24 Mayıs 2024, Cuma 14:43:12

THY onlarca uçağını yerde tutmak zorunda kalacak!

Türk Hava Yolları, 2025'e Kadar 45 Uçağını Yerde Tutmak Zorunda Kalacak
  • Hırsız turk havayolari bilet iptaline ödediğin paranın yüzde 10 geri ödüyor tam bir dolandırıcı kurum birahane turk hava yolu ile uçmak yok bizleri reis bilet satıp yöneticileri 350 bin mais oluyorlar tam bir fiyasko.
  • Alma masumlarin ahini cikar aheste aheste. Allah in sopasi yok ki!
  • Sofrasına elini uzatırsan öyle olur böyle olur uçaklar yerde yatar….
  • CFM yerine PW satın alma kararını veren yöneticilerimizi hangarda görmek isteriz…
  • Thy ye ihanet ederek bu motor tiplerini alan veya almasini saglayan hain kimdir? Ne cikar ortakligi var??? Konu arastirildimi? Sorumlular cezalandirildimi???
  • Belli olan konuyu taze öğrenen airport haber ekibine teşekkürler
  • CHP li Millet Vekilleri Bu İşe el atmalı Meclise Soru Önergesi Sunmalı Her Ne Kadar Dernek Vakıf Üyeleri Olsada Yönetim de Değişim Şart Oda Başkanı, Üniversite Hocası artık Bunlar Malulen Emekli Olacak Duruma Gelmiş Kişiler Yeni Genç Nesil Yönetime Gelmeli
  • kartal imam hatip tayfa hesap verecek mi ?
  • airbus problemleri.. bitmek tükenmek bilmeyen...
  • Evet, NEO´larin motor´larinda sorunlar cikabliyor. Ama unutmayalimki, NEO´lar sessiz, Avrupa´daki meydanlara, gece ucus yasagina ragmen, geceleyin de ucabiliyorlar. Ekrem baskanin dikkatine. Umarim Istanbul´a ugradigimda, bana da bir beles kebap ceker herhalde.

Türk Hava Yolları (THY), 2025 yılına kadar 40 ila 45 adet Airbus A320 Neo ve A321 Neo model uçağını yeni zorunlu hale getirilen PW1100G motor incelemeleri nedeniyle yerde tutmak zorunda kalacak. THY Genel Müdür (Mali) Yardımcısı / Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker'in açıklamalarına göre, bu karar Pratt & Whitney motor üreticisinden alınan en son bilgilere dayanarak alındı.

BEKLENENDEN FAZLA UÇAK ETKİLENEBİLİR!

Flightglobal portalının haberine göre, Pratt & Whitney tarafından üretilen PW1100G motorlarında yapılan son değerlendirmeler, THY'nin beklenenden daha fazla sayıda uçağını bakıma almasını gerektiriyor. Şirketin son bilgileri dikkate alarak, mevcut sorunların boyutunu yeniden değerlendirdiği belirtildi.

THY, düşük maliyetli iştiraki AJet ile birlikte toplamda 66 adet Airbus A320 Neo ve A321 Neo uçağına sahip. Bu uçakların neredeyse üçte ikisi, yapılacak olan motor incelemeleri nedeniyle belirli dönemlerde uçuş operasyonlarından çekilecek. Bu durum, THY'nin uçuş planlamasını ve operasyonel kapasitesini önemli ölçüde etkileyecek.

MÜMKÜN OLAN EN AZ AKSAMA İLE YOLA DEVAM EDİLECEK

Murat Şeker, yaşanan bu gelişmenin THY'nin operasyonlarını nasıl etkileyeceğini ve bu süreçte nasıl bir strateji izleneceğini detaylandırmadı. Ancak, bu tür zorunlu bakım ve incelemelerin, havayolu şirketlerinin operasyonel esnekliklerini ve uçuş güvenliğini sağlamak adına kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

THY'nin bu süreçte, bakım ve inceleme gerekliliklerini yerine getirirken yolcularına mümkün olan en az aksama ile hizmet vermeye devam edeceği öngörülüyor. Şirket, gerekli bakımlar tamamlandıktan sonra, tüm filosunu tekrar tam kapasiteyle işletmeyi hedefliyor.

Bu gelişme, havacılık sektöründe bakım ve güvenlik standartlarının ne kadar sıkı ve gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. THY'nin bu zorunlu bakım süreci, benzer durumlarla karşılaşabilecek diğer havayolu şirketleri için de örnek teşkil edebilir.

Türk Hava Yolları, 2025 yılına kadar sürecek bu bakım sürecini başarıyla yöneterek, yolcularına güvenli ve kaliteli hizmet sunmayı sürdürmeyi amaçlıyor.

©AirportHaber.com

THY onlarca uçağını yerde tutmak zorunda kalacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Hüseyin ~ 22 gün önce
Hırsız turk havayolari bilet iptaline ödediğin paranın yüzde 10 geri ödüyor tam bir dolandırıcı kurum birahane turk hava yolu ile uçmak yok bizleri reis bilet satıp yöneticileri 350 bin mais oluyorlar tam bir fiyasko.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapitano ~ 23 gün önce
Alma masumlarin ahini cikar aheste aheste. Allah in sopasi yok ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personelin ~ 23 gün önce
Sofrasına elini uzatırsan öyle olur böyle olur uçaklar yerde yatar….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 23 gün önce
CFM yerine PW satın alma kararını veren yöneticilerimizi hangarda görmek isteriz…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilindigi halkde ~ 23 gün önce
Thy ye ihanet ederek bu motor tiplerini alan veya almasini saglayan hain kimdir? Ne cikar ortakligi var??? Konu arastirildimi? Sorumlular cezalandirildimi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 23 gün önce
Sakin ol şampiyon
Yıllardır ~ 23 gün önce
Belli olan konuyu taze öğrenen airport haber ekibine teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet POLATALEMDAR ~ 23 gün önce
CHP li Millet Vekilleri Bu İşe el atmalı Meclise Soru Önergesi Sunmalı Her Ne Kadar Dernek Vakıf Üyeleri Olsada Yönetim de Değişim Şart Oda Başkanı, Üniversite Hocası artık Bunlar Malulen Emekli Olacak Duruma Gelmiş Kişiler Yeni Genç Nesil Yönetime Gelmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turan ~ 22 gün önce
Chp nete el atmalı onu anlamadık.onlsrın doğru işi varmı
hesap ? ~ 23 gün önce
kartal imam hatip tayfa hesap verecek mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asilere cevap ~ 22 gün önce
Yorum yapan..!Hesabı acaba siz de Allah'a verebilecek şekildemi yaşıyorsunuz da.! Böyle yorum yapmak curetinde bulunuyor sunuz.? Diye sormazlar mi adama.? Niyetiniz farklı olunca Allah'ın adaleti mi ön plana çıkıyor çapsızlar..?
klask ~ 23 gün önce
airbus problemleri.. bitmek tükenmek bilmeyen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klask a ~ 23 gün önce
Boeing’çi çok dikkat çekiyorsun
Bruh ~ 23 gün önce
Boeing problemleri çok bitiyor sanki. Ayrıca motor üreticisinin sorunu bu.
Tuncay DENIZ ~ 23 gün önce
Evet, NEO´larin motor´larinda sorunlar cikabliyor. Ama unutmayalimki, NEO´lar sessiz, Avrupa´daki meydanlara, gece ucus yasagina ragmen, geceleyin de ucabiliyorlar. Ekrem baskanin dikkatine. Umarim Istanbul´a ugradigimda, bana da bir beles kebap ceker herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000