31 Ağustos 2011, Çarşamba 08:21:36

GÖKLERİN YENİ KARTALLARI MEZUN OLDU

Hava Harp Okulu'nda 57. Dönem Diploma ve Sancak Devir - Teslim Töreni gerçekleşti.
  • Zor bir mesleğe gönül vermişsiniz. Ve daha yolun başındasınız. Atatürk'ün Türk Askeri için söylediği "Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği senin kadar temiz bir askere rast gelinmemiştir." sözlerini ve "Bir ordunun kudreti, kumanda ve zabitan heyetinin kıymeti ile ölçülür." tespitini rehber edindiğinizden emin olarak; Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum.
  • eee hadi yavru serçeler uçun bakemmmmm :))
  • Hepinizi tek tek alımlarınızdan öperim. Allaha emanet olun. Eski bir F-16 pilotu. Bilmeyene not: savas pilotluğu futbolculuk gibidir. Belli bir yaşa kadar yapılır. Asker sivil demeden bu ülkenin evlatları olarak Turk sivil havacılığını el ele yükseklere taşımak icin çalışmalıyız, okumalıyız. Tüm ucuculara sevgiler.
  • sivil havacılığın gerçek anlamda sivilleşmesi kendini postal hegomonyasından kurtarması ile bizim asker astronotları aldı bir telaş...yarım yamalak aldıkları pilotaj eğitimi ile havacılık yapıyorsunuz diye bizleri küçük görenler acaba hava Harap okulunda nasıl bir eğitim görüyorlarki havacılık tarihindeki tüm kaza ve kırımlarda baş rolleri oynuyorlar...daha çokk ça lışmanız lazım çookkkkkk yavru cikcikler
  • Pilot olma yolu sadece hava harp okulundan geçseydi vay dünyanın haline. Allahtan senin gibi geri kafalıların egemenliğinde değil havacılık ki hala gelişip yoluna devam edebiliyor. Oradan mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ama işkembeden sallayıp sivil havacılık okullarından mezun olan başarıyla uçuşlarını gerçekleştiren arkadaşlarıma çamur atan seni de kınıyorum. Merak etme boş adam öncelikle o kurslardan mezun olamıyor, olsa bile iş bulamıyor. Havayolu şirketleri de salak değil heralde 60 milyon dolarlık uçaklarını ve bir okadar insanın vebalini boş insanlara teslim etsin. Bırakın artık bu işleri..
  • 226 Kartal Mezun oldu. Hepsi de yetenekli zeki yürekli. Yarım yamalak pilotaj eğitimi alarak havacılığa gönül vermeden bir baltaya sap olamadığı için bari pilot olup kısa yoldan iyi para kazanayım diyen kabiliyetten uzak yüreksiz çapsız bir sürü tatlı su pilotu şimdi bu çocuklara saldırmaya hazırlanıyordur. Hata sizde değil size yaptığınızın havacılık olduğunu zanettiren havacılık ticareti yapan sansarlarda
  • hadii bakalım hemen line a geçmek için çalışmalara başlayın...gerisi hikaye :))
  • Hepinizin bizlerden aldığı emenet kuşlara bizlerden daha ileri teknolojı ile emniyetli uçuşlar dilerim.A.Orhan Okutgen 14.DÖNEM .
  • sevgili kuzenim 31 sene önce dün mezun olmuştu :( ve 27 sene önce şehit oldu tüm mezunların yolu ve ömürleri açık olsun
  • Yolları, bahtları ve şansları açık; başları dik, kılçları keskin, kanatları gibi yürekleri de çelikten; Türk ulusuna layık olsunlar.
Hava Harp Okulu'nda 57. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu'nda düzenlenen törende davetlilerin şeref tribünündeki yerlerini almasının ardından, Hava Harp Okulu Komutanlığı öğrenci alayı da 10. Yıl Marşı eşliğinde tören alanına yerleşti. Cumhurbaşkanı Gül'ün askeri törenle karşılanmasıyla diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı. Cumhurbaşkanı Gül, Hava Harp Okulu merasim kıtasını denetlemesinin ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Sert, Hava Harp Okulu'nun, 100. kuruluş yılını kutlayan ve dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri'nin önemli bir subay kaynağı olma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Sert, "Hava Kuvvetleri'nin ikinci 100 yılında da gücünün kaynağı olmaya devam edecek Hava Harp Okulu'ndan 57. dönemde 10'u kadın olmak üzere 226 genç teğmenin mezun oldu. Hava Harp Okulu'nda, çağdaş yönetim anlayışına uygun lider, yönetici ve komutanlar yetiştirme hedefine odaklı olarak dört yıllık eğitim ve öğretim süreci sonunda;

Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, ahlaki değerlere ve vatanseverlik duygusuna sahip, milli-kültürel değerleri benimseyen ve bu değerlere sahip çıkan, sevk ve idare, yöneticilik ve liderlik becerileriyle donatılmış, üstün nitelikli hava subaylarının yetiştirilmesi esas alınmaktadır. Kısıtlı imkanlara rağmen bizlere geniş olanaklar sağlayan, saygı ve güvenine layık olmak için tüm gücümüzle çalıştığımız yüce Türk ulusuna, minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Mezunlar adına konuşan devre birincisi Hava Teğmen Serkan Korkusuz da Hava Harp Okulu'ndaki eğitim sürecini tamamladıkları bugün, uğruna can vermeye ant içtikleri kutsal vatan savunması içinde yer almanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Teğmen Korkusuz, "Atatürk'ün gösterdiği 'İstikbal göklerdedir' hedefi; sahip olduğumuz ahlak ve fazilet, kazandığımız yüksek ve kurum kültürü hayatımız boyunca bize yol gösterici olacaktır" dedi.

