16 Kasım 2013, Cumartesi 15:39:26

TÜRK F-16'LARA SURİYE'DEN FÜZE TACİZİ!

İncirlik ve Merzifon meydanlarından kalkan Türk F-16 uçaklarına Suriye'de konuşlu SA-2 füze sistemi tarafından tacizlerde bulunuldu.
  • Adamın topraklarına yaklaşırsan sistem sana kitlenir.Bunu abartmaya gerek yok.Sanki biz farklı uygulama yapıyoruz.
  • nukler baslik ve cevap sama indirelim. Boylece Isr. le alis veris vs vs duzgun olur. onlar kimki bize satasirlar
  • Kuzey Irakta olan olayda Adam diyorki ateş etseykim çok kişi ölürdü, ohhaa, sen elit kuvvetsin, düşman toprağındasın, etseydin onlardan birkaçını öldürseydin, şimdi iyimi oldu, o kesekağıdı sayende hepimizin kafasına geçti, hepimiz kahrımızdan öldük, yazık aldığın özel kuvvet eğitimine
  • şayet hatay üzerinde oluyorsa bunlar bir tane HARM sallayıverseydi bizimkiler bak bakalım bir daha kilitlene biliyormuydu...
  • ben bu savas oyunlarindan pek anlamiyorum. onun icin soruyorum. "bize fuze kilitlediler yeaaa" diye aciklama yapincaya dek. biz onlara niye birseyller"KILLITLEMIYORUZ " ki?...dayak yemis de aglayan cocuk gibi bir aciklama olmus..neden aninda bizde karsilik vermeyiz?.. sonucta kinama mektubu mu yazilacak? ne olacak? gelecek sefer yine bize birseyler kilitlemelerini mi bekliyecegiz?
  • Boş işler diyen. ne diyorsun sen savaş mı çıksın? kaç milyon ölürse tatmin olursun? adını bile bilmediğin gençler can verirken boş işler bunlar demeye devam edeceksin? insanların gözleri çıkarken, elleri bacakları kopup, derileri kavrulurken, annelerin gözleri önünde çocuklar ölürken, adamın yanında kadına tecavüz edilirken boş işler bunlar demeye devam mı edeceksin? yoksa illa insanların doğduğu büyüdüğü yerler yıkılıp yakılıp yok edilip evlerinde bile ölüm tehlikesi altında kaldıklarında, kendilerini dilini bile bilmedikleri türkiyeye attıklarında ve burada aç ve işsiz hayata bağlanmaya çalıştıklarında senin evladına verdiğin 50tl için evladını öldürdüklerinde mi anlayacaksın savaşın ne demek olduğunu? senin gibiler canı yanmadan anlayamaz. algınız kıt. vicdanınız yok.
  • hadi bakalım savaş şakşakçıları, ne zaman ulaşacaksınız hedefinize? Ege ve Akdeniz'de yunan ve rumdan hergün gelen tehdidi bitirdiniz, şimdi suriye kaldı öyle mi? taşeron ekibin taşeron silahşörleri sizi!
  • Klavye basindan ulke yonetmek kolaydir uluslar arasi anlasmalar soz konusu israil diyorsunuz ki adamlar hem askeri yonden hemde teknoloji ve sosyal yonden bagimsiz biz ise hersey ortada. Bir kivilcim onune gecilmez bir yangin olur ne millet ne ordu ne de devlet hazir degil..
  • Vah canımmm kıyamam sana gel bii öpiim vah vahh vah
  • Angajman kurallari degistiyse adam sana radar kilitliyorsa, envanterda AGM-88E AARGM fuzeleri ne diye var?

Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre, dört adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, dört adet harp gemisi ile millî görevler, bir uçak ile Karadeniz Uyumu Harekâtı görevi icra edildi.

KKTC'nin Kuruluş Yıldönümü törenleri kapsamında bir fırkateyn, bir hücumbot ve bir denizaltı Gazimagosa ve Girne Limanlarında halkın ziyaretine açılırken gazi ve şehit yakınlarına anılan gemilerde öğlen yemeği ikram edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu 15 Kasım 2013 günü Erdek/Balıkesir ve Gölcük/Kocaeli bölgelerindeki birliklerde denetlemelerde bulundu.

-HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI FAALİYETLERİ-

Genel Kurmay Başkanlığı, 8 adet F-16 ve 4 adet F-4 ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiğini bildirdi. Genelkurmay'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre, KKTC'nin kuruluş yıldönümü törenleri kapsamında 2 adet F-16 ile (SOLOTÜRK) Girne ve Lefkoşa'da gösteri uçuşu icra edildi.

İncirlik meydanından kalkan ve 2 adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde, Suriye'de konuşlu bir SA-2 füze sistemi tarafından, saat 08.40'da, 10 saniye süre ile, Merzifon meydanından kalkan 1 adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde, Suriye'de konuşlu 1 SA-2 füze sistemi tarafından, saat 12.51'de, 10 saniye süre ile, Merzifon meydanından kalkan 2 adet F-16 uçağına, Dörtyol/Hatay üzerinde, Suriye'de konuşlu 1 SA-2 füze sistemi tarafından, saat 16.10'da, 10 saniye olmak üzere toplam 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle üç kez tacizde bulunuldu.

