05 Şubat 2024, Pazartesi 18:26:26

Ahmet Bolat da THY Teknik TİS anlaşmasını duyurdu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat THY Teknik ile Özçelik İş Sendikası'nın 8. dönem TİS sözleşmesinde anlaşıldığını duyurdu.
  • saf ta çalışıp 11800 tl maaş alırken Tss adı altında %100istirak kadroya geçip maaşı 10600 tl ye düşen ilk kadrolu tasoren bizlere %40 zam veren sayın Ahmet Bolat beyfendiye nekadar teşekkür etsek azdır.bizlerde ev bakıyor çocuk okutuyor kira veriyoruz, sayın Bolat inşaallah bu yanlışı farkeder,bizlerde insan ca yasayabilecegimiz zam verir
  • Arkadaş çorba yapmışsın yazdığından bir şey anlaşılmıyor. Personel maaş zam yılı Ocak'ta başlar Aralık'ta biter. Ocak ve Temmuzda zam yapılır. Geçen sene Ocak zammını Taşerondan Temmuz zammını TSS den aldık. Şimdi 2024 bu yıla bak. Ocak %40 zam oldu ve gelen mailde 2024 yılı zammı diye açıklama oldu. Yani Temmuzda zam yok. Olsaydı ilk 6 ay yazardı. Şu kadar açıklamayı çarşaf gibi yazmışsın. Dediğin doğruysa TSS açıklasın o zaman yorumdan haber öğrenecek değiliz.
  • Arkadaş siz kimseniz bilmiyorum ama dediğiniz gibi Temmuz 2024 de %25 zam verilecek olsaydı, atılan mailde 2024 yılı ücret artışı denilmezdi. Her zaman olduğu gibi ilk altı aylık ücret artışı denilirdi.Sizin yazdığınız doğruysa TSS yetkilileri neden bir bilgilendirme maili atmıyor. Çünkü bu yıl yapılan zamlar yıllık oranda verilmiştir.Ünvan ve ücret düzenlemesi olacaktı hani nerde. Bu şekilde insanların aklıyla dalga geçmeyin.
  • Değerli arkadaşlar merhaba, Bildiğiniz üzere TSS şirketimiz sadece THY ve iştiraklerine hizmet vermekte. Oradaki ihtiyaçlara göre istihdam yapmakta ve maliyetlerini de hizmet verdiği şirketlere belli kar oranı ile yansıtmakta. Yani TSS şirketi çalışanlarına istediği gibi zam yapamıyor. Günün sonunda TSS maliyetli bir şirket olduğunda hizmet verdiği şirketler “pahalı oldun, biz başka alternatif bakalım” diyorlar. En canlı örneği geçmiş aylarda bazılarınızın da kullandığı aynı servislerde TGS’deki arkadaşların bordrolarıyla kıyasladığınızda onların bazılarından daha yüksek maaş alıyor olmanızdı. Bu nedenle de TSS yönetimine “sizlerin verdiği hizmeti artık TGS’mi verse diye” sorgulamalar yapıldı. Bu nedenle TSS şirketimizin finansal devamlılığını sağlamak adına TGS’den biraz daha az zam oranı yapıldı bu ocak ayında. Hatırlarsanız geçen Temmuzda sizlere %34 zam verilmişti. Yani Temmuz öncesi 100 tl alanlar sonraki 6 ay 134 tl aldılar. Bugün de üzerine bu ocak ayında en az %40 zam yapıldı. Böylece Temmuz öncesi 100 Tl alanlar bugün 187.6 tl alıyorlar. Yani senelik zam olanı %87.6 oldu. Yıllık enflasyonun üzerinde zam yapılmış oldu. Allah kısmet ederse Temmuz 2024 de yeniden %25 zam vermeyi planlıyoruz. Böylece bu sene için yani 2024 yılı için yıllık %75 zam olmuş olacak. Bu sene sonu enflasyonun da bunun altında olacağını tahmin ediyoruz. Değerli arkadaşlar, sizler her üç ayda bir ikramiye alıyorsunuz. Lütfen sadece aylık 16577 TL aldığınızı görmeyin. Her üç ayda bir bu kadar da ikramiye alıyorsunuz. Yani yaklaşık 22 bine geliyordu aylığınız. Bu sene yapılan %40 zam ile maaşınız 31 bine yakın olacak, 12 ay bazdan hesaplarsak. Ayrıca siz diğer bazı iştiraklerden farklı olarak da net maaş alıyorsunuz. Vergi dilimi hesaplamadan her ay aynı maaş alıyorsunuz. Lütfen bilin ki ülkemizdeki ekonomik durumda verilebilecek en iyi maaş olarak hesapladık ve verdik. İnşaAllah 2024 yılı da başarılı geçmesi ve enflasyonun da düşmeye devam etmesiyle daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyoruz. Mübarek Miraç Kandilinizi tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu günler dilerim.
  • Tekniğe hayırlı olsun. Sendika güzel en ölüsü iş yapar. Bak TSS'ye Türkiye'deki endüşük zammı %40 aldılar. Kimin sesi çıkıyor kime ses çıkaracaklar. Sendika olsa bir şeyler olurdu. Sendika kanunen yasal fakat fiilen katılırsanız işveren çeşitli bahanelerle kapının önüne koyar.Kargo 5M çalışanları kandırıldı hazı sendika gelmişken %100 iştirak TSS diye sendikadan vazgeçtiler. En büyük hata buydu. Yoksa şuan ya sendikalı taşeron yada sendikalı TSS Karşımızda olacaktı. Tek çıkar yolu sendika yoksa çok enflasyon oranında zam alırız. Üstelik yıllık %40.
  • Öncelikle teknikteki arkadaslara bereketli olsun maaşları kimse kimsenin maaşında gözü olmasın arkadarlar birbirinizi assagikayarak küçük görerek laf sokarak biryere gelemezsiniz bir olun hepiniz bu firmanın calisanisiniz sizin derdiniz yöneticileri nizle olmalı birbirinizle değil TGS ve taş maaşları çok düşük kaldı Ahmet bolat bey
  • Pınar'cım zilin sesini duydun mu?
  • TGS CALIŞMA VE MAAŞ SARTLARI HER SENE DAHA KÖTÜYE GİDİYOR. RİSK PRİMİ ADI DEĞİŞEREK GÖREV PRİMİ YAPILDI VE BUNU HERKESE VERMİYORLAR. APRONDA ÇALIŞIYORUZ. BU Bİ DEFA RİSK SOĞUK GÜNEŞ. VARDİYA SİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR GECEN SENE BENİM ÜSTÜMLE ARAMDA 5 BİN TL VAR İKEN BU AYKİ MAAŞA GÖRE 13 BİN OLMUŞ ADAMLARA GÖREV PRİMİ TANIMLANMIŞ BİZE YOK..MAKAS ACILDI ÇALIŞANALAR HUZURSUZ BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI 22 BİN LİRAYLA KİRAMI VERELİM EVİMİ GEÇİNNDİRELİM. AHMET BOLATSA SESLENİYORUM. GÖREV PRİMİ BÜTÜN PERSONELE VERİLSİN..
  • Ucaklarda 1950 lerden kalma kocaman Bakim defteri; bir dokumana bagli olmadan sigorta cek bas yapan olmassa hold a alan, Sac sakal karismis ustu basi perisan ter kokan herkese saygisiiz bir guruh ve herseyi bilirler sen gereksiszsin onlar var-boyle bir takim; Tk size bence cok veriyor
  • tgs/tss sendikalaşın kardeşim...sendikacılar siz de uyumayın. Şu an birçok insan sendikaya koşa koşa gelir. Nerdesiniz ey cemaati müslimin??
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat THY Teknik ile Özçelik İş Sendikası'nın 8. dönem TİS sözleşmesinde anlaşıldığını duyurdu.

