27 Ocak 2013, Pazar 08:07:02

İÇİNDE HAVAALANI OLAN HASTANE GELİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘9 yıllık hayalim’ dediği şehir hastanelerine bir yenisi daha ekleniyor. Sancaktepe’de içinde ambulans uçakların ineceği havaalanı olan hastane inşa ediliyor.
  • Bu aradao askeri birlik de çorluya taşınıyor bilginize
  • Orada sadece yabgın uçakları yok.. kocaman bir kara havacılık alayı var hani gölcük depreminde gece gündüz çalışan, sellerde hayat kurtaran, batan teknelere yardıma giden hayat kurtaran sanki o birlik orda faaliyete devam etse piste ambulans uçağı inemeyecek.. yatacak yeri yok bu yiğici yağmacıların
  • Anneniz babanız, minicik yavrunuz veya bir yakınınız o hastaneye bir uçakla yetişip ölümden döndüğünde yazdıklarınızı düşünüp 'ulan adam hizmet getirmek için proje üretirken ben oturduğum yerde ancak eleştiri yapmak için kafa yormuşum' diyebilecek kadar delikanlı ve yiğit misiniz? Sizin hayallerinizde göremediğinizi adam onca iş güç arasında ülkeye kazandırıyor. Vatandaş laf değil icraat için oy veriyor. Milletinizi cahil diye küçümseyenler gitsin kimlik değiştirsin lütfen.. LÜTFEN !!
  • Bizler Amerika da ki Zenci lerle ayniyiz. Cok hizli ulastik herseye, 100 yil ( yuvarlak hesap) gibi kisa surede dusunmeye gerek kalmadan. Ronesans ve Reform u Atatürk ile yasayacak ogrenecektik fakat Cehalet kolay yasam oldugundan ve Cahil millet kolay guduldugunden yasayamadik yasatmadilar. Sn. Basbakan aldigi oylarla ora ve orada kalmaya devam edecek bu millet kolay ve onurssuz yasami sectigi surece.
  • Çok affınıza sığınmak istiyorum, elitist bir tavır içerisine girmek istemiyorum ama Kasımpaşa'dan çıkan kendini geliştirmek için bula bula İskenderpaşa Cemaatini bulmuş bir kişiden maalesef daha fazlası beklenemez. Ne kadar zeki olsa, dünyayı son yıllarda ne kadar görmüş olsa vizyonu sınırlı olur. Betonlaşmayı medeniyet diye görmesi de doğaldır. Öte yandan halkın %50'sinden başkası Sn. Başbakanımıza üç dönemdir oy vermektedir. Bu kişiler ülkemizin en cahil kesimini oluştursa da demokrasi budur. (Biliyorsunuz okumuş, iyi üniversitelerden mezun olanlar arasında AKP'ye oy verenler %10'un altındadır) Bu şartlar altında çevre katliamına da ecdadımızdan kalan Sultanahmet gibi bir şaheserin üstünde gökdelenler yükselse de, Kasımpaşa'dan bakıldığında Süleymaniye yerine artık heyüla gibi bir köprü gözükse de, demokrasilerde seçimle gelen bu tür kararlar alabilir.
  • Bu web saufasinda gordugum en bilinçli yorum tebrikler Yeşil Alan
  • Gözleri öyle bir hırs bürümüş ki, bir mega kentin en büyük ihtiyaçlarından birinin yeşil alan olduğunu, yaşanacak şehrin sıkış tepiş bina değil ferah olması gerektiğini hiç bir politikacı düşünmüyor. Her boş alana inşaat yapma saplantısı sadece Türklere has. Rönesansı, sanayi devrimini yaşamamış bir toplumsan her yeşil alana inşaatı sana müjde diye yuttururlar.

MEGA kent İstanbul mega hastanelere evsahipliği yapacak. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 1 milyar TL’ye mal olacak ve 2015’in sonuna doğru açılması düşünülen İkitelli Sağlık Kampüsü’nden sonra, İstanbul’a yapılacak ikinci şehir hastanesinin de Sancaktepe’de inşaa edileceği müjdesini verdi. Sancaktepe’de açılacak ikinci şehir hastanesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "“Sancaktepe'’de askeriyeye ait 4 milyon metrekarelik bir arazi bu iş için uygun bulundu. Görüşmelerde son aşamaya gelindi. Şimdi Milli Emlak'’ın Genelkurmay'’a  başka bir yer göstermesini bekliyoruz”" dedi.

4 milyar TL’lik devasa arsa

İnşaatın taşınma işlemi bittikten sonra başlayacağını anlatan Dokucu şu bilgileri verdi: Bu yeni şehir hastanesinde bir ilk olacak ve hastaneye ait arazide havaalanı da bulunacak. Böylece Sağlık Bakanlığımızın ambulans uçakları da rahatça iniş yapabilecek, ayrıca yurt dışına yönelik sağlık turizmi için de bir üs haline gelecek.” Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul’daki kamuya ait hastanelerin 2005 yılında 22 bin yatak kapasitesi olduğunu ancak koğuş sisteminden vazgeçilmesiyle birlikte bu sayının 15 binlere düştüğünü söyleyerek “Şehrin ihtiyacı olan sayı 30-35 binlerde. İkitelli’deki şehir hastanesi ile 2 bin 682 yatak daha bu sisteme eklenecek. Ancak asıl büyük atılım Sancaktepe’de inşaası düşünülen ikinci şehir hastanesi ile olacak. 3 bin 800 yataklı bu yeni hastaneler kampüsünde ağırlık, çocuk ve kadın doğum hastanelerine verilecek. Arazi sorunu çözüldü sayılır. Yangın uçaklarının durduğu bir alan var arazide. O kısım yine havaalanı olarak bırakılacak. Çok büyük bir arsa; ederi 4 milyar TL’yi buluyor. Toplam alanı 3  milyon metrekareyi bulacak” dedi. İkitelli Sağlık Kampüsü projesinde uluslararası bir tasarım ekibinin yer aldığını anlatan Dokucu, “Hastanenin planı DNA sarmalından esinlenerek yapıldı.İki ucu arası yaklaşık 2 kilometreyi buluyor. Bu alanda raylı sistem de çalışacak” diye konuştu.