Korkusuz, Cumhurbaşkanı Gül'e hitaben yaptığı konuşmasında, "Ata'mızın istikbal ve Cumhuriyet'in teminatı olarak gördüğü Türk gençliğinin fertleri olarak istikbalimizi vakur bir şekilde omuzluyor ve Ulu Önderimizin bizlere vermiş olduğu görevleri, yerine getirebilmek için sahip olduğumuz azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit etmeye cüret edecek tüm düşmanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti, çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Şu an huzurunuzda durmakta olan bizler, Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından devre birincisi Hava Teğmen Korkusuz, yaş kütüğüne 2011 yılı mezunları adına 57. dönem uçak maketini çaktı. Törende daha sonra, derece alan teğmenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem birincisi Teğmen Korkusuz'a diplomasını verdi. Dönem ikincisi Erkan Sert'in diploması TBMM Başkanı Çiçek tarafından verilirken dönem üçüncüsü Eyüp Acar, diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Törende, dönem dördüncüsü Harun Dağcı'ya Genelkurmay Başkanı

Orgeneral Özel, dönem beşincisi Muhammed Cihan Aydın'a Milli Savunma Bakanı Yılmaz, dönem altıncısı Mustafa Çınar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, dönem yedincisi Erhan Erdi Yanteri'ye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bilgel, dönem sekizincisi Hızır Özyuva'ya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erten, dönem dokuzuncusu Caner Türkcan'a Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Güner, dönem onuncusu İbrahim Mesut Yılmaz'a Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu diplomalarını verdi.

Sancak devir-teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sert, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere kılıç ve diplomalarını verdi. F-4 ve F-16 uçaklarının tören geçişiyle devam eden mezuniyet töreni, Hava Harp Okulu Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Öte yandan tören sonunda Türk Hava Kuvvetleri'nin Türk milletine 100. yıl armağanı olan SOLOTÜRK'ün gösterisi, Cumhurbaşkanı Gül ve davetliler tarafından ilgiyle izlenirken Başbakan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ile yapacağı görüşme nedeniyle törenden erken ayrıldı.
GÖKLERİN YENİ KARTALLARI MEZUN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Zor bir mesleğe gönül vermişsiniz. Ve daha yolun başındasınız. Atatürk'ün Türk Askeri için söylediği "Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği senin kadar temiz bir askere rast gelinmemiştir." sözlerini ve "Bir ordunun kudreti, kumanda ve zabitan heyetinin kıymeti ile ölçülür." tespitini rehber edindiğinizden emin olarak; Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eee hadi yavru serçeler uçun bakemmmmm :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hepinizi tek tek alımlarınızdan öperim. Allaha emanet olun. Eski bir F-16 pilotu. Bilmeyene not: savas pilotluğu futbolculuk gibidir. Belli bir yaşa kadar yapılır. Asker sivil demeden bu ülkenin evlatları olarak Turk sivil havacılığını el ele yükseklere taşımak icin çalışmalıyız, okumalıyız. Tüm ucuculara sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sivil havacılığın gerçek anlamda sivilleşmesi kendini postal hegomonyasından kurtarması ile bizim asker astronotları aldı bir telaş...yarım yamalak aldıkları pilotaj eğitimi ile havacılık yapıyorsunuz diye bizleri küçük görenler acaba hava Harap okulunda nasıl bir eğitim görüyorlarki havacılık tarihindeki tüm kaza ve kırımlarda baş rolleri oynuyorlar...daha çokk ça lışmanız lazım çookkkkkk yavru cikcikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot olma yolu sadece hava harp okulundan geçseydi vay dünyanın haline. Allahtan senin gibi geri kafalıların egemenliğinde değil havacılık ki hala gelişip yoluna devam edebiliyor. Oradan mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ama işkembeden sallayıp sivil havacılık okullarından mezun olan başarıyla uçuşlarını gerçekleştiren arkadaşlarıma çamur atan seni de kınıyorum. Merak etme boş adam öncelikle o kurslardan mezun olamıyor, olsa bile iş bulamıyor. Havayolu şirketleri de salak değil heralde 60 milyon dolarlık uçaklarını ve bir okadar insanın vebalini boş insanlara teslim etsin. Bırakın artık bu işleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
226 Kartal Mezun oldu. Hepsi de yetenekli zeki yürekli. Yarım yamalak pilotaj eğitimi alarak havacılığa gönül vermeden bir baltaya sap olamadığı için bari pilot olup kısa yoldan iyi para kazanayım diyen kabiliyetten uzak yüreksiz çapsız bir sürü tatlı su pilotu şimdi bu çocuklara saldırmaya hazırlanıyordur. Hata sizde değil size yaptığınızın havacılık olduğunu zanettiren havacılık ticareti yapan sansarlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadii bakalım hemen line a geçmek için çalışmalara başlayın...gerisi hikaye :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hepinizin bizlerden aldığı emenet kuşlara bizlerden daha ileri teknolojı ile emniyetli uçuşlar dilerim.A.Orhan Okutgen 14.DÖNEM .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sevgili kuzenim 31 sene önce dün mezun olmuştu :( ve 27 sene önce şehit oldu tüm mezunların yolu ve ömürleri açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolları, bahtları ve şansları açık; başları dik, kılçları keskin, kanatları gibi yürekleri de çelikten; Türk ulusuna layık olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000