16 Eylül 2022, Cuma 13:04:29

İnsansız hava aracı BAHA yeniden tasarlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait bir kuruluş olan HAVELSAN AŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda BAHA insansız hava aracını yeniden tasarladı.
  • Ülkemizin en iyilerini üretmesini yürekten isteriz,en iyi saldırı,en caydırıcı savunma silahları bizde olsun,gurur duyarız elbet,ama büyüğü sonraya kaldı şu 180 milyon dolar kimlere gitti?hala sıcak konu,tek dava yok, bu kadar ucuz mu ülkeyi soğana çevirmek?
  • Çok sevindirici haber, teşekkürler..
  • (siyasetten bağımsız) ülkemizin içinde bulunduğu havacılık ivmelenmesi umut ve gurur verici. akıllı adımlar atılması dileğiyle. istikbal göklerdedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait bir kuruluş olan HAVELSAN AŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda BAHA insansız hava aracını yeniden tasarladı.

HAVELSAN AR-GE ve Mühendislik Direktörü Mehmet Onur Özçelik, BAHA insansız hava aracının HAVELSAN'ın öz kaynaklarıyla başlattığı bir proje kapsamında üretilen insansız hava aracı olduğunu söyledi.

BAHA'nın HAVELSAN'ın önemli bir projesinin bileşeni olduğunu belirten Özçelik, "BAHA ilk ortaya çıkarken yerli ve milli otopilot yazılımımızı ve sürü algoritmalarımızı test etmek için kullanılan bir platformdu. Biz bu platform üzerinde algoritmalarımızı geliştirdik. Yapılan geliştirmelerin testlerini Silahlı Kuvvetlerimizin olduğu bölgelerde gerçekleştirmek istedik ve birçok alana gittik. Bunu yapmaktaki amacımız, öncelikle Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki ihtiyacını doğru tanımlamak, görmek ve yerinde test etmekti. Bununla birlikte bu test platformunun kendisini de geliştirmiş ve daha iyi hale getirmiş olduk." dedi.

Özçelik, BAHA üzerinde çalışmaları tamamladıklarını ifade ederek, "BAHA'yı güncelledik. Şu anda yeni bir tasarım olarak tamamen farklı özelliklere sahip bir platform ile uçuş testlerimizi gerçekleştiriyoruz. Çok yakın zamanda bu platformu denemek için sahalarda olacağız. BAHA sadece Silahlı Kuvvetlerimiz için tasarladığımız bir ürün değil. Bunun yanı sıra dost ve müttefik ülkeler için de ihraç etmek istediğimiz ürünlerimizden bir tanesidir. Bu kapsamda birçok ülkeye farklı etkinliklerde ürünümüzü tanıtıyor ve bununla ilgili test ve demo faaliyetlerinde bulunuyoruz. Anlaşma imzalamak için yoğun çaba sarf ediyoruz." diye konuştu. (TRT)

İnsansız hava aracı BAHA yeniden tasarlandı

Yorumlar

Adam ~ 2 yıl önce
Ülkemizin en iyilerini üretmesini yürekten isteriz,en iyi saldırı,en caydırıcı savunma silahları bizde olsun,gurur duyarız elbet,ama büyüğü sonraya kaldı şu 180 milyon dolar kimlere gitti?hala sıcak konu,tek dava yok, bu kadar ucuz mu ülkeyi soğana çevirmek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 2 yıl önce
Çok sevindirici haber, teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 2 yıl önce
(siyasetten bağımsız) ülkemizin içinde bulunduğu havacılık ivmelenmesi umut ve gurur verici. akıllı adımlar atılması dileğiyle. istikbal göklerdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000