21 Ocak 2009, Çarşamba 11:29:21

İncirlik, ABD'nin can damarı!

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Daimi Diplomatik Uçuş İzni (DDUİ) kapsamında ABD tarafından, Türk Hava Sahası ve İncirlik Üssü'nün, 2001-2008 yılları arasında, Afganistan bağlantılı çeşitli rotalarda 13 bin 500, Irak bağlantılı olarak da 84 binden fazla uçuş için kullanıldığı bildirdi.
  • ULKENIN HUDUTLARI DENIZ HAVA VE KARA SAHALARININ TOPLAMI OLDUGUNA GORE BU ABD BIZIM ULKEMIZE KAFASINA GORE GIRIP CIKIYOR DEMEKTIR BU ULKE ULKESINE GIRENLERE NE YAPİYOR PEKI POTANSIYEL SUCLU GOZUYLE BAKIP PARMAK IZI BILE ALIYOR ... BU TOPRAKLAR KAN ILE ALINIP BEDELI ODENMISTIR. KIMSEYE PESKES CEKILEMEZ
  • Amerikaya atıp tutmak kolay sayın yorumcular. bildiğiniz gibi bu ülke dünyanın 1 numaralı gücüdür şu anda o yüzden de yok hava sahamı şöyle yapmış yok böyle yapmış tartışıp kendini üzmeye gerek yok. askerileri geçin sivil uçaklarına sivil meydanlarımızda denetleme yapılabiliyor mu acaba biliyor musunuz?
  • Daimi Diplomatik Uçuş İzni de demektir. Nasıl bir zihniyet bir hava sahasını daimi olarak izinli kılar. Demekki bu hava sahası bizim değil ozaman bu topraklarda bizim değil. ZAten orası amerikan toprağı olarak kebul edilmekte. Bu 45lerden bu yana yaşadığımız çok vahim bir durum. Amerikan pilotlarının frekansta küstahça konuşmalarını her uçuşlarını ambulans uçak olarak tanıtmalarını, direk rotalarla ne ayırma ne güvenlik dinlemediklerini konuyla alakalı herkes biliyor. Sadece malzeme taşındığınıda televizyonlarda izliyoruz.
  • Incirlikde ikmal yapmak icin inen bu ucaklarin,Türkiye Cumhuriyeti Polis ve Gümrük bakimindan kontrol etme yetkisi varmidir? Benim icin hava sahamizi kullanmak pek büyük bir problem degil.Bu hakkimizi biz vermis isek,zaten INCIRLIK ABD topragi anlamindadir.Sorun burada oluyor.Ayni olay Almanya'da bir Havalimanindada var.Polonya'da ve Cekoslavakya'da var.Guatamono mahkümlarinin bir kismi bu alanlar üzerinden tasindigi ispat edildi bile.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Daimi Diplomatik Uçuş İzni (DDUİ) kapsamında ABD tarafından, Türk Hava Sahası ve İncirlik Üssü'nün, 2001-2008 yılları arasında, Afganistan bağlantılı çeşitli rotalarda 13 bin 500, Irak bağlantılı olarak da 84 binden fazla uçuş için kullanıldığı bildirdi. Gönül, "Ayrıca söz konusu izin kapsamına girmeyen münferit uçuş talepleri çerçevesinde de 2001-2008 yılları arasında ABD'ne 6 bin münferit uçuş izni verilmiştir" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan'ın ABD'nin Guantanamo'ya Iraklı esirleri İncirlik Üssü aracılığıyla taşıdığı yönündeki iddialarla ilgili soru önergesini yanıtladı. İncirlik Üssü'nün anlaşmalarla belirlenmiş amaç ve esaslar dışında kullanılmasının ancak yetkili Türk makamlarının onayı ile mümkün olabileceğini belirten Bakan Gönül "Bu kapsamda Afganistan ve Irak'ta devam eden harekata lojistik destek sağlamak maksadı ile İncirlik'in, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Lojistik Aktarma Harekatına yönelik kullanılmasına Bakanlar Kurulu kararları doğrultusunda izin verilmektedir" dedi.

-"ABD'YE VERİLEN İZİN SADECE MALZEME TAŞINMASIYLA İLGİLİ"-

ABD tarafına verilen iznin sadece malzeme taşınması ile ilgili olduğunu, bu kapsamda İncirlik Üssü'nün kullanımında insan kaçırma olayına müsamaha eden bir madde bulunmadığını kaydeden Bakan Gönül, BM Güvenlik Konseyi kararları kapsamında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde, ABD'ne ait ulaştırma ve destek uçaklarına, İncirlik Meydanına iniş-kalkış ve Türk Hava Sahasından üst geçiş amacıyla Daimi Diplomatik Uçuş İzni (DDUİ) verildiğini söyledi. Bakan Gönül şu bilgileri verdi:

"Söz konusu Daimi Diplomatik Uçuş İzni kapsamında, Türk Hava Sahası ve İncirlik Meydanı, 2001-2008 yılları arasında, ABD tarafından, Afganistan bağlantılı çeşitli rotalarda 13 bin 500, Irak bağlantılı olarak da 84 binden fazla uçuş için kullanılmıştır. Ayrıca söz konusu izin kapsamına girmeyen münferit uçuş talepleri çerçevesinde de 2001-2008 yılları arasında ABD'ye 6 bin münferit uçuş izni verilmiştir.

