. (Hürriyet)

UÇAK DÜŞERKEN KONTROL YARDIMCI PİLOTTAYMIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yardımcı pilot anaons yapınca geriliyorum inişi o yapacak ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne kadar gereksiz baslik ve muhabbet.. Daha cok calisalim sebeplerini ogrenelim ki bizde ayni hatalari yapmayalim. Tekrardan buyuk gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kesin Fo dusurmustur ucagi. Tobe tobe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carsaf ~ 9 yıl önce
Biseyin carsafa dolasmasi nedir?Bilmeyen bi surru inek ogrenmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birincisi yardimci pilot degil 2.pilot.ikinciside 2 side Kaptan fakat biri commander.ayni isi yapiyorlar Ama son karar mercigi odur.hatta cogu artik f/o nun fikrinide alarak emergency bi durumda operasyonu daha safe hale getiriyor ki aklin akildan ustun oldugunu goruyoruz.sizin gibi bilip bilmeden konusan ukala insanlar yuzunden bu canim ulke yerinde sayiyor.1 konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan tek millet biziz.bu ulkeyi terkedin gidip gelismis ulkeleri cokertin de turkiye biraz ileriye gitsin.hadi kaybolun.airbus captain

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
yardımcı pilot ne oluyor sevgili editör? mesela kaptan yorulduğunda lövyeyi tutuyor, arada kaptanın terini falan siliyor susayınca su veriyor dimi. hatta kaptanın uykusu gelince muhabbet açıyor ki kaptan uyumasın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun ~ 9 yıl önce
2.pilotun fransız olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ammada yorum var ha vay anasını bu ne yav ağzı olan Konuşuyor alakalı alakasız bekleyin biraz daha sabredin. Olay sırasında her ikiside kokpitte görevlerini yerine getiriyorlardı biri diğerinin ne yaptığını veya ne yapacağını seyretmiyordu. Sabredin biraz daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olacak işte ~ 9 yıl önce
Amsterdam'da da kaptan pilot gaz kolunu itmiş itmiş ama olmamış. Yok yardımcı yok kaptan, bu işleri bırakın. En öndeki iki koltuktan birisine oturmaya hak kazanmışsa pilot pilottur. Bu olaydan çıkacak derse odaklanın ki inşallah bir daha olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
F/O KARDEŞLERİM BU TÜR HABERLERE YAPILAN YORUMLARI ÜZERİNİZE ALMAYINIZ LÜTFEN. AKSİ TAKDİRDE ZAYIF YÖNÜNÜZÜ ORTAYA KOYMUŞ OLURSUNUZ Kİ BU SİZE YAKIŞMAZ.ELBETTE Kİ UÇTUĞUNUZ UÇAĞI EN AZ KAPTAN KADAR UÇURABİLİRSİNİZ. UÇAK KAZALARI SADECE BİR KİŞİNİN HATASI SONUCU OLUŞMAZ. SADECE UÇURANLARIN HATASIDA OLMAZ.KAZA BİR ÇOK HATALAR SİLSİLESİ SONUCU OLUR.YÖNETİMDEN, PLANLAYANDAN,YER EKİBİNDEN,KONTROL UNSURLARINDAN,METEOROLOJİDEN,YORGUNLUKTAN, RAHATSIZLIKTAN,VS. KAYNAKLANAN BİR ÇOK SEBEP VARDIR.ANCAK İŞİN DIŞINDAKİ KİŞİLERİN KAZANIN SEBEBİNİ MUTLAKA UÇANLARA BAĞLAMAK GİBİ BİR ALIŞKANLIĞI VARDIR.KİM NE DERSE DESİN ,LÜTFEN YORUMLARINIZI BİRBİRİNİZİ ÜZMEDEN VE BU HUSUSU GÖZARDI ETMEDEN ANLAYIŞLA YAPINIZ, SAYGILAR. KAPTAN X

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000