07 Haziran 2011, Salı 08:20:12

CORENDON'UN HEDEFİ 1 MİLYON!

Türkiye'ye bu yıl 1 milyon turist taşımayı hedefleyen Corendon Airlines, Antalya ve Pamukkale'de turistlere yönelik başlatılan 'Yeşil Yemin' kampanyasıyla da 1 milyon ağaçlık iki orman oluşturacak...
  • sessiz kalite ve güzeliklerle dolu corendon süpersiniz.erhan kaptan ve ekibin kutluyorum.yolunuz acık olsun.y.ç
  • pkk yı ve diğer terör gruplarını destekleyen hollanda mı dost??? bırakın bu adi yalakalıkları..nankör hollandalılar kendilerini kurtaran osmanlı torunlarına bugun ellerinden gelen bütün kötülükleri yapıyorlar ve biz de 400. seneyi kutlama şakşaklığı peşindeyiz...yazıklar olsun...
  • süpersiniz.

Hollanda ve Belçikalı turistlere tatil satmak amacıyla küçük bir ofiste iki Türk girişimci Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu tarafından 1997'de kurulan Corendon, bugün iki havayolu şirketi ve bir turizm firması ile Hollanda'daki bir numaralı Türk turizm grubu olmayı başardı. Firmanın Amsterdam'daki merkezini, Antalya'dan giden bir grup gazeteciye gezdiren Atilay Uslu, bugün 450 milyon dolarlık ciro ile Hollanda'daki 1 numaralı Türk turizm grubu haline geldiklerini söyledi. Corendon Touristic'in 2000 yılında Türkiye operasyonuna başladığını belirten Uslu, Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen 400 bin turistin 25 binini, Türkiye'ye gelen her üç turistten birini kendilerinin getirdiğini kaydetti. Türkiye'ye getirdikleri turistleri Ege ve Akdeniz'de 300'ü aşkın otele yönlendirdiklerini söyleyen Atilay Uslu, 2004 yılında otelciliğe adım attıklarını ve önce Bodrum'da 3 butik otelin işletmesi, ardından Finike'de 297 odalı ve 5 Yıldızlı Presa di Finica Hotel'in işletmeciliğine başlanıldığını dile getirdi.
 
TURİSTE 'YEŞİL YEMİN'

İstanbul'da köpek barınaklarının yemlerinin temin edilmesinden Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarına kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkati çeken Corendon, Antalya'da Isparta yolu üzerinde 500 bin ve Pamukkale'de 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon fidan dikimine başladı. Atilay Uslu, taşıdıkları turistlere kampanya kapsamında, 1 fidan için 2. 5 Euro vermesi ya da tatilleri boyunca hiçbir ağaca zarar vermeyecekleri, yerlere çöp atmayacakları gibi sözlerden oluşan 'Yeşil Yemin' ettirdiklerini kaydetti. TEMA ile işbirliği içinde geçen ocak ayında ilk 15 bin ağacın dikiminin yapıldığını belirten Uslu, "9 Mayıs 2011 tarihi itibariyle 51 bin ağaç alımı yapıldı. Dikim dönemi eylülde bu sayının 200 bine çıkmasını bekliyoruz. 2013'ün Aralık ayına kadar da 1 milyon ağaç tamamlanmış olacak" diye konuştu.
 
HAVAYOLU ŞİRKETLERİ

Corendon, Antalya merkezli Corendon Airlines ve Hollanda merkezli Corendon Dutch Airlines ile de 75 şehirde 270 destinasyona uçuş gerçekleştiriliyor. 2004 yılında kurulan Corendon Airlines'in filosunda 1 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-400 ve iki de yeni nesil Boeing 737-800 uçak bulunduğunu anlatan Atilay Uslu, şöyle konuştu:
 
"Yeni yatırımlara paralel olarak 2009 yılı itibariyle çalışan sayımızı 360'a yükselttik. Corendon Airlines, full charter, sub charter ve wet lase olarak da organize ettiği uçuşlarını Hollanda, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Polonya, KKTC, Romanya, İsrail, Makedonya, Estonya, Kosova destinasyonlarına gerçekleştiriyor. 75 şehirde 275 destinasyona uçuş gerçekleştiriyoruz. Corendon Turizm ve diğer acentaların yolcularını taşıma hizmetleri ile bu yıl 1198 koltuk kapasitemiz ile 1 milyon turisti Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
400 YILLIK DOSTLUK ANISINA

Corendon Dutch Airlines ismini taşıyan Hollanda merkezli şirketin 2009 model Boeing 737-800 NG tipi 189 koltuk kapasiteli yeni uçağının adı, Hollanda ile Türk diplomasisi tarihinde önemli bir yeri olan Hollanda'nın ilk Osmanlı büyükelçisine atfen Cornelis Haga olarak belirlendi. Bu yıl 400'üncü yılı kutlanacak olan Hollanda- Türkiye ilişkilerinin temelinin atıldığı 1612 yılına uzanan bir isim olduğunu anlatan Atilay Uslu, "Hollanda ile İspanya arasındaki 80 yıllık savaşta Osmanlı, Hollanda'ya yardım eder ve Hollanda, İspanya işgalinden kurtarılır. Bununla başlayan dostluk üzerine de Osmanlı İmparatorluğu tarihinde ilk büyükelçi olarak Hollanda'dan Cornelis Haga'yı kabul eder. Bu dönem günümüzde Türkiye- Hollanda ilişkileri açısından bir milad olarak kabul edilir. Biz de iki ülke arasındaki tarihi dostluğu, iki ülke halklarına anımsatmak istedik" diye konuştu.

CORENDON'UN HEDEFİ 1 MİLYON!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sessiz kalite ve güzeliklerle dolu corendon süpersiniz.erhan kaptan ve ekibin kutluyorum.yolunuz acık olsun.y.ç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pkk yı ve diğer terör gruplarını destekleyen hollanda mı dost??? bırakın bu adi yalakalıkları..nankör hollandalılar kendilerini kurtaran osmanlı torunlarına bugun ellerinden gelen bütün kötülükleri yapıyorlar ve biz de 400. seneyi kutlama şakşaklığı peşindeyiz...yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
süpersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000