Bolat yaptığı açıklama şunları söyledi;
Değerli Çalışma Arkadaşlarım, 
İş ve sosyal refahınızın güvencesi olan Toplu İş Sözleşmesinin 8. dönem görüşmelerini Özçelik-İş Sendikası ile bugün itibarıyla tamamlamış bulunmaktayız. 

Yetkili sendikamız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sizlerden gelen geri bildirimler ve yöneticilerimize ilettiğiniz iyileştirme talepleri tek tek değerlendirilmiştir. 

Şirketimizin stratejik planları ve sektördeki güncel uygulamalar göz önünde bulundurularak 01.01.2024 — 31.12.2025 (2 yıl) tarihleri arasında geçerli olmak üzere; 

1. 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %56 oranında ücret artışı yapılmasına ve bu artışın 8 Şubat'ta hesaplarınıza yatırılacak maaşlara yansıtılmasına, 
a. 2024 yılı ikinci altı aylık ücretlere 6 aylık enflasyon oranına ilave %3, toplu iş sözleşmesinin diğer 6 aylık dönemlerinde 6 aylık enflasyon oranına ilave %2 ücret artışı uygulanmasına, 

2. Sosyal Yardım kalemlerinde %60 ile %175 arasında değişen oranlarda artış yapılmasına, 

3. Bazı iş gruplarında ekstra iyileştirmeler yapılmasına, 

4. Tüm çalışanlara, 2023 yılındaki çalışma günleri göz önünde bulundurularak kıstelyevm usulü ile 08.03.2024 tarihinde 50.000 TL (net) ödeme yapılmasına, karar verilmiştir. 
Ahmet Bolat da THY Teknik TİS anlaşmasını duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (100)

