12 Mart 2024, Salı 23:46:45

THY Türkleri Meksika uçuşlarına almıyor iddiası

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda, İstanbul'dan Meksika'ya gitmek isteyen ve tüm evrakları hazır Türk vatandaşlarının THY uçuşlarına kabul edilmediği iddia edildi.
  • Yeni bir olaymış gibi burada anlatıyorsunuz. Köyünden hiç çıkmamış yolcu bile denk geldi, 1 hafta önce pasaport çıkartıp gelmiş uçağa daha Türkçe bile konuşamıyor. Tatile gidiyorlarmış Cancun’a :)) Şaka bir yana Tis’den ne haber ?
  • Bilip bilmeden yorum yapmayın Çok bilmişler düğün için gidiyordum uçağa alınmadım
  • İnsan kaçaklığı yapmak suç mu kardeşim :)
  • Aslında Air France uçuşa almıyor, gidemeyenler de THY ile gidip kaçıyor. O alinmayanlarin belgeleri tam falan değil. Tertemiz pasaportla online Meksika vizesi almış, belli ki kaçmaya gidiyor. Havayolu da tazminat ödememek için bindirmiyor, gayet de normal.
  • Acı ama gerçek. Kaçan kaçana! Mexican wave gibi sonu yok .
  • Niye alsınki adamlar amerikaya kaçmak için gidiyorlar..defalarca meksikadan deporte olmuş yolcuyu bile bile niye alsın
  • İşte kıskanılan,gıpta edilen, korkulan ülkenin ve vatandaşlarının durumu.Avrupa'da da ilticada afgan, suriyeliden sonra üçüncü sıradayız. Bu insanların içinde eğitimli,meslek sahibi,bilgili insanlar da var. İnad vs riskinden dolayı artık direk Meksika üzerinden değil Brezilya, Arjantin'den diğer Latin ülkelerine geçerek Meksika'ya oradan da Abd'ye geçmeye çalışan insanımız varsa bu onların değil doktor,hemşirelere giderlerse gitsinler diyen ve bu zihniyete oy verip duranların suçu ve vebali...
  • her hafta Kontuar da görev yaparım bazen karşılarım 50 deporte yolcu vardı hepsi Şark Kurnazı Türk şimdi bu sayıya sınır geldiği için uğraşmak istemiyorlar
  • Thy bildiğin 3. Dünya ülkesi bir havayolu şirketi olarak, kendi ülkesinden kaçmak isteyenleri taşıyan dandik bir şirket seviyesine düşmüş. Ne büyük bir ayıp!
  • Arkadaşlar bende o yollarla Tr den kurtulmuş bir Türküm. Türkiye bir cinnet ülkesi. Burada hayat tabiki çalışmazsan kolay değil. Ama hiç olmazsa adalet var, sistem işliyor ve çalışmak isteyene bolca iş var. Tr cehenneminden kurtulmak isteyenlere tavsiyem o tımarhaneden bir an önce kurtulmanız.

Habertürk'te yer alan habere göre; Bir süredir sosyal medyada İstanbul'dan Meksika'ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının İstanbul Havalimanı'nda check-in sırasında tüm evrakları hazır olmasına rağmen uçuşa kabul edilmediği iddiaları dolaşıyor. Türk Hava Yolları'nın yolcuları kabul etmediği öne sürülüyor, bu iddialara THY'den henüz yanıt gelmedi.

UÇAKLA GİDENLER E-VİZE ALABİLİYOR

Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika'ya seyahat edecek Türk vatandaşları, 30 gün süreyle geçerli tek girişli e-vizelerini internet üzerinden alabiliyor.

İSTANBUL-MEKSİKA HATTIDA HAFTADA 11 UÇUŞ

THY'nin Meksika'nın başkenti Mexico City'e Şubat ayında haftalık 11 bulunuyordu, Mart ayında da uçuş sayısı aynı şekilde. İstanbul'dan Mexico City'e her gün 1 uçuş ya da 2 uçuş bulunuyor. Mexico City'den İstanbul'a ise günde en az 1 sefer bulunurken, bazen sefer sayısı 4'e kadar çıkıyor. Meksika'nın Cancun şehrine de haftalık 11 uçuş var.

