09 Nisan 2010, Cuma 12:35:02

Org. Başbuğ: "Uçmak ayrı birşey"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, üsteğmen rütbesiyken pilot olmak için kursa katıldığını ama bazı nedenlerden dolayı kurstan ayrılmak zorunda kaldığını ve ondan sonraki dönemde zaman zaman rüyasında uçtuğunu gördüğünü söyledi.
  • ahhh bizdeki bu eziklik ahhh bizdeki bu korkaklık ....aldıgımız her mal elimizde patlıyor maalesef al sana cougar helikopterleri,al sana casa (cn-235) uçakları...ya biz ne kadar zeki bir milletiz degil mi? milletimin vergileri uçup gidiyor......
  • Çok iyi hatırlıyorum yeni nesil savaş uçağı alımında F-35 ve Eurofighter yarışmıştı. Bu yarışta Türkiye'ye teklif edilen şu idi. Eurofighterın üretim bantlarından biri Türkiye'de olacaktı ayrıca yazılım kodları tümüyle açık olacaktı. Ancak ne oldu ne bitti Türkiye tercihini F-35 den yana yaptı. Şimdi gelinen nokta ortada yazık oldu Eurofighterı tercih etmeliydik. Amerikalı dostlarımıza hayır diyemedik sonuçlarına da katlanıyoruz işte. Yazık çok yazık
  • yaa amerikalının projesni 1960 lı yıllarda çizdigi f-16 uçakları ile mi dünyada sayılı hava kuvvetleriyiz acaba...daha kendi otomobilini yapamayan bir ülke nelerle övünüyor ...çok ilginç...ya millet çok saf yada aziz nesinin dedikleri çok dogru?
  • En sonunda gercekleri gorebilen bir yorumcu suraya yorum yazdi,Yeni nesil F35 lerin yazilimlari Turkiye ye verilmeyecek.Bu ne demek aldiginiz sifir arabanin anahtarinin baskasinda olmasi gidip ondan dilenmeden arabayi kullanamamak demek.Tabi GPS in ne oldugunu bilmeden Selective Availability nin ne oldugunu bilmeden vatan millet sakarya!Bunlara harcanan paranin 10 da biri toplumu egitmek icin istihdam icin harcansaydi Turkiye simdi cok farkli yerlerdolurdu.Kendi arabasini bile yapamayan toplumun sahte ovuncu...
  • sanli ordumuzla gurur duyuyoruz ama bir jetin bir seferinin maliyeti 12.000 tl. uslere ,jetlere,vs ayrilan para maalesef cogunlukla abd nin cebine girmekte..abd yillardir ulkemizi tipki diger gelismekte olan ulkelerde yaptigi gibi suni sebeplerle komsulari ile birbirine dusurup onlari silahlandirarak para kazanmaktadir.yunanistan turkiye tehdidi yuzunden silahlara,jetlere asiri yatirim yaptigindan batma noktasina gelmistir..turkiye de abd destekli teror tehdidinden silahlanmaya milyarlarca dolar harcamis butun para abd kasasina girmistir sonucta kazanan abd kaybeden insanlik olmustur ve abd var oldukca bu boyle devam edecektir..sadece ordumuz degil devlet de ozel ucaklara,makam arabalarina sactigi paralarla neler yapilmazdi ulkemiz icin..

Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bandırma'daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen basın turuna katılarak, incelemelerde bulundu.

Üste bulunan jetlerin uçuşlarını izleyen Orgeneral Başbuğ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin uçuşlarla ilgili görüşünü sorması üzerine Orgeneral Başbuğ, Deniz Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin ve Hava Kuvvetlerinin birbirinden farklı olduğunu belirterek, “En ilginci burası havada uçmak ayrı bir şey” dedi.

'Rüyamda uçtuğumu görüyordum'

Kendisinin de küçük bir pilotluk deneyimi yaşadığını ifade eden Orgeneral Başbuğ, üsteğmen rütbesiyken pilot olmak için kursa katıldığını belirterek, “Ama kısmet değilmiş, nasip değilmiş. Uçmaya başladığınız zaman bir aşktır” dedi.

Bir gazetecinin, “Pilot olmak bir uhde olarak içinizde kaldı mı?” sorusu üzerine Orgeneral Başbuğ, “Evet kaldı. Bazı şeyler oldu, kurstan ayrılmak zorunda kaldım. Ondan sonraki dönemde rüyama çok girmiştir, bazen uçmak. Bir uyandım uçuyorum, uçuş güzeldir” yanıtını verdi.

Tank ve denizaltının da kendine has güzellikleri olduğunu belirten Orgeneral Başbuğ, ancak uçuşu ayrı bir yere koymak gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin “Bir daha dünyaya gelseniz havacı mı olmak istersiniz?” sorusunu Orgeneral Başbuğ, gülümseyerek yanıtlamadı. Bu arada bir başka gazeteci de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'a, “Siz kendinizi hiç topun bataryasında düşündünüz mü?” sorusunu yöneltmesi üzerine, Orgeneral Aksay, “Gerçekten zor bir soru cevap veremem” dedi.

