31 Ocak 2011, Pazartesi 12:31:01

TONLARCA MAL GÜMRÜKTE KALDI

Atatürk Havalimanı gümrüğünde yaşanan karne krizi yüzünden tonlarca mal gümrükte kaldı, kargo uçakları boş havalandı. Karnesiz gümrük görevlileri uygulamaya isyan etti.
  • Tüm halkımız ne zor şartlarda para kazanıldığını bilir.Ancak buradaki uyanıklar hiç zahmetsiz kalem oynatarak bizim bir ayda kazandığımızı on dakikada kazanıyor.Bunların çoğunu asıl geliri rüşvettendir.Birazını memura birazını cebe atıyorlar.Bu kesim Gümrük Müşavir Yardımcılarının yetkisini kullanıp hiç zahmetsiz para kazanıyor.Asıl mesleğin sahipleride bu yetkiyi almak için 4 yıl fakülte okuyup,3 yıl staj yapıyor.Harç ödüyor ancak rüşvet düzenine uymayınca iş bulamıyor.boş boş sokaklarda geziyor.Bunların çoğu ilkokul mezunu dahi değil. Biz aç mı kalıcaz ,Hırsızlık mı yapalım diyorlar. Bunca üniversite mezunu aç mıkaldı.Her rüşvet yemeyen ,dürüst çalışan hırsızlık mı yaptı.Sanki ya bu işi yapacaklar yada hırsızlık başka bir meslek yok.
  • GECEN HAFTA CARSAMBADAN BERI DURUM BOYLE DAHA YENI MI HABER VERIYORSUNUZ .BU HABER ATLANIRMI??
  • COK GEC KALINMIS BIR DURUMDU ISABET OLMUS IYIDE OLMUS
  • yiyin efendiler!
  • işini bilmeyen çavuşlar misali.

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın geçtiğimiz hafta içerisinde Atatürk Havalimanı’ndaki gümrük bölgesine gelerek ‘karnesiz gümrük görevlilerini bizzat kapı dışarı etmesi’ krize sebep oldu.

Gümrük işlemlerini takip edebilmeleri için A veya B karnesi olması gereken gümrükçülerden, bu karneye sahip olmayanların artık işlem yapamayacağını kaydeden Yazıcı’nın bu açıklamasından sonra Atatürk Havalimanı’nda gümrük işlemleri adeta durma noktasına geldi.

Evrak takibi yapan 200’e yakın gümrükçü, Atatürk Havalimanı gümrük bölgesinde toplanarak eylem yaptı. Tatsız bir durum yaşanması ihtimaline karşı Çevik Kuvvet polisi bölgede hazır bulundu.

Yazıcı’nın ‘karnesiz evrak takibi yapılmayacak’ talimatına tepki gösteren gümrükçüler, sözkonusu yetkiye sahip olabilmeleri için sınav açılmadığını ve yıllardır bu işi yapan çok sayıda gümrükçünün yeni karardan sonra mağdur duruma geldiğini öne sürdü.

1999 yılına kadar lise mezunlarının sınavla karne alma hakkını kazandığını ancak sonrasında üniversite ve üç yıl staj şartı getirildiğini öne süren gümrükçüler, buna rağmen staj yapanların gümrüklere dahi sokulmadığını kaydetti.

Yaşanan sıkıntı yüzünden Perşembe gününden bu yana uçaklara kargo yüklenemediğini kaydeden gümrükçüler, "Biz burada demokratik protesto hakkımızı kullanıyoruz. Mevzuattaki sorun yüzünden yüzbinlerce dolar milli serveti kaybediyoruz. Uçaklar boş havalanıyor, gümrüklerdeki antrepolarda mallar yığılıyor. Bu konuya mutlaka çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.







TONLARCA MAL GÜMRÜKTE KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm halkımız ne zor şartlarda para kazanıldığını bilir.Ancak buradaki uyanıklar hiç zahmetsiz kalem oynatarak bizim bir ayda kazandığımızı on dakikada kazanıyor.Bunların çoğunu asıl geliri rüşvettendir.Birazını memura birazını cebe atıyorlar.Bu kesim Gümrük Müşavir Yardımcılarının yetkisini kullanıp hiç zahmetsiz para kazanıyor.Asıl mesleğin sahipleride bu yetkiyi almak için 4 yıl fakülte okuyup,3 yıl staj yapıyor.Harç ödüyor ancak rüşvet düzenine uymayınca iş bulamıyor.boş boş sokaklarda geziyor.Bunların çoğu ilkokul mezunu dahi değil. Biz aç mı kalıcaz ,Hırsızlık mı yapalım diyorlar. Bunca üniversite mezunu aç mıkaldı.Her rüşvet yemeyen ,dürüst çalışan hırsızlık mı yaptı.Sanki ya bu işi yapacaklar yada hırsızlık başka bir meslek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GECEN HAFTA CARSAMBADAN BERI DURUM BOYLE DAHA YENI MI HABER VERIYORSUNUZ .BU HABER ATLANIRMI??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
COK GEC KALINMIS BIR DURUMDU ISABET OLMUS IYIDE OLMUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yiyin efendiler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işini bilmeyen çavuşlar misali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000