22 Mayıs 2020, Cuma 16:56:26

Kazadan hemen önce çekilen fotoğraflar dikkat çekti

Pakistan Hava Yolları’nın PK8303 sefer sayılı A320 tipi uçağı Karaçi kentinde düşmüş ve ilk belirlemelere göre uçakta bulunan 91 yolcu ve 7 mürettebattan hayatta kalan olmamıştı. Kazadan hemen önce çekilen fotoğraflarda motorlarda is lekeleri olduğu görüldü.
  • Ucagin 5 milde 3700 feette 25L ils a capture oldugu, atc ye inebileceklerini soyledikleri ve yaklasma ve inise yoneldigi, ancak yaklasma sonrasi go around yaptiklari, pist orta hizalarinda motor surtme izleri bulundugu, pilotun go around yaptiklari ikazi ve ve yaklasma yapma talebi ve daha sonra motorlari kaybedip dustugu, havanin mukemmel oldugu..
  • Merhaba, NLG ( nose landing gear) up inis yapiyorlar fakat once sol motoru sonra sag motoru piste vuruyorlar, mutakiben pas geciyorlar , iki motoru birden kaybediyorlar sonrasi malum. Allah hic bir ucucuya kaza bela vermesin. Ucan arkadaslar iyi bilir non normal situation ne oldugunu. Unutulmamasi gereken kural, 1) Aviate 2) Navigate 3) Communicate Altin kural, whatever happens just fly your airplane.
  • Başka bir sebep var gibi bir his oluyor ama motordan dolayı düşmüş.Çok kötü bir durum cidden.O anda bir şey yapılamayabilir ama uçuş öncesi ve sonrası önlemler arttırılabilir.
  • Bazı geri kalmış ülkelerdr havacılık olmamalı.Cidden adamların ülke bitik yada fakirler havacılık neyinize.Pakistan Hindistan Iran Afrika ulkeleri vs bircok ulkede olmamalı.
  • Hani süperdi airbus? Hiç sorun yaşamaz dı? Bir değil iki motoru birden durdu, yani bu ne demek olduğunu pilot ve teknik arkadaşlar bilir. Onun için boş konuşmamak lazım. Son yaklaşma da iki motorunun durması çok zor bir ihtimal olmasına rağmen airbus bunu başardı.
  • Pilot ya da vs. degilim sadece ongorulerimi yaziyorum, Dusus aninda burun yukari dogru bakiyor, ya otomatik pilot stall’a girmeden indiriyor yada kontrol kaybedilmemis pilotlar indiriyor ama motorlar itis gucu vermiyor gibi gorunuyor, zemin duzluk olsaydi muhtemelen cok sert bi inis gerceklestirirdi belki de bu kadar can kaybi yasanmayabilirdi. Eger pilotlarin kontrolunde inis gerceklestiyse uerlesim yerlerinden kacamamalarinin bir cok nedeni olabilir, duzluk bi uer olmamasi, karar vermede gec kalmak, manevra icin yeterli hizda olmamak, vb.
  • eğer motorların altındaki görüntü is ise teknisyenler bilir benimki tamamen tahmin 2 motorun aynı anda devre dışı kalması sanki yakıtı bitmiş gibi tabiki tahmin
  • Açılmış
  • RAT devreye girmis
  • Motor arizasi ise cok dikkatli incelenmeli her ucagin basina gelebilir

Pakistan Hava Yolları’nın PK8303 sefer sayılı A320 tipi uçağı Karaçi kentinde düşmüş ve ilk belirlemelere göre uçakta bulunan 91 yolcu ve 7 mürettebattan hayatta kalan olmamıştı.

Kule ile pilot arasındaki görüşmelerde, pilotun motor arızası yaşadıklarını bildirmesinin  ardından düştüğü belirlendi. Uçağın düşmeden önceki fotoğrafları da bulundu. Buna göre Airbus 320 tipi uçağın motorlarındaki is lekeleri dikkat çekti.

