13 Aralık 2023, Çarşamba 10:42:25

Abu Dhabi Havalimanı Yeni Terminaliyle Göz Kamaştırıyor

Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nın uzun yıllar süren bir çalışmanın ardından hizmete giren yeni terminali, estetik ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor.
  • İga görsün bunlar da nasıl terminal yapılır öğrensin.
  • TAV, sirf IT altyapisini degil insaatinin da %99'unu binlerce calisaninin emegi sonucunda layikiyla yapti. Bu bilgi eksik kalmasin lutfen...
  • Insaati TAV INSAAT tarafindan yapildi, muhtesem bir bas yapit.
  • Aynı ercan havalimanı
  • Neymiş yeni istanbul limanı iyi İyi Reis için çep doluyor teknoloji olarak çöp Birşey yok wlan bile parayla ne hizmet miş

Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nın uzun yıllar süren bir çalışmanın ardından hizmete giren yeni terminali, estetik ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yolculara kapılarını açan bu yeni terminal, son teknolojiyle donatılmış ve ısı yalıtımından güneş ışığının azaltımına kadar bir dizi yenilikçi özelliğe sahip...

Yılda 45 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olan terminal binası, Türk Hava Yolları, Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayolu şirketlerine ev sahipliği yaparak Abu Dhabi'nin uluslararası bağlantılarını güçlendiriyor.

Terminalin mimarisi, dalgalı çatısı ile öne çıkıyor ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla açılı camlar kullanılarak ısı yalıtımına özel bir önem verilmiş. Güneşin etkisini minimize etmek için ise katı tavan kaplaması tercih edilmiş. Ayrıca, atık suyun geri dönüştürülmesi için sulama sistemleri entegre edilmiş.

TEKNOLOJİ ALTYAPISI TAV TARAFINDAN GELiŞTİRİLDİ

TAV İnşaat tarafından yapılan terminal binasının teknoloji altyapısı TAV Teknoloji tarafından geliştirildi. Dev led panellerle donatılmış terminal binasında dikkat çeken teknolojik özellikler yer alıyor. Yolcu bekleme alanlarından kapı girişlerine kadar geniş oturma alanları sunulurken, tütün mamülleri kullanan yolcular için ayrı alanlar da düşünülmüş.

Gümrüksüz alışveriş için geniş bir alan ayrılan terminalde ücretsiz bagaj arabaları da hizmet veriyor. Terminaldeki giriş ve çıkışlar, göz tanıma sistemi sayesinde teknolojik açıdan güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Havalimanından şehir içine ve Dubai'ye ulaşım için otobüs durakları mevcut. Yolcular, 35 dirhem (275 TL) karşılığında 1 saat 10 dakikada Dubai şehir merkezine ulaşabiliyorlar.

Terminal binasında engelli vatandaşlar için hemen hemen her yerde ücretsiz tekerlekli sandalyeler bulunuyor. Ayrıca, terminal içinde pek çok noktada ücretsiz su sebilleri de yer alıyor.

Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası, özellikle mimari açıdan benzersizliği ve sunduğu modern özellikleri ile yolcuların büyük beğenisini kazanırken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi İş ve Turizm 2030 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış oldu.

©AirportHaber.com





















Abu Dhabi Havalimanı Yeni Terminaliyle Göz Kamaştırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İga ~ 5 ay önce
İga görsün bunlar da nasıl terminal yapılır öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski TAVci ~ 5 ay önce
TAV, sirf IT altyapisini degil insaatinin da %99'unu binlerce calisaninin emegi sonucunda layikiyla yapti. Bu bilgi eksik kalmasin lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzde ~ 5 ay önce
Yüzde kaçı Berat Albayraga gitti açaba
Mehmet Bayrak ~ 5 ay önce
Insaati TAV INSAAT tarafindan yapildi, muhtesem bir bas yapit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 5 ay önce
Kesinlikle bir "basyapit"! Yolu dusenler, Turk muteahhitliginin ve TAV'in "know-how"nun nerelere geldigini yerinde gormeli ve gurur duymali.
Ercan ~ 5 ay önce
Aynı ercan havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 5 ay önce
Neymiş yeni istanbul limanı iyi İyi Reis için çep doluyor teknoloji olarak çöp Birşey yok wlan bile parayla ne hizmet miş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 5 ay önce
Halk bekliyor Yeni Atatürk Havalimanı adı olması gerek Karşı gelen ASİL TÜRK degil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000