15 Nisan 2010, Perşembe 08:07:26

Corendon'un gelecek hedefleri neler?

Tur operatörü olarak girdiği Hollanda pazarında, bünyesine havayolu şirketini de ekleyerek büyümeyi sürdüren Corendon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uçak seferleri başlattı. Corendon, yeni turizm sezonunda 26 seferi ile Kıbrıs'a 5 bin turist taşımayı hedefliyor.
  • Anadoluda Gaziantepe de uçmasını istiyoruz...
  • Sivil havacılığın gelişmesi ülkenin gelişmesinin önünü açan kıymetli bir parametre. umarız tüm sivil havacılık kuruluşları kurallar çerçevesinde hizmet sunarak ülkemize katma değer sağlamaya devam ederler. Kıbrısı unutmayan corendona tebrikler..

Hollanda doğumlu olan Atilay Uslu ve bir özel havayolu şirketinin bölge müdürü olarak uzun yıllar Hollanda'da çalışan Yıldıray Karaer'in 1997'de kurduğu Corendon'un Genel Müdür Yardımcısı Batuğhan Karaer, "Corendon'un yolcu sayısı 300 bin seviyesine ulaşınca, 5 yıl önce Corendon Airlines'ı kurmuştuk. Sabiha Gökçen Havaalanı'nı kullanan ilk charter havayolu bizdik. Bu sene 5 olan uçak sayımızı 7'ye çıkardık. 2009 yılında 5 bin uçuş yaparak 700 bin yolcu taşıdık. Bu yıl ise 8 bin uçuşla 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

AMSTERDAM'DAN KKTC'YE 26 UÇUŞ

Hollanda'dan KKTC'ye de uçuş başlatacaklarını dile getiren Karaer, Amsterdam'dan KKTC'ye 26 uçuş planladıklarını işaret ederek, "Hollanda pazarı KKTC'yi bilmiyor. Biz bilinmeyen bir pazara giriş yapıyoruz. Hollandalı turistlere KKTC'yi tanıtma gayretimiz devam ediyor. Umarım güzel bir operasyon olacak. Kıbrıs'a 5 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Koltuk kapasitelerinin yüzde 50'sinin tur operatörleri tarafından getirilen turistlere ayrıldığını kaydeden Karaer, "Geriye kalan koltuk kapasitesi de diğer tur operatörlerine pazarlanıyor. Diğer tur operatörleriyle birlikte Danimarka, Polonya, Romanya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve İspanya gibi birçok ülkeye uçuyoruz. Kışın ölü sezonda ise kullandığımız uçaklar dışında kalan uçakları ekibiyle birlikte başka firmalara kiralıyoruz. Bu firmalar da genel olarak Afrika'da ve Ukrayna'da operasyon gerçekleştiriyor" diye konuştu.

HOLLANDA'YI ANADOLU'YA BAĞLAYACAK

Uçak filosuna ekledikleri 2 uçağın yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçaklar olduğunu keydeden Karaer, "Belçika ve Hollanda'dan Türkiye'nin bazı kentlerine uçuşlar gerçekleştireceğiz. Talepler doğrultusunda İngiltere, Belçika ve Hollanda'dan Türkiye'ye yeni uçuşlar yapacağız. Ayrıca bu ay İngiltere-Türkiye ve Amsterdam-Elazığ ve Amsterdam-Eskişehir uçuşlarına da başlayacağız. Geçen yıl başlayan Belçika-Eskişehir uçuşumuz bu yıl artarak devam edecek" dedi.

Geçen yıl havayolu olarak 96 milyon dolar ciro ile 5 milyon dolar faaliyet kârı elde ettiklerini kaydeden Karaer, bu yıl ise 130 milyon ciro ile 6.5 milyon dolar faaliyet kârlılığına varmayı amaçladıklarını söyledi.

300 MİLYON CİRO HEDEFLİYOR

Belçika ve Hollanda'dan getirdikleri turistleri Ege ve Akdeniz'de 300'ü aşkın otele yönlendirdiklerini ifade eden Karaer, konaklama sektörünede de yer aldığını hatırlatarak, "Bodrum'da 4 yıldızlı 3 otelin işletmeciliğini yapıyoruz. Finike'de 5 yıldızlı ve 300 odalı Presa di Finica otelini de işletiyoruz" şeklinde konuştu. Turizmin 'üç saç ayağı' olan tur operatörlüğü, havayolu ve konaklama sektörlerinde yatırımlar yaptıktan sonra emlak işine de girdiklerine işaret eden Karaer, "Tatile gelen Avrupalıların sadece tatile gelmek istemediklerini, yazlık da almaya başladıklarını fark ettik. Müteahhit bir firmayla ortak bir projeye giriştik. Bodrum'da müteahhit firmanın yaptığı 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi çeşitlerin bulunduğu 120 ünitenin 75'ini Hollanda ve Belçika'da satışını yaptık" dedi.

Satış, havayolu destinasyon transferi, otel transferi gibi halkalardan oluşturulan zincirin Corendon bünyesinde tek elden yapıldığını kaydeden Karaer, Hollanda pazarının yüzde 30'una, Belçika pazarının ise yüzde 13'üne hakim olduklarını ve geçen yıl 265 milyon Euro ciro elde ettiklerini söyledi. Karaer, bu yılki hedeflerinin ise 300 milyon Euro ciro olduğunu kaydetti.

HOLLANDA'DA İLK KEZ 12 AY TAKSİT KAMPANYASI

Corendon, Hollanda'da Avrupa'nın en büyük bankalarından BNP Paripas ile anlaşma imzalayarak taksitle satışa başladı. Hollandalı'lara 12 taksitle tatil yapabilme imkanı sağlayacaklarını kaydeden Karaer, "Hollanda'da bir ilk olan taksitle tatil uygulaması ile müşteri sayısını ciddi biçimde artırmayı planlıyoruz" diye konuştu

CORENDON'UN ÜÇ YENİ PROJESİ

Bisikletçilere özel tatil: Proje kapsamında, bisikletçiler 5 günlüğüne Finike'ye tatil için götürülecek. 1.6 kilogram ağırlığında titanyumdan yapılmış 50 bisiklet alan Corendon, bisikletçilere özel kıyafetler ve parkurlar hazırladı.

Futbol takımları gelecek: Anlaşma sağlanan Hollandalı futbol takımlarının Alanya ilçesinde kamp yapmasını sağlayacaklar.

Bayiler, Antalya'da buluşacak: Corendon Intensive kapsamında, özel şirketlerin ve bayilerin toplantıları Antalya'da gerçekleştirilecek.

Corendon'un gelecek hedefleri neler?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Anadoluda Gaziantepe de uçmasını istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılığın gelişmesi ülkenin gelişmesinin önünü açan kıymetli bir parametre. umarız tüm sivil havacılık kuruluşları kurallar çerçevesinde hizmet sunarak ülkemize katma değer sağlamaya devam ederler. Kıbrısı unutmayan corendona tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000