İşte kazadan hemen önce çekilen o fotoğraflar:





©️AirportHaber

Kazadan hemen önce çekilen fotoğraflar dikkat çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Anlatilmayan ~ 4 yıl önce
Ucagin 5 milde 3700 feette 25L ils a capture oldugu, atc ye inebileceklerini soyledikleri ve yaklasma ve inise yoneldigi, ancak yaklasma sonrasi go around yaptiklari, pist orta hizalarinda motor surtme izleri bulundugu, pilotun go around yaptiklari ikazi ve ve yaklasma yapma talebi ve daha sonra motorlari kaybedip dustugu, havanin mukemmel oldugu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 4 yıl önce
Merhaba, NLG ( nose landing gear) up inis yapiyorlar fakat once sol motoru sonra sag motoru piste vuruyorlar, mutakiben pas geciyorlar , iki motoru birden kaybediyorlar sonrasi malum. Allah hic bir ucucuya kaza bela vermesin. Ucan arkadaslar iyi bilir non normal situation ne oldugunu. Unutulmamasi gereken kural, 1) Aviate 2) Navigate 3) Communicate Altin kural, whatever happens just fly your airplane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 4 yıl önce
Başka bir sebep var gibi bir his oluyor ama motordan dolayı düşmüş.Çok kötü bir durum cidden.O anda bir şey yapılamayabilir ama uçuş öncesi ve sonrası önlemler arttırılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasak ~ 4 yıl önce
Bazı geri kalmış ülkelerdr havacılık olmamalı.Cidden adamların ülke bitik yada fakirler havacılık neyinize.Pakistan Hindistan Iran Afrika ulkeleri vs bircok ulkede olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalama ~ 4 yıl önce
Bu isten anlamadigin belli...havacilikta buyuk konusulmaz..bari bunu ogren...
Öylebiri ~ 4 yıl önce
Hindistan'da 1 milyondan fazla milyoner var.
Uğur ~ 4 yıl önce
İran balistik füzeyle sahip pakistansa atom bombasına, hindistan 15 yıl sonra dünyanın en büyük 2. Ekonomisi olacallk
Mushak ~ 4 yıl önce
Pakistan, İran, Hindistan dediğin ülkelerde havacılık küçümsenecek bir düzeyde değil, bu ülkeler kendi uçaklarını üretiyor dikkat edilirse...
Airbus ~ 4 yıl önce
Hani süperdi airbus? Hiç sorun yaşamaz dı? Bir değil iki motoru birden durdu, yani bu ne demek olduğunu pilot ve teknik arkadaşlar bilir. Onun için boş konuşmamak lazım. Son yaklaşma da iki motorunun durması çok zor bir ihtimal olmasına rağmen airbus bunu başardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemi ~ 4 yıl önce
Airbus mükemmel diye bir şey yok. Ama bu sıralar Boeing den iyi olduğu kesin. Son olarak bakımlar nasıl yapıldı ve kaza raporunu görmek lazım
320 ~ 4 yıl önce
Tıpkı 2009'daki US Airways 1549 sayılı sefer gibi...
Yanlış go-around ~ 4 yıl önce
İniş takımları olmadan iniş yapıp motoru sürtüp, bir de pas geçmişler. Motorların suçu olmasa gerek...
Emre ~ 4 yıl önce
Airbus Süper değil ve diğer firmaların süper olmadığı gibi. Landing Gear kapalı bir şekilde indiği için motorlar piste sürttü (yukarıdaki fotoğrafta motorların altına bakabilirsiniz) ve ATC pas geç dediğinde ikinci deneme için pisti hizalayacağı sırada, motorlar 1. denemede piste sürttüğü için durdu.
Ongorucu ~ 4 yıl önce
Pilot ya da vs. degilim sadece ongorulerimi yaziyorum, Dusus aninda burun yukari dogru bakiyor, ya otomatik pilot stall’a girmeden indiriyor yada kontrol kaybedilmemis pilotlar indiriyor ama motorlar itis gucu vermiyor gibi gorunuyor, zemin duzluk olsaydi muhtemelen cok sert bi inis gerceklestirirdi belki de bu kadar can kaybi yasanmayabilirdi. Eger pilotlarin kontrolunde inis gerceklestiyse uerlesim yerlerinden kacamamalarinin bir cok nedeni olabilir, duzluk bi uer olmamasi, karar vermede gec kalmak, manevra icin yeterli hizda olmamak, vb.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
Pilot olmadan bu kadar öngörü:))))))hımbıl seniiiii
Sivas ~ 4 yıl önce
eğer motorların altındaki görüntü is ise teknisyenler bilir benimki tamamen tahmin 2 motorun aynı anda devre dışı kalması sanki yakıtı bitmiş gibi tabiki tahmin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RAT ~ 4 yıl önce
Açılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buco ~ 4 yıl önce
RAT devreye girmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alah rahmet eylesin ~ 4 yıl önce
Motor arizasi ise cok dikkatli incelenmeli her ucagin basina gelebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000