Ayrıca İncirlik'ten saat 08.29'da kalkış yaparak, Gaziantep-Hatay-Şanlıurfa bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan iki adet F-16 uçağı, İtalya'ya ait tipi T/E 1 hava aracının Kırpaşa Yarımadası doğusunda KKTC hava sahasını üç kez ihlal etmesi üzerine, Karpaz Burnu/KKTC doğusuna yönlendirilmiş ve söz konusu İtalya'ya ait hava aracına saat 11.08'de önleme yapıldı.

Öteyandan Merzifon'dan saat 11.52'de kalkış yaparak, Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı da Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, ancak söz konusu hava aracı sınıra 1.4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. İki adet F-16 uçağı, hava devriye görevini saat 16.55'te tamamlayarak Merzifon üssüne geri döndü. 

TÜRK F-16'LARA SURİYE'DEN FÜZE TACİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Kamil ~ 10 yıl önce
Adamın topraklarına yaklaşırsan sistem sana kitlenir.Bunu abartmaya gerek yok.Sanki biz farklı uygulama yapıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen ~ 10 yıl önce
nukler baslik ve cevap sama indirelim. Boylece Isr. le alis veris vs vs duzgun olur. onlar kimki bize satasirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayben ~ 10 yıl önce
Kuzey Irakta olan olayda Adam diyorki ateş etseykim çok kişi ölürdü, ohhaa, sen elit kuvvetsin, düşman toprağındasın, etseydin onlardan birkaçını öldürseydin, şimdi iyimi oldu, o kesekağıdı sayende hepimizin kafasına geçti, hepimiz kahrımızdan öldük, yazık aldığın özel kuvvet eğitimine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hbmc ~ 10 yıl önce
şayet hatay üzerinde oluyorsa bunlar bir tane HARM sallayıverseydi bizimkiler bak bakalım bir daha kilitlene biliyormuydu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
Bizdeki AGM-88E AARGM füzeleri AGM-88 HARM'ın yazılımsal olarak bir üst versiyonu.
ne oldu? ~ 10 yıl önce
ben bu savas oyunlarindan pek anlamiyorum. onun icin soruyorum. "bize fuze kilitlediler yeaaa" diye aciklama yapincaya dek. biz onlara niye birseyller"KILLITLEMIYORUZ " ki?...dayak yemis de aglayan cocuk gibi bir aciklama olmus..neden aninda bizde karsilik vermeyiz?.. sonucta kinama mektubu mu yazilacak? ne olacak? gelecek sefer yine bize birseyler kilitlemelerini mi bekliyecegiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamıyorsan ~ 10 yıl önce
anlamıyorsan fazla konuşma bence
Tyler ~ 10 yıl önce
Boş işler diyen. ne diyorsun sen savaş mı çıksın? kaç milyon ölürse tatmin olursun? adını bile bilmediğin gençler can verirken boş işler bunlar demeye devam edeceksin? insanların gözleri çıkarken, elleri bacakları kopup, derileri kavrulurken, annelerin gözleri önünde çocuklar ölürken, adamın yanında kadına tecavüz edilirken boş işler bunlar demeye devam mı edeceksin? yoksa illa insanların doğduğu büyüdüğü yerler yıkılıp yakılıp yok edilip evlerinde bile ölüm tehlikesi altında kaldıklarında, kendilerini dilini bile bilmedikleri türkiyeye attıklarında ve burada aç ve işsiz hayata bağlanmaya çalıştıklarında senin evladına verdiğin 50tl için evladını öldürdüklerinde mi anlayacaksın savaşın ne demek olduğunu? senin gibiler canı yanmadan anlayamaz. algınız kıt. vicdanınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankstrateji ~ 10 yıl önce
hadi bakalım savaş şakşakçıları, ne zaman ulaşacaksınız hedefinize? Ege ve Akdeniz'de yunan ve rumdan hergün gelen tehdidi bitirdiniz, şimdi suriye kaldı öyle mi? taşeron ekibin taşeron silahşörleri sizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Klavye basindan ulke yonetmek kolaydir uluslar arasi anlasmalar soz konusu israil diyorsunuz ki adamlar hem askeri yonden hemde teknoloji ve sosyal yonden bagimsiz biz ise hersey ortada. Bir kivilcim onune gecilmez bir yangin olur ne millet ne ordu ne de devlet hazir degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah ~ 10 yıl önce
Vah canımmm kıyamam sana gel bii öpiim vah vahh vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
Angajman kurallari degistiyse adam sana radar kilitliyorsa, envanterda AGM-88E AARGM fuzeleri ne diye var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
Mehmet kardeşim doğru yazmış stokta tutacağına dene işte.
eagle ~ 10 yıl önce
haklısın.o füzeler süs değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000