02 Haziran 2009, Salı 08:31:52

Corendon golfçü taşımak istiyor

Corendon Group, geçen yıl getirdiği 300 bin turist sayısını korumak için briç, golf, futbol gibi alanlara yönelik turlara yöneldi.
  • Corendon la ilgili hep ayni haberler var, 8 yildir yaptiklari isleri sanki yeni icat etmis gibi anlatip duruyorlar, arsivleri tarayin 2001 yilindada kelimesi kelimesine ayni bir haber bulabilirsniz. Yeni olan sadece seneye iki ucak daha alacak olmalari.,
  • bunun arkasina TUI veya THOMAS COOK sizi kesin alir veya PEGASUS
  • yorumsuz

İki Türk’ün sahip olduğu Hollanda merkezli Corendon Group, Hollanda ve Belçika’dan geçen yıl getirdiği 300 bin turist sayısını korumak için briç, golf, futbol gibi alanlara yönelik turlara yöneldi...

Bir ‘arkadaş şirketi’ olarak 1997’de Hollanda merkezli kurulan Corendon Group’un iki ortağından biri olan Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Karaer, çalışmalarını ve yeni hedeflerini anlattı.

185 MİLYON EURO

 Toplantıda verilen bilgiye göre grup bünyesindeki tur operatörlüğü yapan şirket Hollanda ve Belçika’dan Türkiye’ye geçen yıl 300 bin turist getirdi ve 107 milyon euro ciro elde etti. 5 uçağı olan charter havayolu şirketi ise Avrupa’da Türkiye’ye 1 milyon yolcu taşıdı ve 75 milyon dolar ciroya ulaştı. Grup Finike’de de 5 yıldızlı bir otel işletiyor.

Ayrıca grup, ‘önce sat sonra yap’ modeliyle Bodrum’da yabancılar için inşa ettiği ve 2010’da teslim edeceği villaları da sahiplerine kira garantisi vererek turizm amaçla olarak işletecek. 2008’de 185 milyon euro ciro elde eden grup, 2009’da bu rakamı tur operatörlüğündeki gelir düşüşüne karşılık, havayolu taşımacılığındaki artışla korumayı hedefliyor. Türkiye’ye gelen turist sayısını artırmak, turizmi çeşitlendirmek ve bu yolla kriz ortamında bile 2008’de getirdiklerini 300 bin turist sayısına ulaşmak için çalıştıklarını belirten Karaer, şunları anlattı:

FUTBOL TURNUVASI

 “Geçen yıl 3 bin golf meraklısı getirdik. Bu yıl hedef 5 bin. Turnuva düzenleyip 1000 briç tutkununu Türkiye’ye taşıdık. Kasım ayından sonra Finike’de bisiklet yarışı düzenleyeceğiz. Ocak ayında da Hollanda’dan 20 futbol takımının katılacağı bir turnuva organize ettik. Bu hem çeşitlilik hem daha çok gelir demek. Getirdiğimiz turistler ortalama 370 euro harcarken, golf için gelenler 1000 euro harcıyor.” Yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayan grup, 2010’da iki uçak daha almayı da planlıyor.

(Bugün)

Corendon golfçü taşımak istiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Corendon la ilgili hep ayni haberler var, 8 yildir yaptiklari isleri sanki yeni icat etmis gibi anlatip duruyorlar, arsivleri tarayin 2001 yilindada kelimesi kelimesine ayni bir haber bulabilirsniz. Yeni olan sadece seneye iki ucak daha alacak olmalari.,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunun arkasina TUI veya THOMAS COOK sizi kesin alir veya PEGASUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorumsuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000