Tss ~ 3 ay önce
saf ta çalışıp 11800 tl maaş alırken Tss adı altında %100istirak kadroya geçip maaşı 10600 tl ye düşen ilk kadrolu tasoren bizlere %40 zam veren sayın Ahmet Bolat beyfendiye nekadar teşekkür etsek azdır.bizlerde ev bakıyor çocuk okutuyor kira veriyoruz, sayın Bolat inşaallah bu yanlışı farkeder,bizlerde insan ca yasayabilecegimiz zam verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorba yapmışsın ~ 3 ay önce
Arkadaş çorba yapmışsın yazdığından bir şey anlaşılmıyor. Personel maaş zam yılı Ocak'ta başlar Aralık'ta biter. Ocak ve Temmuzda zam yapılır. Geçen sene Ocak zammını Taşerondan Temmuz zammını TSS den aldık. Şimdi 2024 bu yıla bak. Ocak %40 zam oldu ve gelen mailde 2024 yılı zammı diye açıklama oldu. Yani Temmuzda zam yok. Olsaydı ilk 6 ay yazardı. Şu kadar açıklamayı çarşaf gibi yazmışsın. Dediğin doğruysa TSS açıklasın o zaman yorumdan haber öğrenecek değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşerona ~ 3 ay önce
Arkadaş siz kimseniz bilmiyorum ama dediğiniz gibi Temmuz 2024 de %25 zam verilecek olsaydı, atılan mailde 2024 yılı ücret artışı denilmezdi. Her zaman olduğu gibi ilk altı aylık ücret artışı denilirdi.Sizin yazdığınız doğruysa TSS yetkilileri neden bir bilgilendirme maili atmıyor. Çünkü bu yıl yapılan zamlar yıllık oranda verilmiştir.Ünvan ve ücret düzenlemesi olacaktı hani nerde. Bu şekilde insanların aklıyla dalga geçmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 3 ay önce
Değerli arkadaşlar merhaba, Bildiğiniz üzere TSS şirketimiz sadece THY ve iştiraklerine hizmet vermekte. Oradaki ihtiyaçlara göre istihdam yapmakta ve maliyetlerini de hizmet verdiği şirketlere belli kar oranı ile yansıtmakta. Yani TSS şirketi çalışanlarına istediği gibi zam yapamıyor. Günün sonunda TSS maliyetli bir şirket olduğunda hizmet verdiği şirketler “pahalı oldun, biz başka alternatif bakalım” diyorlar. En canlı örneği geçmiş aylarda bazılarınızın da kullandığı aynı servislerde TGS’deki arkadaşların bordrolarıyla kıyasladığınızda onların bazılarından daha yüksek maaş alıyor olmanızdı. Bu nedenle de TSS yönetimine “sizlerin verdiği hizmeti artık TGS’mi verse diye” sorgulamalar yapıldı. Bu nedenle TSS şirketimizin finansal devamlılığını sağlamak adına TGS’den biraz daha az zam oranı yapıldı bu ocak ayında. Hatırlarsanız geçen Temmuzda sizlere %34 zam verilmişti. Yani Temmuz öncesi 100 tl alanlar sonraki 6 ay 134 tl aldılar. Bugün de üzerine bu ocak ayında en az %40 zam yapıldı. Böylece Temmuz öncesi 100 Tl alanlar bugün 187.6 tl alıyorlar. Yani senelik zam olanı %87.6 oldu. Yıllık enflasyonun üzerinde zam yapılmış oldu. Allah kısmet ederse Temmuz 2024 de yeniden %25 zam vermeyi planlıyoruz. Böylece bu sene için yani 2024 yılı için yıllık %75 zam olmuş olacak. Bu sene sonu enflasyonun da bunun altında olacağını tahmin ediyoruz. Değerli arkadaşlar, sizler her üç ayda bir ikramiye alıyorsunuz. Lütfen sadece aylık 16577 TL aldığınızı görmeyin. Her üç ayda bir bu kadar da ikramiye alıyorsunuz. Yani yaklaşık 22 bine geliyordu aylığınız. Bu sene yapılan %40 zam ile maaşınız 31 bine yakın olacak, 12 ay bazdan hesaplarsak. Ayrıca siz diğer bazı iştiraklerden farklı olarak da net maaş alıyorsunuz. Vergi dilimi hesaplamadan her ay aynı maaş alıyorsunuz. Lütfen bilin ki ülkemizdeki ekonomik durumda verilebilecek en iyi maaş olarak hesapladık ve verdik. İnşaAllah 2024 yılı da başarılı geçmesi ve enflasyonun da düşmeye devam etmesiyle daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyoruz. Mübarek Miraç Kandilinizi tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sem kimsin ~ 3 ay önce
