23 Mayıs 2024, Perşembe 11:44:15

Nijerya, THY'ye yaptırım uygulamaya mı hazırlanıyor?

Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA), Türk Hava Yolları (THY) ile yaşanan kriz nedeniyle yaptırım uygulama niyetini açıkladı.
  • uçaklara mızrak atan adamların ülkesinde ne işiniz var bi ülkeden de eksik kalın
  • Anında keserim uçuşları,burunları sürtüp tk nın ayağına gelip ağlayana kadar ve bunlara şartlarımız şunlardır(personel kontrolü,sefer saatleri,ekstra güvenlik önlemleri vs.) sağlam bir sözleşme imzalatana kadar uçuşları açmamak lazım.Tk yönetimi birşeyi atlıyor,okey güzel para kazandıran bir hat olmasına karşın,bu hamleleri yapmadiğinizda uzun vadede kaybınız çok oluyor,orada size rakip dahi olacak bir kimse yok,bu fırsatın iyi değerlendirilip,hır gür olmadan ağırlığınızı koymanızı tavsiye ederim.Az gelişmiş bir medeniyete çok ileri seviye hizmet verirsen problem yok,ama taşkınlık çıkarırsa cezasının kesilmesi gerek kim olursa olsun.Burda ki herkes sizin haklı onların haksız olduğunu biliyor,TK kudretinden hiçbir şey eksiltmiş olmaz bir süre uçuşları keserek.Nacizane.
  • Biz satın almada çalışırken firmamız icin 1 USD nin hesabini yapıyoruz bu yamyamlar 600 bin USD hangi cüret ile zarara ugratir , yolsuzluk yapar.Lutfen bunun hesabını sorun kat kat fazlasını talep edin
  • Tabikide nijerya insanı kadar paragöz insanlar haksızlar çalarlar yaparlar herşeyi ama burada çalışan Türkler evlerine nasıl dönecek uçak kalkmazsa
  • Tk kendi personelime neler neler yapıyor. Allah’ın Nijeryalı’sına mı zararı dokunmayacak? Ah siyasal İslamcılar ahhh! Çok vebal aldınız.
  • Adam elinde mizrakla posta koyuyor. Adamsiniz.
  • Haber etkili ama içeriğini de yazsaydın. Neden çıkarıldığını ben söyliyim. 600 bin dolar yolsuzluktan çıkarıldılar.
  • Yönetim kurulu üyelerinin bile işten çıkarılmaların sebebini bilmeden önlerine gelen kağıtşarı imzalamaları!!!!
  • Her sene aynı şey yok büyük uçak gönderin yok şu saatte gelin yok check in bagaj kapasitesini arttırın daha çok para verin doymaz Nijeryalı.. Kesin uçuşları kapıda da gümrük tam arama yapsın o zaman Nijerya CB’sini görürüm, kaç tane oğlu sınırdan geçebilecek bakalım..
  • Hıç kimseyi haksız yere işten çıkarmadı. Kimse axitasyon yapmasın. Hatta haketmeyen birsürü goygoycu çalışıyor. İnsan olan, namusuyla çalışana her zaman sahip çıkmıştır bu şirket.

Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA), Türk Hava Yolları (THY) ile yaşanan kriz nedeniyle yaptırım uygulama niyetini açıkladı. THY'nin son dönemde gerçekleştirdiği işten çıkarmalar Nijerya'daki çalışanları da etkiledi ve bu durum Nijeryalı yolcuların mağdur olmasına yol açtı.

Nijeryalı Yolcuların Mağduriyeti ve İşçi Protestoları

NCAA, Lagos'taki Murtala Muhammed Havalimanı'nda 24 saatten fazla mahsur kalan Nijeryalı yolcular nedeniyle THY'ye yaptırım uygulama niyetini duyurdu. Nijerya İşçi Sendikası (NLC), 21 Mayıs'ta Lagos'ta bazı üyelerinin işten çıkarılması üzerine THY'yi protesto etti. Protestoların ardından NCAA sözcüsü Michael Achimugu, THY yolcularının havalimanında mahsur kaldığını ve havayolunun onları İstanbul'a taşımayı reddettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tinubu'dan Talimat

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijeryalı yolcuların haklarının korunması için NCAA'ya, Nijerya Federal Havalimanları Otoritesi'ne (FAAN) ve diğer ilgili kurumlara talimat verdi. NCAA sözcüsü Achimugu, THY ile havacılık sendikaları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 300'den fazla yolcunun etkilendiğini ve havayolunun salı gününden perşembe gününe kadar Nijerya'ya kalkış ve varış uçuşlarını iptal ettiğini söyledi.

