30 Nisan 2024, Salı 14:29:03

ESTÜ'de "Yerden Göğe" Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Kulübü tarafından Havacılık Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinden mezun olup, şu an aktif olarak belli şirketlerde çalışan konuklar ile Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Yerden Göğe” adlı etkinlik gerçekleştirildi.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Kulübü tarafından Havacılık Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinden mezun olup,  şu an aktif olarak belli şirketlerde çalışan konuklar ile 27 Nisan Cumartesi günü Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Yerden Göğe” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğin konukları  arasında; Yardımcı Pilot Mehmet Emre Ak, Ground Operation Control Centre Supervisor Sinan Ünlü, Hava Trafik Kontrolörü Nursel Sallak, Uçak Bakım Teknisyeni (B1) Hamza Talha Postallı, Uçak Bakım Teknisyeni (B2) Serkan Arslan, Kabin Memuru Ömer Uslu yer aldı.
 
Yaklaşık 450 öğrencinin katılımı ile 4 oturum şeklinde düzenlenen etkinlikte konuklar ilk oturumlarda sahneye çıkarak mezun olma, işe giriş süreçleri ve meslekleri hakkında interaktif bir sohbet gerçekleştirdiler. Daha sonrasında konuklara çeşitli oyunlar oynatıldı. Konuklar ve katılımcılar ile birlikte eğlenceli bir atmosfer oluştu. Etkinlik anında  maket uçak, uçuş, havacılık seti gibi büyük çekilişler yapıldı.
 
Etkinliğin en son oturumunda Doğaçlama Entegre Tiyatro Gösterisi ile eğlence devam etti. 
 
Etkinliğin en çok ilgi çeken yanlarından biri ise fuaye alanı oldu. Çeşitli yiyecek ve içeceklerin bulunduğu fuaye alanında, bunların yanı sıra çeşitli simülatör oyunları da mevcuttu. Gelen katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdi.
 
Havacılığın Türkiye’deki Geleceği Emin Ellerde
 
Etkinlikte konuşan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Emircan Özdemir ise yaptığı konuşmada:”Yerden Göğe etkinliği açıkçası Sivil Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen bir çok başarılı etkinliklerden birisidir. Yani  kulübümüz o kadar etkin ve o kadar aktif çalışıyor ki sektörle öğrencilerin bir araya gelmesi için çok emek sarf ediyolar. Sizlerin değerli bir kariyer haritası inşa etmeniz açısından da sorularınıza cevap bulabilmeniz adına da  çok faydalı görüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Sivil Havacılık Kulübü Başkanı İlke Sarı ise yaptığı konuşmada: "Sizlere Yerden Göğe adlı etkinliğimizden bahsetmek istiyorum.Amacımız yaşları öğrencilere yakın ve sektörde henüz yeni olan isimlerle öğrencileri bir araya getirerek mezun olduktan sonraki süreçleri öğrenerek akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermektir. 
 
Bizlerin bulunduğu sıralardan geçerek sektöre yakın zamanda atılmış abilerimizden ve ablalarımızdan mesleğe giriş hikayelerini dinlemek, taze tecrübelerine ortak olmak biz öğrenciler için oldukça yararlı olacaktır.
 
Konuklarımız arasında köklerimiz olan Anadolu Havacılık Kulübü başkanı ve devamında güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Sivil Havacılık Kulübü’nün kurucu başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve aktif ekip üyeleri bulunmaktadır. Bizler Sivil Havacılık Kulübü olarak değerli konuklarımızdan aldığımız gelenekleri, kazandığımız deneyimleri uygulayarak bir sonraki nesile aktarmaya ve havacılık sektöründe kulübümüzü temsil etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. “ifadelerini kullandı.
 
ESTÜ'de "Yerden Göğe" Etkinliği Düzenlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000