İÇİNDE HAVAALANI OLAN HASTANE GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

bu arada ~ 11 yıl önce
Bu aradao askeri birlik de çorluya taşınıyor bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habercilik bu mu? ~ 11 yıl önce
Orada sadece yabgın uçakları yok.. kocaman bir kara havacılık alayı var hani gölcük depreminde gece gündüz çalışan, sellerde hayat kurtaran, batan teknelere yardıma giden hayat kurtaran sanki o birlik orda faaliyete devam etse piste ambulans uçağı inemeyecek.. yatacak yeri yok bu yiğici yağmacıların

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 11 yıl önce
Anneniz babanız, minicik yavrunuz veya bir yakınınız o hastaneye bir uçakla yetişip ölümden döndüğünde yazdıklarınızı düşünüp 'ulan adam hizmet getirmek için proje üretirken ben oturduğum yerde ancak eleştiri yapmak için kafa yormuşum' diyebilecek kadar delikanlı ve yiğit misiniz? Sizin hayallerinizde göremediğinizi adam onca iş güç arasında ülkeye kazandırıyor. Vatandaş laf değil icraat için oy veriyor. Milletinizi cahil diye küçümseyenler gitsin kimlik değiştirsin lütfen.. LÜTFEN !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak etme!! ~ 11 yıl önce
kabul edecek ülke bulsak hemen değiştireceğiz kimliğimizi merak etme sen kuzu kuzu itaat et büyüklerine!!!
Asıl komik sensin ~ 11 yıl önce
Bu ülkede hala hastane hastane dolaştırılırken vefat edenler var sen kalkmış uçakla hastaneye yetişecek hastalardan bahsediyorsun...Ayrıca o çok övdüklerin hangi icraatleri yapmışlar?? Teröristlerin ayağına hakim göndermek, şehide kelle demek,çiftçiye al ananı git demek, öğretmene senin oyuna ihtiyacım yok demek,dün kardeşim dediğine bugün terörist demek,dünyanın en pahalı benzin,araba,elektrik,doğalgaz,internet,et,pasaport,harçlarını vs vatandaşına müşteri gibi satmak o icraatlerden!!! mi acaba???
NoMad ~ 11 yıl önce
Bizler Amerika da ki Zenci lerle ayniyiz. Cok hizli ulastik herseye, 100 yil ( yuvarlak hesap) gibi kisa surede dusunmeye gerek kalmadan. Ronesans ve Reform u Atatürk ile yasayacak ogrenecektik fakat Cehalet kolay yasam oldugundan ve Cahil millet kolay guduldugunden yasayamadik yasatmadilar. Sn. Basbakan aldigi oylarla ora ve orada kalmaya devam edecek bu millet kolay ve onurssuz yasami sectigi surece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Affola ~ 11 yıl önce
Çok affınıza sığınmak istiyorum, elitist bir tavır içerisine girmek istemiyorum ama Kasımpaşa'dan çıkan kendini geliştirmek için bula bula İskenderpaşa Cemaatini bulmuş bir kişiden maalesef daha fazlası beklenemez. Ne kadar zeki olsa, dünyayı son yıllarda ne kadar görmüş olsa vizyonu sınırlı olur. Betonlaşmayı medeniyet diye görmesi de doğaldır. Öte yandan halkın %50'sinden başkası Sn. Başbakanımıza üç dönemdir oy vermektedir. Bu kişiler ülkemizin en cahil kesimini oluştursa da demokrasi budur. (Biliyorsunuz okumuş, iyi üniversitelerden mezun olanlar arasında AKP'ye oy verenler %10'un altındadır) Bu şartlar altında çevre katliamına da ecdadımızdan kalan Sultanahmet gibi bir şaheserin üstünde gökdelenler yükselse de, Kasımpaşa'dan bakıldığında Süleymaniye yerine artık heyüla gibi bir köprü gözükse de, demokrasilerde seçimle gelen bu tür kararlar alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rf ~ 11 yıl önce
Valla anladıkta şu iyi eğitimlilerinde bir numarasını göremedik şimdiye kadar. Bir ankayı uçurmayı beceremediler. Sonrada başbakan şöyle böyle. Herkes ilk önce kendine baksın bence.
IS ~ 11 yıl önce
arife tarif gerekmez :-) artik bunca olumlu adimlardan sonra gercekleri göremiyorsaniz artik size ne denilebilirki. ah su inat yokmu
Tebrikler Yesil Alan ~ 11 yıl önce
Bu web saufasinda gordugum en bilinçli yorum tebrikler Yeşil Alan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil alan ~ 11 yıl önce
Gözleri öyle bir hırs bürümüş ki, bir mega kentin en büyük ihtiyaçlarından birinin yeşil alan olduğunu, yaşanacak şehrin sıkış tepiş bina değil ferah olması gerektiğini hiç bir politikacı düşünmüyor. Her boş alana inşaat yapma saplantısı sadece Türklere has. Rönesansı, sanayi devrimini yaşamamış bir toplumsan her yeşil alana inşaatı sana müjde diye yuttururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000