Bu açıklamayı kim yaptı kafana göremi yazdın senin tuzun mu kuru anlayamadık yani sanki milyonlar alıyomuşuz gibi dökmüşsün yazıyı hayırdır eyt limisin yoksa sen heray cift maas alanlardanmış gibi kira 15 bin oldu benim iki de cocuk var hesabını buna göre yap bakalım
Yetkili ~ 3 ay önce
Merhaba 50 bin TL tss ve tgs personelinede verilecek mi yoksa ayrımcılık devam edecekmi
Taşeron a yanit ~ 3 ay önce
Kendini çok bilmiş arkadaş tss maliyetli demişsin kısaca biz THY cargo olarak tss ye geçtik sen cargonun ne kadar para kazandığını THY'nin karının neredeyse yarısını cargodan aldığını hele hele pandemide sadece cargodan gelen para ile tüm THY maaşı dağıtıldığını bilmiyosun bence süs sen çok bilme...
Türkiye'deki en düşük zam oranını alan TSS ~ 3 ay önce
Tekniğe hayırlı olsun. Sendika güzel en ölüsü iş yapar. Bak TSS'ye Türkiye'deki endüşük zammı %40 aldılar. Kimin sesi çıkıyor kime ses çıkaracaklar. Sendika olsa bir şeyler olurdu. Sendika kanunen yasal fakat fiilen katılırsanız işveren çeşitli bahanelerle kapının önüne koyar.Kargo 5M çalışanları kandırıldı hazı sendika gelmişken %100 iştirak TSS diye sendikadan vazgeçtiler. En büyük hata buydu. Yoksa şuan ya sendikalı taşeron yada sendikalı TSS Karşımızda olacaktı. Tek çıkar yolu sendika yoksa çok enflasyon oranında zam alırız. Üstelik yıllık %40.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss ~ 3 ay önce
Saka gibi hala şoktayım ülkede her kesim en az yuzde 50 aldi tss yuzde 40 inanamiyorum ya tss ve tgs ye de 50 bin vermesi gerekiyor..
Calisan ~ 3 ay önce
Öncelikle teknikteki arkadaslara bereketli olsun maaşları kimse kimsenin maaşında gözü olmasın arkadarlar birbirinizi assagikayarak küçük görerek laf sokarak biryere gelemezsiniz bir olun hepiniz bu firmanın calisanisiniz sizin derdiniz yöneticileri nizle olmalı birbirinizle değil TGS ve taş maaşları çok düşük kaldı Ahmet bolat bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İştirakzede ~ 3 ay önce
Pınar'cım zilin sesini duydun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS SÖFÖR ~ 3 ay önce
TGS CALIŞMA VE MAAŞ SARTLARI HER SENE DAHA KÖTÜYE GİDİYOR. RİSK PRİMİ ADI DEĞİŞEREK GÖREV PRİMİ YAPILDI VE BUNU HERKESE VERMİYORLAR. APRONDA ÇALIŞIYORUZ. BU Bİ DEFA RİSK SOĞUK GÜNEŞ. VARDİYA SİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR GECEN SENE BENİM ÜSTÜMLE ARAMDA 5 BİN TL VAR İKEN BU AYKİ MAAŞA GÖRE 13 BİN OLMUŞ ADAMLARA GÖREV PRİMİ TANIMLANMIŞ BİZE YOK..MAKAS ACILDI ÇALIŞANALAR HUZURSUZ BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI 22 BİN LİRAYLA KİRAMI VERELİM EVİMİ GEÇİNNDİRELİM. AHMET BOLATSA SESLENİYORUM. GÖREV PRİMİ BÜTÜN PERSONELE VERİLSİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dokulen,pis Klasor ~ 3 ay önce
Ucaklarda 1950 lerden kalma kocaman Bakim defteri; bir dokumana bagli olmadan sigorta cek bas yapan olmassa hold a alan, Sac sakal karismis ustu basi perisan ter kokan herkese saygisiiz bir guruh ve herseyi bilirler sen gereksiszsin onlar var-boyle bir takim; Tk size bence cok veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 3 ay önce
tgs/tss sendikalaşın kardeşim...sendikacılar siz de uyumayın. Şu an birçok insan sendikaya koşa koşa gelir. Nerdesiniz ey cemaati müslimin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000