21 Aralık 2016, Çarşamba 10:23:46

Antonov'dan bir ilk!

Ukrayna devlet uçak üretim ve servis firması Antonov, Rus parçalarının olmadığı uçak üretti.
  • Pervaneler yukarda yangın uçağı olarakta kullanılabilir sanırım..
  • Kayseriye alalim bunlardan
  • ulan adamların ülkesinde savaş var , ama halen daha uçak üretiyolar.helal olsun shevshenko karşim helal olsun tatyana bacım
  • Uçak uretmek guzeldir de bu uçak seri uretilmelidir ve bir sure 1-2 yil denenmelidir..ama yine baslangiç için iyi sayilir..ukrayna için rusyanin hiç desteği olmadan..
  • Suudi Arabistan'ın ne katkısı olmuşki ? Ruslara gıcık olsun diye ABD'nin de onayı, belki de direktifiyle sipariş vermişlerdir. Ha bir de uçağın altında kurban keserler.
  • Biz de 20 senede falan milli pır pır yaptık. Temel hodja şimdi jet yapcek allanizniylen

Ukrayna devlet uçak üretim ve servis firması Antonov, Rus parçalarının olmadığı uçak üretti.

Başkent Kiev’de Antonov fabrikasında üretimi tamamlanan An-132D tipi ilk uçağın tanıtımı yapıldı. Tanıtma törenine katılan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko yaptığı konuşmada, “An-132D tipi uçak 1,5 yılda rekor bir süre içerisinde üretildi.” dedi.

Ukrayna’ya karşı Rus saldırganlığının yaşandığı bir dönemde Antonov’un Ukraynalı üreticiler için yeni fırsatlar oluşturduğunu vurgulayan Poroşenko, uçağın üretimi için sipariş veren ve katkısı bulunan Suudi Arabistan’a teşekkür etti.

Poroşenko, 2035 yılına kadar bu tip 290 uçağa sahip olacaklarını da ifade etti.

Antonov’un çok amaçlı kullanılmak üzere projelendirdiği An-132D nakliye uçağı Rus parçası olmadan ürettiği ilk uçak olma özelliğine sahip. Kısa ve orta menzilli mesafeler için üretilen uçak, 9,2 ton ağırlıkla saatte 500 kilometre seyir hızına ulaşabiliyor.

An-132D'nin üretimine Ukrayna ile Suudi Arabistan’nın yanı sıra Kanada, ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa da katkıda bulundu.

Antonov'dan bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

yangın uçağı ~ 7 yıl önce
Pervaneler yukarda yangın uçağı olarakta kullanılabilir sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alalim ~ 7 yıl önce
Kayseriye alalim bunlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zzz ~ 7 yıl önce
ulan adamların ülkesinde savaş var , ama halen daha uçak üretiyolar.helal olsun shevshenko karşim helal olsun tatyana bacım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
Uçak uretmek guzeldir de bu uçak seri uretilmelidir ve bir sure 1-2 yil denenmelidir..ama yine baslangiç için iyi sayilir..ukrayna için rusyanin hiç desteği olmadan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suudi katkısı ~ 7 yıl önce
Suudi Arabistan'ın ne katkısı olmuşki ? Ruslara gıcık olsun diye ABD'nin de onayı, belki de direktifiyle sipariş vermişlerdir. Ha bir de uçağın altında kurban keserler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suud ~ 7 yıl önce
Benim de ilgimi çekti. Olsa olsa finans katkısı olmuştur. Ya da uçağı uçurmak için gereken keroseni ücretsiz vermişlerdir :)
20 senede ~ 7 yıl önce
Biz de 20 senede falan milli pır pır yaptık. Temel hodja şimdi jet yapcek allanizniylen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000