05 Kasım 2019, Salı 09:20:06

EASA'dan flaş B737MAX açıklaması

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), Boeing'in sorunlu uçağı 737MAX serisinin önümüzdeki yıl yeniden hizmete sunulacağını duyurdu.
  • B707 den kalma kabini ile 737 300 den beri gelen kuyruğu bir değiştirse hiç bir sorunu kalmaz
  • Ben bu korkuyla daha binemem ki iptal ederim biletimi maxler verilirse
  • Daha yüksek bir iniş takımı, Kanat üstünde monte edilecek acil çıkış botları ile motor eski yerine alınabilir. EASA zaten uçakların uçmasını ister. Rynair var. Bu uçakların motorlarıni üreten Avrupalı cfmi şirketi var. EASA ya da pek güvenmeyin.
  • Sayın havacılar Max Nisan'da uçacak. Pilotlara 20 saatlik bir eğitim verilecek değişimler hakkında. Muhtemelen Ocak ayına kadar izinler alınır, havayolu şirketleri de 2-3 aya hazırlıklarını tamamlar ve Max'leri tekrar gökyüzünde görürüz. THY için yararlı bir yıl olacak 2020. Ocakta da 700-800 civarında KM alacak.
  • Tasarımını dikkatli incelerseniz motorun hücum kenarından gereğinden fazla yüksek olduğunu göreceksiniz. Bu da kanadın altından ve üstünden geçen havayı olumsuz etkilemektedir ve bu da bir tasarım hatasıdır. Sonuç olarak KUŞLAR BİRAZ DAHA İNCELENMELİ yani # science in nature #
  • max uçar ama nasıl uçar orası tartışılır airbus serisi uçaklara rakip olma ihtimali sıfır(yolcu,yük kapasitesi yakıt tasarufu vb) filosunda kimin airbus neosu fazla ise o daha çok kar eder ve daha güvenli uçar.. 1960 lardan kalma gövde ile ondan 20 sene sonra geleceği görerek yapılmış bir uçak karşılaştırılmaz bile
  • Yolcu yada görevli kesinlikle uçmam.
  • İlk defa Max ile ilgili bir habere inandım. EASA uçar derse uçar, zira bunlar American havacılığının kararını tanımayacaklarını, kendileri test yaptıktan sonra izin vereceklerini beyan etmişlerdi
  • tavşan dağa küsmüş dağın umrunda mı? binmezmiş de, biletini yakarmış. he yavrum he.
  • Maxlarin uçuşu açılınca tk ilan acar mı acaba

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), Boeing'in sorunlu uçağı 737MAX serisinin önümüzdeki yıl yeniden hizmete sunulacağını duyurdu.

EASA'dan yapılan açıklamada, uçakların 2020'nin ilk çeyreğinden itibaren Avrupa'da yeniden havalanacağını tahmin ettikleri belirtildi.

EASA genel müdürü Patrick Ky, Ocak ayına kadar gerekli raporların incelendikten sonra uçuşlara onay vermesini beklediklerini, ulusal makamlar ile havayolları tarafından yapılan hazırlıkların muhtemelen iki ay kadar daha süreceğini ifade etti.

Ky, “Herkesin aynı şeyi aynı anda yapmasını sağlamak için AB üye ülkeleriyle yapılacak eğitim gereksinimleri varsa, bu biraz zaman alacaktır. Bu yüzden uçuş tarihi vermek gerekirse 2020'nin ilk çeyreğini işaret ediyorum" dedi. 

347 kişinin ölümüne neden olan iki kazanın ardından ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Mart ayında B7373MAX tipi uçakların yere indirilmesi talimatını vermişti. FAA, iki ölümcül kaza sonrasında yazılım değişiklikleri yapıldığını ve 737 MAX’lerin 2019’un sonunda yeniden hizmete girebileceğini duyurmuştu.

Öte yandan Boeing'in en büyük MAX müşterilerinden biri olan düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair, dün yaptığı açıklamada, MAX teslimatlarının daha da gecikmesini beklediklerini açıkladı.

EASA'dan flaş B737MAX açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Mihee ~ 4 yıl önce
B707 den kalma kabini ile 737 300 den beri gelen kuyruğu bir değiştirse hiç bir sorunu kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Ben bu korkuyla daha binemem ki iptal ederim biletimi maxler verilirse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iniş takımı ~ 4 yıl önce
Daha yüksek bir iniş takımı, Kanat üstünde monte edilecek acil çıkış botları ile motor eski yerine alınabilir. EASA zaten uçakların uçmasını ister. Rynair var. Bu uçakların motorlarıni üreten Avrupalı cfmi şirketi var. EASA ya da pek güvenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7777 ~ 4 yıl önce
Sayın havacılar Max Nisan'da uçacak. Pilotlara 20 saatlik bir eğitim verilecek değişimler hakkında. Muhtemelen Ocak ayına kadar izinler alınır, havayolu şirketleri de 2-3 aya hazırlıklarını tamamlar ve Max'leri tekrar gökyüzünde görürüz. THY için yararlı bir yıl olacak 2020. Ocakta da 700-800 civarında KM alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Science in nature ~ 4 yıl önce
Tasarımını dikkatli incelerseniz motorun hücum kenarından gereğinden fazla yüksek olduğunu göreceksiniz. Bu da kanadın altından ve üstünden geçen havayı olumsuz etkilemektedir ve bu da bir tasarım hatasıdır. Sonuç olarak KUŞLAR BİRAZ DAHA İNCELENMELİ yani # science in nature #

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekn ~ 4 yıl önce
max uçar ama nasıl uçar orası tartışılır airbus serisi uçaklara rakip olma ihtimali sıfır(yolcu,yük kapasitesi yakıt tasarufu vb) filosunda kimin airbus neosu fazla ise o daha çok kar eder ve daha güvenli uçar.. 1960 lardan kalma gövde ile ondan 20 sene sonra geleceği görerek yapılmış bir uçak karşılaştırılmaz bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle Uçmam ~ 4 yıl önce
Yolcu yada görevli kesinlikle uçmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA ~ 4 yıl önce
İlk defa Max ile ilgili bir habere inandım. EASA uçar derse uçar, zira bunlar American havacılığının kararını tanımayacaklarını, kendileri test yaptıktan sonra izin vereceklerini beyan etmişlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max'a binmezmiş ~ 4 yıl önce
tavşan dağa küsmüş dağın umrunda mı? binmezmiş de, biletini yakarmış. he yavrum he.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipsiz pilot ~ 4 yıl önce
Maxlarin uçuşu açılınca tk ilan acar mı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000