Dolayısıyla Türk Hava Sahasını kullanan ABD uçaklarına ilişkin uçuş bilgileri ilgili Türk makamlarına iletilmiş olup, bugüne kadar ABD tarafından, Türk Hava Sahası ve meydanları kullanılarak insan kaçırıldığı ya da esir nakli yapıldığı yönünde herhangi bir bildirim olmamış ve bu yönde bir bilgiye rastlanmamıştır. Ayrıca uçuşların DDUİ Uygulama Esaslarına uygun icra edilmesi; Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve İncirlik 10'ncu Tanker Üs Komutanlığı tarafından kontrol edilmektedir. Söz konusu kontrol görevi, uygulama esaslarında belirtilen hükümlerle sınırlı olup "her inen uçağın aranması' hususunu kapsamamaktadır. "

-"YÜKLERİN FARKLILIĞI KONUSUNDA KUVVETLİ EMARELERE İHTİYAÇ VAR"-

DDUİ ve münferit uçuş izinleri kapsamında ABD tarafından icra edilen uçuşların, diplomatik nezaket ve mütekabiliyet esasları çerçevesinde, bildirilen manifestoların doğruluğu prensibine uygun olarak icra edildiğinin kabul edildiğini de kaydeden Bakan Gönül, "Herhangi bir ülkenin hava vasıtası, o devletin hükümranlık alanı sayılmakta ve yalnızca çevre emniyeti, sağlık ve güvenlik konularında bir zafiyetin oluşturması veya manifesto ile taşınan yük arasında farklılığın olduğu yönünde kuvvetli emareler bulunması durumunda uçak içerisinde gerektiğinde arama yapılabilmektedir." dedi.

İncirlik, ABD'nin can damarı!

Yorumlar

CARŞI ~ 15 yıl önce
ULKENIN HUDUTLARI DENIZ HAVA VE KARA SAHALARININ TOPLAMI OLDUGUNA GORE BU ABD BIZIM ULKEMIZE KAFASINA GORE GIRIP CIKIYOR DEMEKTIR BU ULKE ULKESINE GIRENLERE NE YAPİYOR PEKI POTANSIYEL SUCLU GOZUYLE BAKIP PARMAK IZI BILE ALIYOR ... BU TOPRAKLAR KAN ILE ALINIP BEDELI ODENMISTIR. KIMSEYE PESKES CEKILEMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 15 yıl önce
Amerikaya atıp tutmak kolay sayın yorumcular. bildiğiniz gibi bu ülke dünyanın 1 numaralı gücüdür şu anda o yüzden de yok hava sahamı şöyle yapmış yok böyle yapmış tartışıp kendini üzmeye gerek yok. askerileri geçin sivil uçaklarına sivil meydanlarımızda denetleme yapılabiliyor mu acaba biliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben çok yedim doydum ~ 15 yıl önce
Daimi Diplomatik Uçuş İzni de demektir. Nasıl bir zihniyet bir hava sahasını daimi olarak izinli kılar. Demekki bu hava sahası bizim değil ozaman bu topraklarda bizim değil. ZAten orası amerikan toprağı olarak kebul edilmekte. Bu 45lerden bu yana yaşadığımız çok vahim bir durum. Amerikan pilotlarının frekansta küstahça konuşmalarını her uçuşlarını ambulans uçak olarak tanıtmalarını, direk rotalarla ne ayırma ne güvenlik dinlemediklerini konuyla alakalı herkes biliyor. Sadece malzeme taşındığınıda televizyonlarda izliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Incirlikde ikmal yapmak icin inen bu ucaklarin,Türkiye Cumhuriyeti Polis ve Gümrük bakimindan kontrol etme yetkisi varmidir? Benim icin hava sahamizi kullanmak pek büyük bir problem degil.Bu hakkimizi biz vermis isek,zaten INCIRLIK ABD topragi anlamindadir.Sorun burada oluyor.Ayni olay Almanya'da bir Havalimanindada var.Polonya'da ve Cekoslavakya'da var.Guatamono mahkümlarinin bir kismi bu alanlar üzerinden tasindigi ispat edildi bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000