24 Şubat 2015, Salı 20:45:43

MALATYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

RF-4 tipi askeri uçaktan keşif uçuşu yaptığı sırada Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında irtibatın kesildiği öğrenildi.
  • yorumlar gerçekten çok şaşırtıcı hepimizin şehitlerimize rahmet dileyeceğine birlik olacağına hala ayrımcı düşüncelerle dolu yazı yazılıyor çok üzücü.yabancının istediğ gibi hiçbir konuda birleşemeyen ayrımcı birbirine düşman bir toplum haline geldik.en başta siyaset ve içindekiler kokuşmuş durumda yazık üzülüyoruz artık silkinmemiz kendimize gelmemiz lazım.şehitlere rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.
  • milletimizin başı sağolsun, ailelerine sabırlar dilerim. çok acı bir olay. bu uçaklar neden düştü, şimdi bilemeyiz elbette, ancak ordumuzun envanterinde olan bu uçakları bu yıl sonunda tamamen elden çıkarılacaktı. kesin bilgi değildir ama satın alınanlarla birlikte 200 civarı bu uçaklardan olduğu biliniyor, büyük bir kısmı ise alman ve abd ordularının elden çıkardığı ve hibe yoluyla verdiği ıskarta uçaklar yani. zaten bu uçakların büyük bir çoğunluğu da yedek parça için kullanılmak için elde tutulan uçaklardı. kesin hatırlamıyorum ama bir kısmının modernizasyonu israil de yapılmıştı belki 20 sene olmuştur ve bu modernizasyonun parası da yine israilden sağlanan kredilerle büyük paralara yapılmıştı. bir kısmı orada bir kısmı da burada yapılmış, çok kısa bir süre sonra da yakıt tanklarında çıkan arıza nedeniyle ihtilaf çıkmıştı.
  • Haarp diyorum
  • Yine birileri çıkıp kazanın sebebini insanüstü sezileriyle ortaya koymuşlar. Bunları kaza kırım inceleme heyetlerinde senaryo yazıcı olarak işe almalı. Ordan sinema dünyasına kayarlar zaten. Eğer şöyle olmuşsa kola yanaşmada hızını kestirememiştir demektense yada işin içine iğrençce mezhep karıştırmaktansa sadece Allah rahmet eylesin deyip çözümlemeyi uzmanlara bırakın.
  • ÇOK ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAH RAHMET ETSIN AILELERINE SABIRLAR DİLİYORUM
  • CFIT. Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabırlar
  • Dusen ucaklardan helikopterlerden bezdik canimiz acidi yandi bunun kaza olduguna inanmiyorum eger kazaysa ama yeter TSK vs THK egitim sisteminiz lutfen degistirsin bu nedir yahu....bas sagligi diliyorum mekanlari cennet olsun...
  • Allah rahmet eylesin acılı ailelerine sabır versin...sehitlerimizin mekani cennet olsun..
  • Öncelikle genç kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. Uçaklar RF-4 keşif uçaklarıdır ve muhtemelen ikili kol eğitim uçuşu için kalkıp görev dönüşü tekrar kolda toplanma esnasında temas ile düşmüş olabilirler.. Uçaklarda hava hava radarı olmadığı için kola yanaşma tamamen göz ile yapılıp havanın sisli ve görüşün düşük olması yaklaşma hızını anlamakta oldukça zordur. Çarpma sonrası atlama için fırsat bulunamamış ve uçakla yere temas sonucu kardeşlerimiz şehit olmuştur.. Milletimizin başı sağolsun..
  • Dünyada okadar çok pislik varken neden hep güzel insanlar ölür? Allah rahmet etsin geride bıraktıklarına sabır versin.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre  akşam saatlerinde Malatya 7. Hava Jet Üstü Komutanlığından eğitim amaçlı havalanan 2 savaş uçağı radardan kayboldu.

Uçakların enkazına Malatya Akçadağ bölgesinde ulaşıldı. Açıklamada iki pilotun şehit olduğu ve cansız benedenine ulaşıldığı belirtildi.

Diğer iki pilotu arama çalışmaları devam ediyor. Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'daki AFAD  kurtarma ekipleri bölgede. 

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düşen uçakları Bakan Efkan Ala’ya sordu. Ala, kısaca şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, şehitlerimizden ikisinin, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu, diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

21.17 Güncelleme
Vatandaşların patlama sesi duyduklarını bildirmeleri üzerine arama kurtarma ekiplerinin çalışması Potolar mevkisinde yoğunlaştırıldı. Bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil Servis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yoğun sis olan bölgede uçakların enkazının bulunduğu öğrenildi. Araçların gidemediği alana bir süre yürüyerek ulaşan ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

21.34 Güncellendi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Malatya'da düşen iki askeri uçaktaki 4 personelin de şehit olduğunu açıkladı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

21.47 Güncelleme

Olayla ilgili Efgan Ala'dan da açıklama geldi: Ala; 'Genelkurmay Başkanlığı, Malatya’da düşen 2 askeri uçağın enkazına ulaşıldığını ve 4 pilotun şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının resmi intermet sitesinden Malatya’daki uçak kazasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz” denildi.

MALATYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

havacı ~ 9 yıl önce
yorumlar gerçekten çok şaşırtıcı hepimizin şehitlerimize rahmet dileyeceğine birlik olacağına hala ayrımcı düşüncelerle dolu yazı yazılıyor çok üzücü.yabancının istediğ gibi hiçbir konuda birleşemeyen ayrımcı birbirine düşman bir toplum haline geldik.en başta siyaset ve içindekiler kokuşmuş durumda yazık üzülüyoruz artık silkinmemiz kendimize gelmemiz lazım.şehitlere rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzücü olay ~ 9 yıl önce
milletimizin başı sağolsun, ailelerine sabırlar dilerim. çok acı bir olay. bu uçaklar neden düştü, şimdi bilemeyiz elbette, ancak ordumuzun envanterinde olan bu uçakları bu yıl sonunda tamamen elden çıkarılacaktı. kesin bilgi değildir ama satın alınanlarla birlikte 200 civarı bu uçaklardan olduğu biliniyor, büyük bir kısmı ise alman ve abd ordularının elden çıkardığı ve hibe yoluyla verdiği ıskarta uçaklar yani. zaten bu uçakların büyük bir çoğunluğu da yedek parça için kullanılmak için elde tutulan uçaklardı. kesin hatırlamıyorum ama bir kısmının modernizasyonu israil de yapılmıştı belki 20 sene olmuştur ve bu modernizasyonun parası da yine israilden sağlanan kredilerle büyük paralara yapılmıştı. bir kısmı orada bir kısmı da burada yapılmış, çok kısa bir süre sonra da yakıt tanklarında çıkan arıza nedeniyle ihtilaf çıkmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haarp ~ 9 yıl önce
Haarp diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamazlar ~ 9 yıl önce
ne ki o hatta yanlış yazmışsın diyen bile çıkar.
ayıp ~ 9 yıl önce
Bu kara haberin altına,böyle yorum yapmak,ayıptır yahu..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yine birileri çıkıp kazanın sebebini insanüstü sezileriyle ortaya koymuşlar. Bunları kaza kırım inceleme heyetlerinde senaryo yazıcı olarak işe almalı. Ordan sinema dünyasına kayarlar zaten. Eğer şöyle olmuşsa kola yanaşmada hızını kestirememiştir demektense yada işin içine iğrençce mezhep karıştırmaktansa sadece Allah rahmet eylesin deyip çözümlemeyi uzmanlara bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ÇOK ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAH RAHMET ETSIN AILELERINE SABIRLAR DİLİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
sengayet insani bir şekilde taziye bildiriyorsun.denyonun biri bunu bile beğenmemişya.YUHHHH diyorum
??_ ~ 9 yıl önce
beğenmeyen denyo sayısı iki olmuş.Allah rahmet eylesin dileğini beğenmeyene Allah akıl,fikir versin denir
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
CFIT. Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dost ~ 9 yıl önce
Dusen ucaklardan helikopterlerden bezdik canimiz acidi yandi bunun kaza olduguna inanmiyorum eger kazaysa ama yeter TSK vs THK egitim sisteminiz lutfen degistirsin bu nedir yahu....bas sagligi diliyorum mekanlari cennet olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin acılı ailelerine sabır versin...sehitlerimizin mekani cennet olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Öncelikle genç kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. Uçaklar RF-4 keşif uçaklarıdır ve muhtemelen ikili kol eğitim uçuşu için kalkıp görev dönüşü tekrar kolda toplanma esnasında temas ile düşmüş olabilirler.. Uçaklarda hava hava radarı olmadığı için kola yanaşma tamamen göz ile yapılıp havanın sisli ve görüşün düşük olması yaklaşma hızını anlamakta oldukça zordur. Çarpma sonrası atlama için fırsat bulunamamış ve uçakla yere temas sonucu kardeşlerimiz şehit olmuştur.. Milletimizin başı sağolsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünyada okadar çok pislik varken neden hep güzel insanlar ölür? Allah rahmet etsin geride bıraktıklarına sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
miko ~ 9 yıl önce
Ölenleri tanıyor muydun?
Miko'ya ~ 9 yıl önce
Evet hepsi Yunanboğan aslanlardı. Sırf bu yeter.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000