NCAA'dan Sert Tepki

Achimugu, Federal Hükümet ve ilgili kurumların Nijeryalı yolcuların haklarını ihlal eden herhangi bir havayolu şirketine karşı gerekli tüm önlemleri alacağını vurguladı. NCAA Genel Müdürü Chris Najomo, sanal ortamda gerçekleştirilen bir toplantıda, THY Nijerya Müdürü ile sendikaları uzlaştırmaya çalıştı. Ancak, yolcuların hala havalimanında mahsur kalması nedeniyle NCAA, THY'ye sert cezalar ve yaptırımlar uygulamaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Yaptırım ve Ceza Uyarısı

NCAA sözcüsü Achimugu, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttüklerini ve THY'nin operasyonlarının havacılık sendikaları tarafından gözlenmesi nedeniyle Lagos Havalimanı'ndan uçuş gerçekleştirememesiyle ilgili koşulları araştırdıklarını söyledi. Nijeryalı yolcuların haklarının ihlal edilmemesini sağlama konusunda kararlı olduklarını ifade eden Achimugu, THY'nin suçlu bulunması halinde yönetmeliklerinin 17. Bölümünün ilgili bölümlerini uygulayacaklarını ve gerekli cezaları vereceklerini açıkladı.

Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi, THY'nin Nijeryalı çalışanlarını işten çıkarması ve Nijeryalı yolcuların mağduriyeti nedeniyle ciddi yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Tinubu'nun talimatları doğrultusunda, NCAA ve diğer ilgili kurumlar, yolcuların haklarını korumak için tüm gerekli önlemleri alacak. THY'nin suçlu bulunması halinde, yönetmeliklerin gerektirdiği cezalar uygulanacak ve bu durum, havayolu şirketi ile Nijerya arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirebilir.

Nijerya, THY'ye yaptırım uygulamaya mı hazırlanıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

uçma kardeşim ~ 23 gün önce
uçaklara mızrak atan adamların ülkesinde ne işiniz var bi ülkeden de eksik kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK nin yerinde olsam ~ 24 gün önce
Anında keserim uçuşları,burunları sürtüp tk nın ayağına gelip ağlayana kadar ve bunlara şartlarımız şunlardır(personel kontrolü,sefer saatleri,ekstra güvenlik önlemleri vs.) sağlam bir sözleşme imzalatana kadar uçuşları açmamak lazım.Tk yönetimi birşeyi atlıyor,okey güzel para kazandıran bir hat olmasına karşın,bu hamleleri yapmadiğinizda uzun vadede kaybınız çok oluyor,orada size rakip dahi olacak bir kimse yok,bu fırsatın iyi değerlendirilip,hır gür olmadan ağırlığınızı koymanızı tavsiye ederim.Az gelişmiş bir medeniyete çok ileri seviye hizmet verirsen problem yok,ama taşkınlık çıkarırsa cezasının kesilmesi gerek kim olursa olsun.Burda ki herkes sizin haklı onların haksız olduğunu biliyor,TK kudretinden hiçbir şey eksiltmiş olmaz bir süre uçuşları keserek.Nacizane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 25 gün önce
Biz satın almada çalışırken firmamız icin 1 USD nin hesabini yapıyoruz bu yamyamlar 600 bin USD hangi cüret ile zarara ugratir , yolsuzluk yapar.Lutfen bunun hesabını sorun kat kat fazlasını talep edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolpaçino ~ 25 gün önce
Tabikide nijerya insanı kadar paragöz insanlar haksızlar çalarlar yaparlar herşeyi ama burada çalışan Türkler evlerine nasıl dönecek uçak kalkmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk Kapitano ~ 25 gün önce
Tk kendi personelime neler neler yapıyor. Allah’ın Nijeryalı’sına mı zararı dokunmayacak? Ah siyasal İslamcılar ahhh! Çok vebal aldınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fahrettin ~ 24 gün önce
THY nın siyasetle ne alakası var? olay 600.000 dolarlık bilet dolandırıcılığı yapmışlar THY ye Nijerli çalışanlar, anladın siyasetle hükümetle ne alakası var? derdiniz düşmanlığının İslam müslümanlar Artık alışın müslüman ülkesi burası, yok olmazsa uçak orda
TTT ~ 23 gün önce
İslamla ne alakası var la
Helal lan ~ 25 gün önce
Adam elinde mizrakla posta koyuyor. Adamsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoldan geçen ~ 25 gün önce
Haber etkili ama içeriğini de yazsaydın. Neden çıkarıldığını ben söyliyim. 600 bin dolar yolsuzluktan çıkarıldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşin ilginç tarafı ~ 25 gün önce
Yönetim kurulu üyelerinin bile işten çıkarılmaların sebebini bilmeden önlerine gelen kağıtşarı imzalamaları!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klasik Nijerya ~ 25 gün önce
Her sene aynı şey yok büyük uçak gönderin yok şu saatte gelin yok check in bagaj kapasitesini arttırın daha çok para verin doymaz Nijeryalı.. Kesin uçuşları kapıda da gümrük tam arama yapsın o zaman Nijerya CB’sini görürüm, kaç tane oğlu sınırdan geçebilecek bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 25 gün önce
Hıç kimseyi haksız yere işten çıkarmadı. Kimse axitasyon yapmasın. Hatta haketmeyen birsürü goygoycu çalışıyor. İnsan olan, namusuyla çalışana her zaman sahip çıkmıştır bu şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anten misin ~ 25 gün önce
Goygoycularla işini yaptığı halde işten atılanları bir mi tutuyorsun?
Turkoglu Turk ~ 24 gün önce
Yalan soyleme,ben de THY'de senelerce calistim.THY namusu ile calisana degil,torpili olana arka cikmis bir kurulustur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000