09 Mayıs 2024, Perşembe 11:18:51

Tailwind'e "Uçuş Yasağı" Söz Konusu Değil

Avrupa Birliği tarafından Tailwind'e uçuş yasağı getirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Ayrıntılara AirportHaber ulaştı.
  • Avrupa'dan ya da EuroControl'den Kaliningrad uçuşları için izin alınmadığına göre, size izni kim vermedi? Türkiye mi Rusya mı? Rusya kendi bacağına sıkıp uçmak isteyene yaptırımlar nedeniyle izin vermemezlik etmeyeceğine, Türkiye'de yaptırımları fiilen desteklemediğine göre, kimden izin istediniz de alamadınız diye sorası geliyor insanın. AirportHaber'in bence sorması gereken buydu açıklamayı aldıklarında.

Avrupa Birliği tarafından Tailwind'e uçuş yasağı getirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Ayrıntılara AirportHaber ulaştı.

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan haberlerde İstanbul merkezli hava yolu şirketi Tailwind'e uçuş yasağı getirildiği iddiaları yer almıştı. Söz konusu durumun uçuş yasağı ile alakalı olmadığı ortaya çıktı.

"UÇUŞ YASAĞI" SÖZ KONUSU DEĞİL

AirportHaber'in şirket kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Tailwind Havayolları'nın tur operatörlerinin talebi doğrultusunda Antalya-Kaliningrad'a uçuş gerçekleştirmek için başvuru yaptığı öğrenildi. Ancak Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle şirketin söz konusu hatta sefer gerçekleştirmesi için uçuş izni verilmediği belirtildi.

Bu durumun şirkete "uçuş yasağı getirildi" şeklinde yansıtılmasının doğru olmadığı yalnızca Kaliningrad'a sefer düzenlemesiyle ilgili izin çıkmadığı ve Tailwind'in mevcut operasyonlarına sorunsuz bir şekilde devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

©AirportHaber.com

Tailwind'e "Uçuş Yasağı" Söz Konusu Değil

Yorumlar

Soru basit ~ 9 gün önce
Avrupa'dan ya da EuroControl'den Kaliningrad uçuşları için izin alınmadığına göre, size izni kim vermedi? Türkiye mi Rusya mı? Rusya kendi bacağına sıkıp uçmak isteyene yaptırımlar nedeniyle izin vermemezlik etmeyeceğine, Türkiye'de yaptırımları fiilen desteklemediğine göre, kimden izin istediniz de alamadınız diye sorası geliyor insanın. AirportHaber'in bence sorması gereken buydu açıklamayı aldıklarında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000