Bu arada Orgeneral Başbuğ, uçuş gösterisini işaret ederek Türk Hava Kuvvetlerinin özellikle son dönemlerde harekatlarda gösterdikleri başarı ve muharebe tecrübesi açısından dünyanın en önde gelen hava kuvveti olduğunu söyledi.

'Halkımızın TSK'ya güveni tamdır'

ABD Hava Kuvvetlerinin bile özellikle iç güvenlik konusunda Türkiye'nin kazandığı tecrübeleri öğrenmek üzere Türkiye'ye geldiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, bu tecrübeleri ABD Hava Kuvvetleri ile Anadolu Şahini tatbikatında paylaştıklarını kaydetti.

Bütün kuvvetlerin önemli olduğuna dikkati çeken Orgeneral Başbuğ, “Gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Aynı zamanda Türk milleti de bugün sizin vasıtanızla faaliyetleri görecek, izleyecek. Gurur duyacak ve güvenecek. Halkımızın TSK'ya güveni tamdır” diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, uçuş sonrasında F16 uçaklarının mühimmat yüklemesini izlerken gazetecilerle konuştu. Orgeneral Başbuğ, ikmal personelinin önemine işaret ederek, bir uçağın ortalama 10 ikmal personeline ihtiyaç duyduğunu belirtti. Uçakların çok gelişmiş ve teknik yönünden üstün vasıtalar olduğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, bu yüzden uçak bakımının ve ikmalin ihtisas gerektiren bir konu olduğuna işaret etti.

Pilotların önemli olduğu kadar teknik personelinin de kendileri için önemli olduğu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, bir üste 6 bin civarında teknik personelin görev yapması gerektiğini kaydetti.

Orgeneral Başbuğ, daha sonra F16 uçağının kullandığı hava-hava ve hava-yer mühimmatları sergisini inceledi.

İncelemelere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık da katılıyor.

(HaberTürk)

Org. Başbuğ: "Uçmak ayrı birşey"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
ahhh bizdeki bu eziklik ahhh bizdeki bu korkaklık ....aldıgımız her mal elimizde patlıyor maalesef al sana cougar helikopterleri,al sana casa (cn-235) uçakları...ya biz ne kadar zeki bir milletiz degil mi? milletimin vergileri uçup gidiyor......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok iyi hatırlıyorum yeni nesil savaş uçağı alımında F-35 ve Eurofighter yarışmıştı. Bu yarışta Türkiye'ye teklif edilen şu idi. Eurofighterın üretim bantlarından biri Türkiye'de olacaktı ayrıca yazılım kodları tümüyle açık olacaktı. Ancak ne oldu ne bitti Türkiye tercihini F-35 den yana yaptı. Şimdi gelinen nokta ortada yazık oldu Eurofighterı tercih etmeliydik. Amerikalı dostlarımıza hayır diyemedik sonuçlarına da katlanıyoruz işte. Yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa amerikalının projesni 1960 lı yıllarda çizdigi f-16 uçakları ile mi dünyada sayılı hava kuvvetleriyiz acaba...daha kendi otomobilini yapamayan bir ülke nelerle övünüyor ...çok ilginç...ya millet çok saf yada aziz nesinin dedikleri çok dogru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En sonunda gercekleri gorebilen bir yorumcu suraya yorum yazdi,Yeni nesil F35 lerin yazilimlari Turkiye ye verilmeyecek.Bu ne demek aldiginiz sifir arabanin anahtarinin baskasinda olmasi gidip ondan dilenmeden arabayi kullanamamak demek.Tabi GPS in ne oldugunu bilmeden Selective Availability nin ne oldugunu bilmeden vatan millet sakarya!Bunlara harcanan paranin 10 da biri toplumu egitmek icin istihdam icin harcansaydi Turkiye simdi cok farkli yerlerdolurdu.Kendi arabasini bile yapamayan toplumun sahte ovuncu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanli ordumuzla gurur duyuyoruz ama bir jetin bir seferinin maliyeti 12.000 tl. uslere ,jetlere,vs ayrilan para maalesef cogunlukla abd nin cebine girmekte..abd yillardir ulkemizi tipki diger gelismekte olan ulkelerde yaptigi gibi suni sebeplerle komsulari ile birbirine dusurup onlari silahlandirarak para kazanmaktadir.yunanistan turkiye tehdidi yuzunden silahlara,jetlere asiri yatirim yaptigindan batma noktasina gelmistir..turkiye de abd destekli teror tehdidinden silahlanmaya milyarlarca dolar harcamis butun para abd kasasina girmistir sonucta kazanan abd kaybeden insanlik olmustur ve abd var oldukca bu boyle devam edecektir..sadece ordumuz degil devlet de ozel ucaklara,makam arabalarina sactigi paralarla neler yapilmazdi ulkemiz icin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000