01 Eylül 2014, Pazartesi 08:00:41

HAVA HARP OKULUN'NDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Hava Harp Okulu Komutanlığı’nı 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı.
  • Kokenim Havaci diyor- sanki sorduk! sonra bakiyorsun ya Harp okulundan terk, muhabereci, radarci veya Silahci, bence sivil havaciliga sadece Universitelerin Havacilik bolumlerinden pilot alacaksin
  • Hava harp okulunun boyle kalabalik bir yerde ne isi var bence Diyarbakira, Bandirmaya ve ya Balikesire tasinsin hem Uslerede yakin olur
  • Cogu savas degil yolcu ucaklari a pilot olmak icin bu secimi yapti
  • Kağıttan kaplan diyen KANIBOZUK , buralarda gezindiğine göre HAVACI olmalısın. Ne o , içindeki hırs ve kinin dışına vurmuş. Imamhatipli misin yoksa biri kuyruğuna bastı da kuyruk acın mı var.
  • 15 sene sabredin sonra gelirsiniz
  • skl ile diğer zat-ı muhterem ? sizin airline planları mı ? etkilendi de varını yoğunu ortaya koyanların mezuniyetine mide bulandırıcı yorumlar yapıyorsunuz
  • Yapmışlarsa bence çok iyi yapmışlar helal olsun
  • Iki oglum var. Daha kucukler ama boyle onurlu bir meslekleri olur Insallah. Bir anne olarak gurur duyarim. Ozelde degil, asker olarak, vatanina hayirli evlatlar olurlar umarim.
  • canları ne zaman isterse korktun mu..?
  • Nezaman saglık sorunum var deyip istafa edip pegasusa CV verecekler acaba ?

Hava Harp Okulu Komutanlığı’nı 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla gerçekleşti. 194 teğmenin diplomasını aldığı törende dönem birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Hava Harp Okulu Komutanlığı’nın 60. Dönem Komutanlığı Diploma ve Sancak-Devir Teslim Töreni büyük bir heyecanla gerçekleşti. Yeşilyurt’taki Hava Harp Okulu’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda subay ve mezun askerlerin aileleri katıldı.

ERDOĞAN TÖREN ALANINA HELİKOPTERLE GELDİ

Tören alanına helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hava Harp Okulu, Merhaba. Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun” diyerek teğmenleri selamladı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Türk Hava Kuvvetleri'nde değişim ve dönüşümünün hiç durmadan devam edeceğini söyledi. Tümgeneral Alpay, "Bu değişim daha etkili bir komuta yapısı yanında, envantere giren veya girecek olan, havadan ihbar kontrol uçağı A-400M stratejik nakliye uçağı, modernize edilmiş F16 uçakları, F-35 müşterek taarruz uçağı ve ANKA insansız hava aracı gibi birçok modern harp, silah ve sistem platformları ile bunlara ait mühimmat ve donanım ve yazılımı kapsamaktadır" dedi.

Mezun olan teğmenlere seslenen Alpay, "Türk Hava Kuvvetleri, varlığıyla caydırıcı ve gerektiğinde tek başına savaşın kaderini tayin edebilecek özellikte bir kuvvettir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü bir hava kuvveti ancak güçlü ve nitelikli insan gücüyle daha ileriye gidebilecektir. Aldığınız kapsamlı eğitim ile profesyonel asker ve cesur havacılar olmanın yanında Hava Kuvvetleri'ni daha üst seviyelere taşıyabilecek, değişim ve dönüşümü hızlandıracak niteliklerle mezun oluyorsunuz. Vatansever subaylar olarak topluma ve çevrenize örnek teşkil edeceğinize, şartlar ne olursa olsun dürüstlükten, vazifeden, iş ahlakından ve mükemmellikten asla taviz vermeyeceğinize olan inancım tamdır.”

Törende mezunlar adına konuşan devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, Hava Harp Okulu'ndan 'genç teğmenler' olarak mezun olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Daha sonra Bayram Berkant Kaptı, yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.

194 TEĞMEN MEZUN OLDU

Törende dönem birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı. Dönem ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten, üçüncü olan Teğmen Mehmet Korucu diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan, dördüncü olan Teğmen Bahattin Kuşaksız Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in elinden, beşinci olan Teğmen Eyüp Özmen ise diplomasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın elinden aldı. Törende, bu yıl 6'sı bayan, 4'ü Azeri, 2'si Gürcü, 2'si Türkmen, 2'si Ürdünlü toplam 10 misafir askeri öğrenci olmak üzere toplam 194 Hava Harbiyeli teğmen diploma aldı.

Sancak devir-teslim töreninin ardından F-4 ve F-16 uçakları geçiş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan gösteriyi ayakta izledi. Ardından mezun subaylar Hava Harp Okulu marşını okuyarak tören geçişi yaptı. Mezun genç teğmenler, törenin ardından tören alanının ortasına gelerek kılıçlarını birbirlerine çaktı. Tören Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin gösterisi ile son buldu.












HAVA HARP OKULUN'NDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Koken ~ 10 yıl önce
Kokenim Havaci diyor- sanki sorduk! sonra bakiyorsun ya Harp okulundan terk, muhabereci, radarci veya Silahci, bence sivil havaciliga sadece Universitelerin Havacilik bolumlerinden pilot alacaksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hv hrb okulu ~ 10 yıl önce
Hava harp okulunun boyle kalabalik bir yerde ne isi var bence Diyarbakira, Bandirmaya ve ya Balikesire tasinsin hem Uslerede yakin olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belirtilmedi ~ 7 yıl önce
Hava harp okulundan mezun olunca pilot olmak icin ana uslere gonderiliyorlar zaten. Bilip bilmeden bir yargıya varmayın.
Savas pilotumu? ~ 10 yıl önce
Cogu savas degil yolcu ucaklari a pilot olmak icin bu secimi yapti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kağıttan kaplan diyen KANIBOZUK , buralarda gezindiğine göre HAVACI olmalısın. Ne o , içindeki hırs ve kinin dışına vurmuş. Imamhatipli misin yoksa biri kuyruğuna bastı da kuyruk acın mı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıphoneye ~ 10 yıl önce
ee milletvekili bile kağıttan kaplan demedimi? doğru değil mi yani? kağıttan kaplan olmasalar kafalarına çuval geçirip ankaranın göbeğinde tekme tokat dayak yemezlerdi değil mi? senin kanın ne acaba ?????????
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
15 sene sabredin sonra gelirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
skl ile diğer zat-ı muhterem ? sizin airline planları mı ? etkilendi de varını yoğunu ortaya koyanların mezuniyetine mide bulandırıcı yorumlar yapıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skt ~ 10 yıl önce
Yapmışlarsa bence çok iyi yapmışlar helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne guzel ~ 10 yıl önce
Iki oglum var. Daha kucukler ama boyle onurlu bir meslekleri olur Insallah. Bir anne olarak gurur duyarim. Ozelde degil, asker olarak, vatanina hayirli evlatlar olurlar umarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
canları ne zaman isterse korktun mu..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıphone ye cvp ~ 10 yıl önce
kimden kağıttan kaplanlardan mı güldürme yaaa :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nezaman saglık sorunum var deyip istafa edip pegasusa CV verecekler acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000