Türk yolcuların kabul edilmediği iddiaları, son dönemde ABD'den Meksika'ya gitmek isteyen göçmen sayısındaki artışı ve Türkiye'den Meksika'ya göç eden kişi sayısını da akıllara getirdi.

ABD-MEKSİKA SINIRINDAN KAÇAK GEÇİŞLER ARTIYOR

Öncelikle Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre, 2023 yılında Meksika'dan ABD'ye 2 milyonu aşkın düzensiz göçmen gitti. ABD-Meksika sınırından yasal veya yasa dışı geçiş girişiminde bulunan göçmenlerin çoğunluğunu Latin Amerika ülkeleri vatandaşları oluştururken, ABD'ye geçen Türk vatandaşlarının sayısının da arttığı kaydediliyor.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Teşkilatı'nın (CBP) yayımladığı verilere göre, ABD'ye geçen Türk vatandaşlarının sayısı 2021 yılında 4 bin 989 iken, 2022 yılında bu sayı 19 bin 470'e yükseldi. 2023 yılında ise 18 bin 986 kişi ABD'ye geçti. 2024 başında bu yana ise 6 bin aşkın Türk vatandaşı sınırı geçtiği belirtildi. 

THY Türkleri Meksika uçuşlarına almıyor iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Sanki ~ 2 ay önce
Yeni bir olaymış gibi burada anlatıyorsunuz. Köyünden hiç çıkmamış yolcu bile denk geldi, 1 hafta önce pasaport çıkartıp gelmiş uçağa daha Türkçe bile konuşamıyor. Tatile gidiyorlarmış Cancun’a :)) Şaka bir yana Tis’den ne haber ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birkan ~ 2 ay önce
Bilip bilmeden yorum yapmayın Çok bilmişler düğün için gidiyordum uçağa alınmadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 2 ay önce
İnsan kaçaklığı yapmak suç mu kardeşim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre Dino ~ 2 ay önce
Aslında Air France uçuşa almıyor, gidemeyenler de THY ile gidip kaçıyor. O alinmayanlarin belgeleri tam falan değil. Tertemiz pasaportla online Meksika vizesi almış, belli ki kaçmaya gidiyor. Havayolu da tazminat ödememek için bindirmiyor, gayet de normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 2 ay önce
Acı ama gerçek. Kaçan kaçana! Mexican wave gibi sonu yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Apo ~ 2 ay önce
Niye alsınki adamlar amerikaya kaçmak için gidiyorlar..defalarca meksikadan deporte olmuş yolcuyu bile bile niye alsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suçlu belli ~ 2 ay önce
İşte kıskanılan,gıpta edilen, korkulan ülkenin ve vatandaşlarının durumu.Avrupa'da da ilticada afgan, suriyeliden sonra üçüncü sıradayız. Bu insanların içinde eğitimli,meslek sahibi,bilgili insanlar da var. İnad vs riskinden dolayı artık direk Meksika üzerinden değil Brezilya, Arjantin'den diğer Latin ülkelerine geçerek Meksika'ya oradan da Abd'ye geçmeye çalışan insanımız varsa bu onların değil doktor,hemşirelere giderlerse gitsinler diyen ve bu zihniyete oy verip duranların suçu ve vebali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TeGeSe ~ 2 ay önce
her hafta Kontuar da görev yaparım bazen karşılarım 50 deporte yolcu vardı hepsi Şark Kurnazı Türk şimdi bu sayıya sınır geldiği için uğraşmak istemiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil A320 ~ 2 ay önce
Thy bildiğin 3. Dünya ülkesi bir havayolu şirketi olarak, kendi ülkesinden kaçmak isteyenleri taşıyan dandik bir şirket seviyesine düşmüş. Ne büyük bir ayıp!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçak Türk ~ 2 ay önce
Arkadaşlar bende o yollarla Tr den kurtulmuş bir Türküm. Türkiye bir cinnet ülkesi. Burada hayat tabiki çalışmazsan kolay değil. Ama hiç olmazsa adalet var, sistem işliyor ve çalışmak isteyene bolca iş var. Tr cehenneminden kurtulmak isteyenlere tavsiyem o tımarhaneden bir an önce kurtulmanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000